Sprundel 5 – Papendrecht 4: 2 – 0

Op de eerste zondag van november 2010 gingen we naar Sprundel. Het was de laatste dag van de Nationale Uitrustweek. Daarom was het aanvangstijdstip tegen de huidige nummer 2 uit de stand vastgesteld om 12 uur, zodat we konden uitslapen en pas om kwart voor 11 hoefden te vertrekken. Konden we nog net Dirk zien arriveren voor zijn om 10 uur begonnen thuisduel. Vorige week was hij een uur te vroeg, nu een uur te laat. Toch maar terug naar school om klok te leren lezen, Dirk.
De blessuregolf bij ons blijft maar aanhouden. Een week geleden waren Gerardo en Patrick tijdens het voetballen uitgevallen met een knieblessure. Ze zijn daar nog niet van hersteld en waren daarom afwezig. Patricknie stuurde een e-mail waarin hij aangaf dat zijn linkerknie er net zo dik en eng uitziet als Franks hoofd. Dat komt vast nooit meer helemaal goed. Frank was er ook niet. Hij had de afgelopen tijd thuis zo zijn best gedaan dat Jules ingestemd had om zijn favoriete spel arrestant-agentje te spelen. Naar aanleiding van het verhaal van een week geleden werd veel navraag gedaan naar dat spel dat bij velen onbekend is. Daarom is geprobeerd te achterhalen hoe het in elkaar zit. Het schijnt ongeveer zo te gaan: “Zo kaal meneertje, dat zie ik nu eens, dat mag natuurlijk niet”. “Maar ik heb niets verkeerd gedaan, mevrouw de agent. Ik ben onschuldig”. “Ja, ja, dat zeggen ze allemaal. Komt u maar eens even hier, dan zal ik u eens even grondig fouilleren. Hé, wat voel ik hier voor iets groots en hards? Dat is vast een verboden wapen. Ik ga u eerst maar eens vastketenen. Daarna volgt een grondige inspectie, te beginnen rectaal. Vervolgens haal ik de zweep erbij”. De deelnemers mogen zelf invullen, hoe het spel verder gaat.
Kenneth zagen we eveneens niet vandaag. Volgens hem is hij nog geblesseerd maar dat werd door velen betwijfeld. Op het PKC-feest de avond en nacht voor de match oogde hij heel fit. Hij bewoog meer en was veel actiever dan bij ons tijdens een voetbalpot. Hij dribbelde met veel souplesse van het ene vrouwtje naar het andere, ging het fysieke contact niet uit de weg, sprintte op hoge snelheid naar de bar en het toilet en vertoonde veel onnavolgbare draaibewegingen, vooral van zijn pols. Waarschijnlijk lag hij nog gewoon dronken op bed omringd door vrouwelijk schoon.

Edwin was er wel. Na het betalen van steekpenningen werd hij tot het eind van het jaar tot persona non grata verklaard in China en werd vervolgens het land uitgezet. Edwin kon het vanwege zijn jetlag, de vele consumpties tijdens het PKC-feest en zijn kuitblessure maar 65 minuten volhouden. Daarna wilde hij vervangen worden door Marcel, maar dat viel nog niet mee. Als Marcel niet binnen de lijnen staat, is zijn beleving nul. Edwin probeerde de aandacht te trekken van Marcel, maar die lag in de dug-out te slapen. Pas toen Jan Willem zijn misthoorn opzette, werd Marcel wakker, waarna Edwin het veld kon verlaten.
Vanwege de vele blessures hadden we van onszelf nog maar 11 man. Daarom gingen Tresor en vaste gastspeler Peter mee naar het Brabantse. Bedankt voor het meespelen, heren. Vooral Tresor speelde een prima pot en werd daarom één van de spelers van de week.
Eindelijk hadden we eens tegenstanders van onze leeftijd die ongeveer hetzelfde spelletje spelen als wij. Het werd daarom een leuke en open ontmoeting tussen twee gelijkwaardige ploegen. Al tijdens de eerste helft zeiden verschillende opponenten dat ze ons het best spelende en combinerende team vonden waar ze tot nu toe in deze competitie tegen gevoetbald hebben. Over het treffen zelf kunnen we kort zijn. De tegenpartij kreeg slechts één enorme uitgespeelde kans op het eind van de wedstrijd die naast geschoten werd. De Brabanders hadden wel veel halve kansen die echter allemaal onschadelijk gemaakt werden door de wederom uitblinkende Gerrit. Volgens Arie speelde hij zelfs zijn beste partij in 5 jaar. Gerrit werd daarom samen met Tresor uitgeroepen tot speler van de week. Ook deze keer was Tom Knipscheer supporter van de week. Wij kregen een hele reeks hele en bergen halve kansen. Eindstand: 2 – 0.

“Dat is vreemd”, zult u wellicht denken. “Hoe kwam de wederpartij dan aan doelpunten? Oh nee hè, toch niet weer die Johan K.?” Ja, weer die Johan K. Hij vond het zeker weer eens tijd om vermeld te worden in het verslag. Veertig minuten lang hielden we probleemloos de nul achterin. Tot Johan de bal kreeg in het strafschopgebied. Hij had alle gelegenheid om daar iets goeds mee te doen, maar besloot tot een clowneske actie en deed of hij uitgleed over vogelpoep. Hij legde de bal daardoor panklaar neer voor één van de twee spitsen van Sprundel 5 die ineens alleen op 6 meter van Gerrit stond en de bal goed in de hoek legde. De tweede viel een paar minuten voor het einde toen dezelfde spits in het strafschopgebied het been zocht en vond van Eric. Penalty, vond de scheidsrechter, die feilloos benut werd. Voor ons extra wrang omdat na een uur spelen een Brabantse verdediger in de linkerhoek van zijn eigen strafschopgebied de bal overduidelijk vastpakte met twee handen. Dat was voor een ieder zichtbaar. Iedereen binnen en buiten het veld inclusief de Brabanders vond het een strafschop, behalve de arbiter.
We hadden de scheidsrechter weliswaar niet mee, maar het is onterecht om ons verlies volledig aan hem te wijten. Het grote verschil vandaag zat hem in de spitsenduo’s. De aanvallers van Sprundel 5 bewogen veel, zochten steevast de kortste weg naar het doel en probeerden als het maar enigszins kon zoveel en zo snel mogelijk en met veel overtuiging af te drukken. “Maar”, zult u wellicht denken, “dat hoort toch zo, zo dienen aanvallers toch te voetballen?”. Inderdaad, maar maak dat maar eens duidelijk aan ons volledig falende spitsenduo van vandaag, de heren Arie V. en Rob vd S. Bij afwezigheid van onze aanvallers Frank, Kenneth en Patrick kregen Arie en Rob S. hun kans voorin van Jan Willem die meestal de opstelling maakt. Hij was er kennelijk vooraf al van overtuigd dat dat een foute keuze was, want hij liet zichzelf als straf buiten de startopstelling, terwijl hij de wedstrijd ervoor al wissel gestaan had en dus helemaal nog niet aan de beurt was.

Op voorhand leek de keuze voor Arie en Rob S. niet zo gek. In het verleden scoorden ze geregeld en dit seizoen heeft Rob S. “al” twee keer gescoord, voor zijn doen aardig wat. Maar Arie en Rob S. deden vandaag werkelijk niets goeds. Het leek wel of Peppi en Kokki een opname aan het maken waren voor de Funniest Home Video’s. De Twee Pinten kwamen voortdurend in scoringspositie, kregen handenvol hele en halve kansen, maar Bassie en Adriaan waren kennelijk de grote wijsheid van wijlen leider Jaap den Boef vergeten: “Als je niet schiet, kun je niet scoren”. Als B1 en B2 in de buurt van het doel kwamen, gingen ze eerst rustig en uitgebreid om zich heen kijken. Daarna begonnen Victor en Rolf te treuzelen, wat te dribbelen en pielen en waren vervolgens de bal kwijt. En als Ernst en Bobbie al eens schoten, werden het hopeloze afzwaaiers, lachwekkende glijpartijen of zachte flodderballen zonder enige kracht en overtuiging. Mensen: als je in de buurt van het doel bent, doe dan eens niet zo moeilijk, GEWOON KNALLEN!!!
Koppend was het zo mogelijk nog slechter. Vorige week werd bericht over de misser van de maand van Rob S. die de bal op een halve meter van een leeg doel niet tussen de palen kreeg. Arie was daardoor kennelijk geïnspireerd want hij kon na een prima voorzet vanaf links de bal van een halve meter voor een leeg doel op zijn gemakje inkoppen. Hij deed echter zijn ogen dicht en liet de bal van zijn voorhoofd schampen, waardoor die naast ging.
Dat Rob S. tegenwoordig zo traag is als dikke stront is algemeen bekend en daar wordt bij ons dan ook rekening meegehouden. Maar wat hij vandaag liet zien, was daar de overtreffende trap van. Zo werd hij na een half uur spelen de diepte ingestuurd en kon hij volledig vrijstaand alleen op de Sprundelse doelman afgaan. In geen velden of wegen was een Brabantse veldspeler te zien. In plaats van op snelheid recht op de bal af te gaan, ging hij al waggelend en met een ruime boog naar de witte knikker toe. Intussen kwam van 80 meter afstand een speler van Sprundel 5 aangehold. Hij wist met gemak de bal van Rob S te ontfutselen, zelfs voordat Rob geschoten had, terwijl hij daar een halve minuut de tijd voor gehad had. Ja, zo komen we nooit tot scoren.

Het is wel duidelijk dat de absolute wanprestatie van de heren Arie V. en Rob vd S. consequenties heeft. Met zulke gasten voorin winnen we nooit. Jut en Jul kunnen een plek in de voorhoede voorlopig wel vergeten. Strafmaatregelen zijn op hun plaats. Omdat Arie al vijf wedstrijden gemist heeft vanwege een achillespeesblessure, wordt hij mogelijk gespaard, maar dat geldt zeker niet voor Rob S. Met het oog op de eerstvolgende wedstrijden die heel belangrijk zijn in de strijd om de laatste plaats, kan hij een plek in de basiself voorlopig wel vergeten. Om er zeker van te zijn dat hij half november niet meedoet, wordt hij na de komende werkweek het land uit gebonjourd en naar Duitsland verbannen. En het duel daarna staat hij sowieso wissel.
Na het douchen deed Johan allerlei cosmeticaspullen voor het lichaam en het haar in de tas van Jan Willem, waaronder haargroeimiddel. Dat was kennelijk een hint voor onze kale brillo. Die liet gelijk merken wat hij daarvan vond door met de wieltjes van zijn voetbaltas over Johans tenen te rijden. Na afloop bleven we geruime tijd nababbelen met de tegenstanders in de gezellige kantine van SV Sprundel. Bedankt mannen, het was ons een waar genoegen.

Opstelling: Gerrit; Marcel (46. Peter), Wim (16. Jan Willem), Eric, Herman; Wilco, Edwin (70. Marcel), Johan, Tresor; Arie en Rob S.

Laatste nieuws:

9 november 2010: JWDM legt de vinger op de zere plek
Het wedstrijdverslag van JWDM staat online, oordeelt u zelf. Bedankt voor het wederom geniale wedstrijdverslag! Het staat erop. Groeten, Arie.

Complimenten aan JW, verslag was weer briljant ! Best leuk spelletje dat Agentje-Arrestantje. Gr, Johan.

7 november 2010: Falende spitsen debet aan nederlaag Zondag 4
Keeper Gerrit Landstra keepte zijn beste wedstrijd van de laatste 5 jaar, hij kon echter niet verhinderen dat zijn team een 2-0 nederlaag leed. Dit was dan ook volledig op het conto te schrijven van het schutterende spitsenduo Arie V. en Rob S. Iets wat verslaggever JWDM niet ontgaan zal zijn.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.