RSV 5 – Papendrecht 4: 5 – 1

Op zondag 3 april 2011, de laatste dag van de Week van de Psychiatrie, tijdens het Museumweekend, moesten we naar het kerkdorp Rucphen voor de confrontatie met RSV 5. “Rucphen, plezier voor het hele gezin!” aldus Recreatiewijzer Rucphen. De streek heeft een rijk rooms-katholiek verleden. De bekende fietsroute “Het Klaveren Vrouwke” is gebaseerd op het gelijknamige volksverhalenboek. Smokkelaar Geert Schrauwen verkleedde zich als vrouw om de douaniers voor de gek te houden en werd in de volksmond “Klaveren Vrouwke” genoemd.
Eindelijk zijn bij de plaatselijke C1000 voetbalplaatjes van VV Papendrecht te verkrijgen. Aanvankelijk werd nogal lauw gereageerd op het voetbalplaatjesstickeralbum, totdat duidelijk werd dat daarin glamourlady mevrouw L. Verzijl – Veldhuis afgebeeld staat. Sindsdien zijn de albums niet meer aan te slepen. Het is wel duidelijk dat de omzet van de C1000 flink gestegen is, sinds de stickersactie begonnen is. Edwin heeft inmiddels zijn voorraadkast volstaan met spullen die hij eigenlijk nooit gebruikt. De helden van Zondag 4 zijn al heel populair in de regio, maar sinds het verschijnen van de voetbalplaatjes is hun bekendheid alleen maar toegenomen. Dat merkte Edwin toen hij bij het verlaten van de C1000 een jongen tegenkwam die onmiddellijk riep: “Hé meneer, ik heb u!” Vervolgens duurde het een uur voordat Edwin bij zijn auto was, omdat iedereen om zijn handtekening vroeg en vooral bevallige dames met hem op de foto wilden. Overigens zijn alleen van de echt goede spelers van onze ploeg, namelijk Edwin, Gerrit, Wilco en Herman, in ruime mate voetbalplaatjes in omloop. Van de rest van ons team zijn nauwelijks voetbalplaatjes te verkrijgen, omdat toch niemand ze wil hebben.

Tijdens de heenronde hadden we nipt met 3 – 4 verloren van RSV 5. Als we de lijn van de afgelopen weken door zouden kunnen trekken, zou een goed resultaat mogelijk moeten zijn tegen de huidige nummer vijf van de ranglijst. De kans daarop bleek voor aanvang van de wedstrijd al een stuk kleiner te zijn na ontvangst van het volgende bericht: “Ik hoop er eindelijk weer eens een keertje bij te zijn!! Frank.” Wij niet. Het is dat de reden van zijn afwezigheid een trieste is, maar op zich vonden we het niet erg om een paar keer zonder Frank te voetballen. Konden we eindelijk weer eens punten pakken. Maar goed, de beste man is lid van ons team, is medesponsor en betaalt contributie, dus vooruit maar weer. Kenneth stuurde eerder de volgende mail: “Fijn om te horen dat ik gemist word, je mist natuurlijk nu snelheid en vernuftigheid voorin! Jullie snelle en tactisch sterke spits, Kessi.” Nou, snelheid, tactisch sterk en vernuftigheid, wij zien dat meer als egoïstisch blind gedraaf zonder de bal over te spelen naar iemand die in scoringspositie staat en met vrijwel steevast balverlies tot gevolg. Wij kunnen dat missen als kiespijn. Johan speelde voor de derde keer op zijn nieuwe voetbalschoenen, Nike Ronaldo. Dus dik, lomp, traag, niet vooruit te branden en geen schim meer van vroeger.
De meesten vertrokken om 10 voor 9 vanuit Papendrecht. Rob S. reed in zijn leenauto met Jan Willem als passagier ver achter de anderen Noord-Brabant binnen. Zij hadden als enigen niet de beschikking over navigatieapparatuur, maar waren desondanks als eersten bij sportpark De Molenberg. Met een gedegen voorbereiding en een goed stel hersens kom je uiteindelijk toch altijd het verst. De wedstrijd begon even na 10 uur, omdat Wim als leider en aanvoerder eerst een interview moest geven aan Sjannie van Radio Rucphen FM. De studio ligt naast het veld. In het programma “Begin de zondag met Sjannie” kwam tevens de horoscoop aan bod. Die voorspelde opnieuw een dikke nederlaag voor ons. Na de wedstrijd was Wim de speciale gast van Eric van Dongen tijdens het programma “Speciale Hitladder Top 20”. Wim mocht de nummer 19 uit de lijst aankondigen, zijn favoriete nummer van de Gebroeders Hoek: “Het is fijn om Brabander te zijn”.

We begonnen heel behoorlijk aan het treffen met RSV 5. Wel hadden we de pech dat Wilco halverwege de eerste helft met een enkelblessure het veld moest verlaten na een stevige overtreding, overigens de enige in een verder sportieve wedstrijd. Hij werd vervangen door de niet geheel fitte Rob S., die lichte knieklachten had. Verder haalde Gerrit niet zijn gebruikelijke niveau, volgens eigen zeggen omdat hij ziek was en koorts had. In de RSV-kantine was daar overigens niets van te merken, want de gele rakkers en de patat gleden achter elkaar naar binnen.
Qua veldspel waren we gelijkwaardig aan RSV 5. Het grote verschil was wederom dat bij ons het goede spel stokte, zodra wij voorin kwamen. Bij de tegenstanders was dat niet het geval. Zij hadden spitsen die voortdurend prima opgesteld stonden, vrij liepen, mee verdedigden, zich aanboden, switchten waar mogelijk, een actie maakten of snel speelden als dat kon en de bal vasthielden als de veldsituatie daarom vroeg. Ze waren razend gevaarlijk en waren onze verdedigers menigmaal de baas. Voor onze spitsen gold het omgekeerde. De enige overeenkomst tussen onze aanvallers en die van de opponenten was, dat elke kans die ze creëerden, raak was.
Vandaar dat het na vijf kwartier 5 – 0 stond. Een goed voorbeeld van hoe onze spitsen bezig waren, was een moment in de tweede helft. Met een fantastische pass zette Luciën Rob U. vrij voor de RSV-doelman. De bal was een paar seconden onderweg en Rob U. stond, geheel vrij, een meter of 8 voor het doel, dus hij had alle tijd en ruimte om iets goeds te doen. De voormalige hoofdklassespeler liet de bal echter vijf meter van zijn voet af stuiteren zodat de Brabander rustig de bal kon oppakken. Een duidelijker staaltje van volledig ongeconcentreerdheid, ongeïnspireerdheid en totale desinteresse is moeilijk te geven. Zo winnen we natuurlijk nooit.

Gelukkig kwamen we toch nog tot een eretreffer dankzij Rob S., die de twee meter lange Rucphense sluitpost verraste met een weergaloze lob. De bal raakte eerst de grond voordat hij de doellijn passeerde: 5 – 1. Het publiek stond op de banken en zelfs de doelverdediger applaudisseerde voor dit bijzonder fraaie kunststukje. “Een mooi cadeautje”, oordeelde Luciën Louwman, die niet tevreden was over de eerste 35 minuten, zoals in de AD Drechtsteden Sport van maandag 4 april te lezen was. “Als we wat willen bereiken, moeten we elke wedstrijd als een finale spelen. Dat deden we voor rust niet.”
Even voor 12 uur beëindigde de beste man op het veld, de scheidsrechter, de partij. Slechts eenmaal was sprake van een discussie tussen hem en een speler van ons, namelijk Marcel. Na een half uur ging de bal via Marcels voet over de rechter zijlijn. Marcel pakte echter de bal om de ingooi te nemen. Veertig jaar gevechtstraining heeft de handen en voeten van de man van staal zo gehard, dat ze praktisch gevoelloos geworden zijn. De ideale vechtmachine had daarom niet gemerkt dat de bal zijn voet getoucheerd had, voordat deze buiten het veld belandde.
Vanwege zijn prachtige doelpunt werd Rob S. samen met Arie, onze beste speler vandaag, uitgeroepen tot speler van de week. Tom Knipscheer is de supporter van de week. Arie heeft na zijn knieoperatie lang getobd, maar zijn vorm heeft nu weer oude hoogten bereikt. Nu de rest van het team nog. Rob S. vierde zijn uitverkiezing en zijn prachtige goal tot in de late uurtjes. Dat bleek echter niet bevorderlijk te zijn voor zijn knie. Deze is nu opgezwollen, waardoor Rob S. nog manker loopt dan normaal. We zullen hem de komende weken daarom moeten missen, ach, missen…

Volgende week komt de koploper, Spundel 5, op bezoek. Benieuwd of we onze vrienden van Unitas’30 6 een handje kunnen helpen in de strijd om het kampioenschap. De mannen uit Etten-Leur hebben ons een pak Chocomel – wel graag halfvol met druivensuiker – , een fles cola regular, een fles cola light en enkele flesjes Aquarius en AA-drink in het vooruitzicht gesteld als we een nederlaag weten te vermijden. Dat zou kunnen als we net zo zouden spelen als tijdens de uitwedstrijd in Sprundel of tijdens de afgelopen wedstrijden tegen HSC’28 6 en BSC 11. Als we aanstaande zondag net zo spelen als afgelopen zondag, is de kans daarop echter nul en kunnen we weer een afstraffing tegemoet zien.
Tenslotte moest van één van onze hoofdsponsors de aandacht gevestigd worden op het volgende.
Wegens uitbreiding van ons team zoeken wij een enthousiaste en gemotiveerde kracht voor de functie van administratief medewerker/secretaresse m/v (fulltime). In deze afwisselende functie ben je werkzaam binnen een team, o.a. medeverantwoordelijk voor de orderstroom, opmaken en voorbereiden van (foto) offertes, contacten met de klant en de logistieke processen. Wij vragen: opleiding HAVO of MBO – 4 niveau, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal – Frank, jij kunt dat baantje dus wel vergeten – , servicegericht en stressbestendig – dat geldt nu dus ook voor Jan Willem – , goed kunnen werken in teamverband – gezien de wekelijkse “teamprestatie” van Zondag 4 vallen nu nog meer spelers af – , representatief uiterlijk en voorkomen – dat wordt dus niks voor de mensen van Zondag 4 op Marcel en Edwin na – . Ervaring met Office, Excel is een pre. Wij bieden een uitdagende functie in een jong en sterk groeiend, dynamisch bedrijf. KD Home Products is toonaangevend op het gebied van zijdenbloemen/- planten. Ben je geïnteresseerd, mail dan naar info@kdhome.nl onder vermelding van ‘vacature admin.’ .

Opstelling: Gerrit; Marcel, Wim (46. Luciën), Eric, Jan Willem; Wilco (22. Rob S.), Johan, Arie, Herman; Frank en Rob U.
Assistent-scheidsrechter eerste helft: Luciën.
Assistent-scheidsrechter tweede helft: Wim.

Laatste nieuws:
6 april 2011: PAPENDRECHT 4 ONTVANGT KOPLOPER SPRUNDEL
Een lastige wedstrijd zondag voor Papendrecht 4, want koploper Sprundel komt naar het Slobbengors. Sprundel versloeg onlangs concurrent Unitas ’30 afgetekend met 4-0 en is op weg naar het kampioenschap. Papendrecht heeft wel iets met Unitas ’30. In het seizoen 2004-2005 versloegen de Leurenaren de Papendrechts concurrenten en werd het vierde kampioen. Bovendien woont de aanvoerder van Papendrecht in Etten-Leur. Kan het vierde voor een stunt zorgen en de bierkratten uit Etten-Leur in ontvangst nemen? Spits Frans van Duuren zal ze hoogstwaarschijnlijk zelf komen brengen! In Sprundel verloor Papendrecht met 2-0, maar zat er best wat meer in tegen de gemakkelijk combinerende mannen, waarmee het ook na afloop gezellig was in de Sprundelkantine. De wedstrijd begint om 10.00 uur en staat onder leiding van …………., daar is hij weer: Peter Bosselaar. Vanwege de verwachte drukte wordt u verzocht de parkeeraanwijzingen van de politie in acht te nemen!

3 april 2011: Zondag 4 stelt teleur
In de uitwedstrijd tegen RSV 5 heeft Zondag 4 de goede reeks van de laatste weken niet kunnen voortzetten. Zonder overtuiging in het spel werd met 5-1 verloren in Rucphen. Het enige Papendrechtse hoogtepunt kwam op naam van Rob van den Sigtenhorst die de keeper verschalkte met een weergaloze stift a la Theo Janssen.

2 april 2011: Spitsenduo op dreef in Oostenrijkse Alpen
Een deel van de selectie heeft een weekje op de lange latten gestaan in Sölden. Zij pretenderen de dragers van het team te zijn maar op de piste hebben ze niet al te veel indruk gemaakt. Behalve dan een aanglijding tussen Frank en Kenneth op een volkomen verlaten piste. We hopen dat ze niet teveel schade hebben opgelopen, morgen worden ze weer verwacht in de uitwedstrijd tegen RSV 5 in Rucphen. De aftrap is om 10:00 uur.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.