Papendrecht 4 – BSC 12: 0 – 2

Papendrecht 4 – BSC 12: 0 – 2

Zondag 11 december 2011, de 48e verjaardag van Mario Been, de naamdag van de heilige monnik Nicon de Uitgedroogde of de Verschrompelde, de Dag van de Berg, een dag na de 49e verjaardag van John de Wolf, betekende het laatste voetbaltreffen van het kalenderjaar 2012.
Allereerst een aardigheidje: uw verslaggever was enige weken geleden toeschouwer tijdens het thuisduel van Zondag 3 tegen Beek Vooruit 5. De gasten, die overigens met 2 – 3 wonnen, bleken de aardige gewoonte te hebben om iemand uit te roepen tot man van de wedstrijd – in dit geval volledig terecht de doelman van het derde – en die dan een fles champagne aan te bieden. Heel leuk.
De actie met de voetbalplaatjes is al lang en breed achter de rug, maar nog regelmatig wordt wel iemand van ons team herkend door dorpelingen. In het geval van Jan Willem gaat het alleen om kleine meisjes. Dat schiet niet erg op natuurlijk. Zijn voetbalplaatje is wel al voor van alles en nog wat gebruikt, namelijk als vogelverschrikker, om inbrekers af te schrikken en als voorbeeld in politieberichten. Zijn voetbalplaatje was verder in de lijst met bestuursleden die in de commissiekamer hangt, over de foto van de voorzitter geplakt. Er is dus nog hoop.

De e-mails blijven maar komen. “Teamgenoten, diverse mensen doen hun best om onze website zo actueel en levendig mogelijk te houden. Ook vorige en deze week zijn er weer diverse artikelen geplaatst. In de eerste plaats hopen wij dat de website zoveel mogelijk gelezen wordt. In de tweede plaats nodigen wij iedereen uit de redactie te voorzien van nieuws of zelf een artikeltje te schrijven. Ook kan er op de geplaatste artikelen gereageerd worden. Laten we met elkaar proberen onze website de beste van het lagere amateurvoetbal te maken! Input kan gemaild worden naar Jan Willem en Arie. Tot zondag, jullie Brabantse aanvoerder, Wim.” “Beste clubgenootjes, kan in ieder geval melden dat we deze maand voor het eerst de grens hebben bereikt van meer dan 1000 bezoekers in de afgelopen maand (1128 om precies te zijn)! De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk de content van de site! Keep up the good work! Jullie enige spits met potentie, Kessi aka Tomba.” Gerardo: “Unieke bezoekers? Of ruim 1000 van Jan Willem?”
Onze website heeft daarmee volgens Marcel meer dan 1000 bezoekers per maand meer dan die van één van onze sponsors, te weten KD Home Products, één van de grootste im- en exportbedrijven van kunst- en zijdebloemen, bladgroen en decoratie van de Benelux, zie www.kdome.nl . Het bedrijf van Marcel en Edwin is ook te vinden op Facebook, http://nl-nl.facebook.com/pages/KD-Home-Products/159304637463800 , en op Twitter: http://twitter.com/#!/kdhomeproducts . Hierop is de volgende, belangrijke mededeling te vinden: “Plaats voor 2012 een bestelling op kdhome.nl en ontvang 20% korting op al onze najaarsbloemen!” Ik zou zeggen: DOEN! Het gaat kennelijk niet zo goed met KD, want na afloop pikte Edwin Wilco’s portemonnee in. Gelukkig voor Wilco had hij dat tijdig in de gaten.
Edwin: “Ik ben er zondag weer bij.” Gerardo: Ed, Heb je nu dan wel fysio gehad van je “goede”vriend omdat het nu zo snel over is??? Misschien is het ook wat voor Kenneth, kan hij ook weer meedoen!” Edwin: “Ik ga weer voor de hele wedstrijd (voor wat het waard is, want ik word zo langzamerhand de man van het uurtje).” Vandaag bleek hij de man van het kwartiertje te zijn. De dames hebben het trouwens over de man van het minuutje.
“Ik zit met smart te wachten op het volgende verslag van Jan Willem…………. Groetjes, Kate Bush.” “Waarom? 🙂 Robbie U. Verzonden vanaf mijn HTC.” “Hallo, het verslag staat er weer op hoor Kate. En deze keer uitsluitend lovende woorden aan het adres van Arie. Dus Iris kan het verslag rustig lezen. Groeten, Jan Willem.”

“Het griepvirus heeft me te grazen. Ik ben ziek naar huis gegaan van m’n werk. Ben op dit moment erg slap en moet er niet aan denken om te gaan voetballen. Kom niet eens buiten… Een andere keeper zoeken en vinden is voor mij het beste. Groet, Gerrit.” “Zojuist Patrick weten te strikken als keep voor a.s. zondag, hij gaat het waarnemen voor Gerrit. Voetballen lukt nog niet maar keepen wel, aldus Patrick. Kan iemand de keepersspullen inclusief -handschoenen meenemen? Groet, Marcel.” Onze topscorer op de goal betekende dat de kans op treffers van ons klein zou zijn en de kans op tegentreffers groot. Vandaar dat we met 0 – 2 verloren.
Opnieuw was het veldspel heel behoorlijk en hielden we het achterin aardig dicht, maar zodra we in de buurt van het vijandelijke doel dreigde te komen, wisten we het niet meer. Steevast was de eindpass verkeerd, als deze al kwam. En als iemand van ons gevaarlijk leek te kunnen worden, was hij of te gehaast, of treuzelde hij net zo lang totdat hij de bal kwijt was, of nam hij de verkeerde beslissing door de bal af te geven in plaats van voor eigen kans te gaan. Doelgerichtheid is de meesten van ons vreemd. Typerend was dat we zeker 15 halve of hele mogelijkheden hadden, maar niet één 100%-kans. Heel veel had de BSC-doelman dan ook niet te doen. Ook Patrick kreeg overigens niet veel te doen. Wat de Roosendalers in tegenstelling tot ons wel goed deden, was direct schieten op onze goal zodra het kon. Het eerste schot tussen de palen was gelijk raak. Het was overigens typisch een doelpunt zoals we die zo vaak tegen krijgen, namelijk uit een hoekschop. Voortdurend wordt gewaarschuwd op te letten na een corner en telkens gebeurt het weer niet. Na de hoekschop werd de bal uit ons strafschopgebied gewerkt. En zoals altijd denken de meesten dan dat het gevaar geweken is. De Brabanders konden daarom rustig in het 16-metergebied combineren zonder dat iemand van ons ze hinderden. Zodra een opening gezien werd, werd geschoten: 0 – 1, tevens de ruststand.
In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder. We hadden meer balbezit dan de tegenpartij, maar waren voorin machteloos. BSC 12 wachtte rustig af op een kans en die kwam na driekwart wedstrijd: 0 – 2. Daarna beperkten de opponenten zich voornamelijk tot verdedigen en leunden ze rustig achterover, te wachten op wat wij in petto hadden. Dat was niet veel. De meesten van ons berustten namelijk al snel in het naderende verlies. Slechts een enkeling probeerde nog wat. Vooral Wilco was erg actief. Hij bewoog veel en legde de bal tot driemaal toe panklaar voor een medespeler, alleen werd er niets meegedaan. Vandaar dat de 13e competitiewedstrijd van het seizoen terecht eindigde in de 10e nederlaag.
Gewoonlijk stort Frank een paar keer per wedstrijd na een licht contact onder luid gekerm ter aarde alsof hij alles afgescheurd heeft om vervolgens binnen een minuut weer vrolijk verder te voetballen. Frank was er vandaag niet, maar zijn rol werd moeiteloos overgenomen door een paar anderen. De hardste schreeuw was te horen na een duel tussen Eric en zijn directe tegenstander. Normaalgesproken moet de laatstgenoemde dan vrezen voor de rest van zijn voetbalcarrière, maar deze maal was het Eric die zo waar naar de kant moest. Je moet maar durven als tegenstander.

Aangezien Wim eerder in de week gehuldigd werd voor zijn 40-jarige lidmaatschap van V.V. Papendrecht, is hij de man van de week. Peter Bosselaar is scheidsrechter van de week, Eric grensrechter van de week en Gerardo supporter van de week.
Gerardo mailde: “Hallo, ik kan ook nog niet meedoen, te veel last nog van mijn knie helaas.” Desondanks was hij als eerste op het Slobbengors om op verzoek van hoofdsponsor Luciën zijn voetbalbroek in te leveren. Als het goed is, worden de voetbalbroeken in de winterstop voorzien van nummers. Gerardo zei dat hij eerst op visite zou gaan bij zijn moeder, om daarna bij ons te komen kijken. Kennelijk had hij er geen vertrouwen in dat het bij ons leuk zou worden, want we hebben hem niet meer gezien.
Zo eindigde het kalenderjaar 2011 zuur met de zoveelste onnodige verliespartij. De trend die vorig seizoen is ingezet, wordt zo dit seizoen voortgezet. Niet eenmaal hebben we een tegenstander gehad, die, zoals we wel meemaakten in de vijfde klasse, echt veel te sterk was en toch blijven de nederlagen zich opstapelen. Elke keer spelen tegen een ploeg die we aan zouden moeten kunnen, maar 10 van de 13 keer verloren we toch. Vandaar dat we twee-na-laatste staan met slechts een puntje meer dan OMC 5. We staan alleen ruim voor op DEVO 4.

Een gebrek aan winnaarsmentaliteit, creativiteit en een afmaker voorin breken ons op. Alleen als Patrick meedoet, fit is en in vorm, kunnen we scoren en winnen. Zonder een fitte Patrick spelen we bij voorbaat een verloren wedstrijd. In het begin van het seizoen trainden heel wat teamgenoten en toen konden we nog wel eens winnen. Nadat gestopt werd met trainen op woensdagavond, hebben we geen punt meer gepakt. De conclusie is dan ook dat we alleen punten kunnen pakken als er getraind wordt, als Patrick fit is en in vorm en als de wil om punten te pakken weer eens aanwezig is. Hierbij dan ook de dringende oproep om weer te gaan trainen en aan Patrick de oproep aan zijn fysieke gesteldheid te werken. Zonder Patrick en zonder afgetrainde ploeggenoten zie ik ons weinig punten meer halen dit seizoen.

Opstelling:  Patrick; Marcel, Wim, Eric (75. Arie), Jan Willem; Edwin (15. Wilco), Johan, Herman, Luciën; Ramon en Arie (46. Rob U.).
Scheidsrechter: Peter Bosselaar.
Grensrechter eerste helft:  Rob U.
Grensrechter tweede helft:  Arie (75. Eric).
Aantal toeschouwers:  15.

4 Antwoorden op “Papendrecht 4 – BSC 12: 0 – 2”

 1. Peter schreef:

  De schreeuw van wim mocht er anders ook zijn.

 2. Johan Cruijff schreef:

  Scheidsrechter Bosselaar is een scheidsrechter wie bepaalde kwaliteiten heb maar ook niet heb. Als hun jou neerschoppen in de zestien wie niet mag dan is het gewoon een penantie wie genomen moet worden. Wie dan schreeuwt moet je dan niet horen als je het wel hoort want dan sta je op hun verkeerde been wie verkeerd uit bed is gekomen. Dat is logisch.

 3. Dr,Mr,Ir,Prof. ten Have schreef:

  Intrigant Cruif zal zich er eens niet tegenaan bemoeien. Uit betrouwbare bron vernomen dat er inderdaad sprake was iemand op het verkeerde zetten nl. dat van de van kwaliteit en talent overlopende scheids Bosselaar. Hr Velthuis mag in de handen knijpen dat hij niet voor 5 minuten van het veld gestuurd werd voor die overduidelijke schwalbe !

 4. Patigoal schreef:

  Beste JW,

  Jij weet de spits goed op waarde in te schatten. De afspraak bij onze Jeanet staat gepland nu maar hopen dat het gaat werken.

  Groeten.