ZONDAG 3 IN HALVE FINALE BEKER!

ZONDAG 3 IN HALVE FINALE BEKER!

“Cupkoorts” bij de trouwe aanhang van Papendrecht Zondag 3! Na schitterende overwinningen tegen onder andere Dubbeldam (3-1) en SCZ (4-5) heeft de equipe de halve finale van de KNVB-beker voor reserveteams bereikt. Iets wat in de rijke historie van dit elftal niet eerder is voorgekomen.

Zondag 3 is waarschijnlijk één van de langst bestaande sportploegen van de regio en misschien wel daarbuiten. Een aantal voetballers speelt al sinds 1983 samen, destijds in de B-selectie onder leiding van voormalig eerste-elftalspeler Cees Swijnenburg, en ook de mannen die er later bij kwamen, houden het erg lang vol.

In de beginjaren werden de jonge honden binnen de vereniging aangeduid als het professorenteam vanwege het grote aantal studenten. Onder leiding van de legendarische Jaap den Boef werd in die tijd als Papendrecht 5 onder andere de strijd aangebonden met de eerste (!) elftallen van Merweboys, Merwesteijn en DMC, Dordtse verenigingen die inmiddels niet meer zelfstandig bestaan. Eén keer in de historie werd de titel behaald. In het seizoen 2004/2005 werd het gezelschap kampioen door in een zinderend duel naaste concurrent DIVO 4 met 2-1 te verslaan, dankzij de onvergetelijke kopbal van Arie Verzijl.

Tegenstander in de halve finale van de beker is het jonge Ophemert 2, zo werd duidelijk bij de druk bezochte loting.

Wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de meute van aanvoerder/leider Wim Veldhuis en teammanager Jan Willem de Man thuis speelt. Meer informatie over de kaartverkoop kunt u te zijner tijd vinden op de website van Zondag 3.

Woensdag 15 januari 2014, onderwerp: Persbericht: Zondag 3 volop in de media. “Hallo allemaal, de geweldige prestaties van Zondag 3 in de beker zijn de media niet ontgaan. Vandaag zijn we uitgebreid te bewonderen in het Papendrechts Nieuwsblad. Later komt bovenstaand bericht nog op de website van VV Papendrecht, in de Weekbrief en op de schermen in de kantine. Leve Zondag 3!!!! Groeten, Jan Willem.” Wim: “Schitterende publiciteit Jan Willem! Ik zit vanavond overigens bij Knevel en van den Brink en zondag schuif ik nog aan bij Jack van Gelder.”

Commentaren zijn niet meer mogelijk.