Seizoensoverzicht en teamfoto

Seizoensoverzicht en teamfoto

We hebben de dalende lijn van de afgelopen jaren wederom doorgezet. Het seizoen 2011/2012 is het slechtste geworden uit het bestaan van ons team. In de reserve zesde klasse, de laagste, normale klasse, eindigden we voorlaatste met slechts 15 punten uit 22 competitieduels en een doelsaldo van 53 – 91. In het verleden waren mannen als Kenneth, Frank en Arie trefzekere spitsen, maar nu kwamen ze niet verder dan respectievelijk 4, 4, en 3 goals. Wat het maken van doelpunten betreft zijn we tegenwoordig volledig afhankelijk van Patrick.
We eindigden 4 punten achter de nummer 10, HZ’75 3, en haalden 41 punten minder dan kampioen SVC 6. We wonnen 5 keer en verloren liefst 17 keer in competitieverband plus nog een oefenwedstrijd. De eerste weken, toen nog volop getraind werd, deden we het heel aardig.

Uit de eerste 7 competitiewedstrijden haalden we 9 punten. Vervolgens raakte flink de klad erin. Van de laatste 15 duels verloren we er 13. Niet bepaald een serie om trots op te zijn. Volgend jaar beter.
Bijna een jaar geleden schreef Gerrit: “We gaan de avontuurlijke wedstrijden tegen Rimboe heel erg missen… Fijne vakantie!” Toch was het ook deze keer een leuke voetbaljaargang en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Hiervoor willen we alle gastspelers, tegenstanders, supporters en andere belangstellenden bedanken.

Scheidsrechter van het seizoen: Peter B.

De afgelopen voetbalperiode hadden we andermaal het geluk dat we iedere wedstrijd konden beschikken over een scheidsrechter. Telkens was iemand op zondagochtend bereid om voor dag en dauw op te staan om ons te fluiten. Geweldig bedankt daarvoor. Elk van onze thuisduels werd geleid voor Peter B. Hij is daarom, net als vorig jaar, Scheidsrechter van het seizoen.

Doelman van het seizoen: Gerrit.

Van de 23 partijen stond Gerrit 16 keer onder de lat. Zeven keer stond iemand anders op het doel. De alternatieven deden het best aardig, maar konden toch niet tippen aan Gerrit. Hij is daarom Doelman van het seizoen. Gerrit haalde niet het niveau van vorig jaar toen hij Speler van het seizoen werd, maar keepte opnieuw degelijk. Reden dat hij het iets minder deed dan vorig jaar, is zijn afnemende gezichtsvermogen. Tip: Gerrit, wordt het niets eens tijd voor lenzen of een sportbril, desnoods à la Edgar Davids?

Bikkel van het seizoen: Marcel.

Marcel voetbalt al jaren met een kapotte enkel en dat werkt kennelijk als een magneet op elke tegenstander want hij krijgt veruit de meeste schoppen te verwerken. Die uit tegen SVC 6 was er teveel aan, maar normaalgesproken krabbelt hij gewoon weer op, waar een ander op de brancard afgevoerd zou moeten worden. De woorden “Johan, Johan, ziekenhuis” zijn dan ook niet van toepassing op Marcel, die terecht uitgeroepen werd tot Bikkel van het seizoen.

Aanvoerder en leider van het seizoen: Wim.

Ook dit seizoen kwam Wim vrijwel wekelijks zonder klagen uit Etten-Leur om het wedstrijdformulier in te vullen en de aanvoerdersband te dragen. De paar keer dat hij er niet was, was direct het bekende spreekwoord “als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel” van toepassing en was het direct een puinhoop en ongeregeld zooitje bij ons. Vandaar dat Wim Aanvoerder en leider van het seizoen is.

Robuustste speler van het seizoen: Eric.

Elke keer dat Eric meedeed, ging hij onverschrokken de duels in, al gebeurde dat soms op of zelfs over het randje. Versagen doet hij echter nooit. Vandaar dat Eric uitgeroepen werd tot de Robuustste speler van het seizoen.

Regelaar van het seizoen: Edwin.

Een jaar geleden twijfelde Edwin of hij vanwege zijn drukke leven nog wel door zou gaan bij ons. We wisten hem over te halen te blijven en troffen een regeling zodat hij elke maand een voetballoze zondag zou hebben. Het bleek prima te werken, tot volle tevredenheid van hem en ons. Edwin is daarom de Regelaar van het seizoen.

Verslaggever en e-mailer van het seizoen: Jan Willem.

Gerrit: Dag Jan Willem, een bedankje en een welverdiende pluim is wel op zijn plaats als ik denk aan alles wat je voor Papendrecht 4 hebt gedaan het afgelopen jaar. Goed van je, Jan Willem! Je werk (en dat is heel wat) wordt door het allergrootste deel van de ploeg zeer gewaardeerd en zeker door mij.

Rushesmaker van het seizoen: Wilco.

Wilco heeft op diverse posities gespeeld, maar sinds hij rechtshalf staat, is hij echt in zijn element. Die plek geeft hem de gelegenheid naar voren gerichte acties te maken die tot heel wat gevaar en treffers geleid hebben. Nu nog wat meer meeverdedigen en dan kan Wilco uitgroeien tot een echte steunpilaar. Hij is in elk geval de Rushesmaker van het seizoen.

Mysterieuze van het seizoen: Gerardo.

We vroegen ons regelmatig af waar Gerardo uithing. Hij was vaak wekenlang volledig onzichtbaar om dan ineens toe te slaan als een Italiaanse Hans Klok. De verrassingen was dan niet van de lucht. Vandaar dat de Tovenaar van Mookhoek de Mysterieuze van het seizoen is.

Afscheidnemer van het seizoen: Louis.

Vorig jaar nog de Comeback van het seizoen om aan het eind van dit seizoen tot ons grote verdriet te moeten constateren dat het echt niet meer gaat. Menige traan werd geplengd, praatgroepen werden opgericht en psychologen en psychiaters werden geraadpleegd, maar we zullen ons erbij neer moeten leggen dat we het voortaan zonder onze voormalige begaafde technicus zullen moeten doen. Louis is de Afscheidnemer van het seizoen.

Meest besprokene en opmerkenswaardige van het seizoen: Rob S.

Na Louis miste Rob S. het meest aantal matchen dit jaar. Desondanks wist deze onnavolgbare olijkerd dankzij zijn machtig interessante levenswandel week in week uit voor curieuze gespreksonderwerpen te zorgen, zelfs als hij er niet was. Tot groot geluk van uw verslaggever die, wanneer over een voetbalduel nauwelijks iets te melden was, dankzij de fratsen van Rob S. toch nog een wedstrijdverslag in elkaar kon flansen. Rob S. is dan ook volkomen begrijpelijk de Meest besprokene en opmerkenswaardige van het seizoen.

Dromer en schopper van het seizoen: Rob U.

Ook dit seizoen hield Rob U. zich meestal niet met voetbal bezig, maar was hij maar een beetje aan het wegdromen. Maar als hij zich liet opmerken, was het ook meteen raak. Zoals in de uitwedstrijd tegen SVC 6, toen hij opeens zo maar een doodschop uitdeelde aan zijn directe tegenstander, waarna Rob U. een geel kartonnetje te zien kreeg van de arbiter. Aangezien we echter voor het kampioenschap was SVC 6 zorgde, was de leidsman coulant en zette hij Rob U. niet op het wedstrijdformulier. Het was echter voldoende om Rob U. te benoemen tot Dromer en schopper van het seizoen.

Aanwinst van het seizoen: Ramon.

In tegenstelling tot Rob U. is aan nieuwkomer Ramon duidelijk te zien dat hij hoofdklasse-ervaring heeft. Na zijn terugkeer op de velden na jarenlang niet in competitieverband gespeeld te hebben, moet hij er nog aan wennen dat hij op leeftijd begin te raken en dat hij zijn spel daaraan dient aan te passen, iets waar de rest van het team in de loop der jaren in meegegroeid is. Desondanks behoorde Ramon tot de beteren dit jaar. Hij is onze Aanwinst van het seizoen.

Kansenmisser en verzorger van het seizoen: Arie.

Eens veruit de beste van ons team en in ons kampioensjaar topscorer met 21 treffers, tegenwoordig staat Arie vooral bekend als kansenmisser. Hij gaat aanmerkelijk harder achteruit dan de rest van de ploeg en begint qua niveau angstvallig dicht in de buurt te komen van Rob U. Om slapeloze nachten van te krijgen. Nu hij het wel zo’n beetje geloofd op voetbalgebied, is hij steeds vaker op de korfbalvelden te vinden. We verwachten dat hij binnenkort in een korfbalachttal zit met zijn vrouw.
Gelukkig is Aries verzorging van onze ploeg in de vorm van het beheer van de tas met de waterzak en ballen en als website-editor nog wel top. Toen hij die eerste taak tijdelijk overdroeg aan Johan, leidde dit direct tot een lekke bal. We hopen daarom dat Arie ook het komende jaar weer voor de waterzak en ballen wil zorgen. Hij is de Kansenmisser en verzorger van het seizoen.

Vice-topscorer van het seizoen en Winnaar van de Tikkie-Terug-Bokaal: Johan.

Net als Marcel en Eric scoorde Johan eenmaal in eigen goal. Bij Marcel en Eric ging het echter om respectievelijk de zesde en de zevende tegentreffer. Niet echt van belang dus. Voordat Johan onze doelman verschalkte, leken we op weg te zijn naar een goed resultaat. Het werd mede dankzij Johans eigen doelpunt echter een overwinning voor de tegenpartij. Vandaar dat Johan voor de zoveelste keer Winnaar van de Tikkie-Terug-Bokaal is. In zijn voordeel spreekt wel dat Johan gedurende de voorbije voetbalepisode andermaal de enige was, die elke krachtmeting over het hele veld te vinden was en daardoor behalve een eigen doelpunt ook vijfmaal het vijandelijke net wist te vinden, waarvan viermaal met zijn hoofd plus een schitterende knal in de kruising. Hierdoor werd hij tweede op de topscorerslijst en is hij derhalve Vice-topscorer van het seizoen. Johan deed het zo beter dan de meesten van onze aanvallers.

Terugkeer van het seizoen: Herman.

In de zomer van 2011 leken we afscheid te moeten nemen van Herman als teamlid, omdat hij zich wilde storten op zijn carrière als voetbaltrainer van een zondagelftal. Tot onze tevredenheid miste hij ons al snel en besloot hij zijn trainersloopbaan over een andere boeg te gooien en voortaan voor zaterdagverenigingen te kiezen. In het voorjaar van 2012 behoedde hij Drechtstreek B1 voor een zeker leidende degradatie. En sinds kort is hij trainer/coach van het tweede elftal van Vitesse Delft. Succes daarmee, Herman, die verantwoordelijk is voor de Terugkeer van het seizoen.

Sponsor van het seizoen: Luciën.

Met Luciëns succes in het voetbalspel gaat het net zo hard als met zijn bedrijf. Met dat verschil dat het op voetbalgebied steil naar beneden en met de resultaten van zijn bedrijf even sterk naar boven gaat. Dus toen we aan nieuwe voetbaltenues toe waren, aarzelde Luciën niet en bood hij zich spontaan aan als nieuwe hoofdsponsor. Vandaar dat we sinds een half jaar beschikken over een prachtig, zwart voetbalshirt met rode V, een rood voetbalbroekje en zwart/rode voetbalkousen. We zijn je daar uiterst erkentelijk voor, Luciën. Vandaar dat hij Sponsor van het seizoen is.

Actieveling, feestjesgever en websitebouwer van het seizoen: Kenneth.

Elk weekend was Kenneth in de weer. Wintersporten, hardlopen, zorbing, Buzkashi of geit grijpen, kameel springen, kaas rollen, kabaddi, kiiking, onderwaterhockey, dwergwerpen, modderworstelen, klootschieten, koekhappen, ezeltje prik, ringsteken, verstoppertje spelen of gewoon rollebollen met Patricia, Kenneth was voortdurend actief. Niets was hem te dol. Pas als hij echt niets te doen had, kwam hij op zondag langs om te voetballen. Maar het moet gezegd, zonder Kenneth hadden we deze prachtige website niet. En hij heeft het beste feestje van het seizoen gegeven. Vandaar dat Kenneth werd uitgeroepen tot Actieveling, feestjesgever en websitebouwer van het seizoen.

Reactie Johan: “Site ziet er “strak en gelikt” uit, mannen! Wat mij betreft kunnen jullie hier je geld mee gaan verdienen (niet bij ons hopelijk!). Websitebouwbedrijf: AR-KE-JAN of JAN-KE-RA of toch MAN-KE-ARI!”

Praatjesmaker van het seizoen: Frank G.

Hoe slechter Franks “voetbalkunsten”, hoe beter zijn praatjes. En slecht waren zijn “voetbalkunsten”. Telkens als Frank er was, was het daarom 90 minuten lang tandenknarsen, hoofdschudden en diep zuchten. Na afloop van de partij veranderde het leeghoofd op voetbalgebied in een ware kunstenaar op verbaal gebied, als een rups in een vlinder en een lelijk eendje in een prachtige zwaan. We verwachten Frank dan ook binnenkort op de planken met een avondvullend programma. Hij praatte alleen niet als hij een gele rakker achterover gooide. Frank werd dan ook uitgeroepen tot Praatjesmaker van het seizoen.

Topscorer en Speler van het seizoen: Patrick.

De grote vraag wie bij Oranje in de spits moet, Klaas-Jan Huntelaar of Robin van Persie, speelt bij ons allang niet meer. Wij weten al jaren de echte oplossing: Patrick van Wijngaarden. Van de 23 wedstrijden dit seizoen, 1 oefenpot en 22 competitieduels, was Patrick slechts 13 keer aanwezig; 1 maal stond hij op het doel, 5 maal stond hij reserve en slechts 7 keer maakte hij de volledige 90 minuten vol als veldspeler. En dan toch 16 keer het net vinden, dan ben je een hele grote. Vier van de vijf overwinningen staan voor een flink deel op zijn conto.
Patrick excelleerde pas echt tijdens de uitwedstrijd tegen OMC, toen hij 3 van de 4 treffers maakte, en thuis tegen DEVO toen hij 6 van de 8 doelpunten maakte. “Ja maar, het ging om slecht verdedigen of het waren simpele intikkertjes”, hoorde je jaloerse medespelers roepen als Patrick weer eens het vijandelijke net had weten te vinden. Maar als zij in de spits staan in plaats van Patrick en zij zulke kansen krijgen, worden ze niet benut. Stelletje lamzakken. Zonder klasbak Patrick was het maar de vraag of we DEVO 5 onder ons hadden kunnen houden. In zijn eentje heeft hij ons qua puntenaantal ver van de laatste plaats op de ranglijst weten te houden. Uitblinker Patrick is daarom volledig terecht naast Topscorer de enige, echte Speler van het Seizoen.

 

Teamfoto 13-11-2014

 

Staand van links naar rechts:
Ramon, Eric, Johan K., Luciën, Gerrit, Arie, Frank G., Marcel en Rob U.
Gehurkt van links naar rechts:
Wilco, Jan Willem, Gerardo, Wim, Edwin, Kenneth en Louis.
Niet op de foto: Rob S., Herman, Rainier en Patrick.
Fans: Esmee L., Calvin K. en Rick L.

Fotocamera: Ramon.
Fotograaf: Tom K.

Sponsor tenue:
Luciën,  Distributie Partners Logistiek B.V.
Elandstraat 120,  2901 BK  Capelle aan den IJssel.
Telefoonnummer: 010 – 4140414 / 088 – 5150515,  fax: 010 – 4331412.
E-mail:  lucien@distributiepartnerslogistiek.nl

Sponsor trainingspak:
Frank G.,  King Jeans & Casuals Hendrik-Ido-Ambacht
De Schoof 20,  3341 EB  Hendrik-Ido-Ambacht.
Telefoonnummer:  078 – 6813995
E-mail:  info@kingambacht.nl
Website:  http://king-quinna.nl/index.php/artikel/hendrik_ido_ambacht

Commentaren zijn niet meer mogelijk.