Papendrecht 3 – Be Ready 5: 4 – 2

Papendrecht 3 – Be Ready 5:  4 – 2

Op zondag 17 november; naamdag van de heilige Gregorius (geboren Theodorus) de Wonderdoener; 144 jaar nadat in Egypte het Suezkanaal geopend werd; 66 jaar na de uitvinding van de transistor door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley (zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt); 43 jaar na de landing op maan van de Lunokhod 1, de eerste op afstand bestuurde robot die op een ander hemellichaam landde; 43 jaar nadat Douglas Engelbart octrooi op de muis verkreeg; 25 jaar nadat Nederland verbonden werd met NSFnet, een voorloper van het huidige internet, als tweede land ter wereld; 3 jaar nadat het CERN voor het eerst erin slaagde atomen van antimaterie vast te houden zodat er niet direct annihilatie plaatsvindt; de 2004e geboortedag van de Romeinse keizer Titus Flavius Vespasianus; de 426e geboortedag van de Nederlandse dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel; speelden we na vier weken eindelijk weer eens een thuisduel.

Aan het begin van de werkweek krijgen we een e-mail met daarin het programma voor de komende twee weken. De eerste reactie was: Van Corry van Wijngaarden <p.wijngaarden@.nl> “Hoi, ik ben op beide zondagen aanwezig .Zondag 15 december ben ik er niet bij, iets met een 25-jarig jubileum of zoiets dergelijks.” Het “P. van Wijngaarden” bij zijn e-mailadres heeft Patrick dus slechts een week lang vol kunnen houden. Zal wel te maken hebben met een 25-jarig jubileum of zoiets dergelijks.
De afgelopen weken moesten we telkens tegen sterke tegenstanders. En vorige zondag zelfs op kunstgras. Dan wordt steevast massaal afgezegd, zelfs om het minste of geringste pijntje. Vandaag kwam een gelijkwaardige tegenstander naar het Slobbengors en dan is opeens iedereen fit of komen de geblesseerden wel gewoon om het te proberen. “Hallo, ik ben er zondag gewoon bij. Aankomend weekend ga ik het weer proberen. Knie is helaas nog niet goed, ben bij de dokter geweest, ga afspraak voor mri-scan maken. Zal zondag een paar ‘painkillers’ innemen. Groet, Marcel.” Ramon: “Ik ga het ook proberen, in ieder geval 1 helft, graag de eerste.” “Hoi, Kessi is er zondag weer bij en bij wissel mag je voor mij een plekje in de eerste helft inruimen. Grt Kessi.” “Ik ben weer helemaal fit. Als ik een helft reserve moet omdat ik nog wat beurten in moet halen, zal ik mij daarin schikken haha. Met vriendelijke groet, Luciën.” “Hoi, ben weer fit. Weet niet of ik wissel sta, maar dan graag de 1e helft wissel. Ik heb namelijk supporters in de 2e helft! Tot morgen, Arie.”
Slechts een enkeling kon echt niet voetballen. “Hallo voetballers, ik kan helaas niet meedoen. Succes Gerardo.” “Hallo, hoeveel spelers hebben we voor zondag? Ik vrees dat ik moet afhaken, te veel last van mijn enkel. Reken maar niet op mij. Groeten, Wim.” “Dag, komende zondag doe ik nog niet mee. Wellicht kom ik in de loop van de wedstrijd even supporteren. Groet, Gerrit.” Dat betekende dat een veldspeler onder de lat diende plaats te nemen. Herman: “Ik wil en ga wel doel. Kuit nog niet helemaal top.” “Herman; als je zondag besluit toch de 2e helft te willen voetballen, trek ik de 2e helft de keepershandschoenen aan. Groet Edwin.” Herman: “Is prima Ed.” Wederom prima opgelost zo. Herman zou de hele match keepen.

Ondanks de povere resultaten van de afgelopen weken blijft de belangstelling voor onze helden enorm. Sommigen hebben zoveel aandacht dat ze besloten op het sociale medium Hyves actief te worden. En direct daarna besloot Hyves te stoppen als sociaal medium. Dat kan geen toeval zijn. Dus als je teamleden op Hyves wilt zien, zul je snel moeten zijn. Arie is te vinden onder: http://ariev12.hyves.nl/ en Kenneth onder: http://hoven002.hyves.nl/ . Ook gastspeler Arjan van Toor, ereburger van Papendrecht, heeft een profiel: http://futzycellar.hyves.nl/ .
Het was al weer een tijdje geleden dat Kenneth gespeeld had. Vandaar waarschijnlijk dat hij niet meer wist dat we al jaren met een rode sportbroek spelen en hij zijn stokoude zwarte sportbroek meegenomen had. Gelukkig had Arie nog een extra rode sportbroek. Wel kwam Kenneth kleedkamer 2 binnengelopen op dezelfde schoenen als Marcel. Zo te zien hebben ze die bij de kringloopwinkel gekocht; twee halen, één betalen.
Tijdens de warming-up liep Rob U. opeens van het veld af en ging in de verte hardlopen. Pas na tien minuten kwam hij terug. Hij verklaarde dat hij zich goed warm wilde lopen. Merkwaardig, aangezien hij niet eens in de beginopstelling stond. En als hij dat wel staat, staat hij voor de wedstrijd alleen maar wat op het veld te kletsen en te eten.

Het was een belangrijk duel tussen de voorlaatste, Be Ready 5, en de twee-na-laatste, wij. Kennelijk zagen bij het begin van de partij de Hankenaars het belang beter in dan wij, want binnen de halve minuut kon de razendsnelle nummer 9 over hun rechterflank opstomen. Vanuit een schuine hoek schoot hij hard op ons doel, maar gelukkig stond Herman als enige wel op te letten.
Het schudde ons wel wakker en vanaf dat moment zochten we de aanval. Na 5 minuten verstuurde Ramon vanuit de middencirkel een diepe bal naar onze rechterkant, waar Wilco diep was gegaan. Alleen voor de Brabantse doelman bleef hij koel en schoof de bal rechts langs de Hankenaar tegen de touwen. Een paar minuten later liet Patrick zien dat hij ook zo’n diepe bal kan versturen. Dit keer was Frank op rechts de diepte ingegaan. Op een vergelijkbare manier als Wilco vond hij het net. Frank is helemaal los dit seizoen. Vorige week verklapte hij zijn geheim toen hij zei dat hij thuis voor het eerst in zijn leven geen zin gehad had. Vandaar dat hij op zondag tegenwoordig zoveel energie over heeft.
En nog was de koek niet op, want in de 12e minuut gingen we opnieuw over rechts in de aanval. Die leek stuk te lopen. Na balverlies bleef Arie echter jagen en even buiten het strafschopgebied veroverde hij de bal. Aan de rechterkant ging hij de zestienmeter in. Vanaf de achterlijn zette hij voor, waarna Patrick onze derde van de ochtend binnenknikte.
De gasten lieten de hoofden nog niet hangen en bleven geloven in een goed resultaat. Jan Willem ging voor zijn eerste 90 minuten van de competitie en het was duidelijk te merken dat hij ons hoge niveau van vandaag niet kon bijbenen. Halverwege de eerste helft kreeg hij links achterin de bal. Hij treuzelde te lang, waardoor de handige nummer 9 de bal kon veroveren. Zijn voorzet werd knap afgerond: 3 – 1. Tot aan de rust volgden over en weer nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Kennelijk hadden we niets geleerd van de furieuze opening van de gasten in de eerste helft, want opnieuw kropen we in de tweede helft binnen de halve minuut door het oog van de naald. Wij trapten af, maar door geklungel aan onze kant kon na 20 seconden een Be-Ready-aanvaller de bal op ons doel schieten. De lat bracht gelukkig redding. Wederom was dat het sein om de aanval te zoeken en na een mooie aanval over links wist Kenneth het hoofd van Patrick te vinden, die de bal tegendraads in de linker bovenhoek kopte: 4 – 1.
Be Ready 5 gaf zich nog lang niet gewonnen en een paar minuten na onze vierde treffer kwamen we opnieuw goed weg, toen na een hoekschop de goed oplettend Edwin de bal van de doellijn trapte. De Brabanders speelden vol op de aanval, waardoor we voorin veel ruimte kregen, waar we echter niet van profiteerden. De beste kans was voor Patrick die alleen op de doelman van de opponenten kon afgaan, maar in plaats van op het doel te schieten koos hij ervoor binnen het strafschopgebied op potsierlijke wijze te gaan liggen. Zelfs Luiz Suárez zou zich daarvoor geschaamd hebben. Het was wel goed voor de titel Schwalbe van de Week.
Tien minuten voor tijd werd het nog 4 – 2, waardoor de slotfase nog spannend werd. Gelukkig stond Herman zijn mannetje, waardoor niet meer gescoord werd en we onze eerste thuisoverwinning van het seizoen konden vieren. Johan is Grensrechter, Peter Bosselaar Scheidsrechter en Herman Doelman van de Week. Floor en Iris Verzijl en Joa en Sam Lafour zijn samen met hun moeders de Supporters van de Week. Dankzij zijn assist en twee doelpunten is Patrick Man van de Week. Kennelijk is Corry daar heel tevreden mee, want kort daarna stond achter Patricks e-mailadres toch weer “P. van Wijngaarden”.

De derde helft was trouwens nog heel spannend. Het bleef lang druk in de volle kantine, maar uiteindelijk wisten we ook de derde helft winnend af te sluiten. Een belangrijke reden voor de overwinning was het feit dat we eindelijk ruim voldoende fitte mensen hadden. Daar schort het nogal eens aan dit jaar. Het is echt tijd voor een nieuwe speler. Johan heeft inmiddels iemand op het oog, die volgens Johan het scorend vermogen heeft van Gerrit, de snelheid en soepelheid van Rob S., de werklust van Rob U., de rust van Jan Willem, het verdedigend vermogen van Frank, de kopkracht van Gerardo, het rechterbeen van Luciën, de passing van Eric, de spieren van Kenneth en de techniek van Marcel. We kunnen niet wachten.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.