Papendrecht 3 naar GSC/ODS

Papendrecht 3 naar GSC/ODS

Merweboys, Merwesteijn, Surant, Nosvri, Fluks, Merwede, DMC, DBC, Gelukvogels. Zo maar een greep uit niet meer bestaande Dordtse voetbalverenigingen. Door verschillende fusies zijn clubs verdwenen en nieuwe ontstaan. Dat geldt ook voor GSC/ODS. GSC is ontstaan uit een hele reeks voetbalclubs. Begonnen als DVV Merweboys werd het Stadspolders na een fusie met P.T.T. – GSV ’84 (Gezelligheid Staat Voorop). Die laatste club fuseerde met VV Geluksvogels – waarin eerder DBC was opgegaan – tot GSC (Geluksvogels Stadspolders Combinatie). Verder was RIOS tot de zomer van 1992 actief op sportpark Stadspolders. ODS fuseerde met Emma en ASW tot Reeland, maar besloot na enige jaren zelfstandig verder te gaan om vervolgens aan te sluiten bij GSC.

Het zal de Papendrecht3-supporter allemaal een zorg zijn! Het bleef zondag nog lang gezellig in het supportershome na de spectaculaire 5-5 tegen Madese Boys en de verwachtingen voor het duel tegen GSC/ODS zijn hoog gespannen.

De burgemeester van Dordrecht heeft bepaald dat er geen sprake is van een risicowedstrijd en dat betekent dat de Papendrechters met eigen vervoer de rivier over mogen steken.

De wedstrijd begint op het vervelende tijdstip van 12.00 uur. De loketten gaan om 11.00 uur open.

(Auteur: Wim)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.