Papendrecht 4 – Neerlandia’31 4: 1 – 3

Papendrecht 4 – Neerlandia’31 4:  1 – 3

Op zondag 21 oktober, naamdag van de heilige Truidezuster van Delft, 133 jaar na de eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison, geboortedag van Alfred Nobel en van Herman Willem Daendels, Nederlands gouverneur van Nederlands-Indië, een jaar nadat volgens de Amerikaanse, christelijke prediker Harold Camping de wereld zou vergaan, de 64e verjaardag van Jan Boskamp, de laatste dag van het Arnhemse sprookjesfestival, traden we op veld 3 van sportpark Slobbengors aan tegen het vierde van Neerlandia’31.

Allereerst een correctie op het vorige wedstrijdverslag. Volgens Rob S. is niet Barbabientje, maar Barbaborre zijn favoriet. Verder stond hij erop te vermelden dat hij zijn spullen meegenomen had in zijn Tik-tak-tas en zijn Dora-rugzak. Waarvan acte. Rob S. was er niet omdat hij de Plopsa-attractieparken aan het bezoeken is. Zijn favoriete onderdelen zijn de Ploptuin, de Bumbamolen, Majaland, de Plopsa-Express, de Mega-Mindy-jetski, Vicky The Ride, het K3-museum en de K3-disco. Meet en Greet met Samson en Gert, Piet Piraat en niet te vergeten Big en Betsy vindt hij heel spannend. Rob S. verheugt zich nu al op de Bobo-kerstshow.
Ook Ramon was verbolgen over het vorige wedstrijdverslag: “Ik heb het proberen te lezen, maar ben gestopt bij de alinea waar wordt gesuggereerd wat de redenen van mijn afwezigheid konden zijn. Ik beschouw dit als pure laster en kom hier zeker op terug.” Ook Johan was niet blij: “Pervers mannetje die JWDM!” Met als consequentie dat beide heren wissel moesten.
Rob U. had eveneens commentaar. Hij vond het verslag te veel gebrei en langdradig. Hij zou liever meer tempo zien. Dat kunnen we ook van jouw spel zeggen, Rob.

Luciën was er niet. Hij kon onder andere kiezen uit de Auto-Koopshow in Ahoy, het Open-NK Stockcars te Lelystad, de Verkoop-, Ruilbeurs en Veiling van Oldtimertractoren in het Belgische Lochristi, de Dreamcar International Oldtimerbeurs in Mechelen en de veiling in Amersfoort van Ferrari’s van het failliete Eurocommerce. Het werd uiteindelijk de Rally van Italië op Sardinië.

We hebben sinds begin september elke zondag gespeeld en dat begint door te wegen. Vooral het voetballen vorige week op kunstgras heeft zijn tol geëist. “Hoi, afgelopen zondag een blessure opgelopen door een botsing. Er zit erg veel vocht in mijn knie. Ik denk dat ik 1 à 2 weken uitgeschakeld ben. Ik laat nog weten wanneer het beter gaat. Groetjes, Frank.” “Ha, ik zit ook nog op het kneuzenbankje (hopelijk wel naast Melissa!) Nog even revalideren en dan maar kijken hoe het gaat met de warming-up. Ik ben er dus bij, maar reken niet op 90min! Fit, Fitter, Fitst. Ik denk dat ik ook al ben ik niet fit toch fitter ben dan Rob U! 🙂 🙂 Daaag, Johan.”
“Ik heb een slijmbeursontsteking in mijn schouder. Dat geeft veel pijn. Ik wil graag spelen zondag maar weet niet of het gaat lukken. Ik weet dat we krap zitten dus meld maar vroeg, dat ik twijfelachtig ben. Ik slik nu medicijnen en weet niet hoe snel het geneest.” Gevolgd door: “Medicijnen doen hun werk, dus pijn is al heel veel minder. Wellicht haal ik zondag wel. Zal mijn best doen zeker gezien de vele afzeggingen. Ik heb nog wel veel last maar omdat ik zelden de schouderduw nodig heb of met mijn schouder zal gaan scoren, kan ik wel proberen te beginnen als voorstopper. Kijken hoe het gaat. Groet, Edwin.” Op zaterdag schreef Edwin opeens: “Medicijnen werken best goed. Ik kan spelen.” Kennelijk had hij de dokters Fuentes, Ferrari en Leinders geraadpleegd. Edwin had in elk geval een vreemde blik in de ogen.

De bikkels Keizer en Duinhouwer waren er gewoon. Klasse, mannen! Wel had Johan in het Kruidvat het vak met zwachtels leeggehaald en zijn kuiten ingezwachteld of hij een mummie is. Desalniettemin stond volgens Johan zijn kuit op het laatst op springen. De volgende keer toch maar steunkousen aantrekken, Johan.
Jan Willem heeft last van zijn linker hamstrings, Kenneth van zijn achillespees en Arie van zijn ribben. Arie Ribbens! Hahaha, da’s een goeie. Arie misbruikte die zogenaamde kwetsuur om zijn favoriete positie van verdedigende middenvelder op te kunnen eisen. Daar moesten we wel aan toegeven. Arie zorgt immers voor de ballen en de waterzak. Voor je het weet zitten we met lekke ballen en een kapotte waterzak.

We hadden op papier 15 man. Normaal is het dan een groot probleem om een opstelling te maken, maar deze keer niet. Jan Willem was te geblesseerd om te voetballen, dus hij moest vlaggen. Johan en Kenneth konden hooguit een halfje. Zij starten daarom op de bank. Net als Wilco. Op zaterdag is hij leider van D2. Hij eist discipline van zijn pupillen. En terecht. Ze moeten een uur van tevoren aanwezig zijn en te laat komen heeft tot gevolg dat je als wissel begint. Vandaar dat laatkomer Wilco als wissel begon.

De tegenstanders begonnen in tegenstelling tot ons prima aan het duel. We waren veel te statisch. We bewogen alleen als we het koud begonnen te krijgen. De posities waren niet goed bezet. Bijna iedereen stond of op rechts of in het midden. De openingstreffer van de opponenten was een kwestie van tijd. Die viel na een kwartier, toen de spits zich eenvoudig vrij mocht spelen en van even buiten het strafschopgebied hard uithaalde. De bal ging onder de lat, door het midden, boven het hoofd van Gerrit in het doel, 0 – 1. Langs de kant werd door de fanatieke aanhang van Vak S gescandeerd dat als Gerrit de volgende keer nog zonder bril of lenzen zou keepen, een supportersboycot zou volgen.
Aan de 0 – 2 kon onze doelman echter niets doen. Na een hoekschop vanaf onze rechterkant kon de aanvoerder uit Dorst van een meter of 6 ongehinderd inkoppen, doordat drie man van ons lucht stond te dekken. Pas daarna schoten we wakker. We begonnen eindelijk wat doen en gingen zowaar de duels aan. Op onze leeftijd zijn we helaas nogal eens te laat, waardoor een paar keer de bal gemist werd, maar niet de ledematen van de tegenstanders. Stelletje schoppers zeg. Niet je onkunde afreageren op de tegenpartij a.u.b.
In het tweede gedeelte van de eerste helft kregen we onder aanvoering van Ramon enkele grote kansen. Ramon kon tot twee keer toe een fraaie solo niet afronden. Gerardo kwam aan de rechterkant schuin voor het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de Brabantse doelman. Arie werd alleen voor de keeper gezet, maar schoot een meter of 5 naast.
Tien minuten voor rust kreeg Eric even over de middellijn aan de linkerkant de bal. Hij liep richting het Neerlandia-doel, maar begon toen te aarzelen. Jan Willem gaf vervolgens de grandioze aanwijzing “probeer maar eens wat”, waarna Eric verwoestend uithaalde. Zijn afstandschot spatte op de binnenkant van de rechterpaal uiteen. Volgens Rob U. had ook hij een goede doelpoging ondernomen. Deze was de rest van de aanwezigen echter ontgaan.

In de rust werd Ramon naar de kant gehaald. Deze voormalige hoofdklassespeler hoort, in tegenstelling tot die andere ex-hoofdklassevoetballer, weliswaar wekelijks tot de beteren, maar loopt al aardig achter qua reservebeurten en moest er daarom toch echt een keer naast. Dit werd becommentarieerd met: “Net of Barcelona L. Messi op de bank zet.” De tweede helft was echter nauwelijks begonnen of Wim ging er al uit om plaats te maken voor Ramon. Een overduidelijke terechtwijzing aan het adres van onze opstellingmaker Jan Willem.
In de tweede helft kwam Neerlandia’31 4 nauwelijks nog in de buurt van ons doel, al kwamen goed weg na een knal op de lat. Een minuut of 18 voor tijd zette Wilco na een puike actie Arie alleen voor de Neerlandia-doelman. Deze keerde Aries inzet, maar de attent meegelopen Kenneth tikte de rebound met zijn rechterbeen knap binnen: 1 – 2.
In de slotfase waren we dicht bij de gelijkmaker. Ramon schoot over, maar de beste kans was voor Kenneth. Op weg naar de goalie had hij alleen nog zijn directe tegenstander voor zich. Kenneth voerde zijn actie echter te ver door, kapte volledig onnodig, struikelde over zijn tegenstander, stond gelijk op, waarna de kans verkeken was. Je ziet toch dat we op cruciale momenten slimheid ontberen. Kenneth had nooit naar zijn chocoladerechterbeen moeten kappen en nooit direct moeten opstaan nadat hij in een rechtstreeks duel onderuitgegaan was in het strafschopgebied. Hij had of tijdig moeten uithalen met zijn sterke linkerbeen of moeten kijken of hij er een penalty uit zou kunnen slepen. Wij zijn voor dat laatste echter te lief en te eerlijk. Kenneth begreep zelf ook wel dat hij gefaald had, want hij had het Slobbengors al verlaten toen de laatste spelers van het veld liepen.
In de slotminuut beslisten de mannen uit Dorst de match definitief door na een counter Gerrit voor de derde keer te verslaan, eindstand: 1 – 3. Peter Bosselaar is scheidsrechter, Jan Willem grensrechter, Gideon Dekkers supporter en Eric Hoorn speler van de week.

In de kantine leidde de geplande wedstrijd van over een week tot hoofdbrekens vanwege de vele geblesseerden en afwezigen. Zo had Patrick eerder bericht: “Hoi, zondag 28 oktober ben ik niet aanwezig! Ga naar Feyenoord – Ajax..” Hallo Patrick, hoe kan jij nou naar de voetbalklassieker? De Kuip is toch verboden terrein voor Ajax-hooligans? Ga je onder een schuilnaam of zit je als reservespits naast Frank de Boer op de bank? Groeten, Jan Willem.” “Hey JW, het leukste is na de wedstrijd wanneer 010 heeft verloren en ik als laatste mijn goed smakend biertje heb gedronken. M. vr. gr., Patrick.” “Dat zegt de man die gewoon seizoenskaarten voor “010” heeft i.p.v. 020. Wij noemden dat vroeger nepsupporters. Groet, Marcel.” Ramon: “Kaarten weggegeven… auw!”
Verder zou Rob S. niet komen aangezien hij dan in Almelo met The Chippendales optreedt. Met Aart van T. als Special Guest. We waren daarom bijzonder blij met het bericht dat de wedstrijd van 28 oktober uitgesteld is. Nu hebben alle geblesseerden eindelijk de tijd om te herstellen en kunnen we in november weer met frisse moed en hopelijk een ruime selectie de wei in.

Onze vele fans zijn altijd blij als we thuis moeten spelen. Niet vanwege ons optreden – daar verwacht niemand meer wat van – maar vanwege de foto van Aart van T. naast het bijbehorende verslag. Deze foto is de gekuiste versie van de beeltenis die eerder in de Playgirl verschenen is. Veel plezier.

Opstelling:  Gerrit; Marcel, Wim (67. Ramon), Edwin (71. Herman) en Eric; Gerardo, Ramon (46. Johan), Arie en Herman (46. Wilco); Rob U. en Patrick (46. Kenneth).
Scheidsrechter:  Peter Bosselaar.
Grensrechter:  Jan Willem.
Aantal toeschouwers:  25.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.