Papendrecht 3 – VCW 5: 1 – 1

Papendrecht 3 – VCW 5:  1 – 1

Op zondag 22 september, naamdag van de heilige Emmeram van Regensburg, 53 jaar nadat Mali onafhankelijk werd van Frankrijk, de 222e geboortedag van de Britse natuurkundige Michael Faraday, een dag na de Internationale Dag van het Park, de Dag van de Agro-biodiversiteit, enkele uren voor het begin van de astronomische herfst, begonnen we aan onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het vijfde van VCW.

Op het eind van de zomer werd zoals elk jaar de Open Dag van Zondag 3 gehouden. Traditioneel werd begonnen met een modeshow met als hoogtepunt het tonen van het nieuwe thuis- en uittenue.

De nieuwe kledij vond gretig aftrek in de Zondag3-fanshop en dan met name de voetbalsokken. Vooral de shirts met de nummers 10 en 13 gingen als warme broodjes over de toonbank. Maar ook het ondergoed, inpakpapier, de pennen, horloges, badslippers, paraplu’s, sjaals, vaantjes, posters, trainingspakken, voetballen, tassen, dekbedden, T-shirts, spiegels, koekjes, babyvoeding en agenda’s werden goed verkocht. Overigens is het shirt met nummer 6 niet te koop omdat daar nooit vraag naar is. De Zondag3-naaktkalender 2014 ligt ruim voor Sinterklaas in de winkels. Na aanschaf van de artikelen konden de fans bij de spelers langs voor handtekeningen. Ook konden de fans met de spelers op de foto. Alleen wilde niemand met Rob U. op de foto en wilde niemand zijn handtekening.
De jongste fans konden een potje voetballen tegen hun helden. Ze speelden vooral graag tegen het duo Rob & Rob omdat van hen zelfs de minipupillen met gemak kunnen winnen. De festiviteiten werden afgesloten met de onthulling van het Zondag3-standbeeld dat binnenkort prominent op het Slobbengors te vinden zal zijn.

“Ha, weer goed uit de vakantieperiode gekomen? Ik wel. Afgetraind tot op het bot, alleen het eerste voetbalweekend (25 augustus) ben ik er niet bij. Weekendje fietsen in de Vogezen! Op 22 september congres in Wenen. Daarna gewoon present! Groet Rob S. Patrick miste de afgelopen jaargang heel wat wedstrijden, volgens eigen zeggen omdat hij steeds geblesseerd was. Volgens ons zit het anders. Zijn vrouw kon namelijk zijn mails lezen en dan weet je het wel. Met ingang van heden heeft Patrick een nieuw mailadres. We verwachten hem dan ook vaker dan vorig seizoen.

Frank en Rob U. waren niet te stuiten in hun mails. Zouden ze maar eens niet te stuiten zijn op het veld, maar dat laatste gaat toch echt niet meer gebeuren. Rob U.: “Ben in bloedvorm… Robbie is fit… Heb ook nog in Dordrecht een lekker patatje oorlog op met veel uitjes…” Frank: “Neem jij toastjes en wat smeerseltjes mee Rob, zorg ik voor de Quiche! Groetjes, Poebelewoepsie.” Rob U.: “Goed idee Frankie…gezellig. Nog even een vraag Frankie: heb jij al … gehad dit weekend? Ik wie weet vanavond, maar dat weet ik niet zeker hoor…” “Vanavond geen … hoor, moeten toch presteren! Dikke doei hoor, Tot morgen! Glim.” ”Herman: “Kunnen jullie elkaar niet gewoon bellen, zodat ik (wij) van deze nutteloze info geen deelgenoot hoeven te zijn.” Rob U.: “Nutteloos? Hier begrijp ik helemaal niets van…geef mijn portie maar aan Fikkie.. Kan het wel begrijpen hoor Frankie dat je geen … hebt vanavond… Zit zelf ook nog te twijfelen. Je wilt toch fit zijn voor de wedstrijd, is het niet? Hoop toch niet dat dit als nutteloze informatie gezien wordt… Zijn toch wel belangrijke dingen om over na te denken zo vlak voor een wedstrijd in het begin van het seizoen…” “Noem het maar nutteloos, wilde “het inwendige”vertroetelen en hopen dat daardoor de prestaties op het veld worden verbeterd, beetje Yin, beetje Yan, snappie!? Het is niet zomaar een potje voetbal! Gelijk heb je hoor, zo’n focus heb je nodig en maakt het verschil. Van al dat … krijg je lome benen en dan moet je weer in de weer met allerlei verkwikkende sprays, bah, bah! Ga nog even terug in mijn Zen-modus, wil het net morgen laten bollen. Tot morgen en nogmaals dikke doei! Franske.” Johan: “Zo is het hoor jongens, beter het net dan je … laten bollen! Dag dag.”

 

PapZon3 - VCW5

 

We begonnen matig. VCW 5 kwam na een minuut of 20 terecht op voorsprong. Niet veel later kwamen we goed weg toen een hoekschop op de paal belandde en de rebound per ongeluk op het hoofd van de op de doellijn staande Wim. Overigens was Wim opvallend actief vandaag. Waarschijnlijk kwam dat doordat het vijf dagen na de Dag van de Accountancy was.
In het tweede kwart van de match kwamen we wat beter in ons spel. Vooral Wilco was actief in aanvallend opzicht, maar zijn voorbereidende acties konden niet afgerond worden door onze spitsen. Johan kreeg twee kopkansen na evenveel corners van Luciën, maar Johan kreeg de bal niet tussen de palen.

Net als vorige week liep het na enkele omzettingen in de rust een stuk beter tijdens het tweede bedrijf. Wat heet: het was één van de beste helften van dit decennium. We bleven maar gaan, we bleven maar jagen en zetten de tegenstanders volledig vast op hun helft. Dat had uw verslaggever in geen 15 jaar meer gezien. Verschillende spelers beweren doordeweeks aan het trainen geslagen te zijn. Nou wordt dat al tig jaar geroepen zonder dat dat op de velden terug was te zien, maar vandaag was dat duidelijk anders. Laatste man Wim schoof voortdurend in. Hij was werkelijk niet te stuiten en bleef maar het sein geven om druk op de bal te zetten en dat gebeurde zowaar ook nog. We leken wel met een mannetje meer te spelen. Wat gebeurde hier toch allemaal?
Door ons ronduit geweldige spel kwamen de kansen vanzelf. De grootste was na een minuut of 70. Nou ja, de grootste: het was een penalty, de derde al in vier wedstrijden. Normaal hebben we daar vier seizoenen voor nodig. Maar strafschoppen en Zondag 3, het blijf een aanhoudend drama. Voor de derde maal nam iemand anders ‘m, deze keer was het Luciën, voor de derde maal werd het buitenkansje niet benut. Gelukkig kwamen we niet veel later toch op 1 – 1 toen Frank even buiten het 16-metergebied met links uithaalde.
Na de gelijkmaker moesten we even op adem komen, waardoor VCW 5 enkele malen ten aanval trok, maar verder dan een hoekschop kwamen de Brabanders niet. Daarna namen we het heft weer in handen, waarbij vooral Ramon zich onderscheidde. Hij had enkele mooie acties en schoten die helaas geen doel troffen. Zijn nieuwe voetbalkousen hadden hem kennelijk de nodige boost gegeven in tegenstelling tot Kenneth die wat minder op dreef was dan vorige week en dat ondanks volgende mail die we aan de vooravond van de voetbalpot in onze mailbox vonden: “Ramon, winnen doen we in stijl! Kessi.”

 

Voetbalsokken Kenneth


Ook Frank haalde een hoog niveau vandaag. Kennelijk geen gekke dingen gedaan de afgelopen tijd. Hij kwam tweemaal oog in oog te staan met de goalie van de opponenten, maar één keer schoot hij naast en één keer redde de VCW-doelman op werkelijk fantastische wijze. We vuurden een hele serie doelpogingen af die of geen doel troffen of gekeerd werden door de VCW-keeper, die tot de besten op het veld behoorde. De winnende treffer zou verdiend geweest zijn, maar die viel helaas niet. Zo bleef het 1 – 1. Maar goed, het was opnieuw een leuk voetbalduel tegen sportieve tegenstanders en met een prima leiding. Bedankt daarvoor allemaal.

Frank Leijten is Supporter, Peter Bosselaar Scheidsrechter en Jan Willem Assistent-scheidsrechter van de Week. Van Arie mocht Johan de laatste 20 seconde van de wedstrijd nog meedoen. Johan is daarom Invaller van de Week.
Arie was één van de minderen vandaag. Zijn schoonvader, vrouw en dochters stonden langs de lijn. Waarschijnlijk brak deze druk hem op. Zijn aanhang, die meestal lange tijd blijft hangen in de kantine, droop dan ook direct na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat Marcel vorige week als een natte krant speelde. Hij bezweek toen onder de druk van de aanwezigheid van Debby. Vandaag was ze er niet en bevrijd van die last ontpopte hij zich tot Speler van de Week. Als een ware pletwals stoomde hij over het veld. Rob U. werd luid toejuicht door zijn vrouw en kinderen en door die aanmoedigingen liep hij ouderwets de longen uit zijn lijf. Nu nog lopen op de juiste momenten en wie weet wordt het nog wat met Rob U. dit jaar.

 

Rob U. en koters

 

Opstelling: Gerrit; Marcel, Wim, Eric, Gerardo (46. Edwin (77. Herman)); Wilco (46. Rob U.), Johan (46. Ramon), Herman (46. Frank) en Luciën; Arie (90. Johan) en Patrick (46. Kenneth).
Scheidsrechter: Peter Bosselaar.
Grensrechter eerste helft: Edwin.
Grensrechter tweede helft: Jan Willem.
Toeschouwers: 28.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.