GSC/ODS 4 – Papendrecht 3: 2 – 7

GSC/ODS 4 – Papendrecht 3:  2 – 7

Op zondag 1 december; het begin van de meteorologische winter; naamdag van de heilige Marinus van Freising; 230 jaar na de eerste bemande ballonvaart door Jacques Charles en Marie-Noël Robert;
de 9e sterfdag van Prins Bernhard; de Nationale Feestdag van Roemenië, van de Centraal-Afrikaanse Republiek en van Costa Rica, reden we naar Dordrecht voor de confrontatie met het vierde van GSC/ODS.

Wederom was het veel mailen om voldoende mensen op het veld te krijgen. “Hallo, aanstaande zondag ben ik er niet. Groeten Wilco.” Rob S.: “Ha, reken nog maar niet op mij deze dagen. (Ham)stringetje blijft hardnekkig. Groet Rob.” Over wat voor een stringetje heb je het nu, Rob?

Gelukkig kwamen enkele twijfelgevallen toch en wilden het proberen. “Hoi Jan Willem, heb je mijn e-mail niet gekregen?! Ik kom wel, maar ga in ieder geval de eerste helft reserve, als er dan voldoende spelers fit zijn blijf ik ook de tweede helft aan de kant, kan waarschijnlijk wel invallen als we veel brekebeentjes hebben! Groetjes, Frank.” “Hi, ik ben er en zal er rechtstreeks naar toegaan, alles doet het, dus ben de hele wedstrijd beschikbaar, tot zondag! Best Regards.” Hallo, zal er zijn. Ben fit genoeg, denk ik, ga voor 90 min. Groet, Marcel.”
Kenneth: “Ben er aankomende zondag bij. Kessi.” “Hallo, ik ben erbij en denk dat ik gewoon kan beginnen. Groeten, Wim.” “Ben aanwezig en fit voor 90 minuten. Groet, Arie.” “Hallo JWDM, Gerrit gaat op eigen gelegenheid, ik ben
11 over 11 bij jou. Kuit ziet er goed uit, dus in principe kan ik spelen. Ik ben d’r, en zal als vanouds voor 2 werken!
Gr Johan.” Rob U.: “Dat doet een paard ook, maar je kent het spreekwoord…zo…als een paard. Ik ben er ook….heb nergens last van… 🙂 .” Ramon: “Dat is logisch Rob…” “Dat jij op het bericht van Johan weet te reageren, Rob. Als ik zo weer naar afgelopen zondag kijk, heb ik niet de indruk dat jij het werkwoord “werken” kent.”
Ramon had zich aanvankelijk afgemeld. “Weekend van 1-12 ben ik niet beschikbaar i.v.m. werk in buitenland.” Aan het begin van de week mailde hij: “”Hoi, misschien kan ik er a.s. zondag toch bij zijn. Ik laat je vrijdag wat weten.” Gevolgd door: “Ik ben er a.s. zondag bij. Klopt de tijd van 12:00 uur?”
Opnieuw was het de vraag wie onder de lat zou willen plaatsnemen. “Gerrit doet niet mee. Een veldspeler zal dus op het doel moeten. Edwin en Herman hebben al enkele keren onder de lat gestaan, misschien is het weer eens tijd voor een ander. Eric: zou jij eventueel willen keepen? Of wil iemand die niet geheel fit is, op het doel (Patrick of Johan bijvoorbeeld)? We horen het wel. Ik heb in elk geval de keepersuitrusting en zal die zondag meenemen.
Groeten, Jan Willem.” “Ik verwacht weinig animo voor het keepen a.s. zondag. Laten we nog maar even afwachten of een ander zich toch meldt. Als niemand zich vrijwillig meldt, ga ik gewoon op doel. Groet, Edwin.” Eric: “Als Edwin graag wil voetballen, dan is keepen voor mij geen probleem… tot zondag.” “Eric, zullen we het zo afspreken; met goedvinden van JW start ik als keeper en als ik 2e helft echt wil voetballen, ruilen we en keep jij. Oke? Maar in ieder geval dank voor de bereidwilligheid. Tot zondag!”
Zelfs op het allerlaatste moment werd nog afgezegd. Datum: Sun, 1 Dec 2013 10:57:48 van: Herman: “Het is kort dag, maar kan helaas niet spelen i.v.m. rugproblemen. Ben gister door mijn rug gegaan.” Daardoor waren we met een uiterst krappe selectie.

De tegenstanders deden aan psychologische oorlogsvoering door opeens het adres te veranderen van Groenezoom 50 in Nieuwe Noordpolderweg 12. Hoewel de teammanager tig mails gestuurd had met daarin het adres van de tegenpartij, we ik weet niet hoe vaak op sportpark Stadspolders geweest zijn en we pas om 12 uur zouden aftrappen, wist een flink aantal mensen het sportpark maar net op tijd te vinden. Tijdens de rit van chauffeur Johan met passagiers Rob U., Jan Willem en Arie was Frank de hele tijd aan de lijn om te vragen waar we nou moesten voetballen. Hij dacht dat we in de buurt van Gilze moesten spelen. Johan hing op een gegeven moment geïrriteerd op toen hij bijna op de bestemming was, waarna Frank Kenneth belde. Uiteindelijk kwam Frank om 10 voor 12 aanzetten. Even daarvoor waren Patrick en Marcel gearriveerd, die eerst op sportpark Reeland stonden. Ze waren nog altijd eerder dan Luciën die pas een paar minuten voor 12 aankwam. Hij stond eerst bij OMC. Aangezien hij het adres van GSC/ODS niet bij zich had, moest hij eerst naar huis om te kijken waar hij nou eigenlijk moest zijn.

De eerste helft tegen de onderste speelden we de pannen van het dak. Iedereen bleef in de positie spelen, we combineerden er lustig op los en gunden elkaar de kansen. Op enkele momenten na was het gewoonweg fantastisch. We gingen met liefst 0 – 7 rusten dankzij doelpunten van Patrick, Ramon (2x) en Kenneth (4x).
In de rust werd gezegd zo door te blijven gaan en geconcentreerd te blijven. We speelden voor de rust zoals altijd
4 – 4 – 2. Van Edwin moesten we na de rust opeens op 3 – 4 – 3 overgaan ondanks protesten van Jan Willem. Dat kon makkelijk volgens Edwin tegen “zo’n” tegenstander. Nee, dat kunnen we niet. We kunnen alleen een goede prestatie neerzetten bij 4 – 4 – 2 en als een ieder zijn best doet. Al vroeg menigeen zich af, of bij ons überhaupt wel sprake is van een systeem.
De tweede helft was helaas het tegenovergestelde van de eerste. Vrijwel niemand liep meer in zijn positie, de ene helft bleef als kippen zonder kop op een kluitje naar voren hobbelen en voor eigen succes gaan, terwijl de andere helft helemaal niets meer deed en er duidelijk totaal geen zin meer in had. Verdedigd werd er nauwelijks meer. Sommigen bakten er werkelijk helemaal niets meer van. En toen de tegenstanders lieten zien wel degelijk te kunnen voetballen en er het beste van wilden maken en ook nog de wekelijkse blessuregolf op gang kwam waardoor we met maar
9 man eindigden, kregen we het zowaar nog moeilijk. We mochten van geluk spreken dat de opponenten het bij twee treffers lieten. In de eerste helft had gelegenheidsdoelman Edwin nauwelijks iets te doen, terwijl in de tweede helft nieuwe goalie Eric het bijzonder druk had, drukker dan zijn collega aan de overkant.
Na rust scoorde Patrick nog wel, maar in buitenspelpositie. Verder miste hij nog twee keer voor leeg doel. Waarschijnlijk zat hij met zijn hoofd bij zijn binnenkort te verschijnen biografie Pati9, waarvan verwacht wordt dat de verkopen ervan die van CR7, de autobiografie van Christiano Ronaldo, ver zullen overschrijden.
In de slotfase kregen we nog een strafschop, de vijfde van het seizoen. Voor de vijfde keer ging iemand anders achter de bal staan, deze keer was het Kenneth. Het maakte voor de afloop niets uit, die was identiek aan de vorige keren.
Uiteindelijk werd het 2 – 7. Een ruime overwinning dus, maar vanwege de vele uitvallers en de werkelijk hopeloze tweede helft toch één met een licht bittere nasmaak. De derde helft wonnen we overigens eveneens ruim.

Frank is Grensrechter, Gerrit Supporter en Edwin Doelman van de Week. Vanwege zijn vier doelpunten en een assist is Kenneth wederom Man van de Week. Hij is nu tevens topscorer.
Al tijdens het omkleden in kleedkamer 8 moesten we beginnen met na te gaan, of we over een week wel genoeg mensen zouden hebben. Al op de avond na de wedstrijd kwam een nieuwe mailcorrespondentie op gang. Wim: “Graag vandaag aangeven of je zondag komt. Als we uitstel moeten aanvragen, moet ik dat namelijk maandagavond doorgeven aan de secretaris. Ik heb liever dat de “twijfelgevallen” nu afzeggen dan later in de week. Dan lopen we namelijk het risico dat we met 8 of 9 man moeten gaan voetballen, want gastspelers regelen gaat mij ook niet lukken.” “Gerrit, Gerardo, Wilco, Frank en Rob S. doen zeker niet mee. Kenneth en Ramon zijn geblesseerd uitgevallen. Het is even afwachten of zij mee kunnen doen. Verder zijn Wim, Herman en Marcel niet fit. Wim speelde afgelopen zondag voor het eerst in tijden een hele wedstrijd en Marcel heeft al tijden de 90 minuten niet vol kunnen maken. Het even afwachten of Edwin komt. Ik voetbal voorlopig niet. Maar even naar de dokter, kijken wat hij zegt. Ik kom normaalgesproken niet komend weekend. Groeten, Jan Willem.”
“Hè JW, heb je ook een tikkie op je hoofd gehad? Volgens mij heb ik de wedstrijd zonder blessures uitgespeeld. Laat maar ff weten indien ik iets gemist heb, want dan ga ik alsnog mijn benen even controleren op blessures.” “Hi, denk dat tie mij bedoelt, ga het niet redden komende zondag want ik heb behoorlijk last van mijn hamstringetje. Best Regards.” “Ramon, je hebt gelijk. Het was een schrijffout. Groeten, Jan Willem.”
Ramon: “Ik ben er aankomende zondag bij.” “Ben er, ga voor 90 min. Groet, Marcel.” Herman: “Ik ben er ook a.s. zondag, rugklachten zijn al een stuk minder.” “A.s. weekend heb ik storingsdienst, het kan dus gebeuren dat ik onverwachts weg moet…. Gr. Eric.” Kenneth: “Dan zegt Kessi uit voorzorg al af, aangezien ik niet weet hoe snel het herstel gaat. Mannen, nog gefeliciteerd!”

“Heren, ik vrees dat ik toch gebruik moet maken van onze laatste mogelijkheid om een wedstrijd te verzetten. We hebben precies 11 man. Daaronder Eric, die storingsdienst heeft, en enkele half-fitten (waaronder ondergetekende). In elk geval geen grensrechter, geen keeper. Als er nog iemand ziek wordt of geblesseerd raakt hebben we al een probleem en de kans dat we een wedstrijd uitspelen zonder uitvallers is ook niet groot. Vandaar mijn voorstel om uitstel aan te vragen, tenzij degenen die zich hebben afgemeld vanavond alsnog aangeven dat ze het gaan proberen (en dan dus in elk geval komen). Groeten, Wim.” Gevolgd door: “Hallo allemaal, onze wedstrijd van zondag a.s. hebben we helaas moeten uitstellen. De secretaris heeft me bevestigd dat hij dit inmiddels gedaan heeft. Als er mensen zijn die willen voetballen, dan graag even een mail aan mij. Volgens mij spelen het 4e (Henk van Wijngaarden) en de veteranen (Addy van der Kolk) thuis en wellicht kunnen zij spelers gebruiken. Gr, Wim.”

Commentaren zijn niet meer mogelijk.