Papendrecht 3 – OVV’67 5: 1 – 5

Papendrecht 3 – OVV’67 5:  1 – 5

Op zondag 15 december; naamdag van de heilige Virginia Centurione Bracelli; Koninkrijks- en Naturalisatiedag; 420 jaar nadat Holland octrooi verleende op de windmolen; 48 jaar na de lancering van de bemande Gemini 6A voor een rendez-vous met Gemini 7, de eerste in de geschiedenis; 19 jaar nadat Netscape Navigator 1.0 werd uitgebracht; 1976e geboortedag van de Romeinse keizer Nero; 181e geboortedag van de Franse ingenieur Gustave Eiffel; 161e geboortedag van de Franse natuurkundige Antoine Henri Becquerel; 121e geboortedag van de Amerikaanse oliemagnaat Jean Paul Getty; 105e geboortedag van de vorig jaar overleden Braziliaanse architect Oscar Niemeyer;
338e sterfdag van de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer; 123e sterfdag van het Sioux-opperhoofd Sitting Bull; 55e sterfdag van de Oostenrijks-Amerikaans natuurkundige Wolfgang Pauli (58); speelden we de eerste wedstrijd van de terugronde tegen het vijfde van OVV’67. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen hadden we in Oosteind met 4 – 1 verloren.

Ook deze keer was het behelpen met het aantal mensen. Ramon: “Ik ben met vakantie. Ik ben volgende week van de partij, brrrrrrr! Nu nog even genieten van zon, zee en strand!” “Aanstaande zondag 15-12-2013 heb ik voetbalschool. Ik ben er dan dus niet. Groeten Wilco.” “Hi, komende zondag nog te vroeg voor mij, misschien 22-12. Gr.” Rob S. “Hi all, ik doe komende zondag nog niet mee. Herstellen duurt toch langer op de oude dag. Groet Rob.” Kenneth: “Zondag 15 december ga ik t proberen, voor mij zeer twijfelachtig. Grt, Kessi.” Johan: “Een beetje spits die twijfelt niet, maar doet gewoon!” “Sorry, slinger er volgende week drie in het netje!!! Kessi.”
“Zojuist kreeg ik de volgende mail: “Onderwerp: Voetballen 15 december, van Corry van Wijngaarden: Hoi JW, Ik ben er ook niet bij he!” Niet zo verrassend, want Corry is er zelden bij. Ik neem maar aan dat dit betekent dat Patrick niet meespeelt. Heeft iets met 25jarig nog wat te maken geloof ik. Waarom je dan niet gewoon kan voetballen, is mij onduidelijk. Arie: neem jij de nieuwe ballen mee?! Alvast bedankt. Groeten, Jan Willem” “Hoi JW, de nieuwe ballen neem ik uiteraard mee. Ben geheel fit en kan 90 minuten spelen. Hoe is het met je blessure, zit er al vooruitgang in? Groet, Arie.” “Hallo Arie, Ik kan nu nog niet normaal lopen en verrek nog van de pijn. Ik hoop zondag mijn tenue mee te nemen om een klein beetje te bewegen, maar voetballen zit er voorlopig niet in. Mocht je trouwens een oude voetbal kwijt willen, dan houd ik me aanbevolen. Tot zondag, Groeten, Jan Willem.”
We zaten derhalve wederom krap in de mensen. “Mannen, een dringend verzoek om allemaal mee te werken en mee te denken. Met daarbij uiteraard alle begrip voor de mensen die echt niet kunnen spelen. We kunnen niet meer afzeggen en afgelasten is gelet op het weer ook geen issue. Dat betekent dat we als team moeten spelen: zo niet levert het strafpunten en een boete op, iets wat ik in mijn hele loopbaan als aanvoerder nog niet heb meegemaakt. Ik reken op een ieders medewerking. Ik ben er zondag bij en kan in principe de hele wedstrijd meedoen. Jan Willem: hoe is het met de blessure? Groeten, Wim.” “Hallo Wim, ik kan weer een klein beetje lopen, maar wel met een ingezwachtelde rechterenkel. Groeten, Jan Willem.”

“Hoi Wim, ik ben er zondag gewoon bij en denk een hele wedstrijd te kunnen spelen! Groetjes, Frank.” “Ik heb goede hoop voor a.s. zondag. Zag Rob U gisteren hardlopen. Moest kennelijk toch zijn energie kwijt.” Van Johan: “Ik ben d’r uiteraard” We hadden niet anders verwacht. “Hallo beste mensen, ben er zondag gewoon bij. Groet, Marcel.”
Na veel gemail hadden we met pijn en moeite 13 man. Nu de wissels nog. “Zet mij maar de eerste helft wissel. Ik ben ongeveer kwart voor 10 aanwezig vandaar. Met vriendelijke groet, Luciën.” Datum: Zat 14 Dec 2013 04:45:47, van Kenneth: “Zet mij maar eerste helft reserve, dan kan ik aanvoelen hoe het staat met de ham… Kessi.” Datum: Zat 14 Dec 2013 05:12:06 “Ik heb vanavond een feestje. Is het mogelijk dat ik 2e helft kom? Groet Edwin.” Na twee nachten na elkaar doorhalen lijkt ons zelfs een halfje al veel. Zeker toen we het volgende bericht met foto ontvingen: Kenneth schreef op 15-12-2013 0:07: “We zijn er klaar voor! Kessi & Duin.” Datum: Zon 15 Dec 2013 00:51:57 van Johan: “Ietwat rood doorlopen oogjes! En de nacht is nog jong.”
Maar goed, nu hadden we drie mannen die als wissel wilden beginnen, één te veel dus. “Hallo heren, Kenneth is nog niet helemaal fit en wil daarom als wissel beginnen. Dat betekent dat één van jullie beiden morgen zal moeten starten. Luciën heeft al aangegeven dat hij er pas om kwart voor 10 is. Kan jij dan gewoon de hele wedstrijd spelen, Edwin, of ben jij snel genoeg Luciën om om 10 uur te starten? Groeten, Jan Willem.” Edwin: “Het liefste Luciën starten maar als het hem echt niet lukt, ben ik er op tijd om te starten. Luus, bal ligt bij jou.” “Ik kan wel starten hoor geen probleem. Ik zorg dat ik al in mijn trainingspak schiet, dat scheelt dan weer. Met vriendelijke groet, Luciën.”

De wissels lagen dus al vast, maar er diende zich al weer een volgend probleem aan. “Morgen, daar een paar blessures maar niet willen verdwijnen heb ik het advies gekregen, in ieder geval tot de winterstop, pas op de plaats te maken. Kan dus, helaas, de komende twee wedstrijden niet fluiten. Groet Peter Bosselaar.” Dus geen arbiter. Dat leidde weer tot een hoop gemail, maar uiteindelijk kwam het verlossende bericht van Johan. “Ha hardwerkende mannen, heb Dirk Wierda vast kunnen leggen voor de komende twee wedstrijden. Gr Johan.” “Super Johan, bedankt. Nu nog even je smartphone op wintertijd zetten. Groeten, Jan Willem.” Een scheidsrechter regelen kan Johan wel, de juiste tijd instellen niet.

We heersten in de openingsfase en dat leidde in de tiende minuut tot de openingstreffer. De Oosteindse verdediging kreeg de bal niet weg. Daar profiteerde Frank van door vanaf 20 meter met een fraaie en bekeken boogbal de 1 – 0 te maken. Het doelpunt werd door Patrick waargenomen vanuit zijn huis. Hij lette kennelijk meer op ons dan op zijn zilveren huwelijksfeest. Onze snelle nummer 18 was dicht bij onze tweede goal. Hij had de Brabantse sluitpost al gepasseerd, maar werd op het laatst de pas afgesneden door een verdediger van OVV’67.
Lang konden we helaas niet genieten van onze voorsprong, want na een half uur stond het 1 – 2. We gingen vervolgens verwoed op jacht naar onze tweede treffer, maar die wilde maar niet vallen. Iedereen deed weliswaar zijn best, maar het was steeds net niet vandaag. De eindpass kwam te vaak te laat, helemaal niet of was te onnauwkeurig. Veelal werden mooie combinaties onderbroken door een Oosteinds been. We hadden zeker onze mogelijkheden, maar die werden niet benut. We scoorden nog wel een keer, maar toen was al gefloten voor buitenspel.
De opponenten beschikten over een handvol goede, frisse, jeugdige spelers die maar bleven gaan. Op een gegeven moment was het niet meer aan te lopen voor ons, waardoor de kansen voor de tegenpartij vanzelf kwamen. In de tweede helft werden er drie benut, eindstand: 1 – 5.
Jan Willem is Grensrechter, Dirk Wierda Scheidsrechter van de Week. Vanwege het regelen van de arbiter is Johan Man van de Week. Jan Scharloo en de schoonvader van Rob U. zijn de Supporters van de Week. Rob U. is Invaller van de Week. In de rust ging hij eruit vanwege lichte rugklachten. Ruim een kwartier voor tijd moest Arie eruit, voor de verandering met een hamstringblessure, waardoor Rob U. er weer in moest. Hij speelde minder dan voor de rust. Volgens hem kwam dat door hongerklop. We hebben in de loop der jaren al heel veel excuses langs horen komen, maar deze slaat alles. Zeker als je bedenkt dat hij ook deze week na binnenkomst in kleedkamer 1 was begonnen met het nuttigen van een stel boterhammen. Hij had net zo veel boterhammen op als dat hij hectometers gelopen had, maar het leidde kennelijk toch tot hongerklop.

Frank moest vlug weg vandaag en dat had zijn invloed op de gespreksonderwerpen. Zo ging het veelvuldig over schoenen, kleding, mode en deodorant. We weten nu ook dat Wim zweert bij het koken met een stoomoven. Een handige tip. Het was trouwens een uiterst slappe derde helft die we desondanks eenvoudig wisten binnen te halen.
Rob U. vertelde dat hij op een feestje was en dat hij een man zag met een mooie trui. Die man zei: “Probeer ‘m maar eens” en trok zijn trui uit. Rob gelijk die trui geprobeerd en vervolgens gekocht voor 50 euro, terwijl de normale prijs 300 euro schijnt te zijn. Volgende keer maar eens tegen Petra zeggen dat ze een mooie trui aan heeft. Rob wist niet meer wat voor merk het was, maar Marcel hielp hem gelukkig uit de brand. “Speciaal voor Rob U., zie foto hieronder. Groet, Marcel.”
Rob S. had een jaar geleden een leuke jaarafsluiting georganiseerd in Willaerts. Nu was het tijd voor Rob U. “Robbie U., reminder: doe jij vanmiddag nog een informatieve e-mail eruit over Willaerts vrijdag alsmede over trui + foto. Kus, Johan.” Rob U. kwam niet veel verder dan: “Inderdaad Marcel, bedankt, dit truitje heb ik voor euro 50 gekocht op een verjaardag, die knul moest gelijk zijn trui uittrekken.. 🙂 . Thema Willaerts a.s. vrijdag… the best Friday of the Year…. maar dat bepalen wij wel…… en niet Bjorn van Dijl…..” Zal wel weer net zo veel van terecht komen als van zijn voornemen een goede warming-up te doen en daarna een dijk van een wedstrijd te spelen.

 

EdwinenKenneth

Commentaren zijn niet meer mogelijk.