Papendrecht 4 – HSC’28 6: 2 – 2

Op zondag 20 maart 2011, de Wereldverteldag, een dag na de Dag van de Schoonmakers en een dag voor de Dag van de Slaap, Wereldpoëziedag en Wereldbosbouwdag, moesten we voor de derde achtereenvolgende keer aantreden op het Slobbengors. Van de zes matchen van 2011 was het alweer de vijfde thuiswedstrijd. We hebben andermaal een raar programma dit seizoen.
Louis zei vorige week in de kleedkamer dat hij blij is dat hij fiscalist is, anders zou hij helemaal geen vrienden hebben. Toen hij hoorde dat carnaval dit jaar zo gezellig geweest was, besloot hij meteen een verlaat carnavalsfeest te houden. Dus had hij al zijn vrienden bij hem thuis uitgenodigd voor een groot feest. Dit betekende dat Louis tussen het invullen van belastingaangiften in alleen door zijn lege kamer liep te hossen op gezellige feestmuziek van Sjeng en Beppie Kraft, Ria Valk, De Havenzangers, Vader Abraham, De Toppers, de Alpenzusjes, Bennie Solo, Cor Conzola, De Tosti Band, Gré Parelmoer, Hoppie En De Inprikkers, Koen Skischoen en Net Dr Langs. De favoriete nummers van Louis zijn: “Ik ben niet dik, maar zwaar geschapen” van André Pronk, “Hänzl Mit Der Grösse Zwänzl” van De Knoterbehren, “Karin, moet ie hier of moet ie daarin” van DJ Arnoud & Skinny, “Kale Kano” van Dingetje, “Met Marlous onder de douche” van Zanger Rinus, “Zachte G Harde L” van Jos van Oss, “1, 2, 3, 4 jens hem er maar in” van Max Jens en “Sex met een eland in Zeeland” van Rik De Chick. De polonaise leverde Louis, zoals elke inspanning, zijn zoveelste blessure op, waardoor hij wederom voor weken uitgeschakeld is.
Het einde van de winter viel dit jaar samen met het vrijwilligersweekend Nederland Doet. Vandaar dat heel wat spelers afwezig waren. Verder zijn Frank “Sniper” G., Kenneth “Tijgertje” vd H., Rob “Barbie” U. en Johan “Sterretje” K. in Oostenrijk voor opnamen van “Oh Oh Zondag 4 in Tirol”. Het kostte Frank overigens heel wat moeite om in Oostenrijk te komen. Hij wilde met het vliegtuig naar Innsbruck. Toen de Oostenrijkse autoriteiten hoorden dat Frank in het vliegtuig zat, kreeg de piloot prompt te horen dat hij het Oostenrijkse luchtruim niet in mocht. Het vliegtuig moest toen uitwijken naar München. In het donker en via allerlei sluipweggetjes bereikte Frank uiteindelijk toch nog zijn vakantiebestemming. Vervelend genoeg moest hij al na een paar dagen weer naar Nederland vanwege het overlijden van de moeder van zijn vriendin. Gecondoleerd en sterkte, Frank en Jules.

Aangezien de overgebleven groep van 10 veldspelers uit louter kneuzen bestond, was het opnieuw tijd om achter gastspelers aan te gaan. Deze keer werd gebruik gemaakt van kettingbrieven, reclamevliegtuigjes, waren overal posters opgehangen, werd een callcenter ingehuurd, werd uitgebreid geflyerd, werden folders verspreid, kreeg je bij aankoop van de Straatkrant gratis de Zondag-4-krant, was de rondvraag na elke vergadering: “Hoe komen we aan een gastspeler voor Zondag 4?”, was de hoofdprijs bij het rad van fortuin meespelen met Zondag 4, stonden we met kraampjes op braderieën en beurzen, kreeg je na aankoop van Botox van Rob S. of kunstbloemen van KD Home Products het aanbod gastspeler te worden van Zondag 4, mochten klanten van Deloitte komen kijken, vlaggen of voetballen bij Zondag 4 en gingen we alle deuren in de regio af. Niets werkte.
Na lang zoeken is het Jan Willem gelukt Raymond Kreeuseler te traceren. Jan Willem vond op het internet het bericht dat Raymond Kreeuseler en zijn Team van Verhage Overschie op de Verhage New Year Party de beker hebben mogen ontvangen omdat zij door de Mystery Shoppers zijn uitgeroepen tot Store van het Jaar 2010. Gefeliciteerd Raymond. Wim stuurde hem vorige week een mail waarin Wim vertelde dat we hem blijven volgen. Wim vroeg of hij deze zondag mee zou kunnen doen en of hij bitterballen zou willen meenemen. Helaas, geen Raymond.
Jan Willem had op zaterdagavond een etentje bij De Pepermolen. Hij zag daar Piet Moree, onze voormalige sponsor en superspits, een man met een neus voor doelpunten. Jan Willem vergat echter aan Piet te vragen of bij ons in de aanval wilde spelen. Stom natuurlijk. Het lukte Jan Willem wel A1-speler Yannick Scharloo vast te leggen. En Eric wist zijn buurman en vaste gastspeler Tresor over te halen om te komen. Bedankt voor het regelen en bedankt voor het komen, heren.

Jan Willem had voor Yannick het voetbaltenue van Rob U. meegenomen, dat Rob hem gegeven had. Voor de vorm had Jan Willem het tenue na thuiskomst van de verloren wedstrijd tegen Nieuw Borgvliet 4 gewassen. Hoewel dat eigenlijk overbodig was. Het tenue was nog volledig schoon en fris. Hoewel we al jaren in de tenues spelen, ziet het van Rob U. eruit als nieuw en zo ruikt het eveneens. Maar vandaag werden in Robs voetbaltenue net zoveel inspanningen geleverd als tijdens alle jaren dat Rob U. het aan heeft bij elkaar.
Toen Jan Willem en Arie op de fiets op weg waren naar de velden van VV Papendrecht, zagen zij opeens Rob S. in zijn auto naar de Sterflat rijden. Hij moest zijn TomTom ophalen die hij thuis had laten liggen. Zonder navigatiesysteem kan Rob de weg naar het Slobbengors niet vinden.
Het was vandaag onze laatste mogelijkheid om uit de onderste regionen te komen en een waterkans te behouden op aansluiting bij de middenmoot. Drie punten halen tegen HSC’28 6, de nummer 8 uit de stand en de onderste van de middenmoot, was daarom absoluut noodzakelijk. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. We namen het initiatief en het openingsdoelpunt leek slechts een kwestie van tijd. Onze kansen kwamen vooral tot stand dankzij de inspanningen van onze gastspelers. Yannick schoot een keer in het zijnet en twee van zijn schoten werden gekeerd door de Heerlese doelman. Eén keer leek Yannick alleen op hem af te kunnen gaan, maar doordat Yannick de bal net iets te ver voor zich uitspeelde, kon de Brabantse doelverdediger tijdig ingrijpen. Twee keer wisten we hem te passeren, maar evenzo veel keren werd hij op de lijn te hulp geschoten door een verdediger. Van onze vaste kern was alleen Herman dreigend middels enkele bekeken doelpogingen, die het vijandelijke kader op een haar na misten.

HSC’28 6 kon zelf geen mogelijkheden creëren, dus besloten wij na een half uur de gasten maar een handje te helpen. Na een terugspeelbal van Jan Willem had Gerrit alle tijd en ruimte om iets goeds met de bal te doen. Dat deed hij wel, maar niet voor ons: 0 – 1. Het was één van de weinige fouten van Gerrit van dit seizoen, waarmee hij nog ver onder ons gemiddelde zit. Na de achterstand kwam er opeens iets los bij de opponenten en waren wij even van slag, met de tweede tegentreffer enige minuten later tot gevolg. Gedurende de laatste minuten voor de rust herpakten we ons en drukten we de mannen uit Heerle ver terug. Een minuut voor rust liet Yannick een listige trap los, die de keeper van HSC’28 6 volkomen verraste, ruststand: 1 – 2.
De tegenstanders kwamen duidelijk het beste uit de kleedkamer. We moesten alle zeilen bijzetten om een derde tegentreffer te verhinderen. Ze waren vooral bij standaardsituaties razend gevaarlijk. Een vanaf rechts genomen, indraaiende hoekschop kon door Gerrit met een uiterste inspanning vanonder de lat getikt worden. De bal werd daarna door Arie van de lijn gewerkt en door Eric weggekopt. Niet veel later volgde een hard schot dat Gerrit nog net uit linker benedenhoek kon halen.
De ommekeer volgde na een uur toen de families Veldhuis en Verzijl arriveerden met hun aanhang alsmede de jongste dochter van Gerrit, de supporters van de week. Door hun aanmoedigingen en tactische aanwijzingen kregen wij weer de geest en namen het spel volledig in handen. Gerrit had het laatste half uur nauwelijks iets te doen. Dat hebben we lang niet meegemaakt. Door het inzetten van Edwin en Luciën voor de leeg gespeelde Wilco en Patrick werd de druk nog verder verhoogd. Een minuut of 12 voor tijd volgde de verdiende gelijkmaker na onze mooiste aanval van de partij die begon met een ingooi van Marcel. Vanaf de middenstip speelde Jan Willem de bal naar Edwin, die witte knikker met een man in zijn rug listig doortikte naar Yannick. Yannick zette Tresor vrij voor de keeper die geen verweer had op de knal onder de lat van de Zwarte Parel: 2 – 2.
In de slotfase gingen we verwoed op jacht naar de overwinningstreffer. Terwijl wij nog lucht over hadden, zaten onze jeugdige tegenstanders volledig stuk. Dat hebben we helemaal in geen tijden meer beleefd. De 3 – 2 hing in de lucht, maar viel helaas niet, ondanks pogingen van vooral Herman, Yannick en Tresor. Tresor was nog het dichtst bij een treffer, toen hij na een prachtige solo hard uithaalde. Dit keer kon de Brabantse doelman de bal met zijn vingertoppen over de lat tikken.

Na afloop heerste een dubbel gevoel over het gelijke spel. Aan de ene kant waren we teleurgesteld met maar een punt, omdat de winst voor het grijpen en verdiend leek. Aan de andere kant moeten we zo eerlijk zijn om toe te geven dat we zonder onze gastspelers geheid verloren hadden, omdat we dan niet gescoord hadden. Zij waren de enigen die voor gevaarlijke situaties zorgden en werden daarom volledig terecht uitgeroepen tot spelers van de week. Het aanvalsspel van onze vaste kern leverde namelijk net als vorige week geen enkele echte kans op. Na afloop in de kleedkamer prees Gerrit nog wel de goddelijke kale, maar het was onduidelijk, wie hij daarmee bedoelde.
Aangezien de tegenstanders net als wij rood-zwart gestreepte bovenkleding hebben, speelden we vandaag in gele reservetruitjes die ter beschikking gesteld waren door de altijd behulpzame heer van Steenis. Na afloop wilde Arie ze mee naar huis nemen om ze door Lisette te laten wassen. De heer van Steenis maakte op zijn bekende, vriendelijke wijze duidelijk dat dat echt niet hoefde en dat hij ze wel in de wasmachine in het ballenhok zou stoppen. Bedankt, Henk.
De meesten gingen aan het begin van de middag in de kantine rond een grote, ronde tafel zitten om wat te drinken en na te praten. Toen Rob S. wilde aanschuiven bij zijn “voetbalvrienden”, ging prompt iedereen weg, Rob alleen achterlatend. Ging hij maar wat zitten sms’en. Gezelligheid kent geen tijd bij Zondag 4.

Opstelling: Gerrit; Marcel, Herman, Eric, Jan Willem; Wilco (67. Luciën), Rob S., Arie, Tresor; Patrick (72. Edwin) en Yannick.

Laatste nieuws:

20 maart 2011: Verdiend punt voor Zondag 4
Op een zonovergoten Slobbengors heeft Zondag 4 vanmorgen met 2-2 gelijkgespeeld tegen HSC’28 6. De gasten namen een 0-2 voorsprong maar de Papendrechters bleven knokken voor een beter resultaat en waren nog dicht bij een overwinning. En die was zeker verdiend geweest want de gasten waren stuk gespeeld. De doelpunten werden gemaakt door Yannick en Tresor. Beiden zijn hierdoor ook de speler van de week. Ook dank aan de vele aanwezige familieleden voor de aanmoedigingen en support! De dragende spelers die een weekje op hoogtestage in de Oostenrijkse Alpen verblijven zijn trots op ons en ze nemen er nog één!

16 maart 2011: Papendrecht 4 speelt weer thuis.
De Papendrecht 4-aanhang kan zondag opnieuw uitslapen, want hun helden spelen wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is HSC 28-6 uit Heerle (Noord-Brabant), niet te verwarren met Heerlen (Limburg). In Èrel, zoals het dorp ter plaatse wordt genoemd, verloor Papendrecht met 4-2 na een wel heel matige wedstrijd. Hopelijk wordt het team van Camiel van Tilburg en Jos de Nijs (beter bekend als de Èrelse Mounties) zondag op meer tegenstand getrakteerd. Papendrecht mist wederom heel veel spelers, maar zal dankzij de inspanningen van JWDM ongetwijfeld weer met 11 man op het veld verschijnen. Scheidsrechter is (hopelijk) weer de onvolprezen heer Bosselaar. Wij beloven in elk geval dat hij en vrouw Bosselaar deze week niet weer op vrijdagavond om 23.30 worden lastig gevallen door een niet nader te noemen speler van het 4e.  De bal wordt om 10.00 uur stipt aan het rollen gebracht.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.