Transfer Driece afgeketst

Transfer Driece afgeketst

De afgelopen weken stortte de wereldpers zich massaal op Roland “Triestiano” Driece die het nieuws de laatste tijd beheerste. De voetballer is ‘ongelukkig’, maar niemand weet goed waarom. Wat is er met hem aan de hand? Naar het antwoord is het vooral gissen. Geruchten gaan dat het komt doordat de transfer naar Zondag 4 afgeketst is, maar Driece wijst dat van de hand. Tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op het eerstvolgende voetbalduel gaf hij slechts een korte toelichting op zijn eerder geopenbaarde verdriet.
“Van alles is gesuggereerd. Ik zou weg willen bij deze club en mijn vertrek zou onmogelijk gemaakt zijn. Afspraken zouden worden niet nagekomen. Ik zou geen klik hebben met de huidige coach.

Zijn speelconcept zou me niet liggen en ik zou gedwongen worden te spelen op posities waar mijn specifieke voetbalkwaliteiten niet tot hun recht komen. Ik zou toe zijn aan een nieuwe uitdaging op een hoger niveau. Allemaal niets van waar. Ook geld is absoluut niet de reden”, liet hij weten via persbureau “Driece, Van Toor en De Haas”. “Ik ben er onder meer van beschuldigd dat ik meer geld wil verdienen, maar ergens in de toekomst ligt de oorzaak dat dit absoluut niet het geval is. Niemand hoeft te twijfelen aan mijn motivatie, toewijding en loyaliteit.”
Die verklaring zal geen einde maken aan de speculaties over de redenen van de gemoedstoestand van Driece. Geruchten, hele en halve waarheden over Driece buitelen over elkaar heen sinds hij vriend en vijand verraste met zijn optreden. Na de match in het Arjan-Van-Toor-for-President-stadion deed hij een cryptische ontboezeming: “Ik ben droevig en ongelukkig en bij de club weten ze waarom.” Deze zin galmt al tijden als een klap na, zowel in Nederland en Zwitserland als de halve voetbalwereld.

Volgens de Zwitserse pers is Driece – vooral bekend vanwege zijn gouden voetbalschoenen Quick Air Driece – enkele malen boos weggelopen tijdens de training, loopt hij rond met een moeilijk en chagrijnig gezicht, toont hij weinig enthousiasme en weigert hij te juichen na een doelpunt. Ook vertikt hij met de pers te praten en handtekeningen uit te delen. Volgens de media is hij zwaar beledigd dat hij niet genomineerd werd voor de titel “Veteraan van het Jaar” Ook heeft hij het over onvoldoende waardering van het bestuur en zijn medespelers. Hij zou zich onbegrepen en onvoldoende geliefd voelen bij de fans die hem al getrakteerd hebben op fluitconcerten na mislukte acties. Driece zou inmiddels een lege krat van Zondag 4 gekregen hebben die hij naar eigen inzicht zou mogen vullen. Driece zou zijn zaakwaarnemers daarom de opdracht gegeven hebben onderhandelingen te openen met Zondag 4.
Onderhandelaar Wim Veldhuis namens Zondag 4: “Met Driece zelf kunnen we goed overweg, maar hij wordt omringd door een hele reeks dubieuze zaakwaarnemers, adviseurs en allerlei andere, vage figuren als Rob J., Søren L., Teus de P. en derivatenhandelaar Arjan van T. die allemaal een graantje mee willen pikken, waardoor het afronden van de transfer mislukt is. Ze zijn alleen met hun eigenbelang bezig. Elke keer stelden ze aanvullende voorwaarden, maar op een gegeven moment houdt het op natuurlijk. Eerst moest voor iedere wedstrijd voor vervoer verzorgd worden voor Driece. Oké, dat kan nog. Daarna moest hem elke keer gratis drinken aangeboden worden. Vervolgens moesten ook zijn zaakwaarnemers gratis consumpties krijgen. Toen moest hij per punt, goede assist en doelpunt betaald worden. Aangezien dat toch maar zelden voorkomt, gingen we ook daar uiteindelijk schoorvoetend mee akkoord. Maar toen verlangd werd dat hij voor elk balcontact betaald zou worden en dat dat bijgehouden zou worden door een tel-Chinees van de Aziatische gokmaffia, zijn de onderhandelingen afgebroken.”
Kledingsponsor Frank Glimmerveen zou bereid geweest zijn Driece in het nieuw te steken. De eisen van zijn entourage om ook hen van nieuwe kleding te voorzien, gingen Glimmerveen echter te ver.

Louis de Haas, volgens eigen zeggen de enige, echte zaakwaarnemer van Driece, reageerde als volgt: “Allemaal leugens van Veldhuis en Glimmerveen. De waarheid is dat de Zwitsers een keiharde bankgarantie in Zwitserse franken eisten, maar vanwege de zwakke koers van de euro ten opzichte van de Zwitserse frank weigerde Zondag 4 daarop in te gaan. Dat van dat krat Fristi of Yor per wedstrijd voor mij is wel waar, maar dat is mijns inziens een volkomen legitieme eis. Decennialang heb ik me voor dit team ingezet, met als gevolg dat ik lichamelijk volkomen versleten en geestelijk volledig uitgeput ben. Zo gek is het daarom toch niet dat ik een vergoeding wil krijgen voor al mijn inspanningen?”
Welke verhalen kloppen? Voorlopig hult Driece, die ooit zei dat mensen jaloers op hem zijn omdat hij ‘rijk, knap en een geweldige voetballer’ is, zich in stilzwijgen.

Roland

Eén antwoord op “Transfer Driece afgeketst”

  1. Johan Cruijff schreef:

    Roland Driece is een voetballer wie alles buitenkantje rechts deed en dan ken je de bal natuurlijk niet naar de linksbuiten krijgen wie vrij loopt. En als je dan in Zwitserland op een berg loopt te voetballen met één been dan val je natuurlijk door de mand wie ze daar hebben neergezet. Lijkt me logisch.