Papendrecht 3 – SSW 4: 2 – 5

Papendrecht 3 – SSW 4:  2 – 5

Op zondag 22 december; het begin van het Joelfeest; naamdag van de heilige Zeno van Nicodemië; Wereldsnowboarddag; vier dagen na de Dag van de Fonetiek; 243 jaar na het IJzerkoekenoproer in Coevorden; stonden we bijna 16 uur na het begin van de astronomische winter klaar op veld 3 van het Slobbengors klaar voor de aftrap van de inhaalwedstrijd tegen het vierde van SSW, het laatste treffen van de heenronde en tevens het laatste van 2013.

En opnieuw regende het afzeggingen. Rob S.: “Ha, ik doe na de winterstop weer mee (proberen althans!). Komende wedstrijd dus niet! Groet en Succes. Rob.” “22 december kan ik er NIET bij zijn helaas en meld me bij deze dan ook af. Gr. Eric.”

Wim: “Hallo, ik ben er de 22e niet bij.” “Hallo, Ik ben d’r bij! Rainier heeft problemen met zijn e-mail en nog steeds met zijn hamstring. Hij heeft mij gevraagd om zich af te melden voor zondag, Gr Johan.” Rainier is eindelijk officieel ons nieuwste lid, maar tot nu toe is hij voornamelijk geblesseerd. “Helaas moet ik afzeggen, enerzijds i.v.m. werk en anderzijds weer last van mijn rug. Ik vind het erg vervelend daar ik weet dat we weinig mensen hebben. Suc6 Zondag. Mvrgr Herman.”
“Hallo, zondag 22-12-2013 ben ik, zoals het er nu naar uitziet, er wel bij. Groeten Wilco.” “22dec nog twijfelgeval, maar ik ben er zondag! Gr Edwin.” “Ik hoop er weer te zijn!! Spieren een beetje soepel krijgen voor zondag, dat wel! Groetjes, Frank.”
“Hallo Atleten, mijn ‘schoonzoon’ doet morgen mee! We hebben in ieder geval weer genoeg man. Gr Johan.” “Nou Johan, dan hoop ik maar voor jou dat het niet doorgaat. Thomas en Frank G. in één ruimte, dat is vragen om moeilijkheden. Zo krijgt je schoonzoon wel heel gevaarlijke ideeën. Misschien Frank G. maar een spreekverbod opleggen of hem in een andere kleedkamer laten omkleden. Groeten, Jan Willem.” Kenneth schreef eerst: “Zondag 22 december voor mij zeer twijfelachtig. Grt, Kessi.” Daarna meldde hij zich af, maar gelukkig kwam hij toch, zodat we uiteindelijk weer precies genoeg mensen hadden.

Wim had een goede reden om niet te komen. Hij toert namelijk al een tijd door het land met zijn Zondag3-oudejaarsconference. Na try-outs in Luciëns auto, De Bonte Kraai, De Schor, Cultura, de jongerenkeet en het Dienstencentrum ging Wim het hele land door. Hij werd vooral gevraagd door sportverenigingen als De Verzakers, Zo Lek als een Mandje, FC Hopeloos, Nog Slechter Dan Rob U., SV Gatenkaas, VV Bal Op ’t Dak, De Bierbuiken, Nog Missen Voor Open Doel, Verdediging Als Een Zeef, Geen Bal Kunnen Raken en Ons Genoegen. Verder kreeg Wim aanvragen van Dordtse voetbalclubs als Dordtsche Boys, Surant, SC 2000, Lips, Concordia, Dordt Vooruit, VIOS en de Pontonniers. Voor het speelschema en boekingen kunt u contact opnemen met het impresariaat van L.deHaas-producties. Begin volgend jaar wordt de onemanshow uitgezonden op het eigen TV-kanaal van Zondag 3. De dvd’s zijn te koop bij de Zondag3-onlineshop. Daar is het programma tevens tegen betaling te downloaden. Andere artikelen die daar te koop zijn, zijn replica’s van Johans Tikkie-Terug-Bokaal, de tenues met de naam van onze nieuwste aanwinst Rainier, bezwete tenues van Ramon – onze best verkopende items – , een Zondag3-pressepapier en de Zondag3-scheurkalender. De Zondag3-naaktkalender is inmiddels uitverkocht.
Wim wilde een klein tipje van zijn repertoire prijsgeven.

Waarom loopt een Zondag3-speler op maandagmorgen altijd naast zijn fiets? Dan zit het weekend erop.
Waarom nemen Zondag3-spelers hooi mee naar bed? Om hun nachtmerries te voeren.
Hoe noem je een voetballer die voor leeg doel bijna altijd mist? Frank Glimmerveen.
Hoe vangt een Zondag3-speler een vogel? Hij gooit een kat in de lucht.
Lopen twee Zondag3-spelers over straat. Zegt de een tegen de ander: “Mag ik in het midden lopen?
Hoe noem je iemand die zo vaak “geblesseerd” is dat hij vaker vlagt dan voetbalt? Jan Willem de Man.
Hoe vangt een Zondag3-speler een muis? Hij jaagt de muis onder een kast en zaagt vervolgens de poten eronder vandaan.
Hoe noem je een voetballer die graag brood eet? Marcel De Knip.
Wat is het verschil tussen een brief en een Zondag3-speler? Een brief is geschreven en een Zondag3-speler is getikt.
Wat is het verschil tussen een Zondag3-speler en een foto? De foto is ontwikkeld.
Hoe noem je een sporter die vrijwel elk jaar een paar keer in eigen goal scoort? Johan Keizer.
Lopen twee Zondag3-spelers over straat. Ziet de eerste 50 meter verderop een bananenschil liggen. Zegt hij: “Hè nee hè, niet weer”.
Hoe noem je iemand die niet kan voetballen? Rob Uitermarkt.
Een rijke Zondag3-speler nodigt de rest van het team uit voor een zwemfeest. Hij heeft een zwembad met lauw water, een bad met warm water en een leeg bad. Komt een Zondag3-speler en vraagt: “Waarom is dat bad leeg?” “Dat is voor degenen die niet kunnen zwemmen.”

Het had flink geregend, dus er was twijfel of het door zou gaan, maar in alle vroegte ontvingen we het volgende bericht van Johan: “Voetbal gaat DOOR!” Kennelijk hadden de meesten dat op veld 3 niet door, want afgezien van enkele oplevingen was ons spel hetzelfde als de grasmat, namelijk bagger. Alleen Wilco, die als wissel begon maar als snel binnen de lijnen kwam als vervanger van de licht aangeslagen Marcel, Luciën en Johans schoonzoon waren goed. De rest niet.
Een enkeling kon met veel moeite bestempeld worden als uiterst matig, de rest viel in de categorie schrikbarend slecht, meer dan dramatisch, uitermate belabberd, erbarmelijk, onthutsend zwak of zwaar waardeloos. Tot de buitencategorie hoorde Patrick. Waarschijnlijk was hij nog te veel onder de indruk van zijn zilveren huwelijksfeest. In de eerste helft kon hij bij een 0 – 1 achterstand alleen op de Dordtse doelman afgaan, maar hij struikelde over zijn eigen benen. De tweede helft was al meer dan een half uur aan de gang, toen de mensen langs de kant zich begonnen af te vragen of Patrick soms naar huis was gegaan. Hij was niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk onzichtbaar. Tot hij opeens alleen voor de SSW-doelman kwam te staan. Kenneth stond moederziel alleen voor een leeg doel, maar Patrick besloot de bal tegen de keeper te knallen.
Over het eerste bedrijf valt vanuit ons perspectief werkelijk niets positiefs te melden, ruststand: 0 – 3. De tweede helft hadden we tenminste geregeld balbezit. Het leidde weliswaar steevast tot niets, maar op die manier kon de tegenstander nauwelijks in de buurt van ons strafschopgebied komen. We leken in de wedstrijd terug te kunnen komen totdat Johan zich ermee begon te bemoeien. Het eerste de beste schot van een SSW-speler richting ons doel was compleet ongevaarlijk, maar Johan wenste de laatste speelminuten van 2013 aan te grijpen om zijn bekende plekje bovenaan de ranglijst om de Tikkie-Terug-Bokaal in te nemen: 0 – 4.
Pas in de slotfase begonnen we eindelijk een beetje behoorlijk te voetballen. Johans schoonzoon liet een hard schot los, dat de SSW-goalie niet kon klemmen. Onze snelle nummer 18 profiteerde van dit buitenkansje: 1 – 4. Na een vijfde Dordtse goal volgden enkele hoekschoppen van ons die maar niet gevaarlijk werden. Bij de laatste corner kreeg een Dordtenaar de bal echter ongelukkig op zijn hoofd en passeerde zo zijn eigen doelman: 2 – 5, tevens de eindstand in een vrij rustig en sportief potje. Bedankt mannen.

Dirk Wierda is Scheidsrechter, Jan Willem Grensrechter en Luciën Speler van de Week. Lars Duinhouwer en de kinderen Keizer zijn de Supporters van de Week. Calvin en Lars hadden al snel door dat het niks zou worden vandaag met ons en gingen maar zelf een beetje ballen. Dat was ongetwijfeld van een aanmerkelijk hoger niveau dan wat wij lieten zien.
De overwinning van SSW had ook zijn positieve kanten. Zo is Wim tot ver in maart volgeboekt aan de Zeehavenlaan en kende de kantine zijn beste zondagse omzet in tijden.
Frank zei tegen Jan Willem dat hij zich niet zo moest aanstellen en dat hij gewoon mee had kunnen spelen. Jan Willem zei dat hij dat niet gedaan had omdat het moeilijk lopen is met een flink ei op je enkel. Toen Rob U. zei dat hij dat nooit heeft en daarom altijd mee kan doen, zei Jan Willem: “Logisch als je nooit de duels aangaat”. Rob U. moest beamen dat daar wel een kern van waarheid inzit.

Door de dramatische afsluiting van het kalenderjaar 2013 zijn we afgezakt naar de twee-na-laatste plaats. De competitie is dus hopeloos verloren. Desondanks kwam Wilco met een heuglijke mededeling. Voor wie het niet meegekregen heeft: we zijn inmiddels doorgedrongen tot de halve finale van de beker. Ergens begin volgend jaar strijden we op het Slobbengors tegen het sterke en jonge Ophemert 2, dat een uitgebreide technische staf heeft, om een plaats in de finale. Dat wordt hard trainen in de winterstop en vechten om een plekje in de basis.

“Voor de liefhebber, nog even een foto van onze vriend ’terminator’ van SSW die hier duidelijk de heer vd Hoven in zijn zak heeft. Groet, Marcel.” Kenneth: “Haha en niemand die op Pattigoal let, denk ik dan maar weer… Fijne jaarwisseling iedereen en op een sportief 2014! Kessi.” Het was in deze wedstrijd in het geheel niet nodig voor de opponenten om op Patrick te letten. Zo’n vrijheid en dan nog niets presteren, dat zegt meer dan genoeg. Het is wel het ultieme bewijs dat Patrick in de tweede helft gewoon in voetbaltenue op het veld stond, iets wat door velen werd betwijfeld.

Pap-SSW

Commentaren zijn niet meer mogelijk.