Tikkie-Terug-Bokaal 2006 – 2007

Net als in de voorgaande jaren hebben de spelers van het vijfde ook in het seizoen 2006 – 2007 het eigen doel veelvuldig weten te vinden. Al in de derde wedstrijd van het seizoen gaf aanvoerder Wim Veldhuis het goede voorbeeld. Net toen een stunt tegen titelkandidaat TVC Breda 3 aanstaande leek, kopte hij de bal na een vrije trap van een Bredanaar met een zweefduik à la Bep Bakhuis in de verre hoek. Met deze klasse actie stelde hij de overwinning voor de Brabanders veilig.
De tweede treffer in eigen doel viel in de uitwedstrijd tegen Veerse Boys 3, iets wat al vooraf in de kleedkamer aangekondigd was door de maker ervan, Frank Glimmerveen. Hij had weer eens nieuwe voetbalschoenen gekocht en wilde met elke schoen scoren. Daar waar elke normale voetballer om de paar seizoenen nieuwe kicksen koopt, schaft deze schoenenfetisjist om de paar wedstrijden een nieuw paar aan. Niet dat het helpt overigens. Al snel opende hij de score voor het vijfde middels een verwoestend schot met rechts. Toen scoren met links in het vijandelijke hok maar niet wilde lukken, besloot hij over te gaan op iets wat hij normaal nooit doet: meeverdedigen of wat er voor door moet gaan. Toen de bal zijn kant op kwam, aarzelde hij geen moment en kogelde de knikker met links langs de kansloze doelman Gerrit Landstra.

Een ware regen aan eigen doelpunten was te bewonderen in de thuiswedstrijd tegen DVVC 3. In deze wedstrijd opende Rob Uitermarkt de score. Deze voormalige eerste elftalspeler – echt waar !!! – weet al jaren het doel van de tegenstander niet meer te vinden en heeft zijn vizier daarom de laatste tijd meer gericht op zijn eigen doel. Al na een paar minuten nam hij een ongevaarlijke voorzet die voor het Papendrechtse doel langs dreigde te gaan, vol op de pantoffel. De bal sloeg als een granaat in naast de verbouwereerde doelman Landstra. Dit doelpunt inspireerde de laatste man van DVVC tot een wel zeer fraaie actie. Na een kwartier liet Frank Glimmerveen vanaf rechts één van zijn bekende waardeloze voorzetten los – lees blinde bal naar de tegenstander. Terwijl de Dongense keeper bij de tweede paal rustig klaar stond om het leder op te vangen, werkte de aanvoerder van DVVC deze met de borst langs de eerste paal. Net toen een gelijkspel aanstaande leek, besloot Edwin Duinhouwer in te grijpen. Eerst verzuimde hij Wim te helpen die hulpeloos bij de achterlijn liggend probeerde de Dongenaars tegen te houden. Daarna liet hij zijn directe tegenstander los zodat deze rustig op het doel kon vuren. Bovendien ging Edwin voor de neus van Gerrit staan om hem het tegenhouden van het ronde ding zo moeilijk mogelijk te maken. Toen Gerrit de bal leek te kunnen keren omdat de Dongense aanvaller een rollertje losliet, ging Edwin tot actie over. Hij deed eerst met een fraaie schijnbeweging of hij de bal keihard weg wilde schieten en plaatste vervolgens het zwart-witte monster in het netje op een wijze waar Michel Valke een puntje aan kan zuigen.

Dat de Papendrechters hard doorgetraind hadden in de winter, bleek in de eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen Rijen 6. Om het hardst vochten zij om de eerste eigen treffer te mogen maken in de prachtige nieuwe tenues, beschikbaar gesteld door KD Home Products, de grootste kunstbloemengroothandel van de Benelux van weldoeners Edwin Duinhouwer en Marcel Knipscheer, en King Young Men Style, de fraaiste kledingzaak van Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken van modekoning Frank Glimmerveen. Al na twee minuten toonden Jan Willem de Man en Frank van de Graaf aan dat zij na tig jaar samenspelen elkaar blindelings weten te vinden. In eendrachtige samenwerking brachten zij het eerste Rijense doelpunt aan. Met een sliding tikte Jan Willem de bal naar Frank, die het bolvormige lichaam met zijn rug in het mandje deponeerde. Net toen Papendrecht 5 terug leek te komen in de wedstrijd, vond de ongekroonde Papendrechtse Tikkie-Terug-Koning het tijd om zich met het spel te bemoeien: de enige, echte Johan “Tikkie Terug Jaap” Keizer. Al van jongs af aan weet deze noeste werker zijn eigen doelverdediger te verschalken. Hij zag een kwartier voor tijd zijn kans schoon toen na een corner diverse Rijenaars keeper Landstra onder de grond stopte. Via Johans dijbeen verdween de bal tergend langzaam in het midden van de goal. Deze actie verried jarenlange ervaring: iets meer naar links of naar rechts of één van de Papendrechters bij de palen had de bal voor de doellijn kunnen keren. Het was al de tweede keer van het seizoen dat hij het net achter ervaren rot Landstra deed opbollen. De eerste keer was in de thuiswedstrijd tegen het tweede van Irene’58, toen hij een ongevaarlijk schot van één van de tegenstanders dat naast dreigde te gaan, alsnog tot een doelpunt wist te promoveren. Met nog enkele competitiewedstrijden voor de boeg staat dus ook dit jaar weer Johan Keizer bovenaan in het klassement van de Tikkie-Terug-Bokaal. Benieuwd of nog iemand hem kan bedreigen in het gevecht om de felbegeerde trofee, waarschijnlijk niet. Mocht dit toch het geval zijn, dan zult u dit ongetwijfeld aan het eind van het seizoen vernemen.

6 februari 2007
Mannen, de site  www.zondagvoetbal.nl  is weer geüpdatet met een (bij vlagen kritisch) voetbalstukje. Deze keer van onze Jan Willem. Groet, Kenneth.

7 februari 2007
De nieuwe Johan Derksen is opgestaan. Hulde, dat nu eindelijk de waarheid gezegd wordt.
Wim, hulpeloze laatste man, Veldhuis

7 februari 2007
From: NLAFINMIS,  Subject: Nieuw Verslag.
Perfect stukje journalistiek, niets van gelogen. Deze man barst van het talent, hier ligt een gouden toekomst als journalist in het verschiet!
Johan “tikkie terug Jaap” Keizer

7 februari 2007
Van: Rob van den Sigtenhorst
Ook nog een woord van Dank aan onze sponsoren. Onze daden buiten het veld zullen nog groter worden evenals onze monden! Mooie tassen en shirts en broeken en sok… oh nee.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.