Papendrecht 4 – Nieuw Borgvliet 4: 1 – 4

Op zondag 13 maart 2011, een dag na de Opschoondag en een dag voor de Internationale Pi-dag stond een inhaalpartij op het programma, de laatste wedstrijd uit de heenronde. Vanwege de krokusvakantie en het carnaval hadden we drie weken rust gehad. Het carnaval was zeker niet aan ons voorbijgegaan, zoals op onze website te lezen was: “Laatste nieuws: In het kader van de algehele integratie toog zondagvoetbal.nl naar het gezellige Stijlorenrijk om de sfeer van carnaval te proeven. Aldaar een prachtige optocht gezien met een reeks fraaie praalwagens. Maanden van voorbereiding gaan aan het bouwen hiervan vooraf.” Frans van Duuren was de Leurse Prins Carnaval. De (ex-)Brabanders onder ons en onze vaste gastspelers, te weten Wim, Frank G., Edwin en Frank L., zaten in de Raad van Elf. Agge mar leut et. Vooral Wim was flink tekeergegaan tijdens het carnaval, waardoor hij niet in staat was te spelen. Het kon ook komen door het vasten of door de biddag voor het gewas van afgelopen woensdag. Maar hij kwam wel kijken en is daarom de supporter van de week.
Wel hadden we op 27 februari moeten aantreden tegen RSV 5. Vier mensen waren op wintersport en drie mensen waren geblesseerd. Toen op het laatst Gerardo nog moest afhaken vanwege griep, was het duidelijk dat we dringend behoefte hadden aan gastspelers voor dat treffen in Rucphen.

Hoe gaat het regelen van spelers nu eigenlijk in zijn werk? Telefoongesprek zaterdagmiddag 26 februari. Edwin: “Hallo Jan Willem, en een beetje leuke dagen gehad de laatste tijd?” “Ja hoor, vanaf het begin van de week loopt mijn mailbox over van de afmeldingen. Ik ben al vanaf donderdag aan het mailen, bellen en bij de voetbal aan het informeren. Lachen, joh. Vooral omdat niemand kan of wil. Ik heb al een hele reeks oud-teamleden gedacht, zoals Robèrt de Munnik, Arie de Bruin, Nico Mostert, Moos Markesteijn, Piet van de Linden, Jan Riske, Jan en Peter Sonneveld, Ruud en Fred Bergeijk, Marcel en Ton Verhoeven, Bart Stout, Robert Timmers, Eric Borburgh, Jacques van Kessel, Edwin Bijleveld, Bas Hagendijk en Adri van Rooijen. Verder heb ik alle snellehapzaken in de buurt opgebeld op zoek naar Raymond Kreeuseler, onze voormalige patatboer, maar zonder succes. Ik heb tot nu toe met behulp van Frank Leijten één gastspeler vastgelegd; Yannick Scharloo, een A1-speler. En jij, Edwin, wat doe jij zoal op de vrije zaterdag?” “Ik ben aan het werk en tussendoor ben ik aan het bellen en sms’en met iedereen in de regio die voetbalschoenen heeft, maar tot nu toe zonder resultaat. Ook leuk.”
Wim was op 28 februari jarig en hield daarom op zaterdagavond 26 februari zijn verjaardagspartijtje. Onder andere Arie en Rob S. waren gekomen. “En, hebben jullie je een beetje vermaakt?” “Nou, dolletjes. Wim poogde tevergeefs Frans van Duuren middels een bliksemsnelle transfer eenmalig te kunnen inzetten. Verder was Wim aan het bellen met de ene helft van VV Papendrecht die we nog niet gehad hadden, met zijn huistelefoon aan zijn ene oor en zijn mobieltje aan zijn andere. Arie probeerde de andere helft te bereiken door te pingen, twitteren, mailen, chatten, jabberen, bloggen of met behulp van Hyves, Weibo, Facebook, LinkedIn, Talk, ICQ, Gadu-Gadu, YouTube, Live Messenger, AIM, Person Finder, flash-mobs, en zijn weblog, webcam, podcast en onze website. En Rob S. was aan het sms’en met iedereen die in eerste instantie niet mee wilde doen. Verder wilde Rob S. aan iemand zien te komen met behulp van postduiven, rooksignalen, tamtams, boodschappers te paard, geluidswagens, dorpsomroepers, walkietalkies, blikjes met draden, telegrafie, zijn bakkie, megafoon, een trekschuit, oproepen in de krant, spotjes op radio en televisie en via televisieprogramma’s als “Opsporing Verzocht”, “Vermist”, “Spoorloos”, “Iedereen is gek op Zondag 4” met Gerardo D., Eric H. en Wilco T., “Zondag 4 in Beweging” met Louis de H., Rob U. en Gerrit L., “Sterren van Zondag 4 dansen op het ijs” met Edwin D., Frank G., Patrick van W. en Luciën L., “Zondag 4 International” met Johan Derksen, René van der Gijp, Herman Woudenberg en Marcel Knipscheer, “Zondag 4 zoekt Gastspeler” met JW de M, Johan K. en Arie V., alsmede “De zoektocht naar de nieuwe gastspeler van Zondag 4”, met in de jury Wim V., Rob van den S. en Kenneth van den H. Een enig feestje. Moeten we vaker doen.” Maar Rob S. was in ieder geval succesvol. Hij wist Arjan van Toor over te halen om te komen, iets wat Edwin eerder niet gelukt was. Waarschijnlijk had Rob S. Aart toegezegd dat als hij mee zou komen, hij iets uit Robs uitgebreide collectie speeltjes mocht uitkiezen.

Zondagochtend 27 februari om half 9 stonden de eersten van ons op het Slobbengors. Het ging door. Wim en Frank G. zouden rechtsreeks gaan, de rest zou naar het Slobbengors komen. Weliswaar hadden we 12 man, maar Louis had aangegeven liever niet meer dan een half uur te spelen en Luciën wilde hooguit 10 minuten binnen de lijnen aantreden. Dus hadden we nog een gastspeler nodig. Thuis was alles afgelast. Dit betekende dat wij als enige team hoefde te voetballen. Dus begon Jan Willem maar weer te bellen, nu met spelers van zondag 3. Twee mannen wilden liever op bed blijven liggen, twee moesten werken, één was geblesseerd en één kreeg visite. Bij nummer 7 was het raak: Gerrit Woerlee wilde wel mee naar Rucphen. Het was intussen al 9 uur, terwijl we rond kwart voor 9 hadden willen vertrekken. Maar goed, eindelijk was iedereen er en hadden we genoeg man. Net toen we weg wilden rijden, kwam de onvolprezen Cees van den Berg naar buiten gerend. RSV had net alsnog de velden afgekeurd. Nou weer aan een ieder doorgeven, dat het toch niet doorging. Dus Jan Willem Gerrit Woerlee en Wim gebeld, dat ze thuis konden blijven. En Wim Frank gebeld, die al onderweg was naar Rucphen en dus om kon keren. Een enerverende morgen. Die echter nog niet voorbij bleek. Want Jan Willem kreeg om kwart voor 10 een telefoontje van Eric. Terwijl iedereen vanaf het Slobbengors naar huis gegaan was, was Eric naar Rucphen gereden. Hij zat in zijn eentje in de kantine van RSV aan de koffie. Hij had niet meegekregen dat het alsnog afgelast was. Sorry, Eric, we hadden niet in de gaten dat je niet gehoord had, dat het toch niet doorging. Maar Eric weet nu in ieder geval de weg naar RSV, zoals hij zelf zei. Ach, Eric, het kan de beste overkomen. Een paar seizoenen geleden hebben we Arie en Rob S. bij SC Amstelwijck laten staan. Na afloop van de uitwedstrijd gingen we na een kort bezoek aan de kantine van SC Amstelwijck naar huis, waarbij we niet doorhadden, dat Arie en Rob S. nog in de kleedkamer zaten. Rob heeft toen met de telefoon van de kantine zijn broer gebeld en die is Arie en Rob met de auto op komen halen en heeft ze vervolgens naar Papendrecht gereden.
Nog wel een speciaal woord van dank aan iedereen die meegeholpen heeft met het regelen van de gastspelers en vooral aan de mensen die ons uit de brand hadden willen helpen: Yannick Scharloo, Gerrit Woerlee en last but zeker niet least Arjan van Toor. In een later verslag meer over deze grootheid.

Frank was op wintersport en was daarom, net als de laatste voetbalpot die we speelden, afwezig. Voor die thuisconfrontatie met Roosendaal 9 hadden we 24 uur voor het begin van de wedstrijd nog 17 man. Dan kan iemand niet meedoen. Frank bood aan zich op te offeren en voor een dubbele wisselbeurt te gaan. Op het laatste moment moesten toch nog enkele spelers afhaken, waardoor we van onszelf nog maar 13 man hadden. Volgens de ongeschreven regels dient degene die zich voor een dubbele wisselbeurt opgegeven heeft, dan alsnog te komen. Al helemaal omdat bekend was dat onder die 13 man enkele mensen waren, die geen 90 minuten konden spelen. Van Wim mocht Frank echter gewoon thuisblijven. Zeer verdacht. Had waarschijnlijk te maken met die gratis stropdassen en dat paar sokken van King Young Men Style ter waarde van enkele honderden euro’s. Hopelijk zonder vissen. Jan Willem was het er niet mee eens dat Frank niet hoefde te komen en probeerde contact te leggen met Frank om hem mede te delen dat hij gewoon moest komen. Tevergeefs. Frank bleek ter voorbereiding op zijn naderende wintersportvakantie op de Winterefteling te zijn, een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes en knapperende kampvuren. In Winter Wonderland was het sneeuwpoppen maken en de sneeuwglijbanen afglibberen. Met Jules maakte hij een romantisch ritje in de arrenslee en ging hij naar beneden vanaf de bobbaan. Op de lange latten maakte hij een rondje op de langlaufbaan ’t Hijgend Hert. Daarna samen op het ijs met rode wangen van de pret. Zwieren en zwaaien inclusief enkele pirouettes en vele mooie sprongen als de flip, lutz, spot, dubbele Rittberger en drievoudige axel op het ijs van het IJspaleis, zo hartverwarmend dat je ervan smelt. Maar ook lifts waarbij hij Jules boven zijn hoofd in de lucht hield en geworpen sprongen waarbij hij Jules de lucht inwierp. Daarna was het genieten aan een gezellige picknicktafel van een mok warme chocolademelk met een oliebol en glühwein achteroverslaan in een authentieke herberg. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Beierse markt met kraampjes; Jules in Dirndl, Frank in zijn lederhose met Irschenbergoverhemd, kniekousen en bruine Haferlschoenen. Hij had zoveel Apfelstrudel en literglazen bier op, dat voetballen er echt niet inzat. Hij was in elk geval helemaal klaar voor zijn reis naar de Alpen.
Alle zondagteams speelden op 13 maart thuis. Dus was de vraag welk team geen scheidsrechter zou hebben en welk team op veld 4 zou moeten aantreden, dat ook als trainingsveld gebruikt wordt en daarom een absolute knollentuin is. De vraag is stellen is hem beantwoorden. Gelukkig bleek in ieder geval de telefonische mededeling die Wim eerder in de week te horen kreeg, dat niemand ons zou willen fluiten, niet waar te zijn. Onze vaste scheidsrechter Peter Bosselaar betrad even voor 10 uur gewoon de “grasmat” van veld 4.

We speelden een behoorlijke wedstrijd. We verloren helaas opnieuw omdat we op de juiste momenten onnauwkeurig waren in de passing, niet scherp genoeg waren en niet fel genoeg waren in de duels. Maar het was in ieder geval een leuke wedstrijd, waarin nauwelijks wat gebeurde, tegen een rustige tegenstander. Man van de wedstrijd was Peter Bosselaar die de eerste 25 minuten slechts 1 keer hoefde te fluiten . Voor buitenspel.
Ons belangrijkste probleem vandaag was de afwezigheid van aanvallers. Ze liepen weliswaar op het veld, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Het was zelfs zo erg, dat we naar Frank begonnen te verlangen. Dat zegt meer dan voldoende, lijkt ons. Jan Willem had bij het maken van de opstelling Rob S. op het middenveld gezet. Daar doet hij het de laatste tijd uitstekend. Rob S. weigerde echter op het middenveld te gaan voetballen en ging gewoon voorin staan. Met de nadruk op staan. Aangezien Patrick, onze andere aanvaller, op zijn zachtst gezegd ook zijn dag niet had, speelden we in de praktijk zonder aanval. Maar goed, Patrick had tenminste twee goede momenten, dat waren er nog altijd twee meer dan Rob S. De eerste was een prima actie, waarbij Patrick op dubieuze wijze door een speler van Nieuw Borgvliet 4 in het strafschopgebied gestuit werd. De tweede was diep in de tweede helft, toen Patrick zich liet vervangen. Het is jammer dat die zelfkennis bij Rob S. ontbreekt.
Het moge duidelijk zijn dat de genoemde heren niet betrokken waren bij de 1 – 0 die viel na een minuut of 18 spelen. Edwin nam op rechts een korte corner met Herman, die een verraderlijk voorzetschot afleverde, dat de Brabantse doelman volkomen verraste. Hoewel we veelvuldig in balbezit waren, duurde het vervolgens ruim een uur, voordat we weer gevaarlijk werden. Het stond inmiddels 1 – 2. Na een fraaie solo van Wilco knalde Rob U. de bal op de lat. Tot dan toe speelde Rob U. een behoorlijke wedstrijd, maar na dat vlammende schot deed Rob niets meer goed. Zijn slechtste actie was een beroerde terugspeelbal op Jan Willem die daar helemaal niet op gerekend had omdat hij in de dekking stond. Door het hobbelige veld kreeg Jan Willem de bal niet onder controle, waardoor zijn razendsnelle tegenstander op Gerrit af kon gaan. De rechterspits legde de bal breed op de meegelopen centrumspits, die de bal in het lege doel tikte: 1 – 3. Ook Jan Willem was niet in zijn beste doen vandaag. Na een half uur was zijn directe tegenstander hem na een voorzet vanaf rechts ook al te snel af geweest, met de 1 – 2 tot gevolg. Waarschijnlijk zaten Jan Willem en Rob U. met hun hoofd al bij komende woensdag, wanneer het de Dag van de Ingenieur is. Volgende keer graag de focus 90 minuten op het voetballen, mannen. Tien minuten voor tijd viel de 1 – 4, toen we ons na een corner vanaf links in het strafschopgebied veel te gemakkelijk lieten aftroeven.
Na afloop vroeg Jan Willem aan Rob U. of hij Robs tenue mee mocht nemen. Volgende week hebben we waarschijnlijk gastspelers nodig. Rob had zijn voetbalshirt snel gevonden in zijn tas, maar zijn korte broek kon hij nergens vinden. Na een minuut of 5 en uitgebreide aanwijzingen van zijn medespelers kwam Rob U. erachter, dat hij zijn voetbalbroek nog aan had. Vervolgens vroeg Rob aan Louis wat hij moet doen voor de belastingen. Wat dacht je van het invullen van de belastingaangifte, Rob? Louis bood hem aan te helpen tegen zijn gebruikelijke tarief van € 1.000. Een koopje.

Opstelling: Gerrit; Edwin (46. Marcel), Herman (46. Wilco), Eric, Jan Willem; Rob U., Johan, Arie en Gerardo (46. Louis (71. Luciën)); Patrick (80. Edwin) en Rob S.

Laatste nieuws:

13 maart 2011: Zondag 4 pakt geen punten. Zondag 4 speelde vanmorgen een redelijke wedstrijd tegen Nieuw Borgvliet 4 maar moest de punten laten aan de bezoekers uit Bergen op Zoom. Uitslag 1-4. Zondag 4 kwam nog wel op voorsprong door Herman Woudenberg. Maar vooral voorin brachten de Papendrechters te weinig. De speler van de week is deze keer scheidsrechter Peter Bosselaar die uitstekend floot. Daarnaast heeft Luciën ook weer zijn eerste minuten gemaakt na een zware blessure en daar worden we dan weer wel vrolijk van.

12 maart 2011: Papendrecht 4 ontvangt Nieuw Borgvliet
A.s. zondag ontvangt Papendrecht 4 Nieuw Borgvliet 4 uit Bergen op Zoom. De Bergenaren spelen iets te vaak gelijk om mee te draaien om de titel, maar zijn nog zeker in de race voor Europees voetbal. Bergen op Zoom staat bekend om zijn carnaval (iedereen gekleed in een soort van vitrage). Papendrecht hoopt dat de drank nog in de benen zit bij de Nieuw-Borgvliet-spelers, die afgaande op de foto wel een Jupilertje lusten. Wie er fluit is nog onduidelijk: voor alle wedstrijden is wat geregeld, behalve voor ……. U raadt het al. Het elftal dat nooit zeurt, nooit kaarten krijgt, geen eigen bierkratten mee de kleedkamer in sjouwt etc. is weer eens de pineut. Hoe dan ook: er gaat om 10.00 afgetrapt worden, de mannen uit de Markiezenstad komen niet voor niets.

7 maart 2011: Het is Carnaval! In het kader van de algehele integratie toog zondagvoetbal.nl gisteren naar gezellige Stijlorenrijk om de sfeer van carnaval te proeven. Aldaar een prachtige optocht gezien met een reeks fraaie praalwagens. Maanden van voorbereiding gaan aan het bouwen hiervan vooraf. Wij meenden Frans van Duuren te herkennen als de Leurse Prins Carnaval. Carnaval in Etten-Leur

2 maart 2011: Saai weekend voor aanhang Papendrecht 4 ?? Het Papendrecht-4 legioen wacht een saai weekend. Vanwege carnaval staat er geen wedstrijd van hun helden op het programma, wat vanwege de vele blessures goed uitkomt. Of de spelers en supporters zich onder leiding van hun (halve) Brabantse aanvoerder in het carnaval gaan storten is nog niet bekend.

27 februari 2011: Late afkeuring voor Zondag 4
In de stromende regen stonden ze vanmorgen op het Slobbengors, de helden van Zondag 4. Gereed om af te reizen naar Rucphen. Op dat moment volgde het telefoontje uit Rucphen: het is alsnog afgelast. Hierbij bedanken we iedereen (naar rato) die deze week tot het uiterste is gegaan om voor deze partij een elftal op de been te krijgen. In het bijzonder JWDM die er een slordige 10 uur ingestoken heeft. En uiteraard een speciaal woord van dank aan de mannen die ons uit de brand wilden helpen: Yannick Scharloo, Gerrit Woerlee en de onvolprezen Arjan van Toor!
Nagekomen bericht: Eric Hoorn miste in deze vroege-ochtend-late-afkeuring-consternatie het essentiële bericht en is naar Rucphen gereden; de koffie is er best lekker!

24 februari 2011: Papendrecht 4 gaat naar Rucphen
Het vierde speelt zondag a.s. een lastige uitwedstrijd tegen RSV 5 uit Rucphen. Thuis werd het na een waar spektakel 3-4 voor de sportieve Rucphenaren. RSV 5 staat onder leiding van Mari Smits en Marc van Dijk, in West-Brabant ook wel het duo Mourinho / Capello genoemd, vanwege hun tactische vondsten. Benieuwd of Papendrecht daar een antwoord op heeft. Papendrecht is overigens behoorlijk gehandicapt door vakantievierders, huishoudbeursbezoekers en diverse geblesseerden en hoopt dat de RSV’ers met hun hoofd al bij het naderende carnaval zijn! In overleg met de burgemeester van Rucphen is afgesproken dat de supporters met eigen vervoer naar Rucphen mogen afreizen. De wedstrijd begint om 10.00 uur plaatselijke tijd.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.