Wordt Zondag 4 Zondag 1??

Wordt Zondag 4 Zondag 1??

U heeft het ongetwijfeld meegekregen, de perikelen binnen onze mooie vereniging. Na 90 jaar heeft het er alle schijn van dat er wordt gestopt met prestatief voetbal op zondag. Als de leden er mee instemmen, wordt Papendrecht van (tot voor kort) een topamateurclub een zaterdagvierdeklasser.

Diverse groeperingen hebben hier echter grote moeite mee en zijn achter de schermen druk bezig met aan plan B. En hoewel niet officieel bevestigd: Zondag 4 speelt in dit plan een belangrijke rol!

Het idee leeft namelijk om het vierde volgend jaar als eerste zondagelftal te presenteren in de 2e klas. Dat betekent dat de vaste eerste elftalsupporters gewoon op zondagmiddag naar het Slobbengors kunnen fietsen. Dat het bestuur de tegenstander kan ontvangen.

En dat Cor Romijn, Sietse Bettenbroek en de families Borburg  en Matena lekker mee kunnen gaan naar de uitwedstrijden, tegen EBOH, Unitas, Madese Boys etc.

Over de kans van slagen van het plan wordt verschillend gedacht.

Groot voorstander is Rob Uitermarkt: “Ik zat vroeger bij Joop van Daele altijd op de bank bij het eerste. Nu kan ik eindelijk eens in de basis staan”. Iets wat overigens met klem wordt tegengesproken door JWDM, die ook nu liever een reserverol voor Robbie ziet weggelegd.

Johan Derksen maakt gehakt van het plan: “De reserve 6e klas is al te hoog gegrepen voor deze dikke ijdeltuiten. Het is nu al een zielige vertoning. Laten we het niet lachwekkender maken dan het allemaal al is. Als ze straks in een rijtje het veld op moeten komen zijn ze al moe voordat er wordt afgetrapt. Ik word er echt helemaal niet goed van”.

Sponsor Louwman ziet het wel zitten: “Ik denk dat dit een enorme publicitaire waarde heeft. Ik verdubbel dan onmiddellijk mijn sponsorbijdrage. Er zal namelijk toch met spelersvergoedingen gewerkt moeten gaan worden op dat niveau.

Johan Cruijff zei het volgende: “Als hun voetballen tegen een ploeg wie beter is, moeten hun de slimste zijn, logisch. Want dan kennen hun niet van jou winnen, maar jij ken wel van hun verliezen”.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Eén antwoord op “Wordt Zondag 4 Zondag 1??”

  1. Marcel schreef:

    Ben ervoor, gewoon overnemen, wij schuiven door naar zondag 1. Wellicht kan Erik e.a regelen voor de uitwedstrijden ivm spelers en/of supporters bus(sen). Pas om 14:30 spelen. Ik zie alleen maar voordelen…

    Groetjes,

    Marcel