2013 is geopend

2013 is geopend

Voetbalvereniging Papendrecht is uit zijn winterslaap ontwaakt, 2013 werd geopend met de nieuwjaarsreceptie. Deze werd goed bezocht, maar niet door Zondag 4. Alleen Johan en Jan Willem waren aanwezig. Onze supportersvereniging werd vertegenwoordigd door de heer W. Veldhuis Sr.

Uiteraard zagen we ook Aart van T. De Papendrechtse Jan des Bouvrie verschijnt overal waar er een feestje is. Gezien zijn trui functioneerde hij deze keer kennelijk als EHBO’er. Dat deed hij overigens uitstekend. Hij zag direct dat bij Johan en Jan Willem uitdroging dreigde want hij bood hun onmiddellijk een drankje aan. Wat een onmisbaar persoon is die Aart toch.

Op voetbalgebied begonnen we met zaalvoetbal. De belangstelling daarvoor was niet veel groter dan voor de nieuwjaarsreceptie. Ruud van W., leider van Zondag 3, mailde eind december: “Hallo luitjes, zien jullie het zitten om op zondag 13 januari 2013 te zaalvoetballen in De Laaght. Ik wil de zaal 2 uurtjes huren om een klein toernooitje te spelen, samen met Zaterdag 5 en Zondag 4 (elftal Johan Keizer). Laat het even snel weten, dan kan ik het organiseren. Voor de 3e helft komt het ook goed enne allemaal alvast de beste wensen. Gr., Pullen.”
Sinds wanneer zijn wij het elftal van Johan? Hij reageerde wel gelijk: “Hallo ploeggenoten / feestgangers, Ruud van Waardenburg van Zondag 3 is bezig zijn team te polsen voor een zaalvoetbaltoernooitje op zondag 13 januari in De Laaght, als alternatief voor de algehele afgelasting. Volgens de laatste berichten staat de datum vast, alleen de tijd is nog even niet definitief. Ik heb dus dezelfde vraag maar dan aan de ‘giganten’ van Zondag 4! Het lijkt mij een goed plan om voordat we starten aan de 2e seizoenshelft, nog even alle bewegingen en spelpatronen uit te voeren en door te nemen tijdens een heerlijk potje zaalvoetbal. Een echte scheidsrechter kan natuurlijk ook geen kwaad; Peter, iets voor jou? Kunnen dan meteen op het nieuwe jaar proosten tijdens de 3e helft! Laat even weten of je kunt; tijdstip volgt nog! Groeten, Johan.”

De meesten zagen het niet zitten. Ramon: “Heren, helaas niet aan mij besteed, zelfde uitwerking als kunstgras! Deze laat ik dus aan mij voorbijgaan. Laat ik maar eens kijken of het op normaal gras weer gaat lukken. Ik sla over.” “Hallo, een bijzonder sympathiek initiatief, maar ik sluit me aan bij de wijze woorden van Ramon. Zaalvoetballen doe ik niet meer. Ik kom de 13e dus niet naar De Laaght. Groeten, Jan Willem.” “Ik ook niet! Ik sla ‘m over! Groet, Rob S.” “Ik sla ‘m ook over. Ik voetbal alleen op noppen en dat mag niet in een zaal. Dus…. ook ik laat ’t aan me voorbij gaan. Grt., Edwin.” “Ben er ook niet bij! Groeten, Arie.” Kenneth: “Ik sla hem ook hem ook over, Johan. Deze komt voor mij nog te vroeg.” Rob U.: “Het komt voor jou altijd te vroeg……” “Mijn vriend Achilles zegt dat ik de eerste twee helften niet kan…. Over de derde zei hij niks. Groet van jullie elegante en iets gezette spits, Kessi.” Iets gezet? Scheid toch uit, Kenneth. Menig man zou een moord doen voor jouw lichaam.

“Wil wel meedoen. Evt. kan ik Robin ook vragen. Ik wil wel wissel en keep haha. Groet, Marcel.” “Ik had al aangegeven dat ik ook wel mee wil doen en kan ook mijn zoon vragen. Gr., Herman.” “Hallo, ik doe mee met zaalvoetbal. Wellicht tot zondag! Groetjes Wilco.”
Hallo Feestneuzen, ouderdom slaat keihard toe! Voorlopig nog een matige opkomst. Wie wel: Marcel (+Robin), Wilco, Herman (+Timo?), Johan. Wie niet: Arie, Edwin, JWDM, Ramon (3e helft wel!), Rob S, Kenneth (3e helft wel!) Een aantal afzeggingen heb ik al voorbij zien schuiven, voor de overigen geldt: kunnen de personen die nog niet gereageerd hebben zich nog ff los maken van hun vrouw, buurvrouw en/of vriendin en laten weten welke helft ze wel of niet aanwezig zijn? Laat maar weten: doe je mee of niet? Ik wil het uiterlijk vanmiddag doorgeven aan Ruud. Ciao Amigos, Johan.”
“Hé Johan, weet je ook eens wat ik tijdens het seizoen bijna elk weekend meemaak. Met dit verschil dat nu de afmeldingen ruim van tevoren komen, terwijl ik ze voor een competitiewedstrijd meestal pas op zaterdag of een uur voor de wedstrijd krijg. Je zult volgens mij sowieso naar een doelman op zoek moeten, want Gerrit is al 15 jaar geleden gestopt met keepen in de zaal. Misschien Robert Rijntjes of Frank Leijten? En als je mensen tekort komt, kun je natuurlijk ook altijd nog Yannick aanschieten. Groeten, Jan Willem.”
Patrick: “Hey Johan, de zaal is niet mijn ondergrond, mijn competenties komen dan niet tot hun recht. Ben er niet bij, heb nieuwe schaatsen!! Zie je bij ‘Nel in de Krom’.” “Johan, ik sla deze mooie aanbieding af. Met vriendelijke groet, Luciën Louwman.” Eric: “Allemaal de beste wensen voor 2013 maar voor mij zonder zaalvoetbal….!” “Geweldig initiatief, maar ben er niet bij….. Groet, Rob U.” “Mijn knieën zijn niet meer bestand tegen de harde ondergrond van de zaal, ik sla over! Groetjes, Frank.” Gerardo: “Ik lig met zware griep op bed, dus sla ook over.” “Beterschap Gerardo! Groet, Arie.” “Hallo, nog altijd geblesseerd. Groeten, Wim.” Gerrit: “Voor de zekerheid, in de zaal sla ik altijd over…” Ramon: “Dat wordt een krappe selectie.”

“Hahaha, 13 januari staat, van 10 tot 12 uur in de Laaght. Wie wel: Marcel + Robin, Wilco, Herman, Johan. Mochten er eventueel toch nog spelers zijn die zich bedenken, dan zien we die ook graag aanstaande zondag. Marcel, neem jij in ieder geval ook een keeperstenue + -handschoenen mee? De zaalhuur (€70) wordt gedeeld door 3 teams (Zaterdag 5 / Zondag 3 / Zondag 5 – Commentaar: We zijn nog altijd Zondag 4 hoor). Ik kreeg van Zondag 3 nog de tip dat het barretje in de Laaght gesloten is. We moeten dus zelf de consumpties voor de 3e helft meenemen. Ik neem in ieder geval voor de zekerheid en als het echt gezellig gaat worden, wel wat biertjes en fles cola mee! Groeten, Johan.” “Hoi voetballers en supporters! Een update. Marcel neemt het KD-home-tenue mee inclusief lange keepersbroek met nieuw elastiek en heeft ook wat gastspelers opgetrommeld, waaronder ex-gastspeler Peter Bouw alsmede zijn buurjongen Alexander. Denk dat we nu wel genoeg man hebben voor die paar wedstrijdjes. Supporters zijn natuurlijk welkom! Gr, Johan.”

Ramon en Kenneth hadden aangekondigd in ieder geval aan de derde helft deel te nemen, maar zij kwamen niet. Jan Willem had gemaild niet te komen, maar hij kwam wel supporteren. Hij zag een gemotiveerd en sterk Zondag 4 dat het toernooitje eenvoudig won en de tegenstanders compleet overklaste. Om hen niet volledig het gevoel te geven dat ze voor joker vroeg opgestaan waren, lieten we de opponenten één potje winnen. Zo zijn we dan ook wel weer. We kunnen dus nog altijd makkelijk winnen, zolang er maar geen druk opstaat en de slechtste spelers – lees Frank, Rob & Rob e.d. – afwezig zijn.
Waar Marcel op het veld zijn tegenstanders aan alle kanten aan hem voorbij ziet gaan, bleek hij als zaalkeeper nagenoeg onpasseerbaar. Marcel is daarom Man van de Week, Jan Willem is Supporter van de Week. Nu maar hopen dat we dit goede begin weten door te trekken op het veld.

Eén antwoord op “2013 is geopend”

  1. Kessi schreef:

    Dacht dat het ’s middags zou zijn…toen ik wakker werd waren jullie al klaar. Kessi