Bekervoetbal zomer 2010

Het seizoen 2010-2011 begon met drie bekerwedstrijden. We waren ingedeeld bij Be Ready 4, IFC 4 en Rijsoord 6.
De eerste wedstrijd was op zondag 29 augustus. Heel wat mannen hadden afgezegd omdat ze onvoldoende voorbereid waren op het nieuwe seizoen. Arie was er ook niet, maar dat had een andere reden. In de zoektocht naar een vervanger voor Jon Dahl Tomasson was Leo Beenhakker uitgekomen bij Arie. Logisch. Hij is immers een speler die qua voetbalkwaliteiten niet onderdoet voor de Deen. Arie stond op het punt zich aan Feyenoord te verbinden, toen bleek dat Arie ook qua blessureleed niet onderdoet voor de Deen. Vanwege een ernstige achillespeesblessure is Arie een maand of drie uitgeschakeld. Weg droom van een profcontract. En wij blijven met een ernstig teleurgestelde speler achter.
Om half 11 zaten precies 11 spelers in kleedkamer 8 van Be Ready. Rob U. zei dat hij wilde inschieten, omdat hij al drie maanden geen bal meer had geraakt. Dit ontlokte Jan Willem de opmerking dat hij Rob al 20 jaar geen bal meer heeft zien raken.
Beide ploegen begonnen fel en met een hoog tempo aan de wedstrijd met kansen over en weer. We waren in het eerste half uur dicht bij een openingstreffer, maar het waren de gastheren die de grootste kans misten toen een aanvaller Wim Kieft imiteerde: staande op een halve meter voor een leeg doel schoot de Brabander de bal toch nog over. Na 35 minuten openden de tegenstanders de score, 4 minuten later gevolgd door een tweede treffer. Na dat doelpunt vond een vervelend incident plaats. Herman werd onwel en moest het veld verlaten. We speelden de laatste zes minuten tot de rust uit om ons daarna over Herman te ontfermen. Tot onze en tot zijn eigen schrik leek hartpatiënt Herman er niet goed aan toe. We besloten om niet verder te spelen en een ambulance te laten komen voor Herman, die hem naar zijn vaste ziekenhuis in Zwijndrecht bracht. Daar werd gelukkig geconstateerd dat het allemaal mee leek te vallen. Sterkte verder Herman.

Zondag 29 augustus:  Be Ready 4 – Papendrecht 4:  2 – 0
Opstelling:  Gerrit; Marcel, Herman, Jan Willem, Wilco; Rob U., Edwin, Johan, Luciën; Patrick en Kenneth.

Op donderdagavond 2 september speelden we op het Slobbengors op veld 4 een lichtwedstrijd tegen IFC 4. Tijdens de eerste bekerwedstrijd had Kenneth bedroevend gespeeld. Om hem te prikkelen liet Jan Willem Kenneth als assistent-scheidsrechter beginnen. Dit betekende dat Rob U. tot zijn opluchting 90 minuten mocht meedoen. Toen Rob de kleedkamer binnenkwam zei hij, dat als hij reserve gestaan zou hebben, hij gelijk naar huis gegaan zou zijn. Had dat nou eerder gezegd Rob, dan hadden we je met alle plezier buiten de basis gelaten. Volgende keer beter zullen we maar denken. Marcel had de taak van het verzorgen van de wedstrijdballen overgenomen van Rob U. Jammer genoeg had Marcel ook de gewoonte van Rob U. overgenomen om de ballen niet mee te nemen naar het voetbalveld. Gelukkig ligt het ballenhok vol met ballen.
We hadden nog meer afwezigen dan 4 dagen eerder zodat we van onszelf niet genoeg man hadden. Gelukkig was Edwin zo vriendelijk geweest vier gastspelers te regelen zodat we toch met 11 mensen in het veld stonden. Hulde Duin, aan jou kunnen we een voorbeeld nemen. Vooral Jan Willem was blij met gastmiddenvelders Teus en Mark. Op die plek staan vaak Rob U. en Edwin. Jan Willem kan de bal dan nooit kwijt op het middenveld, maar bij Teus en Mark kon hij de bal steeds afgeven. Heerlijk.
Beide ploegen begonnen aanvallend. Het was wachten op de openingstreffer. Zoals zo vaak viel die bij ons. Na een voorzet vanaf de Ambachtse linkerkant verloor Jan Willem het kopduel van de lange IFC-spits doordat Jan Willem maar een paar centimeter van de grond kwam. De IFC-aanvaller werkte de bal in twee keer langs gastkeeper Frank L. Halverwege de eerste helft viel gastspeler Stephen geblesseerd uit en mocht Kenneth het veld op. De tactiek van Jan Willem had duidelijk geholpen want een getergde Kenneth speelde zijn beste wedstrijd in tijden. Vijf minuten na zijn entree werd Kenneth fraai de diepte ingestuurd door Mark. Met een verdediger in zijn nek verschalkte Kenneth de Ambachtse doelman middels een fraaie boogbal. Kenneth, Patrick en Rob U kwamen nog in kansrijke positie, maar in de eerste helft werd verder niet meer gescoord.

In de tweede helft speelden we vol op de aanval. IFC beperkte zich tot countervoetbal, maar bleef razend gevaarlijk. Na een uur kon de Ambachtse centrumspits na een fraaie individuele actie alleen op Frank afgaan. Hij omspeelde onze doelman en praktisch vanaf de achterlijn maakte hij de 1 – 2.
We bleven aanvallen en 20 minuten voor tijd had dat succes. Halverwege de vijandelijke helft pakte Mark de bal af van een tegenstander en zette Patrick alleen voor de keeper. Patrick bleef rustig, omspeelde de doelman en schoot de bal langs twee verdedigers in het doel: 2 – 2.
Volgens Edwin is hij fris en fruitig en 5 kilo lichter dan aan het begin van de zomerstop. Een kwartier voor tijd werd duidelijk dat met het afnemen van zijn lichaamsgewicht ook zijn voetbalverstand nog verder is afgenomen, voor zover dat nog mogelijk is. Terwijl hij alle tijd had om iets goeds te doen, besloot Edwin de bal vol op het rechteroog van de op de grond liggende Marcel te knallen. Zelfs 2 uur na afloop van de wedstrijd kon Marcel maar met één oog kijken. Van je compagnon moet je het maar hebben.
We waren nog dicht bij een derde treffer toen Teus de bal vanaf links met zijn rechtervoet prachtig op het hoofd legde van Kenneth die vrijstond bij de tweede paal. Jammer genoeg kopte Kenneth de bal in het zijnet. Overigens was de tegenstander in de laatste minuut na een scrimmage voor ons doel na een hoekschop eveneens dicht bij een derde treffer, maar ook die kans ging verloren. Daardoor werd het een terecht gelijkspel in een leuk duel tegen een fijne tegenstander.
Na afloop werden Mark en Teus uitgeroepen tot spelers van de week. Dank voor het meedoen heren. Dat geldt ook voor Stephen en Frank L. Arie werd uitgeroepen tot supporter van de week. Hopelijk zien we je snel weer in actie op het groene laken, Arie, en beterschap. Hierbij dient wel te worden aangetekend dat Arie net zoveel liep en net zo snel was als Rob U. Het was dus niet helemaal duidelijk waarom Arie niet gewoon meegedaan had. Rob U werd zoals zo vaak uitgeroepen tot slechtste speler van de week, maar, het moet gezegd, hij had zich aardig weten op te trekken aan het niveau van Mark en Teus. Rob kreeg zelfs een zesje. Gefeliciteerd Rob, veel beter zal het wel weer niet worden dit seizoen.

Donderdag 2 september:  Papendrecht 4 – IFC 4:  2 – 2
Opstelling:  Frank L.; Marcel, Eric (46. Wim), Johan, Jan Willem; Edwin, Mark, Rob U., Teus (84. Eric); Patrick en Stephen (23. Kenneth).

Hadden we voor de doordeweekse wedstrijd al bijna een handvol introducés nodig, voor de bekerwedstrijd op zaterdag 4 september was een hele ploeg gastspelers vereist. Tegen Rijsoord 6 werd op het Slobbengors met 2 – 4 verloren. Ondanks dat we aan drie potten maar 1 punt overhielden en uitgeschakeld zijn voor de beker, kunnen we toch redelijk tevreden op de bekercampagne terugkijken. De drie kwartier in Hank waren heel behoorlijk en tegen IFC 4 werd zelfs uitstekend gespeeld. Al met al kunnen we vol vertrouwen de competitie tegemoet zien.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.