De Haas definitief gestopt

De Haas definitief gestopt

Het is al weer een tijd na de Internationale Coming-Out Dag. Iemand die daaraan deelgenomen had, was Louis, die ervoor uitkwam dat hij definitief gestopt is met voetballen. Onder massale belangstelling werd onlangs afscheid van hem genomen. Nog eenmaal werd hij toegejuicht door zijn vele fans.

“Hoi, hoe is het? Leuk dat jullie weer bezig zijn. Ik heb mijn tenue (shirt, broek en kousen, trainingspak lag niet in mijn kast of in mijn voetbaltas) bij Arie gebracht. Veel succes dit seizoen. Haal mij maar uit de e-maillijst, nu ik ben gestopt. Groeten, Louis.” “Hallo Louis, een treurig moment. Met mij is het goed, met jou ook neem ik aan?

Ik kreeg wel een brok in mijn keel toen ik vernam, dat je je gesponsorde Papendrecht-spullen hebt ingeleverd. Met weemoed denk ik terug aan al die prachtige voetbalmomenten die je ons geschonken hebt. We blijven dan ook hopen je nog één keer op het Slobbengors te mogen begroeten, misschien wel om nog eenmaal die verbluffende techniek te tonen, waar zelfs Messi en Ronaldo een puntje aan kunnen zuigen. Dromen mag, niet waar. Een betraande groet, Jan Willem.” “Goedemorgen Jan Willem, Hahaha, je geeft iemand die al minstens meer dan 10 jaren over zijn voetbalhoogtepunt heen is veel te veel eer. Maar toch dank voor je mooie woorden. Ik zal zeker nog wel eens op het Slobbengors te zien zijn, maar dan langs de kant als toeschouwer. Ik ben officieel geen lid meer van V.V. Papendrecht, en dus volgens mij ook niet meer van de KNVB. Een keer meevoetballen is dan denk ik officieel niet meer mogelijk. Maar sowieso ook niet verstandig gezien mijn voor het voetballen afnemende fysieke capaciteiten. Groeten, Louis.” “Hallo Louis, oké, dat is duidelijk, al ben je zeker niet de enige die te kampen heeft met voor het voetballen afnemende fysieke capaciteiten, zoals je schrijft. Dat geldt voor iedereen uit ons team. Het feit dat je officieel geen lid meer bent van V.V. Papendrecht en dus van onze ploeg betekent overigens niet, dat je uit onze gedachten bent. En in de verslagen zul je naar mijn verwachting nog regelmatig figuren. Groeten, Jan Willem.” “Hoi Jan Willem, ik zou het een grote eer vinden als mijn naam zo af en toe nog eens in één van jouw wedstrijdverslagen opduikt. En misschien ga ik zelf wel eens iets schrijven, wat op de website kan worden geplaatst. Een beetje literaire concurrentie voor jou en voor Wim kan geen kwaad…. Groeten, Louis.” “Hallo Louis, we wachten jouw, ongetwijfeld literaire hoogtepunten in (angstige?) spanning af. We zijn benieuwd in welk soort inkt jouw pen gedoopt blijkt te zijn. Groeten, Jan Willem.”

Jan Willem kon het toch niet laten een laatste poging te wagen Louis over te halen het alsnog een keer te proberen: “Hallo Louis, hoe is het ermee? Jou kennende vast goed. Ik zat vandaag te mijmeren. Wat hebben we Louis lang niet gezien en hij heeft nog geen afscheidswedstrijd gehad. We missen je uiteraard heel erg. Zouden we daar niet wat aan kunnen doen? Toen had ik het. Komende zondag zitten we wat krapjes in de spelers. Zou je het niet leuk vinden nog eens naar het Slobbengors te komen met je spullen om een laatste maal als noodreserve te dienen? Zoals altijd beginnen we thuis om 10 uur, maar als je komt, is in de rust arriveren vroeg genoeg. En als de nood echt aan de man is, kan je misschien de laatste paar minuten binnen de lijnen verschijnen. Het lijkt mij een goed plan. Wat vind jij ervan? Wie weet tot zondag en anders tot een volgende keer, hopelijk binnenkort. Groeten, Jan Willem.” Maar, helaas: “Hoi Jan Willem, Met mij gaat alles prima, met jou ook? Haha, leuk idee, maar die afscheidswedstrijd laat ik graag aan me voorbijgaan. Ik heb geen tenue meer, en ik heb zelfs mijn voetbalschoenen weggegooid. Dus dat gaat het niet worden. Ik beloof je dat ik binnenkort naar Slobbengors kom, dan kom ik niet om afscheid te nemen maar om als supporter naar die ellende van jullie te kijken, en dan is het kratje bier etc. na afloop van de wedstrijd geheel voor mijn rekening. Groeten, Louis.” “Hallo Louis, oké, dat is duidelijk. We wachten je komst met smart af. Op onze website zet ik steeds ons programma. Dan kun je kijken wanneer het jou het beste uitkomt om eens te komen supporteren en ons van goede adviezen te voorzien. Groeten, Jan Willem.”

“Hoi Jan Willem, alles goed? Kun jij mijn e-mailadres uit jouw lijstje halen, want ik was juist zo blij dat ik van al die voetbalmails af was….. Groeten, Louis.”

Dit artikel kwam mede tot stand dankzij:

 

Louis1

AllesInBalans

 

Commentaren zijn niet meer mogelijk.