Papendrecht 4 – TSC 8: 2 – 6

Papendrecht 4 – TSC 8:  2 – 6

Op zondag 7 oktober, feestdag van de heilige Sergius, ook Sargius of Sarga van Resafa, ook van Sergiopolis, 172 jaar nadat koning Willem I afstand deed van de troon, 99 jaar nadat Henry Ford de lopende band introduceerde, geboortedag van Niels Bohr en Kick Stokhuyzen, sterfdag van Karel de Eenvoudige, koning van Frankrijk, en van Anton Philips, een dag voor Wereld-Zombiedag, speelden we het eerste thuisduel van de herfst.

Aanvankelijk zouden we vandaag niet spelen. Na de voorlopige indeling bestond onze competitie namelijk uit slechts 11 ploegen. In dat geval zou per speelronde een elftal een voetballoos weekend hebben. Wij zouden deze keer aan de beurt geweest zijn.

Op het laatste moment is aan onze klasse een equipe toegevoegd, namelijk het achtste van TSC, dat staat voor Tavenu (Tot Aangenaam Vermaak En Nuttige Uitspanning) Sparta Combinatie. Tegen dat team kwamen we vandaag in actie. Voor de geïnteresseerden: TSC is actief op sportpark De Warande in Oosterhout en speelt met blauwe shirts, witte broekjes en blauwe kousen.

Net als Kate Middleton en Heidi Klum is Rob S. woedend over de naaktfoto’s die de afgelopen weken van hem in de roddelbladen verschenen zijn. Een woordvoerder van de uitgeverij meent dat de foto’s wel degelijk nieuwswaarde hebben en beroept zich op het recht van vrije meningsuiting. Volgens L. de Haas, advocaat van Rob S., zijn de foto’s genomen tijdens een bijzonder intiem moment in het leven van zijn cliënt. Aangezien de pikante kiekjes gemaakt zijn van grote afstand en met een flinke telelens, zijn ze vrij vaag. Toch meent De Haas dat de privacy van Rob S. geschonden is, dat sprake is van een inbreuk op zijn persoonlijke levenssfeer en bereidt daarom een rechtzaak voor. De klacht wegens aanslag op het privéleven is gericht tegen de fotograaf of fotografen die de foto’s maakten, maar ook tegen de media die ze publiceerden. De Haas eist een symbolisch geldbedrag als schadevergoeding, dat ten goede zal komen aan een goed doel, namelijk de Rob van den Sigtenhorst Foundation.

Vorige week was Ramon afwezig. Het was onduidelijk of hij naar het Chocoladefestival in Zutphen was, naar de Kasteelse Bossen te Horst voor het Festival Levende Geschiedenis, naar de Evenementenhal Hardenberg voor de beurs Van Zwanger Tot Dreumes, naar de Retrospelcomputerbeurs te Apeldoorn, naar Rijswijk voor Het Paranormaal Alternatief – de grootste spirituele beurs van de Benelux – of toch gewoon naar Utrecht voor de Kamasutrabeurs.
Rob U. voetbalde in Oosteind eveneens niet mee. “Hoi, wil me afmelden, hebben een uitje op zondag dat al vroeg begint. Groet, Rob U.” Over wat voor een uitje hebben we het dan, Rob? Een bosuitje, een winteruitje, een sla-uitje of een zilveruitje? Hahahaha, altijd lachen met ons.
Ook Wim had op 30 september niet gevoetbald. Bij afwezigheid van onze sterke man Wim geldt vaak het spreekwoord: als de kat van huis is, dansen de muizen. En dat bleek vorige week wederom op te gaan. De laatste keer dat we wonnen zonder onze captain en inspiratiebron, was bijna anderhalf jaar geleden. Om de kans op een nieuw fiasco te verkleinen kondigde Wim als een ware potentaat zware sancties aan tegen degene(n) die ernstig zou(den) falen bij zijn afwezigheid. Verplicht 90 minuten spelen als we op kunstgras dienen te ballen, enkele dagen meelopen met Harry Vermeegen voor zijn televisieprogramma “Leven als een prof” en hele dagen gedwongen luisteren naar Modern Talking, Vader Abraham en Céline Dion, behoorden tot de mogelijkheden. Wim was gelukkig in een milde bui en had geen echte straffen opgelegd. Wel moest Frank als winnaar van de rubriek “Slechtste Speler van de Week” uiteraard thuisblijven. Wim was wel zwaar teleurgesteld en berichtte: “Zal de band en het zaaltje maar afzeggen…”

Gerrit was vandaag afwezig. Hij werd vervangen door Edwin. De laatste keer dat we niet verloren met Edwin op het doel, was ver in het vorige decennium. Bovendien had topper TSC 8 nog geen punt verloren. De vooruitzichten op een behoorlijk resultaat waren derhalve somber. Jan Willem had er in elk geval absoluut geen vertrouwen in en weigerde mee te spelen. Hij ging liever met zijn trainingsmaten van Zondag 5 mee naar SV Sprundel. Is maar beter ook. Aan zo’n trouweloze sycofant heb je toch niks.
Rob S. vond na afloop van de tweede winstpartij van het seizoen dat we het lek boven hadden en dat uw verslaggever eens louter positief over Zondag 4 zou moeten schrijven, zodat we met een schone lei zouden kunnen beginnen. Na vorige week is duidelijk dat de lekkage weer zo enorm dat overstroming dreigt en dat de lei onder de bagger zit.

We waren vast van plan een degelijkere pot voetbal op de mat te leggen dan vorige week – veel slechter dan die uitwedstrijd kan ook eigenlijk niet – en dat gebeurde gelukkig ook. Vooral Rob S. deed er alles aan om voor positieve berichten te zorgen en hij was het dan ook die de openingsgoal maakte. Die voorsprong werd later uitgewist waardoor we met 1 – 1 aan de thee gingen.
In de openingsfase van de tweede helft sloeg al snel het noodlot toe, toen uitgerekend Rob S., die eindelijk weer eens behoorlijk speelde, met een blessure naar de kant moest. Hij werd vervangen door Arie die eveneens niet fit was en er daarom in de rust was uitgegaan. Rob U. was ook reserve, maar hij stond langs de kant vooral te genieten van het zonnetje en gezellig te kletsen en toonde totaal geen interesse meer voor het voetballen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we al snel met 1 – 2 achterkwamen.
We lieten ons niet uit het veld slaan en na driekwart wedstrijd maakte Patrick de gelijkmaker. Hij was ook niet fit en had daarom het eerste bedrijf niet meegedaan. In de slotfase kregen we het moeilijk met zoveel gekwetsten binnen ons elftal. Een kwartier voor tijd kregen we de 2 – 3 te verwerken. Daarna gooiden we alles naar voren in de hoop nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Dit leidde tot gaten bij ons achterin en veel bewegingsvrijheid voor de opponenten en toen ook nog de vermoeidheid begon toe te slaan, was er geen houden meer aan, eindstand: 2 – 6.

Ondanks de jammerlijke nederlaag kunnen we zeker niet ontevreden zijn. We voetbalden een stuk beter dan vorige zondag. De tegenstander was gewoon sterker en won daarom terecht. Rob U. was ronduit tevreden. Het uitduel tegen OVV’67 6 was veruit het erbarmelijkste van het seizoen. Volgens Rob U. geen wonder, want hij had immers niet meegedaan. Anders hadden we zeker niet verloren. En toen hij vandaag het veld uitging, stond het nog gelijk. Hij was, zoals hij berichtte, “blij dat Jan Willem er een keer niet bij was, kon ik eindelijk eens mijn eigen spel spelen 🙂 .” Herman: “Welk spel bedoel je, je spel in de eerste helft of je spel op de bank in de 2e helft.” Rob U.: “Ha, ha…. mag geen lachebekje meer van Wim 🙂 .” Wim: “Een wat merkwaardige humor!” Zou Rob U. dit seizoen weer de waardevolle speler kunnen worden, die hij in de vorige eeuw jarenlang was? Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Edwin, bedankt dat je wilde keepen. Jij bent man van de week. Luciën is grensrechter van de week. Peter Bosselaar is leidsman van de week. De schoonvader van Marcel is supporter van de week.
Toen enkelen van ons de kantine verlieten, kwamen we judas Jan Willem tegen met een big smile op zijn gezicht. Hij kwam net terug uit Noord-Brabant waar hij een 0 – 8 overwinning binnengesleept had. Maar zelfs het veteranentempo bleek al te hoog voor hem te zijn geweest, want al na de eerste 45 minuten had hij moeten afhaken met weer een nieuwe blessure. Nog een extra reden dat we blij mochten zijn dat hij niet meegevoetbald had, want ons tempo had hij echt niet kunnen bijbenen en dan was de nederlaag nog groter uitgevallen.
Herman: “Beste Jan Willem, ik lees dat je geblesseerd bent maar ik heb dan toch een vraagje, hoe is het dan mogelijk dat je dan wel met het 5e meespeelt. Zijn de premies bij het 5e hoger of ben je gewoon weg uitgekeken op het 4e, je bent toch wel met me eens dat dit een vreemde manier van doen is. KRITISCH zijn op je medespelers is nooit geen probleem maar zorg dan wel dat jezelf niet te bekritiseren bent.” Je hebt helemaal gelijk, Herman. Het is Jan Willem het afgelopen half jaar niet meer gelukt twee hele competitieduels na elkaar af te werken. Steeds raakt hij geblesseerd. Eerst maar eens aan je fysieke conditie werken en minder chocomel drinken, dan zien we wel weer verder of en zo ja, wanneer je weer met ons mee mag, Jan Willem. Hij werd in elk geval met pek en veren van het Slobbengors gejaagd.

Na het eerste competitieduel stond bij het verslag een foto van Arjan van Toor. Dat viel zo in de smaak, vooral bij onze grote schare vrouwelijke fans, dat voorlopig bij elk verslag van een thuiswedstrijd een foto van onze cultheld komt te staan. Geniet ervan.

Opstelling:  Edwin; Marcel, Wim, Johan en Eric; Wilco, Ramon, Arie (46. Luciën) en Herman; Rob U. (46. Patrick) en Rob S. (58. Arie).
Grensrechter eerste helft:  Luciën.
Grensrechter tweede helft:  Arie (58. Rob S.).
Aantal toeschouwers:  23.

Eén antwoord op “Papendrecht 4 – TSC 8: 2 – 6”

  1. Jojan Cruijff schreef:

    Ik lees helemaal niks over die Don van hunnie van TSC wie de klok van de klepel niet had horen luiden.