ODIO 4 – Papendrecht 4: 3 – 2

Na een herfststop van drie weken mochten we op zondag 12 december 2010 eindelijk weer aan de bak. Niet dat in de tussentijd niets gebeurd is. Zo werd voor de krachtmeting van het eerste thuis tegen EHC/Heuts van twee weken terug besloten dat het goed zou zijn om een ervaren doelman bij het eerste te halen. De keuze viel uiteraard op Gerrit, maar vanwege zijn blessure ging dat niet door. Daarom werd de vrij zwakke keeper van Zondag 3, Wim E., als reservedoelman aangetrokken. De Klaroen had het over “de nog immer strakke 46-jarige”. Degene die dat geschreven heeft, is kennelijk lang niet op het Slobbengors geweest, want binnen de vereniging wordt Wim E. toch voornamelijk “dat bejaarde hangbuikzwijn” genoemd. Het was eigenlijk maar goed dat Gerrit geblesseerd was, anders hadden we naar een andere doelverdediger op zoek gemoeten. Gerrit zou ongetwijfeld zo’n verpletterende indruk gemaakt hebben, dat Richard Middelkoop hem onmiddellijk bij de A-selectie gehouden zou hebben.
Sinds begin december is iedereen in de ban van het sparen van voetbalplaatjes van V.V. Papendrecht bij de C1000 in de Westpolder, een voetbalplaatjesactie om alle voetballers van Papendrecht te sparen en te verzamelen in een eigen voetbalplaatjesstickeralbum. Dit leidde tot een levendig e-mailverkeer.

Arie: “Niks Messi, wat nou Ronaldo, spelers van VV Papendrecht, dat zijn pas voetballegendes. Zo ook de helden van Zondag 4, die komen ook in het eigen voetbalplaatjesstickeralbum van V.V. Papendrecht.”
Wim: “Wie wil er nu geen voetbalplaatje van zichzelf? Heel de Papendrechtse jeugd zal Papendrecht 4 gaan verzamelen. Frank Glimmerveen ruilen tegen Gerardo Dell’aquila, prachtig toch?”
Gerardo: “Ik denk dat iedereen in Papendrecht wel een plaatje van mij wil, maar wil de Papendrechtse jeugd wel een plaatje van Rob Uitermarkt??”
Wim: “Wellicht vrouwen van 65+ wel! Rob ligt goed bij die generatie.”
Frank G.: “Hoe zit het met de portretrechten, is er iemand in ons elftal die dat even tegen het licht kan houden, zoveel knappe koppen en deze simpelneringdoende moet de goegemeente daar weer op attent maken!, pfhh………grmpff. Denk wel aan de gevolgen voor al die jonge meisjes, is er al gedacht aan een hulpgroep. Vanavond even zonnebanken en morgen proberen op tijd te zijn voor de fotoshoot! Had het liever wat eerder te horen gekregen, dan had ik mijn donkerbruine manen kunnen laten groeien, de!! Nou dikke doei schatjes, ga vanmiddag alvast lekker mijn nagels doen!!”
Kenneth: “Ja, ik zet ook mijn vraagtekens bij deze ondoordachte actie waarvan de gevolgen voor de jeugd bij lange na niet zijn onderkend!!!”
Marcel: “Verdacht, klopt dit wel op elfde van de elfde, dat is toch de aftrap van Carnaval, staan we daar straks in ons goeie goed !!”
De meesten van ons waren begin december op de voetbal voor het maken van een foto. Rob S. en Gerrit zaten in het buitenland en waren er dus niet. Louis had zoals gebruikelijk geen zin om te komen. Narcist Kenneth was er om een andere reden niet. Om opgenomen te kunnen worden in het voetbalplaatjesstickeralbum dien je af te zien van je portretrechten en dat wil ijdeltuit Kenneth uiteraard niet. Frank G. was er wel, maar wilde alleen op de foto als zijn onderkant ook prominent in beeld zou komen. Tijdens het maken van de foto’s vroeg menigeen zich af, waarom een voetbalplaatje gemaakt werd van Pellè (Patrick), van een K1-vechtmachine (Marcel) en of er niet een balkje voor de ogen gedaan diende te worden (Edwin).

Rob U. was zaterdagmiddag 11 december afwezig. Hij had daar een uiterst wonderlijke uitleg voor. Arie had aan iedereen de volgende e-mail gestuurd: “De fotosessie voor Zondag 4 is volgens de huidige planning op zaterdag 11 december om 16:10 uur. Deze kans laat je toch niet voorbijgaan!!” Rob U. was niet gekomen omdat hij de mail niet snapte. Nu denkt u uiteraard dat dit een grapje is, maar het is echt waar. Waarschijnlijk begrijpt hij het tijdstip 16:10 uur niet, omdat bij Rob thuis de klokken niet verdergaan dan 12. Volgens Rob leest Petra zijn mails altijd eerder dan hij en schrapt ze berichten of delen daarvan die Rob niet mag lezen van haar. Daarom snapt hij de overgebleven berichten vaak niet.
Gerrit was afwezig. Frank L. wilde wel komen keepen, maar uitsluitend onder zijn voorwaarden. Het laatste treffen waarin hij meegedaan had, had hij acht keer moeten vissen. Volgens hem kwam dat door de zwakke verdedigers Eric en Marcel. Het werd volgens Frank L. tijd voor een schokeffect. Marcel en Eric mochten daarom niet meedoen, anders zou Frank L. niet op het doel gaan staan.
Louis en Luciën zijn langdurig geblesseerd en Rob S. is op vakantie in Costa Rica. Maar goed, dan hadden we een etmaal voor de ontmoeting met ODIO 4 nog altijd 13 man. Totdat Patrick een mailtje stuurde waarin hij aangaf dat hij niet kwam omdat hij ervan uitgegaan was dat we dit kalenderjaar niet meer zouden voetballen. En tenslotte mailde Gerardo zaterdagavond om half 12 dat hij geblesseerd was. Toen hadden we er nog maar 11. Jan Willem nam op zaterdag toch nog enkele verwoede pogingen om een gastspeler te strikken, maar zo kort voor de wedkamp lukte dat uiteraard niet. Aad van T. had op zich wel zin om te voetballen, maar hij zag daar vanaf omdat hij niet wil dat in het wedstrijdverslag komt te staan dat hij de afgelopen weken regelmatig om 4 uur ’s nachts in een shoarmatent is gesignaleerd. Aad had nog wel een prima actie bedacht om tijdens voetbalpotten meer publiek te trekken. In de rust wil hij bikini-tafeltennistoernooien organiseren. De openingspartij speelt hij tegen Edwin. We zijn reuze benieuwd.

Het was zondag middenin de nacht opstaan om in het pikkedonker op weg te gaan naar Ossendrecht. Het was het eerste treffen van de terugronde. Thuis hadden we met 2 – 5 verloren van ODIO 4. We hebben nog twee afgelaste kampen uit de heenronde tegoed. We liggen dus aardig op schema. Om kwart over 9 arriveerde onze beperkte selectie bij het fraai aangelegde sportpark De Heiloop, mooi gelegen in een heuvelachtig landschap. Frank L. had de indruk dat hij invalkeeper van MASH geworden was. Eén doelman en 10 veldspelers namen plaats in kleedkamer 3, het neusje van de zalm van voetballend Papendrecht. Jan Willem was ziek, griep, zat zwaar onder de medicijnen en had zich daarom eigenlijk afgemeld. Wim wilde geen hele wedstrijd voetballen vanwege een penicillinekuur. Edwin heeft vanwege een hardnekkige kuitblessure dit seizoen de 90 minuten nog niet kunnen volmaken. Ook Wilco heeft een kuitblessure. Rob U. heeft vanwege een beknelde zenuw in zijn rug bijna drie maanden niets kunnen doen en wilde hooguit een halfje meedoen. Arie was dit kalenderjaar vanwege een kapotte knie en een achillespeesblessure ongeveer net zo vaak af- als aanwezig. Johan heeft last van zijn hamstrings. Herman heeft chronische rugklachten en last van hielspoor. Kenneth speelde vanwege een slepende achillespeesblessure bijna twee maanden geleden zijn laatste volledige schermutseling. En dan hebben nog Frank G., die gewoon niet goed bij zijn hoofd is.
Dat bleek zondag al weer in alle vroegte. Hoewel er in het uitgebreide e-mailverkeer voorafgaand aan de confrontatie met ODIO 4 steeds op gehamerd werd op tijd te vertrekken vanwege de lange reistijd, ging Frank G. relatief kort voor aanvang van huis. Toen hij ook nog eens door half Vlaanderen reed, was hij uiterst verbaasd dat hij het gas flink moest indrukken om nog op tijd te komen.

Ondanks alle gebreken speelden we een uitstekende tweekamp. Iedereen deed zijn stinkende best. Maar ook deze keer kwamen we snel op een ongelukkige manier op achterstand. Een ODIO-speler die aan een actie bezig was in ons strafschopgebied, dreigde de bal te verliezen. Hij ging daarom niet achter de bal aan, maar wandelde op Wilco af, liep tegen hem aan en liet zich vallen. De toegekende strafschop betekende de 1 – 0. We gingen snel over op aanvallen en dat leverde enkele grote kansen op. Wilco zette Kenneth alleen voor de ODIO-doelman, maar Kenneth kreeg de bal net niet goed mee. Daarna werd Kenneth nog twee keer alleen voor de Ossendrechtse keeper gezet, maar Kenneth schoot de eerste keer naast en de tweede keer in de handen van de doelman.
Na 25 minuten was het dan toch raak. Rob U. had eerst voor de nodige hilariteit gezorgd door op te merken dat hij weliswaar een tijd niet gespeeld heeft, maar dat voetballen iets is dat je niet verleert. En zie daar: na een prima genomen hoekschop van Herman zorgde Rob U. vanuit de draai op fraaie wijze voor de gelijkmaker.
Niet veel later stonden we opnieuw op achterstand en wederom ging dat op onfortuinlijke wijze. Net op het moment dat een aanvaller van de tegenpartij vanaf onze linkerkant de bal voorgaf, kwam de zon tevoorschijn waardoor Jan Willem opeens verblind raakte. Hij was daardoor de bal even kwijt, die precies voor de voeten van zijn directe tegenstander viel die de bal door de benen van Frank L. tegen de touwen knalde. Maar ook van deze tegenslag trokken we ons niets aan. We gingen vrolijk verder met goed voetballen. Vlak voor rust gaf Herman vanaf links fantastisch voor op Kenneth. Hij moest de bal in één keer nemen in de loop. Helaas keerde de Brabantse doelman zijn inzet, net als de rebound.
Een minuut na rust werd het toch gelijk. Jan Willem veroverde de bal. Na een snelle combinatie belandde de bal via Kenneth en Frank op links bij Herman. Hij verstuurde een absolute wereldpass op Kenneth die op snelheid alleen op de ODIO-doelman kon afgaan. Deze keer was het wel raak: 2 – 2. Halverwege de tweede helft leken we op voorsprong te kunnen komen toen Kenneth in het strafschopgebied aangetikt werd. De scheidsrechter nam zijn fluit al in zijn mond, maar Kenneth, sportief als hij is, weigerde al struikelend te gaan liggen, waarop de arbiter liet doorspelen. De daarop volgende kans ging helaas verloren.
Na een minuut of 70 kreeg Wilco zoveel last van zijn kuit, dat hij niet meer verder kon. De laatste 20 minuten moesten we derhalve met zijn tienen volmaken. Hierdoor kreeg de tegenpartij nog meer ruimte en die kregen we niet elke keer meer dicht gelopen. Toch werd ODIO 4 alleen gevaarlijk na hoekschoppen en klutsballen. Lang wisten we de boel achterin dicht te houden, maar acht minuten voor tijd viel dan toch de 3 – 2, toen een half mislukt zondagsschot net langs Franks vingers in de verre hoek zeilde. In de slotfase stond het enige tijd 10 tegen 10, toen een ODIO-aanvaller door de scheidsrechter voor 5 minuten naar de kant gestuurd werd. Verwoed gingen we op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar tevergeefs, al waren we er via Kenneth en Johan dichtbij. Kenneth en Frank L. werden uitgeroepen tot spelers van de week. Weer bedankt voor het meedoen, Frank!

Gezien de weersvoorspellingen zou het wel eens de laatste tweestrijd voor de winterstop geweest kunnen zijn. Het is dus tijd om kort de balans op te maken. De wedijver van vandaag was een precieze afspiegeling van de eerste seizoenshelft: veel pech, zowel tijdens het voetballen als met blessures. Nu maar hopen dat na de winterstop de meesten geen last meer hebben van blessures en dat we eens met voldoende spelers een wedstrijd ingaan, zodat we eventuele tegenslagen kunnen opvangen. En dat we tijdens de 90 minuten eindelijk eens het geluk aan onze zijde hebben, want over het algemeen heeft het aan de inzet niet gelegen. We willen alle tegenstanders, scheidsrechters en grensrechters bedanken voor de leuke duels en alle toeschouwers voor de getoonde belangstelling. Iedereen fijne feestdagen en een sportief 2011 gewenst.

Opstelling: Frank L.; Wilco, Wim, Edwin, Jan Willem; Rob U., Johan, Arie, Herman; Kenneth en Frank G.

Laatste nieuws:

15 december 2010: Nadat JWDM eerst het Groot Dictee der Nederlandse Taal heeft gewonnen schreef hij vervolgens een fraai wedstrijdverslag. Lees het snel!

12 december 2010: Zondag 4 verliest nipt
Vanmorgen heeft Zondag 4 met 3-2 verloren van ODIO 4. Lange tijd was een beter resultaat mogelijk geweest maar het lukte helaas niet. Na een afwezigheid van 3 maanden maakte Rob Uitermarkt zijn rentree en scoorde direct een prima goal. Maar de absolute uitblinker aan Papendrechtse zijde was Kenneth van den Hoven die een ware plaag was voor de ODIO verdediging. Hij scoorde bovendien de mooiste treffer van de dag na een wereldpass van Herman Woudenberg.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.