Papendrecht 4 – ODIO 4: 2 – 5

Op zondag 12 september stond om 10 uur op het Slobbengors ons eerste competitieduel van het seizoen 2010-2011 op het programma. ODIO 4 uit Ossendrecht was de tegenstander.
Het was direct duidelijk dat we dit jaar in een hogere klasse zitten. Voor de goede orde: we hebben het hier over gewichtsklasse. Bij het zien van al die lijven denk je met weemoed terug aan de beginjaren van dit team, ruim 25 jaar geleden. Toen stond in de voorhoede een illuster, jong, afgetraind, gespierd, beresterk, conditioneel onklopbaar, bruisend, niet te stuiten, flitsend, vederlicht, veel scorend en razendsnel trio: rechtsbuiten Wim V., spits Rob vd S. en linksbuiten JW de M. Genoemde heren zijn nu oud, slap, uitgezakt, gammel, krakkemikkig, futloos, lamlendig, verlept, niet vooruit te branden, behoorlijk aan de maat, pafferig, sloom, traag als dikke … en komen nauwelijks meer een lantaarnpaal voorbij. En dat scoren gebeurt tegenwoordig vooral in eigen doel. We moeten het er maar mee doen.
Gelukkig acteren we op voetbalniveau een klasse lager dan vorig jaar. We spelen nu zesde klasse, zo laag, dat we niet eens kunnen degraderen. Daarom kunnen we misschien betere resultaten neerzetten dan vorig seizoen. De verwachtingen waren in elk geval hoog gespannen in kleedkamer 1, zeker toen bleek dat heel wat heren fonkelnieuwe attributen hadden meegenomen. Hierbij viel vooral Frank G. op. De kledingkoning van sponsor en topzaak King Young Men Style uit Hendrik-Ido-Ambacht helpt volgens eigen zeggen doordeweeks zijn klanten aan nieuwe kleding. Maar toen hij zelf nieuwe spullen aan moest, lees: zijn scheenbeschermers, kon hij dat niet zelf en moest hij hulp vragen. Aan Rob U. nota bene, die zich in zijn dagelijkse leven alleen staande weet te houden dankzij Petra en zijn secretaresse. Je krijgt dan wel gelijk bedenkingen hoe Frank dat met zijn klanten doet.

Al met al begon het nieuwe seizoen vertrouwd, met een nederlaag dus: 2 – 5. Jan Willem was duidelijk de ongelukkigste speler van de dag. Na een kwartier haalde hij op schitterende wijze met een sliding de bal van de doellijn. Om de scheidsrechter te beïnvloeden begonnen de tegenstanders te juichen en met succes. De arbiter wees naar de middenstip: 0 – 2. Jan Willem had zijn directe opponent aardig in zijn zak. De ODIO-spits kon slechts twee keer gevaarlijk worden. De eerste keer leverde hij een zwak schot af dat Jan Willem dacht te kunnen pareren. De bal raakte echter een polletje en schampte daarna Jan Willems linkerbeen. De bal ging de ene hoek in, een kansloze Gerrit de andere: 1 – 4. De tweede keer dacht Jan Willem de Brabantse nummer 16 na een diepe bal goed naar buiten gedreven te hebben. Hij toverde echter een mooie lob uit zijn rechtervoet en weer was Gerrit kansloos: 1 – 5, tevens de ruststand. Bovendien werd Jan Willem 20 minuten voor tijd uit de wedstrijd gewerkt door een Ossendrechtse stormram. Duidelijk een ochtend om snel te vergeten voor Jan Willem.
Tijdens de openingsfase hadden we niets in te brengen en liep de tegenpartij gemakkelijk naar 0 – 3 uit. Daarna volgde een sterk kwartier. Van ruim 20 meter rechts van het doel kogelde Luciën een vrije trap staalhard op de lat. In de rebound schoot Patrick net over. Niet veel later mocht Luciën opnieuw een vrije schop nemen, ongeveer vanaf dezelfde plek. Dit keer legde hij de witte knikker voor op Patrick, die de bal tegen de lat kopte. Voordat de bal de grond weer kon raken, had Patrick er zijn voet ondergezet: 1 – 3. Dit betekende de tweede treffer deze maand van Patrick, net zoveel als het hele vorige seizoen. Dat belooft wat. Na ruim een half uur pakte Wilco halverwege de vijandelijke helft de bal af van een Ossendrechter. Na een mooie actie krulde Wilco de bal net naast de kruising.
In de tweede helft gaven we niet op. We waren we duidelijk de bovenliggende partij. Het ging pas echt goed draaien toen Jan Willem het veld verlaten had en Wilco weer binnen de lijnen gekomen was. Rob S had een mooi schot in de benen dat net geen doel trof en Eric legde de eindcijfers vast: 2 – 5.

Ondanks de verliespartij kunnen we niet helemaal ontevreden terugkijken op de afgelopen zondagochtend. Het positiefste was wel dat Herman zich goed genoeg voelde om te komen vlaggen. Bedankt Herman, fijn om je weer te zien, je was duidelijk één van de beteren. Ook was het leuk om Louis weer eens te zien, al was hij nog niet fit genoeg om de dug-out te verlaten. Verder oogt supporter Arie met de week viever. Frank en Edwin werden uitgeroepen tot spelers van de week. Zij speelden alleen de tweede helft en zorgden daarin voor een positief resultaat van 1 – 0. Erics neefje werd uitgeroepen tot supporter van de week. Tenslotte nog iets om naar uit te kijken: op 16 september zijn Petra en Rob U. 15 jaar getrouwd. Dus op die dag massaal naar de Oostpolder. Rob kennende wordt het vast een dolle boel. En aanstaande zondag een rondje van Rob natuurlijk.

Opstelling: Gerrit; Marcel, Wim, Eric, Jan Willem (72. Wilco); Wilco (46. Edwin), Johan, Rob U., Luciën; Rob S. en Patrick (46. Frank).

Laatste nieuws

16 september 2010:  Wedstrijdverslag JWDM online
Het wedstrijdverslag van de eerste wedstrijd tegen ODIO 4 staat online, met dank aan onze verslaggever JWDM die ondanks zakelijke beslommeringen (het CL-seizoen is tenslotte ook weer begonnen) wederom een mooi stukje proza heeft afgeleverd. De spelers van de week zijn geworden: Frank en Edwin. Zij hebben de 2e helft met 1-0 gewonnen.

Enige jaren geleden maakte ik een wandeling door de bossen van de Wouwse Plantage toen ik opeens op een aantal gebouwen stuitte. Op een hek stond: RKVV Rimboe. Ik hoop maar dat ik het terug kan vinden. Zelf verheug ik me al op de uitwedstrijd bij het Ossendrechtse ODIO. Volgens de routeplanner bedraagt de reistijd iets minder dan een uur. Brood meenemen dus. Al zullen Patrick en Marcel er waarschijnlijk minder dan een half uur over doen. Groeten, Jan Willem.

Op 28/07/2010 12:45, Gerrit Landstra schreef: Zelfs JWDM schijnt het veld van die club niet te kunnen vinden… Gerrit, de ‘Robert Green van Slobbengors’

Beste teamgenoten, voor degenen die het nog niet wisten: we zijn volgend jaar een klas lager ingedeeld (6e klas), met alleen maar Brabantse ploegen. Ik verheug me vooral op de uitwedstrijd tegen Rimboe in Wouwse Plantage. En nu allemaal lekker gaan zeuren dat het te ver weg is, of dat we tegen oude mannen moeten voetballen ………….. Groeten, Wim.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.