Papendrecht 3 – Right’Oh 4: 1 – 6

Papendrecht 3 – Right’Oh 4:  1 – 6

Op zondag 20 oktober, naamdag van de heilige Datius of Dasius van Puteoli, 173 jaar na de uitvinding van het gipsverband door de Belgische chirurg Louis Seutin, 30 jaar na de herdefinitie van de meter, de
393e geboortedag van de Nederlandse schilder Albert Cuyp, de
273e geboortedag van de Nederlandse schrijfster Belle van Zuylen, de Internationale Dag van de Statistiek, 2 dagen na de officiële opening van de nieuwe Slobbengorsbrug, 4 dagen na de 74e geboortedag van de nog altijd betreurde Nico Haak, 2 dagen voor de Internationale Capslockdag, speelden we op het Slobbengors tegen kampioenskandidaat Right’Oh 4.

 

Het is de Week van de Geschiedenis, echt iets voor Zondag 3 dus, aangezien acceptabel voetbalspel van vrijwel iedereen in de categorie oeroude geschiedenis valt.

Bijna twee weken geleden hadden we het competitieduel dat voor 13 oktober gepland stond, uit laten stellen omdat we maar een handvol spelers over hadden vanwege enkele afwezigen plus liefst 9 geblesseerden. Achteraf was uitstel niet nodig geweest, omdat toch niet gevoetbald kon worden vanwege het noodweer, maar dat konden we toen niet weten. Het blessureleed als gevolg van het zware programma was uiteraard nog niet voorbij en dus moesten alle zeilen bijgezet worden om een team op de been te krijgen.
“Beste Medespelers en Rob U, ik ben nog niet geheel fit (kuit) maar voor a.s. zondag durf ik het wel een helft aan. (Hee Rob, geintje he) Met vriendelijke groet, Herman. Rob U.: “Goeie grap Herman! Je weet me scherp te zetten voor zondag a.s….denk dat ik gewoon weer de beste van het veld ben…” “Datum Sun, 20 Oct 2013 04:43 Ik kan helaas niet spelen omdat ik ziek op bed lig. Suc6 mannen vandaag. Gr. Herman.”
Onze topscorers konden echt niet meedoen. “Hoi, komende zondag ben ik er nog niet bij, kuit nog niet hersteld. Het gaat echt niet hoor, het is toch een soort spierscheuring. Sorry. M. vr.gr. Patrick.” Kenneth: “Mijn lieftallige dokter Rensen heeft bij mij een fikse hamstringblessure gediagnosticeerd en geadviseerd zes weken niet te voetballen )-: Zelf hoop ik over drie weken weer als een dolle stier het veld al schuimend af te struinen… Jullie, een van de laatste met een nog acceptabel loopvermogen, spits en topscorer KESSI.” “He balen man. Die dokter ken ik, dat is Martin Geene z’n schoonzus… misschien toch maar een second opion dan. Nee hoor prima dokter, dat wordt voorlopig alleen nog maar schuimen en struinen aan de bar voor jou ben ik bang. Groet en beterschap. Marcel.”
Marcel wilde eigenlijk ook niet komen. Hallo JW, ik ben niet fit, heb griep en heb nog last van de knie na die verschrikkelijke schop van vorige week zondag. Dus wat mij betreft twijfelachtig. Als je er genoeg hebt, dan sla ik graag een keertje over. Zo niet kom ik gewoon. Groet, Marcel.” “Hallo Marcel, we hebben er niet genoeg, dus ik zou je willen vragen gewoon te komen om als noodinvaller te fungeren. Maar mocht zelfs dat niet gaan, dan houdt het op natuurlijk. Zou je tijdig door kunnen geven of je wel of niet komt? Als het gaat tot zondag, anders tot een volgende keer. Groeten, JW.” “JW, ik hoop dat ik zondag iets fitter ben, zal er zijn. Groet, Marcel.” “Hallo Marcel, fijn dat je gewoon komt. Je bent toch zo’n beetje weer aan de beurt, dus ik laat je wel op de bank beginnen, dan kan je er na de rust in, mits het enigszins gaat natuurlijk. En als je niet meer verder kan, kom ik er wel in of iemand anders. Tot zondag. Groeten, JW.”

“Hallo Luciën, hoe is het ermee, kan je al weer een beetje lopen? Ik heb gelukkig sinds vandaag geen rollator meer nodig en zolang ik niet met mijn ogen knipper, voel ik niks. Tot binnenkort. Groeten, JW.” “Datum: Wed, 9 Oct 2013 03:38:50  Beste JW, met de hamstring gaat het nog niet goed. Dat wordt zeker 1 of 2 weken niks doen helaas. Goed om te horen dat het met jou weer beter gaat dan is de linkerflank ook weer als vanouds goed bezet. En nu ga ik effe slapen haha. Met vriendelijke groet, Luciën.” Let vooral weer op het tijdstip. “Hallo Luciën, nog een beetje geslapen en uitgerust? Groeten, Jan Willem.” “Ik zal er a.s. zondag zijn, echter ben ik nog te geblesseerd om mee te doen. In uiterste nood wellicht maar dat kan ik zondag pas bepalen na nog deze week te hebben gerust haha. Met vriendelijke groet, Luciën.” “Ik ben nog niet hersteld van mijn blessure. Ik denk dat ik zoals de meeste wedstrijden dit seizoen maar voor een invalbeurt ga. Tot zondagochtend. Groeten, Jan Willem.”
Enkelen klonken in hun mails nou niet bepaald overtuigend wat hun fitheid betreft. “Ik hoop zondag een hele wedstrijd mee te doen. Groetjes, Frank.” “Ha JWDM, Keizert lijkt weer fit te zijn!” “Ben er bij. Fit genoeg. Groet, Arie.” “lijk fit”, “fit genoeg”, “hoop mee te doen”, overtuigend is anders. Edwin liet zich helemaal niet uit over zijn kwetsuren. “Ik ben er zondag bij. Gr Edwin.”
Dat beloofde allemaal niet veel goeds. De teammanager maakte de verhoudingen nog even duidelijk. “Wij zijn afgezakt naar de tiende plaats. De koploper wist tijdens de eerste vier wedstrijden gemiddeld elke 12 minuten te scoren. Met Rob & Rob in de basis is de kans groot dat Right’Oh 4 aardig in de buurt van dat gemiddelde gaat komen.” Wim: “Ik stel een potje afbraakvoetbal voor. Catenaccio in de meest extreme vorm!” Gelukkig was nog iemand fit en positief ingesteld. Ramon: “Geen bijzonderheden te melden, kan spelen. Ga voor minimaal 1 punt.”

Met opnieuw een selectie die bestond uit vele geblesseerden en twijfelgevallen stonden we om 10 uur op veld 2. Al snel bleek dat dat “fit genoeg” van Arie 8 hele minuten te bedragen, waardoor een halffitte Luciën al snel zijn opwachting binnen de lijnen moest maken. Kon Arie de tweede helft gezellig in de dug-out volgen met zijn dochter Iris en zijn schoonvader, de heer Veldhuis Sr., erelid van Zondag 3.
Ondanks alle perikelen speelden we een sterke pot voetbal onder aanvoering van onze centrale middenvelders Rob U. en Ramon en onze snelle aanvaller. Hij testte de Brabantse doelman diverse keren, maar gaf ook anderen goede mogelijkheden. Frank schoot vanaf 12 meter naar de vrije rechterhoek, maar de bal ging net naast. De beste kans was voor Rob S., maar met de doelman op de grond schoot hij op het hoofd van een op de doellijn staande verdediger. Het was toch al niet de dag van Rob S. Hij leed diverse malen onnodig balverlies op momenten waarop dat echt niet kan, met tegendoelpunten tot gevolg.
Rob S. had echter wel een excuus. Hem stond een aantal zware dagen te wachten. Zijn nieuwe vriendin heeft twee jonge kinderen en had hem huiswerk meegegeven. Rob weet nu wel de Teletubbies uit zijn hoofd als ook de figuren uit Kabouter Plop en Het Zandkasteel aan Zee en de meeste kinderliedjes gaan ook wel, maar het lukte hem maar niet de tekst van “Klein klein kleutertje” en “Altijd is Kortjakje ziek” te onthouden. En pas als hij die liedjes goed kon voordragen, mocht hij naar zijn vriendin toe. Tijdens de wedstrijd haalde hij steeds zijn spiekbriefje tevoorschijn om de tekst in zijn hoofd te rammen. Dit ging helaas ten koste van zijn spel. Maar uiteindelijk wist hij alle kinderliedjes feilloos op te dreunen en daar ging het tenslotte om. Een volgende stap is de liedjes van K3. De rest van de middag moest hij met zijn vriendin kinderprogramma’s kijken als Bumba, het Heuvellandziekenhuis, Casper & Lisa, Pim & Pom en Bol & Smik. Gelukkig voor Rob worden ook enkele gouwe ouwen herhaald als Barbapapa, De Smurfen, Pippi Langkous, De Film van Ome Willem en Buurman & Buurman. Daar kan hij wel over meepraten.

We kregen veel kansen, maar wisten ze in de eerste helft niet te benutten. En dan vallen ze uiteraard aan de andere kant, waar de mannen uit Geertruidenberg zich dodelijk effect toonden. Ze hadden minder kansen dan wij, maar wisten er wel twee te benutten, ruststand: 0 – 2.
In de tweede helft gingen we vrolijk door waar we gebleven waren, met goed voetballen en de aanval zoeken. De Brabanders wachten rustig hun kans en na een counter werd het 0 – 3. Volgens alle Papendrechters was het buitenspel, maar niet volgens vlagger Jan Willem. Uit wraak mocht hij vervolgens niet invallen, hoewel hij diverse malen overduidelijk aangegeven had er graag in te vallen, maar iedereen hield zich Oost-Indisch doof. Hij werd ook geen Grensrechter van de Week. Net goed. Als wraak probeerde hij in kleedkamer 1 Edwins prachtige voetbalschoenentasje in te pikken, maar die vlieger ging mooi niet op.
We lieten ons niet uit het veld slaan door de derde tegentreffer en al snel werd het dankzij onze vlugge spits 1 – 3. Daarna waren we verscheidene keren dicht bij de aansluitingstreffer. Enkele pogingen misten het doel maar net of werd onschadelijk gemaakt door de uitstekende goalie van de opponenten. Frank raakte de rechterpaal en Ramon de lat. De eerste de beste keer dat Right’Oh 4 de bal op ons doel schoot, was het wel direct raak. Daarna knapte er iets bij ons. Dat gold trouwens ook voor diverse spieren waardoor in het laatste kwart van de partij noodgedwongen nog enkele wisselingen doorgevoerd moesten worden. Right’Oh 4 maakte dankbaar gebruik van de situatie en toonde aan waarom ze bovenaan staat met zoveel doelpunten. In de slotfase prikten de Brabanders er nog twee bij, waardoor de eindstand 1 – 6 werd. Right’Oh 4 won verdiend, maar de uitslag was geflatteerd. Daar hebben we helaas vaker last van.

Peter Bosselaar is Scheidsrechter, Rob U. Speler van de Week. Jan Scharloo en Gideon Dekkers zijn de Supporters van de Week. Eric is de Jarige van de Week. Nog gefeliciteerd Eric en bedankt voor het rondje.
Tijdens de nababbel kwamen weer de meest vreemde onderwerpen ter tafel als iets met slikken, verschillende soorten fruit, ellebogen en pindakaas of satésaus en meer van dat al. Luciën kreeg de lachers op zijn hand toen hij vertelde dat Frank hem tijdens het voetballen opeens toeriep: “Wat heb ik toch opvallend veel momenten van genialiteit”. Waarop Wim vroeg waarom Frank “Afspelen!” roept als de bal buiten het veld is en “Pingelen!” wanneer Wim een achterbal gaat nemen. Wim vertelde nog over zijn rendez-vous met Kim Holland bij Van der Valk te Breda. Plotseling had komende week bij die Van der Valk Frank een kledingbeurs, Rob S. een Botox-beurs en Marcel een kunstbloemenbeurs.
Na afloop ging Rob S. lopend met zijn voetbaltas naar zijn vriendin. Zo ver is het dus al. Dan heeft toch al dat fitnessen, lijnen en gezonder eten om die buik te verminderen en het dragen van andere kleding zodat hij er eindelijk normaal uitziet, geholpen.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.