Overzicht seizoen 2012/2013

Overzicht seizoen 2012/2013

Onlangs werd bij de VV Papendrecht een reünie gehouden voor de beste eerste-elftalspelers van 40 tot 50 jaar geleden. Eén van de organisatoren was een legendarische voetballer, één van de beste regiospelers van de afgelopen 70 jaar, de heer W. Veldhuis sr. Al bijna een halve eeuw staat zijn zoon volledig in zijn schaduw. Tot groot ongenoegen van onze leider en aanvoerder. Ter afsluiting van het seizoen is hij daarom bezig met een reüniewedstrijd tussen die voormalige eerste-elftalspelers en Zondag 4. Hij hoopt dan na bijna 50 jaar zijn vader eindelijk eens te verslaan op de groene grasmat. We zijn heel benieuwd wat ervan terechtkomt.We willen iedereen bedanken voor het welslagen van het afgelopen voetbalseizoen, om te beginnen alle tegenstanders, scheidsrechters en grensrechters.

Frank Leijten, Robert Rijntjes, Timo Woudenberg, Jan en Yannick Scharloo, de heer Veldhuis sr., Arjan “Aart” van Toor, de familie Veldhuis – Verzijl, terreinknecht Henk van Steenis, mevrouw Bosselaar van de Zondagcommissie, de kantinemedewerkers, alle supporters en andere belangstellenden bedankt voor de interesse en de ondersteuning.

We hebben de dalende lijn van de afgelopen jaren weten om te buigen. We zijn achtste geworden met 24 uit 22, meer punten dan wedstrijden dus. Het is al weer enige jaren geleden dat we het nog zo goed deden. We verloren 12 keer, speelden 3 maal gelijk en behaalden 7 zeges. Een minpunt is dat we van alle teams het minste scoorden en het slechtste doelsaldo hebben.

Scheidsrechter van het Seizoen: Peter Bosselaar.

De spannende strijd om de felbegeerde beker ging tussen Leo Commandeur, Aad Koot en Peter Bosselaar. Aad Koot lag lange tijd een neuslengte voor, omdat hij een thuisarbiter is die wél bereid is ons op belangrijke momenten een penalty te geven. Veelzeggend is dat we uit meer punten haalden dan thuis. Uiteindelijk prolongeerde toch de heer Bosselaar de titel van “Scheidsrechter van het Seizoen”. De verwachting is dat hij ook volgend seizoen weer hoge ogen zal gooien.

Doelman van het Seizoen: Gerrit Landstra.

Vanwege omstandigheden stond zo’n beetje elke wedstrijd een ander onder de lat. Een hele reeks mensen was daarom in de race voor de “Doelman van het Seizoen”. Uiteindelijk heeft opnieuw Gerrit de titel in de wacht gesleept. Al bijna 30 jaar is hij onze keeper en dat zal volgend seizoen naar onze volle overtuiging niet anders zijn.

Rechtsback van het Seizoen: Marcel Knipscheer.

Vrijwel elk teamlid is op meerdere posities inzetbaar. Marcel is de enige die praktisch het hele seizoen op één en dezelfde plek gezet werd, namelijk rechterverdediger. Iedereen moet maar voor zichzelf uitmaken hoe dat opgevat moet worden. Marcel is Rechtsback van het Seizoen.

Kilometervreter van het Seizoen: Wim Veldhuis.

Iedere voetbalmatch was Wim aanwezig en elke keer overbrugde hij dat pokkeneind uit Etten-Leur. De kilometerteller van zijn auto maakte overuren. Vandaar dat Wim Kilometervreter van het Seizoen is.

Meeste-strafschoppenveroorzaker van het Seizoen: Eric Hoorn.

Het gebeurt zelden dat we een penalty meekrijgen, tegen des te vaker, met dank aan Eric. Het is bekend dat hij de duels niet schuwt. Dat kan natuurlijk wel eens misgaan, maar als dat in het strafschopgebied gebeurt, kan dat vervelende consequenties hebben. Liefst vier keer leverde het een elfmeter voor de tegenpartij op. Logischerwijs is Eric Meeste-strafschoppenveroorzaker van het Seizoen.

Winnaar van de Tikkie-Terug-Bokaal: Edwin Duinhouwer.

Ondanks dat Edwin het vijandelijke doel niet wist te vinden, maakte hij één van de mooiste goals. In de laatste uitwedstrijd van het seizoen verraste hij ons volkomen door op kunstzinnige wijze een gaatje in onze defensie te vinden en de bal gracieus in de hoek te koppen. Gerrit en Marcel vonden eveneens het eigen doel, maar konden niet tippen aan de gesofisticeerde manier waarop Edwin onze goalie wist te verschalken. Edwin is daarom volkomen terecht Winnaar van de Tikkie-Terug-Bokaal. Al is het maar de vraag of hij deze fysiek in zijn bezit weet te krijgen. Johan heeft de beker namelijk zo vaak na elkaar gewonnen, dat hij vindt dat hij die mag houden. Vooralsnog weigert Johan de beker te overhandigen aan Edwin.

Grensrechter van het Seizoen: Jan Willem de Man.

De afgelopen jaren leek Jan Willem zijn blessures aardig onder controle te hebben. Dit seizoen was dat compleet anders. Het was tobben vanaf de eerste speelminuut. Hij stond ongeveer net zo vaak buiten het veld als daarbinnen. Hij was echter telkens bereid om te vlaggen en deed dat zo’n beetje net zo dikwijls als alle anderen bij elkaar. Vandaar dat Jan Willem Grensrechter van het Seizoen is.

Laatkomer van het Seizoen: Wilco Theunisse.

Vroeger betrad bij thuiswedstrijden steevast Marcel of Kenneth als laatste de kleedkamer. Tegenwoordig is het vrijwel altijd Wilco. Kennelijk heeft hij door activiteiten op de zaterdagavond steeds meer moeite om op zondagochtend zijn bed uit te komen. Wilco is de Laatkomer van het Seizoen.

Onverstoorbare van het Seizoen: Gerardo Dell’Aquila.

Matchfixing, financiële malversaties, doping, maffiapraktijken, paardenvleesschandaal, corruptie, bankencrisis, waar werd Gerardo dit seizoen niet mee in verband gebracht. Desondanks liet onze Troetel-Italiaan zich niet van de wijs brengen en liet hij alles van zich afglijden. Gerardo werd daarom uitgeroepen tot Onverstoorbare van het Seizoen.

Gastheer van het Seizoen: Rob van den Sigtenhorst.

De laatste jaren werd een kalenderjaar feestloos afgesloten. Eind 2012 vond Rob S. dat dat anders moest en organiseerde een bijzonder geslaagde feestelijke afsluiting van het voetbaljaar 2012. Reden genoeg om Rob van den Sigtenhorst te benoemen tot Gastheer van het Seizoen.

Actiemaker van het seizoen: Ramon Lafour.

Het gebeurde regelmatig dat ons aanvalsspel compleet vastzat. Gelukkig was daar dan telkens Ramon die een fantastische actie uit zijn benen toverde en ons zo weer aan de praat kreeg. Ramon is de Actiemaker van het seizoen.

Onmisbare van het Seizoen: Johan Keizer.

Een voetbalteam kan niet zonder een noeste werker en verbindingsman tussen de linies. Ook dit seizoen was Johan die man. Praktisch iedereen kan bij ons gemist worden. Dat geldt echt niet voor Johan. Niet voor niets zei Arie keer op keer dat ons spel vrijwel altijd onder de maat is, wanneer Johan niet meedoet en dat je eigenlijk pas merkt hoe goed Johan wel niet is, als hij niet tussen de witte lijnen staat. Johan is onze Onmisbare van het Seizoen.

Afwezige van het Seizoen: Kenneth van den Hoven.

Ook dit jaar was Kenneth overal te vinden in het weekend behalve op de velden. En als hij dan eindelijk niet iets te doen had, was hij weer geblesseerd. Het is op zich een wonder dat hij nog een paar keer meegespeeld heeft. Kenneth is de Afwezige van het Seizoen.

Nachtbraker van het Seizoen: Luciën Louwman.

Het valt niet mee om in contact te komen met Luciën, maar als je dan toch bericht van hem krijgt, is dat via een diep in de nacht gestuurde mail. Het is op zich een hele prestatie dat hij zondagochtend fit genoeg is om te kunnen voetballen. Het is afwachten hoe lang hij dat volhoudt. Luciën is in elk geval onze Nachtbraker van het Seizoen.

Geblesseerde van het Seizoen: Patrick van Wijngaarden.

Patrick, vorig jaar Topscorer en Man van het Seizoen, werd de afgelopen competitie geplaagd door kwetsuren. Vooral zijn kuit bleef opspelen. En toen het daarmee eindelijk de goede kant opging, kreeg hij last van zijn rug. Patrick kwam daardoor van alle spelers veruit het minst in actie met als gevolg dat hij dit jaar bleef steken op 4 treffers tegen 16 vorig seizoen. Een forse aderlating voor onze ploeg. Het is dan ook te hopen dat Patrick het komende voetbalseizoen fitter is dan de afgelopen editie. Patrick is de Geblesseerde van het Seizoen.

Invaller van het Seizoen: Frank Glimmerveen.

Ook Frank had de ene blessure na de andere. Desondanks kwam hij zoveel mogelijk om toch weer in te vallen, al ging het maar om een paar minuten. Al trekkebenend, hompelend, hinkepatikend, mankgaand, kreuplopend, pikkelend, op één been voortspringend, wrijvend over weer een zere plek, probeerde hij een bijdrage te leveren aan ons voetbalspel. Frank is de Invaller van het Seizoen.

Topscorer van het Seizoen: Arie Verzijl.

Het begon zo veel belovend. In de eerste competitiewedstrijd wist Arie liefst driemaal het vijandelijke net te vinden. Even leek het erop dat de voormalige veelscorer zijn torinstinct weer teruggevonden had. Helaas bleek dat van korte duur. Desalniettemin trof Arie daarna nog viermaal doel, waardoor hij met 7 treffers Topscorer van het Seizoen is.

Slechtste van het Seizoen: Rob Uitermarkt.

We kunnen er niet onderuit. Als iemand de beste is, is er ook iemand de slechtste. Vrijwel altijd vonden we Rob U. terug in de laatste categorie. Jarenlang behoorde hij tot onze beste spelers, maar waar bij iedereen het elk jaar heel langzaam ietsjes minder wordt, is bij Rob U. sprake van een ware meltdown. Rob stond dit seizoen een keer of tien in de spits. Desondanks wist hij niet te scoren en zijn bijdrage aan ons aanvalsspel was praktisch nul. Rob Uitermarkt is dan ook de Slechtste van het Seizoen. Nu maar hopen dat hij volgend jaar niet Veruit De Allersuperslechtste van het Seizoen wordt.

Speler van het Seizoen: Herman Woudenberg.

Ondanks dat Herman 50 geworden is, is hij de enige die alle matchen meegedaan heeft. Bovendien heeft hij, behalve aan de rechterkant, alle posities bezet. Hij stond zelfs drie keer onder de lat en dat leverde twee overwinningen op, waarbij hij even zoveel keer de nul hield. Tevens staat hij hoog op de lijst met assists. Daarnaast heeft hij ook nog tweemaal gescoord. Tussendoor was hij aan het trainen voor de Alpe d’HuZes. Begin juni gaat hij ten bate van het goede doel op de fiets in 1 dag 6 keer de wereldberoemde en superzware Alpe d’Huez bedwingen. Alles bij elkaar ruim voldoende om Herman uit te roepen tot Speler van het Seizoen. Driewerf hoera!

6 Antwoorden op “Overzicht seizoen 2012/2013”

 1. Kessi schreef:

  Heb weer genoten van je proza dit seizoen!

  Kessi

 2. Gerrit schreef:

  Jan Willem, bedankt voor de uitstekende samenvatting van een bewogen seizoen.

  Het hele elftal heel veel dank voor jullie medeleven en de mede-subsidiëring van ons reisje naar Sicilië. Dit heeft erg veel indruk op ons gemaakt en ons diep geraakt.

  Ook vanuit het buitenland heb ik de prima resultaten van P4 kunnen volgen. Als er periodekampioenschappen waren geweest… Volgend jaar ben ik graag weer van de partij!

  Alle dank, natuurlijk ook namens Anne-Marie,
  Gerrit

 3. Willy vd Kerkhof schreef:

  En onze altijd positieve JWDM (?) is natuurlijk onze regelaar, opstelling-maker en reporter van het jaar !

 4. Rene van der Gijp schreef:

  Die JWDM moet je lekker stukkies laten schrijven oude reus. Dat is toch lachen man. Dan kan hij tenminste niet geblesseerd raken, nee toch. Behalve als de pc op zijn voet valt. Hahahahahahahaha. Lekker stukkies schrijven en een opstellinkie maken voor de mannetjes. Mooi toch.

 5. H schreef:

  Mannen,

  Allemaal bedankt voor het leuke seizoen en ik hoop het volgende seizoen weer van de partij te mogen zijn.
  Nu ga ik me richten op een hele zware klus namelijk het 6 x bedwingen van de bekenste Alp, de Alp ‘d Huez. Dit voor het goede doel KWF Kanker bestrijding want deze vreselijke ziekte dient bestreden te worden en daar kunnen we met zijn alle nog een klein steentje aanbijdragen d.m.v. een donatie. Want “OPGEVEN IS GEEN OPTIE”

 6. H schreef:

  Voor mij is de man van het jaar : Jan Willem. Dit i.v.m. zijn geweldige teksten en analyses over de wedstrijden en zijn eerlijke heldere meningen over spelers.