Papendrecht 4 – Rimboe 3: 3 – 0

Op zondag 8 mei 2011, vier dagen na de Internationale Dag van de Brandweer, drie dagen na de Straatvoetbaldag en de Internationale Dag van de Vroedvrouw en een dag na de Reddingbootdag, stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen het derde van R.K.V.V. Rimboe uit Wouwse Plantage.
We hadden een paar weken rust gehad, maar dat wilde niet zeggen dat iedereen stilgezeten had. Zo kwam uw verslaggever begin mei een sportief geklede heer Johan K. tegen, die bewoog op een wijze die deed vermoeden dat sprake zou kunnen zijn van snelsjokken. Had hij vroeger voor het stukje van zijn huis naar het Merwehoofd een paar minuten nodig, nu was hij al ruim een half uur onderweg. Duidelijk was in ieder geval dat de begrippen soepelheid, snelheid, kracht en conditie al jaren niet meer van toepassing zijn op de heer Keizer. Het valt ook niet mee als je 20 kilo vet meetorst. Enkele dagen daarna ging hij een balletje trappen met zijn zoon. Calvin liet Johan alle hoeken van het veld zien dankzij zijn fantastische kick. Hoe Calvin daaraan komt is onbekend, in ieder geval niet van zijn vader. Maar goed, Johan doet in ieder geval een poging zijn aftakelingsproces enigszins te vertragen. De meesten uit ons team hebben het hoofd al lang en breed in de schoot geworpen.
Het was een prachtig en zonnig weekend, heerlijk om buiten te zijn. Toch zaten een heleboel figuren op zaterdag binnen. Overigens met een goede reden: het was voetbalplaatjesruildag in de kantine van VV Papendrecht. Vooral de ouders waren heel fanatiek, de kinderen gingen liever naar buiten. “Wat heeft die Wim V. een dikke kop gekregen”, kon je horen zeggen. De heren waren vooral geïnteresseerd in Kenneth en Marcel, de vrouwen zaten massaal achter Rob S. aan. Overigens voor het eerst in zijn leven. En tevens voor het laatst. Het was flink druk en beregezellig, maar om nou de halve zaterdag in de kantine door te brengen, zoals iemand van ons team deed – we verklappen niet wie het was, maar het was een kleine kale brillo – , is ook weer overdreven. Maar goed, zijn verzameling voetbalplaatjes is nu wel compleet, oh zo!

Rob S. vroeg zich af waarom hij zo vaak voorkomt in de verslagen. Tja, Rob, dat komt omdat jij een coole, illustere, hemelse, aangename, zonderlinge, snoezige, olijke, dartele, plezante, clowneske, bliksemse, onvergelijkelijke, behaaglijke, hartveroverende, schalkse, schelmachtige, ondeugende, lollige, verrukkelijke, exceptionele, begeerlijke, bevallige, aparte, grappige, charmante, grootse, begripvolle, schattige, gevoelige, goddelijke, genotvolle, glorieuze, delicieuze, excentrieke, donderse, kolossale en prestigieuze man bent, een te wow gekke, onwijs gave, malle, prettige, mieterse, koddige, spontane, drommelse, zotte, lijpe, kolderieke, dekselse, singuliere, alleraardigste, zalige, buitenissige, waanzinnige, jofele, maffe makker met een innemende, markante, overweldigende, betoverende, imponerende, heerlijke, monumentale, overdonderende, enorme, amusante, in het oog springende persoonlijkheid die een interessant, reusachtig, attractief, fascinerend, sprookjesachtig, bewogen, meeslepend, buitengewoon, spannend, zinderend, indrukwekkend, uitzonderlijk, gedurfd en machtig leven leidt, enerverende, halsbrekende, ijzingwekkende, wonderbaarlijke, fantastische, gewaagde, beangstigende, unieke, verbijsterende, fabelachtige, knotsgekke, dolle, bloedstollende, ontroerende, sensationele, hachelijke en fascinerende avonturen meemaakt, bovenmenselijke, superbe, magnifiek, uitmuntende, excellente, eersteklas, voortreffelijke, eminente, superieure, denderende, onvoorstelbare, uitzonderlijke, fenomenale, ontzagwekkende, uitzonderlijke, fameuze, geweldige prestaties levert en daar betoverend, prachtig, kostelijk, vermakelijk, boeiend, prikkelend, genoeglijk, dolletjes, zielroerend, raak, huiveringwekkend, spookachtig, pakkend, aangrijpend, bekoorlijk, leutig, hartverscheurend, pathetisch, dolkomisch, mysterieus, spitsvondig en vertederend over kan vertellen. Vandaar dat er nu eenmaal veel over jou te melden valt, Rob. Wil je wel voortaan mij s.v.p. niet meer op zondagochtend uit bed bellen om je af te melden, terwijl al lang en breed bekend is dat we niet hoeven te voetballen? Bij voorbaat dank voor de moeite.

Aangezien het moederdag was, mochten verschillende mensen niet komen van hun wederhelften, moeders of schoonmoeders. Arie was er wel. In het vorige verslag werd verhaald over zijn dochters en hun circusvaardigheden. Eén vaardigheid hebben ze wel van hun vader: die op het gebied van balanceren. Want ook deze keer lukte het Arie weer om als een echte circusartiest op de fiets te komen met twee tassen op de bagagedrager gestapeld. Het is nu wachten wanneer hij komt op een eenwieler.
Dat het eergisteren Anti-dieetdag was, was aan diverse mensen goed af te zien. Ze hadden aardig wat moeite om de voetbalkleding aan te trekken. De vorige seizoenen werd steeds gemopperd als de competitie al eind april afgelopen was: “in mei is het eindelijk mooi weer en dan zijn we klaar met voetballen”. Spelen we eindelijk eens in mei, wordt er weer geklaagd dat het te warm was. Wij Nederlanders weten altijd wel weer wat te vinden om over te zeuren.

We begonnen prima aan de wedstrijd. Eric schoot op de paal, Kenneth kwam drie keer alleen voor de Brabantse doelman zonder te scoren, Patrick kreeg de bal een keer of vijf op een paar meter voor het doel, maar bleef net zo lang pielen totdat hij de bal kwijt was en ook Gerardo kreeg de bal er niet in. Verder kreeg Rob U. een goede schietkans. Maar hij riep al ooooh voordat hij de bal geraakt had en dan weet je het al: hij schoot de bal richting middenstip.
De ban werd gebroken na een pass van Johan op Frank die een kleine 25 meter van het doel stond. Voetballen kan Frank allang niet meer, maar hij heeft nog wel steeds een fabelachtige traptechniek. Dat bewees hij door de bal op schitterende wijze in de linker bovenhoek te krullen: 1 – 0. Jammer dat hij die traptechniek in de rest van de wedstrijd niet meer liet zien. Maar goed, de eerste goal is nog altijd de belangrijkste. En hij heeft weliswaar nog maar één voetbalkwaliteit, daarmee heeft hij er nog altijd één meer dan verschillende van zijn ploeggenoten.
Tijdens de eerste 45 minuten was het vrij rustig langs de lijn. Zodra bekend werd, dat Wim en Jan Willem na de rust binnen de lijnen zouden verschijnen, nam gelijk het aantal toeschouwers waaronder opvallend veel vrouwelijk schoon met een factor 2,5 toe. Het is wel duidelijk welke mannen van Zondag 4 het meest in trek zijn bij de dames.

Ook in de tweede helft waren we beter, maar het duurde tot minuut 67, voordat de score verdubbeld werd. Op links zette Patrick zich goed door. Zijn eerste doelpoging werd nog gekeerd door de keeper van Rimboe 3, de tweede niet. Dé actie van de wedstrijd in positieve zin kwam op naam van Jan Willem. Rimboe 3 had enkele goede spelers, waaronder de rechtshalf, de directe tegenstander van Rob U. Met als gevolg dat Eric in de eerste en Jan Willem in de tweede helft steeds met twee tegenstanders af te rekenen hadden. Tijdens het eerste deel van de match had Rob U. alleen oog voor zijn schoonvader, tijdens deel 2 alleen voor Petra en zijn zoon. Dus toen de rechtshalf van Rimboe 3 de diepte ingestuurd werd, kon hij alleen op onze gastdoelman Robert Rijntjes afgaan. Na een “sprint” – of wat ervoor moet doorgaan – over het halve veld achterhaalde Jan Willem de Brabander om deze vervolgens met een weergaloze sliding de bal te ontfutselen. Jan Willem speelde de witte knikker vervolgens op Johan die rond de middellijn stond en die gelijk diep speelde op Kenneth. Ook hij nam zonder te aarzelen de bal direct op de pantoffel en lobde deze over de doelverdediger in de verre hoek. Daarmee werd het 3 – 0 in plaats van 2 – 1.
Dé actie van de wedstrijd in negatieve zin was van Patrick. Na een mooie aanval kwam de bal op links bij Kenneth. Na een fraaie actie gaf hij de bal vanaf de achterlijn voor op Patrick die deze vanaf een halve meter maar in het lege doel hoefde te lopen. Dat deed niet, waarna de bal bij de hoekvlag over de achterlijn verdween. De reden van die blunder is ons onbekend. Wilde Patrick zijn voetbalschoenen niet vies maken, had hij last van een zonnesteek, is hij aan een bril toe, wilde hij een slak imiteren, was hij afgeleid door de vele knappe juffertjes, stond hij in zijn achteruit, was hij omgekocht, stond iemand met een camera te filmen voor de grappigste thuisfilmpjes, zat hij zo zwaar onder de dope dat zijn reactievermogen minimaal was, dacht hij dat het doel naast de cornervlag stond? We weten het niet. Of wilde hij gewoon uitgebreid in het verslag aan bod komen en de flater van het jaar op zijn naam hebben? Dat laatste is in elk geval gelukt. Rob U. had het over het polletje van Patrick. Een leuke alliteratie, Rob. Patrick gaf de volgende verklaring: “de reden is een drietal grote blaren aan de onderkant van mijn voet. Deze zijn waarschijnlijk ontstaan door het vele kappen en draaien, ook werd de bal meermalen achter mij gespeeld waardoor ik te hard en onverwachts moest stoppen. Bovengenoemde heeft met ook het slechte veld tot gevolg gehad dat ik de bal die veel te onzuiver en te hard werd aangespeeld net voor de doellijn heb gemist. Tevens verdenk ik Kenneth ervan dat hij dit met opzet heeft gedaan !!!!”
Arie was de enige die 90 minuten lang zijn best deed. Hij is daarom speler van de week, samen met Robert, die zijn doel schoon wist te houden. Hij kreeg niet zoveel te doen, maar wat hij moest doen, deed hij uitstekend, al kreeg hij vlak voor tijd wel hulp van de lat. Bedankt voor het meedoen, Robert. Floor en Iris Verzijl zijn de supporters van de week. Ze verkozen het Slobbengors boven een bezoek aan het zwembad. Klasse, meiden.

Ook vandaag was de heer Bosselaar de scheidsrechter. Enige tijd terug verstuurde Arie het volgende elektronische bericht: “Beste mensen, deze wilde ik jullie niet onthouden… En de disclaimer is natuurlijk ook geniaal.” “Onderwerp: fluitklaar, beste heren van het vierde elftal, er schijnt bij enkele spelers nogal verwarring te bestaan over de fluit van scheidsrechter Bosselaar. Via deze weg deel ik deze spelers mede dat eerder genoemde fluit altijd klaar staat…. en wel exclusief voor mij! Groetjes, vrouw Bosselaar. Disclaimer: Als dit bericht niet voor u bestemd is, verzoeken wij u om het bericht naar niemand anders door te sturen (aangezien het mogelijk vertrouwelijke informatie bevat), om alle exemplaren ervan te wissen en om de afzender te laten weten dat het bericht naar de verkeerde persoon is verzonden. Onze hartelijke dank.” Vandaar dat later het volgende bericht op onze website gezet werd: “Rectificatie “Fluit”. Er zijn wat misverstanden ontstaan over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de fluit van onze vaste scheidsrechter. De spelers van het vierde hebben zondag vastgesteld dat de fluit in prima conditie is. De fluit wordt één keer per week gebruikt, waarmee onze scheidsrechter hetzelfde gemiddelde haalt als de heren Luinge, Temmink en Bossen. Voor de gerezen misverstanden bieden we heer en vrouw scheidsrechter onze oprechte excuses aan.” En nog even voor alle duidelijkheid: het is dus weldegelijk “fluit”. Het verkleinwoord “fluitje” is in dit verband onjuist.
Na afloop van de wedstrijd maakte Wim de uitslag van de verkiezing Scheidsrechter van het Jaar bekend. Derde is de arbiter van Wernhout, tweede de leidsman van Nieuw Borgvliet. Peter Bosselaar is de glorieuze winnaar. In een overvolle kleedkamer 3 kreeg Peter na een fraaie speech van onze aanvoerder zijn welverdiende prijs overhandigd. Alleen Rob U. ontbrak bij de prijsuitreiking omdat hij met Petra de bosjes was ingedoken. Ze was zeker iets verloren. Peter, bedankt dat je ons ook dit seizoen weer hebt willen fluiten. Alle thuiswedstrijden waren, mede dankzij jou, rustige en leuke potten om te voetballen. Een prettige zomerstop en hopelijk tot volgend seizoen.

In de kantine werd nog enige tijd nagepraat, waarbij zoals zo vaak Rob S. de meeste aandacht trok, maar waar het nou precies over ging, was niet geheel duidelijk. Zo was hij op vakantie geweest naar New York en moest hij op een gegeven moment ergens op en in. Waarschijnlijk een wolkenkrabber. De Botox-man moest verder iets doen met zijn weinig krachtige spuitje – met de nadruk op het verkleinwoord. Hij moest er ook nog de kantjes mee schoonmaken of zoiets. Ging zeker over een lagedrukreiniger. Rob S. en Frank kondigden aan een nachtprogramma te gaan maken voor SBS 6, getiteld: “Op de bank met Rob en Frank”. Vanwege moederdag diende Johan om kwart voor 1 thuis te zijn. Hij ging pas rond half 2 weg. Johan was tijdelijk teruggegaan op de wintertijd.

Opstelling: Robert; Marcel, Herman (46. Wim), Arie, Eric (46. Jan Willem); Gerardo, Johan, Frank, Rob U. (74. Louis); Patrick en Kenneth.
Scheidsrechter: Peter Bosselaar.
Eerste helft, assistent-scheidsrechter: Jan Willem, aantal toeschouwers: 10.
Tweede helft, assistent-scheidsrechter: Eric, aantal toeschouwers: 25.

Laatste nieuws:

11 mei 2011: Wedstrijdverslag JWDM online!
Hi Jan Willem, Inderdaad bedankt voor deze prachtige ode van je weer  meer dan vermakelijke pennevruchten. Ik blijf komende zondag desondans toch aan de kant.

M’n knie voelt gewoon niet goed en om een meniscustrauma op te lopen door  1 wedstrijd te veel te spelen is niet wijs. Komende zomermaanden zit ik aan het infuus en een zware trainingsstage om fitter dan ooit terug te komen!! Veel succes zondag Groet, Dries Roelvink

10 mei 2011: ZONDAG 4 WOEST OP VOETBAL INTERNATIONAL
Zondag 4 is woest op Voetbal International. Afgelopen maandagavond waren Louis de Haas, Edwin Duinhouwer, Rob van den Sigtenhorst, Wim Veldhuis en potentieel sponsor Edwin van den Sigtenhorst uitgenodigd in Hilversum. De afspraak was dat er uitgebreid zou worden ingegaan op ons elftal, het bijna afgelopen seizoen en de transferperikelen. Tot verbijstering van alles en iedereen werd er 1,5 uur geleuterd door het kwartet Genee, van der Gijp, Derksen en van Gangelen.  De zondag 4-vedettes werden als klapvee behandeld. Een schande, die de voetbalwereld op zijn grondvesten doet schudden. Het enige goede nieuws is dat Rob van den Sigtenhorst  de volledige 1,5 uur in beeld geweest is en er leuke contacten zijn ontstaan met de niet onaantrekkelijke bardames. Tot slot adviseren wij iedereen die Hilversum aandoet niet zomaar een willekeurig restaurant binnen te stappen. De door de mannen genuttigde schnitzels en sateetjes waren namelijk van een bedenkelijk niveau.

8 mei 2011: Zondag 4 wint op zomers Slobbengors
Zondag 4 speelde vanmorgen onder tropische omstandigheden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander Rimboe 3 had weinig in te brengen tegen de Papendrechters. Ondanks een groot overwicht wist Zondag 4 pas ver in de eerste helft de score te openen. Frank Glimmerveen brak de ban met een schot in de bovenhoek. Na de rust drong Rimboe nog even aan maar invaller doelman Robert Rijntjes ging vandaag voor de nul en maakte de kleine Rimboe-kansjes onschadelijk. Uiteindelijk tilde Zondag 4 de stand naar 3-0 via Patrick van Wijngaarden en Kenneth van den Hoven. Deze wedstrijd stond onder leiding van onze vaste scheidsrechter Peter Bosselaar, ook vandaag weer goed voor een prima gefloten partij. Zondag 4 bedankt Peter voor het fluiten van al onze thuiswedstrijden. De titel “scheidsrechter van het jaar” is natuurlijk voor hem. De titel van “speler van het jaar” gaat deze voetbaljaargang naar onze keeper, Gerrit Landstra. Goed en constant gekeept het hele seizoen! Dankzij het mooie weer veel supporters langs de lijn. We noemen Patricia, de familie Uitermarkt, mevrouw Bosselaar, Ernst en Robbie. Maar de supporters van de week zijn Floor en Iris Verzijl die liever naar het Slobbengors wilden dan naar het zwembad.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.