Papendrecht 4 – Emma 5: 1 – 7

Papendrecht 4 – Emma 5: 1 – 7

Op 11 november, naamdag van de heilige Menas van Egypte, 337 jaar nadat de wiskundige Gottfried Leibniz voor de eerste keer de integraalrekening demonstreerde, 87 jaar nadat Robert Millikan het bestaan van kosmische straling bewees, 94 jaar nadat tijdens de Eerste Wereldoorlog een wapenstilstand bereikt werd, de 69e verjaardag van Jorien van den Herik, geboortedag van de Dordtse schilder Petrus Johannes Schotel, stond ons op ons thuiscomplex de confrontatie met het Dordtse Emma 5 te wachten.

Patrick kwam niet: “Hoi, blessure idd niet best. De eerste 2 wedstrijden ben ik zeker niet van de partij. Misschien moet je erop de website maar geen melding van maken. De tegenpartij kijkt mee en zullen hun strategie (lees verdedigende stellingen) aanpassen. M.vr.gr. Patistuta.” Rob U.: “Je was weer dramatisch….” En dat zegt onze dramaqueen. Ook bij Kenneth had zijn optreden tegen Molenschot 3 zijn sporen nagelaten. Op 06/11/2012 5:46 uur: “Hoi, het ziet er vooralsnog slecht uit. Kon gisteren nauwelijks lopen. Hoop dat ’t snel minder wordt. Houd jullie op de hoogte. Ga snel ’t verslag lezen…. Grt. Kessi.” Kenneth kwam wel supporteren.

Jan Willem beweert hard te werken aan zijn herstel, maar veel is daar niet van te merken. Op 5 november kwam hij met de smoes dat het aan de wedstrijdballen ligt: “Hallo Arie, hoe is het ermee? Nog veel pijn of kan je al weer behoorlijk lopen? Ik heb een vraagje: ik was gisterenochtend Herman aan het inschieten, maar ik vond het geen fijne bal. Ik zou je daarom willen vragen de volgende keer drie verschillende ballen mee te nemen: een witte met VVP-embleem die we begin september gekregen hebben, een geheel witte en de blauw-witte bal. Kunnen we eens kijken welke nou de fijnste is. Wat vindt je gezin trouwens van het wedstrijdverslag? Deze keer geen zware kritieken hoop ik? Tot zondag. Groeten, Jan Willem.” Volgens Marcel is Jan Willem niet fit omdat zijn vingernagels te lang zijn. Kijken of het beter gaat nadat ze geknipt zijn.
“Hoi JW, ik zal zondag de verschillende ballen meenemen. Mijn dames waren zeer te spreken over je wedstrijdverslag! Mijn spieren zijn nog niet hersteld van de slag om Molenschot, ik voel de kramp nog zitten in mijn kuit en vooral van het befaamde knietje in mijn dijbeen heb ik nog last. Maar dat zal wel iedere dag beter gaan en het is pas dinsdag…. Groet, Arie.” Maar op vrijdagavond schreef hij: “Hoi, wil graag een halve wedstrijd spelen, ik heb de kraker tegen Molenschot nog niet helemaal verwerkt. Ik heb nog last van dat knietje in mijn dijbeen, het gaat minder snel vooruit dan ik hoopte. Tot zondag, Arie.” Helaas zou Arie het niet langer dan 8 minuten volhouden.

Sommigen waren nog meer gestimuleerd dan anders: “Ben zondag aanwezig. Topfit en getergd (vanwege het buiten de basis laten van deze robuuste stopper). Grt., Edwin.” Jan Willem: “Vorige week was je expres buiten de basis gelaten om je te prikkelen en zo de overwinning in de belangrijke wedstrijd om de laatste plaats binnen te slepen. En het heeft gewerkt. Komende zondag sta je gewoon voor de volle 90 minuten ingepland. Mits je schouder het houdt natuurlijk.” “Een juiste tactische keuze is wel gebleken. Dat doe je goed. Tot zondag! Grt., Edwin.”
Gerrit zou weer komen: “Dag, uiteraard ben ik zondag graag van de partij. Vorige week werd ik blij verrast door de keurige overwinning op het toch niet kinderachtige Molenschot! Tot zondag, groet, Gerrit.” Johan komt Gerrit ophalen als we een uitduel hebben en hij meedoet. Drie weken geleden verwachtte Gerrit dat Johan hem ook zou ophalen als we thuis spelen. Daar voelde Johan begrijpelijkerwijs niets voor. Vandaar dat Gerrit toen op het allerlaatste moment maar met de auto gekomen was. Deze keer haalde Johan Gerrit toch maar gewoon op, zodat Gerrit op tijd was. Wat een goed hart heeft die Johan toch.
Sommigen reageren wel heel laat op de vraag of ze wel of niet komen: Sun, 11 Nov 2012 08:11:53 “Goedemorgen, als er te veel man zijn, wil ik wel overslaan. Zo niet, kom ik gewoon. Gr., Gerardo.” Zo kort voor de wedstrijd had uw verslaggever zijn mailbox niet meer gecontroleerd en dus niet gereageerd. Volgende keer toch maar doen. Ik zou kunnen zeggen dat als dat wel gebeurd zou zijn en Gerardo weggebleven zou zijn, we het vast beter gedaan zouden hebben dan met 1 – 7 verliezen. Maar dat is te flauw. Gerardo hoorde zowaar tot de beteren.

In de kleedkamer liet Frank enkele foto’s zien van een zwaar gehavend been. Alsof de persoon in kwestie gepakt was door een witte haai. Het bleek echter het been te zijn van de Molenschotter die vorige week gepakt was door Ramon “Camacho” Lafour. De meesten waren diep onder de indruk en waarschijnlijk zat de schrik bij ons 90 minuten lang in de benen, want het voetballen was niet veel van ons. Ramon zei na afloop tegen uw verslaggever dat hij niet te negatief moest zijn en dat hij het zou moeten laten bij de constatering dat de tegenstander beter was en dat we een complete offday hadden. Die constatering is zeker juist, maar toch iets te gemakkelijk. Want de meeste tegengoals gaven we gewoon weg.
De beginfase was voor ons, maar de openingstreffer voor de Dordtenaren zonder dat ze zelf een aanval opgezet hadden. Want terwijl wij naar voren liepen, stuurde Frank de aanvalsleider van SC Emma 5 diep, die alleen voor Gerrit niet faalde. Tja, op een dergelijke pass reken je niet als verdediger.
Twee minuten later kon Rob S. alleen op de Dordtse doelman afgaan die de bal tot hoekschop verwerkte. Vanaf onze rechterkant werd deze genomen door Herman. Bij de eerste paal kopte Rob S. door op Eric die de bal van dichtbij hoog in het dak van het doel peerde.
Lang konden we niet genieten van de gelijke stand. Na een kwartier kreeg Emma 5 aan onze rechterkant een corner. Nadat die in eerste instantie afgeslagen was, volgde een slechte voorzet die recht op Gerrit afging. Hij liet de bal echter over zich heen gaan, waardoor een Dordtenaar de 1 – 2 kon binnenkoppen. Van Johan moest gewezen worden op de volgende aanbiedingen.

Hans Anders: 20 procent korting op alle lenzen en op een complete bril, plus een luxe brillendoos ter waarde van € 15 cadeau. Het is mogelijk online bestellingen te plaatsen.
Het Huis – Eye Wish Groeneveld: Nu tot € 200 korting op een bril.
Eyelove Kwaliteitsbrillen: complete enkelvoudige bril op sterkte voor € 49, multifocaal € 99.
Specsavers: Een complete bril kost slechts € 79, inclusief gratis varifocale glazen, gratis ontspiegeling, gratis meekleurende glazen of zelfs een gratis tweede bril!
Pearle: Uw leeftijd is uw korting in procenten op het montuur. Bij aankoop van een nieuwe bril krijgt u een gratis 2e bril. Koop een bril en krijg voor 2 maanden gratis daglenzen. Probeer nu gratis een maand lang multifocale lenzen.
http://www.brillen24.nl : Complete, enkelvoudige bril voor € 39, kortingen tot 25 %.
http://www.smartbuyglasses.nl : Tot 50 % korting.
http://www.lensway.nl : Tot 70 % korting.

De 1 – 3 had elementen van de eerste twee tegengoals in zich. We waren in de aanval, toen Frank vanuit de middencirkel opnieuw een dieptepass verzond op de Emma-spits, die alleen met een overtreding gestuit kon worden. Wat doet die Frank als aanvaller toch steeds op het middenveld, zult u zich wellicht afvragen. Dat vragen wij ons ook altijd af. Ook deze keer was onze kale spits geen moment in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied te vinden, waardoor onze stootkracht voorin minimaal was. Al jaren roepen we dat hij naar voren moet, maar dat doet hij alleen als hij een hoekschop gaat nemen. De toegekende vrije schop ging weliswaar over het muurtje, maar was heel zacht en onnauwkeurig getrapt. Toch verdween de bal in ons doel.
De 1 – 4 volgde uit een counter waarbij de Dordtenaren zonder enige vorm van tegenstand naar ons doel konden oprukken. De vijfde tegentreffer was een soort combinatie van de eerste en de vierde met dit verschil dat de Dordtenaren dit keer vanuit een corner door Frank diep gestuurd werden. Waar hadden we dat eerder gezien? Oh ja, in de uitwedstrijd tegen OVV’67. Frank is dus zeker geen ezel want die bezeert zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Maar het is te makkelijk om alleen Frank de schuld te geven van de 1 – 5, want opnieuw konden de Dordtenaren compleet ongehinderd naar onze goal lopen.

We dachten in de rust van een lekker bakkie thee te kunnen genieten, maar de meeste thee was door Kenneth naar binnengewerkt. Als supporter had hij kennelijk harder gezweet dan normaal als voetballer.
Wij trapten na rust af, maar binnen 10 seconden kon een tegenstander alleen op Gerrit afgaan. Gerardo was als enige bij de les en wist de bal tot hoekschop te verwerken. Die werd in eerste instantie afgeslagen. Vervolgens gebeurde wat bij ons altijd gebeurt: iedereen liep als een kip zonder kop naar voren zonder op de bal en de tegenstanders te letten. De bal werd opnieuw in ons strafschopgebied gegooid. Twee Emma-spelers stonden compleet vrij voor Gerrit. Eén ervan had geen enkele moeite om de 1 – 6 binnen te knikken. Niet veel later ramde een Dordtenaar vanuit zijn eigen strafschopgebied de bal naar voren, waarna twee man op Gerrit af kon gaan, met de 1 – 7 tot gevolg.
De laatste 25 minuten geloofden de opponenten het wel. We kregen nog enkele grote kansen, maar wisten ze niet te benutten. Na een pass van Wilco kon Ramon alleen op de Emma-goalie afgaan, maar Ramon gleed uit, vlak voordat hij wilde uithalen. Niet veel later deed hij dat wel, maar de bal ging niet eens over de achterlijn. Herman kreeg de grootste kans, toen hij na een handsbal binnen de 16 meter vanaf 11 meter mocht aanleggen. Zijn strafschop werd echter gestopt. Het was echt zo’n dag dat bij ons niets lukte en bij de tegenstander alles.

Het dieptepunt van de dag volgde in de kleedkamer toen Rob U. volledig terecht uitgeroepen werd tot speler van de week, terwijl hij zijn normale spelpeil amper benaderd had. Dat zegt alles over het niveau van de rest. Peter Bosselaar is scheidsrechter, Eric grensrechter van de week. Melissa is supporter van de week. Toen zij aankwam, had Rob S. het veld al verlaten. Hij ziet kennelijk wat in hun relatie en wilde dat niet op spel zetten door haar zijn “activiteiten” op het veld te laten zien. Begrijpelijk, want dan haakt ze meteen af.
Rob U. was zo blij met zijn uitverkiezing dat hij gelijk begon te vertellen over zijn favoriete televisieprogramma. Hoewel hij daar naar eigen zeggen veel naar kijkt, had hij geen idee wie meedoen, hoe ze eruit zien, waar het over gaat en wat het resultaat is. Hetzelfde dus als op zondagochtend op de grasmat. Het enige wat hij wist, is, dat er een man in voorkomt met een spencer. Het is niet Spencer Tracy of Frank Spencer van tig jaar terug. Dus was het raden: Man bijt Spencer, Boer zoekt Spencer, Toen was een Spencer heel gewoon, De Spencer Draait Door, Spencermisbruikers, De Rijdende Spencer, Goede Tijden Spencer Tijden, Spencer International, De Telespencers, Kabouter Spencer, Megaspencer, Spencerstraat. Maar dat was het allemaal niet. Na meer dan twee dagen denken wist Rob U. het: “Die kerel met dat vestje speelt in The Mentalist….” En dat zonder smiley. “Wazig mannetje die Rob U. Johan.”

Wij dachten dat Rob S. best blij is met Melissa, maar hij wist niet hoe snel hij ze moest dumpen ten faveure van een dark-room-date met Aart van T. Benieuwd hoe die afgelopen is. Wel reden voor een nieuwe foto van Aart van T. Dit keer een vervolg op die van drie weken geleden, maar dan aanmerkelijk wat consumpties later.

Opstelling:  Gerrit; Marcel, Wim (46. Luciën), Edwin en Eric (46. Arie (54. Johan)); Gerardo, Rob S. (46. Wilco), Johan (46. Ramon) en Herman; Rob U. en Frank.
Scheidsrechter:  Peter Bosselaar.
Grensrechter eerste helft:  Jan Willem.
Grensrechter tweede helft:  Eric.
Aantal toeschouwers:  25.

Eén antwoord op “Papendrecht 4 – Emma 5: 1 – 7”

 1. rob van den sigtenhorst schreef:

  FYI
  Melissa moet Maelisa zijn. Ik houd me ook muisstil met activiteiten. Kan ze nergens in teleurgesteld worden of zijn!
  Groet
  Rob
  PS Dark-room-date met Aart had zo z’n hoogtepunten!