Papendrecht 4 – JEKA 20: 1 – 4

Papendrecht 4 – JEKA 20:  1 – 4

Op 17 maart, St. Patrick’s Day, naamdag van de heilige Agricola, 168 jaar nadat de Engelse uitvinder Stephen Perry het elastiek patenteerde, geboortedag van de Duitse uitvinder Gottlieb Daimler, sterfdag van de Romeinse keizer Marcus Aurelius, van Napoleon Lodewijk Bonaparte, van Koning der Nederlanden Willem II, van de Oostenrijkse wiskundige en fysicus Christian Doppler, van de Nederlands-Zwitserse wis- en natuurkundige Daniel Bernoulli en van de Franse chemicus Irène Joliot-Curie, twee dagen na de Nationale Pannenkoekendag, mochten we voor de tweede keer van het jaar op het Slobbengors voetballen. Op veld 3 wachtte ons middenmoter JEKA 20. De mannen uit Bavel staan qua verliespunten vijfde, wij tiende.

Onze Italiaan moest de afgelopen week een bittere pil slikken. De algemene verwachting was dat na de witte rook het volk de nieuwe paus Gerardo I zou toejuichen, maar dat gebeurde helaas niet. Hij had veel geoefend met zwaaien, had bij Frank bijpassende kleren gekocht, zijn overwinningsspeech was af en hij was al een paar keer bij de pausmobieldealer geweest voor een proefrit, maar het was allemaal voor niets geweest. Begrijpelijkerwijs moest hij er even tussenuit om dit te verwerken. “Ik ben er zondag niet bij. Ik zit het weekend in Limburg en weet niet hoe laat ik terug ben. Groet, Gerardo.”
Edwin was er eveneens niet. “Helaas… ik moet afzeggen voor zondag. Ik ben afgelopen zondag niet ongeschonden uit het moeras gekomen…. achillespeesblessure. Groet, Edwin.
Frank meldde eerst: “Hoi, ik hoop er zondag weer bij te zijn! Gewoon even mezelf wegcijferen en niet alleen maar denken aan die veilige reservebank! Groetjes, Glim.” Maar dan: “Hallo JWDM en consorten, Robbie U. en ikzelf zijn gisterenavond weer veilig in NL gearriveerd. Hebben ons los moeten wrikken uit het feestgedruis en hopen zondag weer volledig afgekickt te zijn! Patrick, Kenneth en Frank gaan waarschijnlijk vrijdagmiddag rijden en de vraag is, of ‘Turbo Frankie’ zondag van de partij kan zijn. Hij blijkt gisteren tijdens het skiën (deze keer dus niet tijdens het après-skiën) op zijn rug gevallen te zijn, diagnose gebroken rib. Zullen de laatste berichten uit St. Anton op de voet volgen! Gr, Johan.” Later berichtte Johan, dat Frank inderdaad niet mee kon voetballen. “Al begrepen, dat Johan mij afgemeld heeft. Ben 2 dagen voor het einde van mijn skivakantie met skiën op mijn plaat gegaan en heb daarbij een rib gebroken/gescheurd. Deze week zal ik niet kunnen voetballen. Ik zal laten weten hoe het verloop is, voorlopig pijnstilling en proberen niet te hoesten of te niesen! Groetjes, Frank.” Frank daarom maar opnieuw op het doel gezet. Bedankt wederom voor het keepen, Frank.

Rob U. was er dus wel, terug van wintersport. Wat hij nou precies gedaan had is onduidelijk, maar hij heeft er pijnlijke vingers aan overgehouden. Hij had heel veel praatjes over de wintersportvakantie, maar verbood uw verslaggever daarover te rapporteren. Petra leest mee, vandaar. In Oostenrijk waren vele foto’s genomen, maar die mochten niet bekeken, laat staan op de website geplaatst worden onder het motto: “geen slapende honden wakker maken.”
Rob U. was een wisselkandidaat. Hij schreef: “Tweede helft reserve graag, anders heb je helemaal niets aan mij….” Dat was vanzelfsprekend een inkopper. Jan Willem: “We hebben sowieso niets aan jou, Rob.” Was Jan Willem in het veld maar eens zo scherp. Heeft Rob U. eindelijk eens aardig gevoetbald twee weken terug, krijgt hij gelijk praatjes.

Onlangs is een nieuwe Bob-campagne van start gegaan die zich richt op alle bezoekers van sportkantines inclusief sporters en supporters. Op de website van VV Papendrecht staat: “Nog steeds overschrijdt 10% van de bezoekers van de sportkantine de alcohollimiet en stapt dan ‘gewoon’ achter het stuur – lees: Frank en Johan. Aangezien alcohol en verkeer niet samengaan en we willen dat alle sporters, vrijwilligers en gasten veilig thuis komen, ondersteunt onze vereniging deze campagne van harte. Aankomende maanden hangt er campagnemateriaal in ons clubgebouw zodat bezoekers erop gewezen worden bewuster om te gaan met alcohol in het verkeer. Ook de politie zal aankomende periode vaker nabij sportclubs controleren. Voor informatie: www.rovzh.nl/bobsport. Echte Bob’s kunnen leuke prijzen winnen, waaronder een ballonvlucht. Volg de acties (ook van de politie).” We zullen Frank en Johan de komende tijd waarschijnlijk veelvuldig in de politieberichten tegenkomen.
De afgelopen weken was volop in het nieuws dat het opeens crescendo gaat met Bouwmaat. Johan kwam erachter hoe dat komt. “Hoi Herman, ben jij dat op de foto van “Bouwmaat 24 uur per dag geopend”, of heb je daar via het modellenbureau Frank Glimmerveen voor ingehuurd? Gr, Johan.” Herman: “Jazeker en het betaalt ook lekker.” Vandaar die gloednieuwe wagen waar Herman sinds een paar maanden in rijdt. Zelfs Luciën is daar jaloers op en overweegt er ook één te kopen voor erbij.
Doordeweeks was opnieuw sprake van veel mailverkeer. Herman vertelde dat hij de boel zo ingesteld heeft, dat alle voetbalmails automatisch naar de prullenbak gaan. Handig.

De lente had Koning Winter uit het land verdreven en het had de dagen voor de wedstrijd nauwelijks geregend. Prima voetbalomstandigheden derhalve. Tot grote verbazing van de heer van Steenis had Rob S. toch naar de commissiekamer gebeld om te vragen of het wel doorging. Die man leeft uitsluitend in zijn eigen wereldje en heeft totaal geen idee hoe het in de echte wereld zit. Dat zien we wekelijks op de velden terug, ook vandaag weer.

We begonnen bijzonder ongeorganiseerd doordat een enkeling weer geen enkel idee had waar hij moest lopen, terwijl altijd van te voren de opstelling in de kleedkamer opgehangen wordt. We hoeven u niet te melden over wie het ging. U weet zo wel dat het uiteraard over Rob U. ging. Het gevolg was dat het bij ons van geen kanten liep. Slechts een enkele keer kwamen we voorin. Na een aanval op rechts speelde Arie Johan vrij, maar hij besloot in de handen van de JEKA-doelman. Niet veel later kreeg Johan een betere kans, maar hij schoot slecht in, waardoor een Bavelse verdediger de bal tot hoekschop kon verwerken. Ramon schoot naast na een actie en over na een dubbele één-twee met Rob S. Dat was het wel. De aanvallen van de opponenten waren aanmerkelijk talrijker. Gelukkig onttrok onze doelverdediger zich als enige aan de malaise, waardoor we slechts met een 0 – 1 achterstand gingen rusten.
In de rust zei Rob U. dat hij ging douchen omdat we zo niks aan hem hebben. Hè, hè, eindelijk heeft hij het eens door.

Of weer sommigen niet wisten waar ze moesten lopen of omdat enkelen niet door hadden dat we weer begonnen waren, feit was dat het binnen twee minuten na rust opeens 0 – 2 stond. Daarna namen we eindelijk het initiatief en hadden de tegenstanders lange tijd niets te vertellen. Na een mooie aanval over links zette de ingevallen Kenneth Rob S. voor een leeg doel. Hij dacht kennelijk: “Wat collega-spits Frank kan, kan ik ook.” Rob S. had alle gelegenheid om te scoren, maar hij schoot de bal tegen de verre paal en gaf zo zijn eigen invulling aan de bekende uitdrukking “met zo’n vriend heb je geen vijanden nodig”. Logischerwijs is Rob S. de Sukkel van de Week. Het valt ook niet mee natuurlijk, een doel is maar 7,32 m breed. En eerlijk is eerlijk, Rob S. loopt nog altijd twee van dergelijke flaters achter op Frank.
Na de blunder van Rob S. kregen we nog een hele reeks enorme kansen, maar die waren niet aan onze voorwaartsen besteed, aangezien de echte overtuiging volledig ontbrak. Het waren er te veel om ze allemaal te beschrijven. Ik beperk me tot een aanval halverwege de tweede helft, waarbij Arie vanaf rechts de volledig vrijstaande Kenneth vond. Hij had een halfleeg doel voor zich en had makkelijk kunnen scoren als hij gelijk geschoten zou hebben. Hij twijfelde echter, waardoor de prima JEKA-doelman redding kon brengen. Ook Arie had op een paar meter afstand een halfleeg doel voor zich, maar hij kopte zo slap in, dat de Brabander de bal eenvoudig voor de doellijn kon onderscheppen.
Een kwartier voor tijd had Herman halverwege onze helft aan de linkerkant de bal. Hij kreeg een enorme por in zijn rug van zijn directe tegenstander, die zo op onreglementair wijze de bal veroverde. Iedereen van ons wachtte op het fluitje, maar vreemd genoeg volgde dat niet. De JEKA-middenvelder profiteerde hiervan en kon zo doorlopen naar onze doelman en de 0 – 3 binnenschuiven.
In het laatste kwartier gooiden we alles naar voren, maar dit leidde vooral tot kansen voor de tegenstanders. Gelukkig was Frank in bloedvorm en kreeg hij hulp van het aluminium en van Jan Willem die tot twee keer toe de bal van de lijn haalde, anders had de score flink kunnen oplopen. Helaas kon Frank, onze Speler van de Week, een vierde tegentreffer niet verhinderen.
Een minuut voor tijd viel dan toch de eretreffer. Ramon zette vanaf rechts voor op Arie die verwoestend uithaalde. Op die manier nestelde hij zich alleen op kop van de topscorerslijst en legde hij de 1 – 4 eindcijfers vast. Het zou prettig zijn als Arie een volgende voetbalmatch zich nou eens niet zou beperken tot het scoren op momenten dat het duel al lang en breed beslist is, maar eindelijk weer eens de bal binnenlegt wanneer het er echt toe doet. We zien het voorlopig nog niet gebeuren.

Een positief punt van vandaag was, dat de supporters zich voorbeeldig gedragen hadden. Eindelijk werden eens geen voorwerpen naar ons hoofd geslingerd en bananen op het veld gegooid, was er geen levensgevaarlijk vuurwerk, waren er geen vechtpartijen op de tribunes met de ME en geen oerwoudgeluiden. Wel moet hierbij vermeld worden dat dit was dankzij kordaat optreden van de voorzitter van onze supportersvereniging, de heer W. Veldhuis sr., de Supporter van de Week. Herman is Grensrechter, Peter Bosselaar Arbiter van de Week.
We kregen dan wel geen complimenten voor het resultaat, wel voor onze tassen: “Wat een prachtige spullen, met van die wieltjes, mooi zeg. Jullie hebben zeker wel goede, aardige en rijke sponsors.” Zo is het maar net.
In de kantine zeiden de mannen van het vijfde dat het wel te denken geeft als je verliest van het 20e. En dat voor de tweede keer van het seizoen. Dat geeft het zeker. Sinds bekend geworden is dat we het op een-na-hoogste zondagteam geworden zijn, is er een zekere gemakzucht in onze ploeg geslopen, met een logische nederlaag tot gevolg.

De laatste tijd hebben we klachten gekregen over het ontbreken van een foto van sekssymbool Aart van T. bij het wedstrijdverslag. Hierbij wordt dat goedgemaakt. Het is wel een merkwaardige. Wij dachten altijd dat hij in beweging gehouden wordt door bier en jenever, maar volgens Arjen is dat brood.

Opstelling:  Frank; Marcel (46. Wilco), Wim (73. Eric), Eric (46. Herman) en Jan Willem; Rob U. (46. Kenneth), Ramon, Johan en Luciën; Arie en Rob S.
Scheidsrechter: De heer P. Bosselaar.
Grensrechter eerste helft:  Herman.
Grensrechter tweede helft:  Eric (73. Wim).
Aantal toeschouwers:  21.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.