Nieuw Koningspaar voor Zondag 4?

Nieuw Koningspaar voor Zondag 4?

De malaise bij Zondag 4 was de afgelopen week bijna dagelijks in het nieuws. Zo kende de column van Wilfred G. de kop “Kent de heer W. Veldhuis sr. nog een goede psycholoog voor Zondag 4?” Langs het veld van het Slobbengors hadden de supporters een spandoek gehangen met de tekst: “Eendracht maakt macht”.
Een krant schreef onder de kop “Cynisme en gelatenheid”: “Berusting overheerst als Zondag 4 de dreun verwerkt. Geen verwensingen, geen steunbetuigingen, slechts een handjevol supporters langs de velden. In de kantine moppert het schaduwbestuur, de supporters, die altijd naar het Slobbengors komen als de poorten open zijn. Het Slobbengors is dit seizoen vanwege de besloten trainingen een bunker geworden. De kernwaarden van Zondag 4 worden met voeten getreden.”

“Jullie moeten zelf maar voor je eigen kopij zorgen,” roept hoofdsponsor Louwman naar de journalisten die wel massaal uitgerukt zijn richting Papendrecht. Ook Rob U. voelt niet de behoefte te reageren op uitspraken van Pierre van H., die bij Studio V. heeft verklapt dat de vijftiger al spelers heeft uitgenodigd voor zijn afscheidswedstrijd. Per sms heeft Rob U. benadrukt dat hij nog altijd geen beslissing heeft genomen.
Een journalist schreef een opiniestuk met als titel: “Zondag 4 zwijgt zich naar het einde van het seizoen”. “Zomaar een mededeling van de afdeling voorlichting van Zondag 4: ‘JWDM en Wim V. hebben kennis genomen van de verschillende verhalen en meningen in de media. Op dit moment zullen zij niet inhoudelijk reageren op afzonderlijke verhalen. Het seizoen is nog volop bezig, de focus ligt op het sportieve.’ Wachten dus. Dat is het tegenovergestelde van damage-control.”
Na lang aandringen heeft de persvoorlichter dan wel een deel van het doordeweekse mailverkeer vrijgegeven.

Op 16/04/2013 2:03 uur schreef Luciën: “Ik zeg vol aan de bak zondag. Willem II kan het PSV ook lastig maken en wat te denken van RKC………… Er is nog hoop mannen, we moeten er natuurlijk wel in geloven. Ik zeg voor de laatste wedstrijden 🙂
Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.
Winnaars willen geluk, verliezers willen gelijk.
Winnaars zeggen mogelijk, verliezers zeggen moeilijk.
In iedereen zit een winnaar het is slechts een kwestie van willen.”
“Wat een prachtige uiteenzetting, Luciën. Mij valt vooral het tijdstip van je mail op: 2:03 uur. Daaraan herken je de echte kunstenaar, die is altijd ’s nachts op zijn best. Alleen een puntje van kritiek: Willem II? Die ploeg staat stijf onderaan en verliest meestal uiteindelijk toch. Vind ik niet zo’n sterke vergelijking waar hoop uit te putten valt. Groeten, Jan Willem.” Uiteraard heeft de aanstaande Dichter des Vaderlands het laatste woord. Op 17/04/2013 1:56 uur schreef Luciën: “Maar Jan Willem, dan heb ik me toch niet goed uitgedrukt. Ik vergelijk niets met elkaar het is slechts een voorbeeld dat iedere wedstrijd gewoon op 0 – 0 begint en dat het niets uit maakt waar je staat op de ranglijst. Een wijze trainer zei eens: Kein Geloel, Fussbal spielen.”
Luciën is niet het enige teamlid dat op de dichterlijke toer is. Marcel lijkt tegenwoordig sprekend op Nico Dijkshoorn. Binnenkort gaat Marcel hem vervangen bij De Wereld Draait Door.
“Bij zulke wijze woorden moet ik me aansluiten. Pijn of geen pijn…..ik ben zondag weer van de partij. Groet Edwin.” Kenneth: “Ik kijk het vrijdag nog even aan of mijn Achilles het houdt met een testpotje. Hoop dat Luciën zondag net zo creatief in het veld is, als op het digitale netwerk! Kessi.” Rob U.: “Wat een gezwam akkemaal…je kunt voetballen of niet….ben blij dat ik bij de eerste groep behoor…” “Ja Rob, wie de schoen past…. Met vriendelijke groet, Luciën.” Gerrit: “Als ik dat dus goed lees, beste Rob… behoor jij tot de groep waarin ze akkemaal zwammen. Zelfkennis is ook een kwaliteit, compliment.” Rob U.: “Zorg jij nu maar dat je pinkje geneest……”

Ook financieel dreigt een drama nadat bekend gemaakt werd, dat de Europese Commissie een streep gezet heeft door de deal met de gemeente Papendrecht. De beruchte scène op het bordes van het gemeentehuis heeft het imago van Zondag 4 onherstelbaar beschadigd. De deal was nog niet beklonken of vol trots werd aankoop Lafour gepresenteerd. Formeel was er geen verband, de nieuwe vedette werd aangetrokken met behulp van medesponsor Knipscheer, maar die presentatie is dodelijk geweest voor de beeldvorming. Heeft de gemeente net zijn nek uitgestoken voor Zondag 4, strooit het team gelijk met geld. In een vorige week openbaar gemaakte brief velde de Europese Commissie een vernietigend oordeel over de transactie. Nog pijnlijker voor alle betrokkenen is de wetenschap, dat experts toen al waarschuwden voor mogelijke sancties vanuit Brussel. De gemeente heeft zich niet als een commerciële partij gedragen, aldus de commissie. In een markteconomie had geen enkele investeerder zich door een luchtige transactie laten leiden. Zondag 4 stapt naar het Hof van Justitie in Luxemburg. De uitkomst van het onderzoek kan nog wel even op zich laten wachten.

Hoewel een faillissement dreigt, blijft Zondag 4 maar geld over de balk smijten en aan nieuwe spelers trekken. Naast Gerardo krijgt Zondag 4 mogelijk een tweede Italiaan. Na een lange periode van mediastilte volgde opeens het bericht dat het team een nieuw koningspaar heeft, Graziano P. en Patrick van W., dat zich gisterenavond middels een goed bekeken en beoordeeld televisie-interview aan het Nederlandse volk presenteerde. Een Zondag-4-watcher is overweldigd door de presentatie. “Ik ben verbaasd, het gesprek was écht goed. Ze benadrukten dat ze zich vooral zichzelf wilden blijven en het in de toekomst toch een beetje anders gaan doen. Ze willen hun eigen koers vasthouden, niet met alle winden populair mee waaien, omdat ze dat kan opbreken. Ze willen staan voor samenbinden, stabiliteit, continuïteit, vertegenwoordigen en aanmoedigen, voortbouwend op de tradities van hun voorgangers. Ze waren heel ontspannen en persoonlijk, kwamen heel los en oprecht over, toonden hun zachte kant en presenteerden zich uitstekend. En daar gaat het om. Alle hete hangijzers kwamen voorbij. Soms lachend en zichtbaar. Neem bijvoorbeeld het bijna typerende moment, waarop Graziano P. direct en duidelijk vertelde waarom hij straks niet Patrick II wil heten. ‘Ik heb mijn hele leven doorgebracht onder de naam Graziano P. Ik zou het heel raar vinden om dat nu overboord te zetten, omdat je een koningspaar wordt. Aan de andere kant, je bent geen nummer, Patrick II staat naast Berta 38 in de wei.’ Dat nukkige, dat zag je niet meer.”

Johan: “Wie is die knappe man links op de foto?” Frank L.: “Jordy Clasie 🙂 ” Gerardo: “Het zijn de 2 beste spitsen van Nederland van dit moment!”PatrickPelle

Eén antwoord op “Nieuw Koningspaar voor Zondag 4?”

  1. Kessi schreef:

    Geef mij maar het koningskoppel Graziano P. en Kessi, die kunnen met hun vernuft, uitstraling en efficiënte loopacties heel wat houthakkers achterin het duizelen bezorgen en de ballen, één voor één, met de furie van een duizend goden in het netje leggen…

    Ondertussen is het wellicht verstandig (bijna verplicht) dat Patrick I de gehele wedstrijd (inclusief rust) rondjes gaat lopen om die voluptueuse middenrif voor het seizoen 2013/2014 weer pasklaar te krijgen…

    En als laatste tip: Je mist 100% van de doelpogingen die je niet doet!…zo denk ik dan maar weer.

    Kessi