Oefenwedstrijd Zondag 4 – Zondag 5: 3 – 5

Oefenwedstrijd  Zondag 4 – Zondag 5:  3 – 5

Op zondag 9 september, de 253e dag van 2012, de feestdag van de heilige Alexander van Tienen, geboortedag van Aurelianus, keizer van het Romeinse Rijk, en van Kardinaal de Richelieu, 42 jaar nadat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Wereldbeker won, betraden we voor de eerste keer na de zomerstop veld 2 van sportpark Slobbengors voor een oefenduel tegen Zondag 5, de ploeg van onder andere oud-teamleden Ruud Bergeijk en Frans Leeuwendal.

Met het beginnen van het nieuwe seizoen kwam ook de stroom aan mailtjes weer op gang. Wim: “Waarom wordt de mail naar Patrick gestuurd met de rest als cc? Omdat hij topscorer is?” Marcel: “Volgens mij is het bovendien een oud mailadres van Patrick.”

Patrick: “Goedemorgen, de spitsenruil met Feyenoord is mislukt, ze hebben gekozen voor de onbekende Italiaan Pellè! Een jongere uitgave van Patigoal. Ik ben zondag dus van de partij. Groeten, 16 uit 7.” Johan: “…Onbegrijpelijk, Pattigoal is een oude, geslepen spits met Italiaanse schoentjes, dat wordt dan weer genieten dit seizoen bij Zondag 4…” Kennelijk doet Gerardo desondanks een poging voor een Italiaanse aanwinst te zorgen: “Hallo, de aankomende 2 zondagen kan ik niet aanwezig zijn. Ik zit dan in Italië. Groet en succes.” Benieuwd waar hij mee thuiskomt.
Het fijnste bericht was het volgende: “Goedemorgen mannen! Helaas kan ik zondag nog niet meedoen, heb namelijk een familie-uitje…. 🙂 . En jullie weten toch wel dat ik geen oefenwedstrijden nodig heb om optimaal te starten aan het seizoen….. Gr. Rob U.” Het is altijd lekker om het eerste treffen van een nieuw seizoen te beginnen zonder Rob U.
De meesten waren er helemaal klaar voor. “Ik sta te popelen na de hele zomer in training te zijn geweest.” Commentaar: in de snackbar zeker. “Ik ben d’r bij vanaf a.s. zondag. Met vriendelijke groet, Luciën.” Herman: “Ik ben er ook bij, in volle optimale conditie.” Rob S.: “Kbennurbij! Gr, Rob (die van de mooiste doelpunten!).” Dan hebben we het wel over decennia geleden.

Niet iedereen had veel vertrouwen in zichzelf. Eric: “Maar is beginnen met 1 helft! Tot zondag.” Dat was op het veld duidelijk te merken. Eric: “Ik was niet scherp vandaag.” De reactie van een woedende leider Veldhuis was duidelijk: “Hoe kun je nou niet scherp zijn tegen Zondag 5? Dit gedrag gaat consequenties hebben.” Gezien het karakter van Veldhuis verwachten we echter, dat Eric een tweede kans gaat krijgen.
“Dag Jan Willem, aanstaande zondag ben ik er nog niet bij. De eerste competitiewedstrijd probeer ik aan te sluiten bij de afgetrainde en gretige spelersgroep. Groet, Gerrit.” Nou, de voetbalkwaliteiten er af getraind misschien. En gretig naar de douche en het kantinebezoek na afloop van de wedstrijd. Het betekende wel dat een ander op het doel moest. “Ik denk dat Edwin wel gaat keepen, haha. Edwin, als je ook nog een helft wilt voetballen, wil ik ook wel een helft op doel, maakt mij niets uit. Met vriendelijke groet, Luciën Louwman.” Dat maakt ons wel uit, Luciën. We hebben liever niet dat elk schot tussen de palen automatisch een tegendoelpunt betekent. Herman: “Ik wil ook wel op doel hoor.” Uiteindelijk keepte Edwin 90 minuten. Toch fijn dat altijd wel enkele mensen zich aanbieden om te gaan keepen, als we geen doelman hebben. Dank, dank, dank.

Op zaterdagmorgen zette Jan Willem de zaak op scherp middels de volgende e-mail: “We hebben 14 man. Aangezien we gewoon met wissels werken die meetellen voor de lijst met reservebeurten, betekent dit, dat niet iedereen de 90 minuten in het rood/zwart kan volmaken. Gezien het feit dat we morgen een oefenduel afwerken, werd gesuggereerd de mindere voetballers de volle anderhalf uur te laten spelen en de beteren een helft langs de lijn te zetten. Mensen als Luciën, Rob S. en Marcel mogen daarom de hele wedstrijd meedoen, terwijl bijvoorbeeld Frank, Johan en Arie op een wisselbeurt kunnen rekenen.” Ramon: “Wat zegt dit over mij?!?” Johan: “Hahahaha!” Marcel: “Gaat Marcel S. ook weer meedoen?”
Op zaterdagmiddag kon het beoogde strijdplan echter alweer overboord gegooid worden, toen Jan Willem opgebeld werd door Frank. Eerder had Frank bericht: “Aanstaande zondag hoop ik er te zijn! De week erop ben ik een weekend op vakantie! Heb er zin an!” Volledig stijf van de stress, met trillende stem en al stotterend stond Frank Jan Willem te woord. Alsof Frank zich met gebogen hoofd, knikkende knieën, angstzweet op rug en voorhoofd, bibberend van de zenuwen en stijf van de spanning bij de bovenmeester meldde en een zware straf verwachtte, de Toorn van De Man. Jan Willem wordt kennelijk meer en meer als boeman gezien. Frank putte zich uit in verontschuldigingen en vroeg of hij alsjeblieft nog één keer dispensatie kon aanvragen, omdat hij door volledige overmacht echt niet kon komen. Een kozijn in zijn huis was volledig door houtrot aangetast en daar moest acuut de komende dagen aan gewerkt worden. Dat is heus een goede reden om weg te blijven hoor, Frank. Daar wordt echt niet moeilijk over gedaan. De eerste keer dat je wel komt, sta je uiteraard wel gewoon wissel.

Jan Willem had zijn eerste overwinning van het seizoen al binnen. Op vrijdagavond had hij als gastspeler van Zaterdag 5 met 6 – 4 gewonnen van Zondag 3. Op zich ook niet zo moeilijk als je als linksback voetbaldieren als Teus “De Held van het Middenveld” Baars als linkshalf voor je hebt staan en achter je, als laatste man, rots in de branding Arjan van Toor, ook bekend als Van The Man, Von Tor, Goudhaantje, Don Aart, Aartje Afkoopsom, Aart Resultaat, El Sympathico, Nummer 14, Het Orakel, De Verlosser, De Witte Tulp, Das Phantom, The Flying Dutchman, De Middelgrote Generaal, De Sfinx en De Gijsbrecht van Papendrecht. Overigens had Teus vanwege een hernia een absoluut voetbalverbod gekregen van zijn behandelaar Rob S. Dat zal Teus nog wel te horen krijgen.

De kranten waren laaiend enthousiast over de oefenwedstrijd tegen Zondag 5: “Toeschouwers grote winnaar tijdens Papendrecht-kraker op zonovergoten Slobbengors.”
“Het in groten getale toegestroomde publiek kwam aan zijn trekken tijdens een duel dat zijn weerga niet kende. Hoog tempo, technische hoogstandjes, schitterende combinaties, fantastische reddingen en het ene prachtige doelpunt na het andere zetten de mensen op de tribunes in vuur en vlam. Het was ronduit smullen geblazen. De thuisblijvers hadden duidelijk ongelijk. Geen wonder dat na het laatste fluitsignaal de acteurs onder een minutenlangdurend, klaterend applaus het veld verlieten.”

Voorafgaand aan de wedstrijd zei Wim: “Laten we de draad van vorig seizoen weer oppakken.” Hetgeen ook gebeurde: binnen een paar minuten stonden we met 0 – 1 achter. Kort na de vanwege het warme weer ingelaste drinkpauze halverwege de eerst helft volgde de 0 – 2.
We speelden echt een prima pot voetbal, maar het vizier stond aanvankelijk niet op scherp, om maar weer eens een cliché uit de kast te halen. Tien minuten voor tijd kreeg Patrick op links de bal. Deze schermde hij goed af en speelde op het juiste moment de diepgaande Ramon aan, die de bal langs de bekende Robert Rijntjes schoof: 1 – 2, tevens de ruststand.
In de rust werd scheidsrechter Bosselaar tot grote opluchting van Patrick vervangen door de heer Commandeur. Onder toeziend oog van de fysiotherapeut van Patrick, mevrouw Bosselaar, floot de heer Bosselaar vrijwel elke keer tegen Patrick, zodra de bal of een tegenstander in zijn buurt kwam. Voelen we hier een zweem van jaloezie?
In de openingsfase van de tweede 45 minuten hadden we het betere van het spel en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Totdat de tegenstanders spits Addy van der Kolk tot drie keer toe in stelling wisten te brengen. Dit leidde even zo vaak tot een doelpunt. Een loepzuivere hattrick derhalve, nadat hij voor de pauze ook al de tweede gemaakt had. Ik zal niet zeggen wie na rust voorstopper stond, maar het is wel duidelijk dat Arie na zijn aanvallende kwaliteiten inmiddels ook zijn verdedigende kwaliteiten verloren heeft.
Wat ons vandaag uitstekend lukte, was via rustig combinatiespel de achterlijn halen. Daar vandaan werd werkelijk de enige schitterende voorzet na de andere afgeleverd, vooral door Luciën, Herman, Ramon en Wilco. Na een voorzet van rechts van Wilco kon Patrick zijn voet net niet goed tegen de bal krijgen en na een voorzet van links van Luciën kopte Patrick over. Rob S. werd alleen voor de doelman gezet. Hij had alle tijd om rustig af te ronden, maar in plaats daarvan schoot hij gelijk, waarna de bal ruim voorbij de verre kruising verdween.
Een kwartier voor tijd was het wel raak. Na een voorzet van rechts van Ramon kopte Wilco de 2 – 5 binnen. En na een voorzet van links van Luciën kopte Patrick de bal via de grond in de rechterkruising: 3 – 5, tevens de eindstand van een geweldig leuke voetbalpot. De gezelligheid hield nog lang aan in de kantine. Dank daarvoor, heren.

De beste speler van het veld was uiteraard Addy van der Kolk, maar een man die viermaal tegen ons scoort, maken we uiteraard geen man van de week. Van onze kant was Ramon de beste, maar man van de week is toch echt oud-teamlid Dick van Hoek, de man van Zondag 5 op wie de jaren geen vat lijken te krijgen. De eerste helft had deze lepe vos nog langs de kant gestaan om onze zwakke punten nader te analyseren om in de tweede helft toe te slaan. Toen Rob S. gezien had dat hij in het tweede bedrijf tegenover Dick zou staan, zei Rob in kleedkamer 8: “Geef de ballen maar diep, hem kan ik nog wel hebben.” Nou, zonder enige zichtbare inspanning liep de man van 60 – zijn leeftijd, zijn gewicht ligt daar net boven – Rob S. aan alle kanten voorbij. Reden genoeg om Dick van Hoek uit te roepen tot man van de week. Het zegt trouwens ook alles over Rob S. We hopen vurig voor Rob dat hij in de toekomst tegenover een tegenstander van dik in de 80 komt te staan. Misschien dat Rob zo iemand er nog net kan uitlopen.

Opstelling:  Edwin; Marcel, Wim (46. Arie), Herman en Eric (46. Jan Willem); Wilco, Ramon, Johan en Luciën; Patrick en Rob S.
Eerste helft:  Scheidsrechter: De heer L. Commandeur,  grensrechter: Arie.
Tweede helft:  Scheidsrechter: De heer P. Bosselaar,  grensrechter: Eric.
Aantal toeschouwers: 34.

Correctie:
Scheidsrechter eerste helft: De heer P. Bosselaar.
Scheidsrechter tweede helft: De heer L. Commandeur.

Eén antwoord op “Oefenwedstrijd Zondag 4 – Zondag 5: 3 – 5”

  1. Peter B schreef:

    Zeg de Man, welke helft heb ik nou gefloten ?