Papendrecht 3 – Irene’58 4: 1 – 3

Papendrecht 3 – Irene’58 4:  1 – 3

Op zondag 16 februari; naamdag van de heilige Maximus van Afrika; de Onafhankelijkheidsdag van Litouwen; 91 jaar nadat Howard Carter het graf van farao Toetanchamon opende; 77 jaar nadat Wallace Carothers octrooi op nylon verkreeg; de 18e sterfdag van de Nederlandse componist, pianist en zanger Jules de Corte; 4 dagen na de Dag van het Plattelandstoerisme; 3 dagen na de Wereldradiodag; mochten we eindelijk voor het eerst in 2014 aantreden op het Slobbengors.
Irene’58 4, de nummer 2 uit de stand, kwam op de bezoek.
Het zal de afgelopen week heel druk geweest zijn bij Kenneth tijdens de Week van de Liefde. Zeker drie dagen geleden toen het Internationale Minnaressendag was.

Wederom hadden we weinig afmeldingen. Arie is nog steeds geblesseerd. “Ik ben afwezig en kan dus zondag niet meedoen. Ik ben niet van de partij. Groeten, Patrick.” Herman: “Sorry, ben ziek dus kan helaas niet komen.” Johan: “Ha JWDM, ik ben er zondag niet bij, volgende week zondag wel, als we dan moeten spelen… De ballen zijn bij Frank. Succes Keizer.” Frank zou wel weer komen, terug van wintersport. “Hoi, ik hoop er de komende weken weer bij te zijn! Groetjes, Frank.” “Johan heeft de tas met de ballen en waterzak aan Frank gegeven. Hopen dat hij niet vergeet de spullen mee te nemen. Groeten, Jan Willem.” Frank had de tas wel meegenomen, maar daar hield het wel mee op. Eric moest de ballen oppompen en de waterzak stond in de eerste helft niet langs de kant. De lege waterzak bleek nog in de kleedkamer te staan. In de rust vulde Jan Willem die dan maar en nam die mee naar het veld. Na afloop was het eveneens Jan Willem die de ballen netjes afspoelde en de waterzak leegmaakte en opruimde. Het is duidelijk dat voor Frank begrippen als “taken uitvoeren”, “netjes” en “opruimen” onbekend zijn. En het dan toch gek vinden dat Jan Willem nooit naar Franks kledingzaak gaat.
De laatste thuisduels had de heer Bosselaar niet kunnen fluiten vanwege blessures. Het was daarom de vraag of hij weer in goede conditie zou zijn. “Peter: ben jij inmiddels fit genoeg om ons dan te fluiten? Groeten, Jan Willem.” “Peter: Jazeker, ben der!” Dat was in elk geval geregeld. Ook Wilco was present. “Hallo, zet mij maar wissel
de 1e helft, weet toch dat ik aan de beurt ben. Groeten Wilco.”

Kenneth begon als assistent-scheidsrechter maar werd al gauw vervangen door Marcel, aangezien Kenneth meer met zijn telefoon bezig was dan met het voetballen. Ook niet zo gek, want sinds hij onze topscorer is, heeft hij op Twitter (https://twitter.com/Kenit) liefst 66 volgers en evenveel tweets met belangrijke wetenswaardigheden als: “Drink water dan heb je morgen geen kater…”, “Geld alleen maakt niet gelukkig. Je hebt ook aandelen, obligaties, goud en onroerend goed nodig.” en “Bij senioren heeft dat altijd even tijd nodig, haha (-;” Aan zulke wijsheden heb je nog eens wat.
Kenneth doet het een stuk beter dan onze aanvoerder die slechts drie volgers heeft, maar wel leuke tweets op https://twitter.com/WimVeldhuis1 als: “vv Papendrecht zondag 3 verliest van koploper na leuke wedstrijd” en “Papendrecht 3 wint 2-5 bij DVVC”. Wim doet het nog altijd beter dan Rainier (https://twitter.com/r_wolsleger):
slechts 1 tweet en 1 volger. Ook bij Frank slechts 1 tweet. Op https://twitter.com/neevremmilg staat: Ga bij die mamma eten! #altijd lekker!”. Dat Frank ijdel is, blijkt wel uit de tekst boven zijn Twitteraccount: “Ik ben Frank Glimmerveen, ben 44 jaar oud en eigenaar van King Jeans & Casuals in Hendrik-Ido-Ambacht.” Hij is toch echt 47. Liegen over je leeftijd, oh, oh, oh! Frank heeft drie volgers. Eén van de volgers van Frank is uiteraard Johan, die te vinden is op: https://twitter.com/keizer978 . Hij heeft eveneens drie volgers en heeft maar liefst drie tweets geschreven, waaronder: “Ff uitbuiken…” en “Nieuw jaar nieuwe kansen, begin maar eens met een loopje door de polder..” Ook Marcel heeft drie tweets geschreven en wel op: https://twitter.com/Marcelknip . Marcel had eerst vijf volgers, maar inmiddels zijn er
2 afgehaakt. Dat geeft te denken. Ramon heeft beduidend meer volgers, namelijk 7, en heeft liefst 6 tweets geschreven op: https://twitter.com/RamonLafour . De rest van het team is niet interessant genoeg om te benoemen. Nog wel even meegeven dat ook onze sponsor KD Home Products op Twitter te vinden is: https://twitter.com/KDHomeProducts .

Het was de vraag of de stijgende lijn in ons spel van de afgelopen weken doorgezet zou kunnen worden. Het antwoord is een volmondig: “Ja!” Alleen jammer dat we wederom doelpunten cadeau deden. Sommigen hadden de bal nog niet aangeraakt, of we stonden al met 0 – 1 achter. Vanaf onze rechterkant mocht een Irene’58-speler volledig ongehinderd de bal richting ons doel draaien. Hard was het schot niet, maar Gerrit liet zich in de korte hoek verrassen.
Rob U. roept regelmatig dat hij niet begrijpt dat wij de bal zo weinig naar hem spelen. In de 35e minuut bleek maar weer eens waarom. Hij had in balbezit alle tijd en ruimte om iets goeds te doen, maar in plaats daarvan schoof hij de bal tussen Edwin en Wim door in de voeten van de Irene’58-spits, de enige speler van de tegenstander op onze helft, die op Gerrit af kon gaan en voor de 0 – 2 zorgde. Hét dieptepunt – sorry Gerrit, maar we kunnen er echt niets anders van maken – vormde de aftrap van de gasten van de tweede helft. Een Brabander trapte af naar een teamgenoot die de bal richting ons doel schoot. De bal was hoog, helemaal niet hard en daarom secondenlang onderweg. Geen enkel probleem zou je zo zeggen. Iedereen zag de bal gaan, behalve Gerrit. Via een stuit verdween de bal in ons doel: 0 – 3. Tja, dan kan je nog zo goed voetballen, maar als je de doelpunten zo weggeeft, kun je nooit punten pakken.
Want van onze kant was echt sprake van goed voetbal. We bleven geconcentreerd en compact spelen, maakten het de tegenstanders moeilijk en zochten veelvuldig de aanval, al lukte dat na rust beter dan ervoor, vooral omdat Rob U. uiteraard na 45 minuten moest gaan douchen en vervangen werd door Ramon. Volgens Rob U. had hij achillespeesklachten in zijn hamstring. Ja, ja.
De verdediging gaf nauwelijks iets weg en als de opponenten al binnen ons strafschopgebied kwamen, dan was daar nog altijd Gerrit die werkelijk onpasseerbaar was als de bal van binnen de 16 geschoten werd. Jammer genoeg was dat dus een ander verhaal als van de bal van buiten de 16 kwam aandwarrelen.
In de eerste helft had Frank een paar aardige pogingen, Eric kon na een hoekschop van Luciën afvuren, maar zijn schot werd nog net geblokt en Gerardo kon vanaf rechts alleen op de Brabantse goalie afgaan, maar had toen al het halve veld overgestoken en had niet meer genoeg kracht om secuur te kunnen afronden.
Na rust scoorden we vrij snel. Kenneth werd op rechts diep gestuurd en alleen voor de vijandelijke doelverdediger faalde hij niet: 3 – 1. Vanaf dat moment hadden we het meeste initiatief en balbezit, maar met de mogelijkheden gingen we niet goed om. En dan hadden we ook de pech dat de bal steeds net even verkeerd viel. Minpuntje was dat we te weinig op het doel schoten en dat acties nogal eens te lang doorgevoerd werden.
Het leek laatste man Wim een goed idee om op een gegeven moment alles of niets te gaan spelen en zichzelf op te offeren voor spits Frank. De wissel werd pas vrij laat doorgevoerd omdat Frank meer interesse had in een geanimeerd gesprek met de dames langs de lijn dan in ons. Pas na een kwartier lang gillen naar Frank reageerde hij, waarna de wissel alsnog plaatsvond. De opoffering van Wim mocht helaas niet meer baten. Gescoord werd er niet meer, zodat de eindstand 1 – 3 werd. Positief is dat het een prima pot voetbal was tegen een leuke tegenstander en dat zowel als team als individueel een dikke voldoende gescoord werd. En opnieuw wonnen we de derde helft met gemak.

Na afloop in de kleedkamer begon Rob U. gelijk over de blunder van Gerrit. Opmerkelijk, aangezien Rob net zo erg geblunderd had. “Heb jij soms -7, Gerrit?”, vroeg Rob U. “Gezien jouw pass in de eerste helft schat ik jou op -9 Rob”, zei Gerrit, “of is dat jouw IQ?” Tsja, toen was Rob toch wel even de mond gesnoerd.
Peter Bosselaar is Scheidsrechter, Eric Grensrechter, Gerrit Doelman en Kenneth Invaller en Topscorer van de Week. Rainier maakte voor het eerst sinds zijn toetreden tot onze equipe de 90 minuten vol. Of moeten we zeggen: eindelijk liet teammanager JWDM hem eens de hele wedstrijd staan. Rainier greep die mogelijkheid met beide handen aan en liet zien een echte aanwinst te zijn. Hij speelde ijzersterk en is daarom Speler van de Week. Patricia, Maelisa en haar aanhang zijn de Supporters van de Week. Rob S. speelde vrij goed, maar lijkt met de week langzamer te worden. We weten sinds kort waarom. Het is wetenschappelijk bewezen (echt waar!) dat verliefde mannen langzamer gaan lopen. Gezien de “snelheid” van Rob S. moet hij wel stapelverliefd zijn.
In de kantine vonden we op de tafel waaraan we gingen zitten, folders van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek met de volgende tekst: “Haal het beste uit jezelf in een plezierige, veilige en sportieve leeromgeving! Wat leer je? Baas over de bal worden: vanuit beweging en op snelheid leren passen, aannemen en schieten met links en rechts! Baas over de tegenstander worden: uitspelen van een tegenstander die voor, naast of achter je staat en scoren! Verschil maken in de wedstrijd bij jouw team! De trainingsonderdelen techniek, inzicht, coördinatie en persoonlijkheid worden tegelijkertijd getraind! Een veel betere en veel completere voetballer worden is zeker!” Een stille hint? Alhoewel: ze werken met “proffesionele” voetbaltrainers. Toch maar niet dus.
Luciën klaagde bij de teammanager dat op de lijst met topscorers achter zijn naam slechts twee treffers staan, terwijl volgens Luciën hij zeker vier keer gescoord heeft. Ja, in je dromen. Maar goed, Luciën is hoofdsponsor en wie betaalt bepaalt, dus vanaf heden is Luciën topscorer.
Op het ogenblik zit aardig wat geld in de pot die beheerd wordt door Jan Willem. Wim opperde om de Zondag3-beleggingsclub te gaan beginnen. Een hoog rendement is verzekerd als we short gaan op Zondag 3.
Rob U. moest nog naar de Huishoudbeurs. Hopelijk kan hij op het Inspiratieplein iets opsteken wat kan helpen op het voetbalveld. Al lijkt ons de kans in zijn geval praktisch nul. Toen Maelisa wegging met de meisjes, hoefde van haar Rob S. niet gelijk mee. Maar hij liep gewoon met haar mee. In geen tijd is hij veranderd van een absolute loser in een ware familieman. Nooit gedacht dat in zijn geval zo’n transformatie mogelijk zou kunnen zijn. Dat geeft hoop voor de andere mislukkingen in ons midden en dan vooral voor Jan Willem.

Opstelling: Gerrit; Rainier, Wim (75. Frank), Eric (46. Marcel) en Jan Willem; Gerardo, Edwin (80. Luciën), Rob U. (46. Ramon) en Luciën (46. Wilco); Rob S. en Frank (46. Kenneth).
Grensrechter eerste helft: Kenneth (21. Marcel).
Grensrechter tweede helft: Luciën (80. Eric).
Toeschouwers: 18.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.