Papendrecht 3 – DVVC 4: 2 – 3

Papendrecht 3 – DVVC 4:  2 – 3

Op zondag 23 februari; naamdag van de heilige Odilia van Mombeek;
21 jaar nadat in Duitsland octrooi verleend werd op de revolutionaire dieselmotor van Rudolf Diesel; 67 jaar nadat de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) werd opgericht;
de 66e geboortedag van de Nederlandse zangeres Sugar Lee Hooper; de 159e sterfdag van de Duitse wiskundige en natuurkundige
Carl Friedrich Gauß, één van de invloedrijkste wiskundigen uit de geschiedenis; de 70e sterfdag van de Belgisch-Amerikaanse chemicus Leo Baekeland, uitvinder van het bakeliet; de 49e sterfdag van de Britse filmacteur Stan Laurel; speelden we ons tweede thuisduel van het jaar tegen DVVC 4.

Halverwege de week werd gevraagd of we leuke anekdotes weten die voor de voetbalkrant van VV Papendrecht gebruikt zouden kunnen worden, die in de loop van het voorjaar zou moeten verschijnen. Het leverde heel wat reacties op.
Jan Willem:
– Wist u dat voormalig loopwonder en ex-hoofdklassevoetballer Rob Uitermarkt tegenwoordig op het veld nog minder loopt dan de keeper?
– Wist u dat Ramon Lafour, voormalig speler van Zondag 1, tegenwoordig in Bleiswijk woont, maar nog wekelijks deze kant op komt om zijn voetbalkunsten bij Zondag 3 te vertonen?
– Wist u dat Arie Verzijl en Rob van den Sigtenhorst na afloop van een uitwedstrijd bij SC Amstelwijck tot hun verbijstering een lege parkeerplaats aantroffen omdat de rest van het team al vertrokken was zonder hen mee te nemen?
– Wist u dat Wim Veldhuis jr. tijdens een wedstrijd eens de bal in zijn handen pakte omdat deze de lijn gepasseerd was om vervolgens te moeten constateren dat het niet om de zijlijn maar om de lijn van het strafschopgebied ging?

Wim:
– Wist u dat JWDM na een op hem gemaakte overtreding 30 minuten aan planking deed achter het doel bij GSC/ODS?
– Wist u dat Peter Bosselaar nog nooit een strafschop heeft gegeven aan een Papendrecht-team?
Aanvulling van Jan Willem: Maar wel veelvuldig aan de tegenpartij?
Ramon:
– Wist u dat Ramon Lafour nog les heeft gehad van Gerrit Landstra op de Willem de Zwijger? Toen bleek al dat Gerrit de propjes die van achteruit de klas gegooid werden, niet zag aan komen.
– Wist u dat Kenneth van den Hoven vroeger nog niet eens een lantaarnpaal voorbijkwam? Inmiddels is gebleken dat hij dat nog steeds niet kan. Overigens kan hij wel heel goed dansen!
Edwin:
– Wist u dat Zondag 3 over een voormalig international beschikt? Een korfballer wel te verstaan in de persoon van Luciën Louwman zodat Zondag 3 er alleen maar van profiteert bij een ingooi.
– Wist u dat Gerrit Landstra tegenwoordig wat minder ziet zodat onze keeper een schot vanaf de middencirkel in de korte hoek te laat ziet en daarna de bal uit het net moet halen?
Gerrit:
– Wist u dat zowel Edwin Duinhouwer als Ramon Lafour vroeger les gehad hebben van hun brildragende doelman… dat ze toen beiden nog haar hadden en al heel snel vooraan mochten komen zitten…

We zijn benieuwd welke anekdotes de voetbalkrant halen.

Deze keer hadden we meer afmeldingen dan de afgelopen weken. “Hallo, de 23e ben ik er niet, dan heb ik voetbalschool. Groeten Wilco.” “Beste JW, voor a.s. zondag dien ik me helaas af te melden daar ik een Zondagclub ga trainen. Het gaat in de toekomst erg lastig worden om nog wedstrijden te spelen. Het e.e.a. is nog niet geheel duidelijk maar wat wel duidelijk is, dat ik a.s. zondag niet aanwezig ben. Uiteraard zal ik je verder op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen rondom mijn trainerscarrière. Rest mij jullie succes te wensen a.s. zondag. Met vriendelijke Bouwmaatgroet, Herman.” “Hallo Herman, we horen wel hoe het de komende tijd verloopt met je trainerscarrière. Succes er in elk geval mee en toch hopelijk tot binnenkort. Groeten, Jan Willem.” “Ik ben 23 feb afwezig en kan dus niet meedoen. Groeten, Patrick.” Rainier was weg, Arie nog steeds geblesseerd.
Ramon: “Present…1 helft?” “Hallo Ramon, ik had voor jou weer een hele wedstrijd in gedachten, maar ik vind het best als je maar 1 helft wilt spelen. Welke helft heeft je voorkeur? Groeten, Jan Willem.” Ramon: “De 3de helft.”
Edwin: “Present!” Johan: “Ben d’r, met sterke ski-benen.”

Gerrit had het al voorzichtig aangekondigd, maar in kleedkamer 2 volgde het definitieve bewijs: onze doelman had een speciale sportbril opgezet. Dat zorgde voor het nodige optimisme. Beter dan opstellingmaker Jan Willem die voor de nodige chaos zorgde. Hij heeft al zoveel reservebeurten dat hij dit seizoen geen wissel meer hoeft en had derhalve een opstelling gemaakt met zichzelf in de basis. Op zondagochtend voelde hij zich niet zo goed en had daarom een nieuwe opstelling gemaakt en zichzelf buiten de basis gelaten. Hij had echter zonder te kijken een A4-vel met de opstelling meegenomen en in de kleedkamer opgehangen, in de veronderstelling dat het de nieuwe was. Maar het bleek om de oude te gaan, kwam hij pas in de rust achter. Verwarring alom wie nou waar stond en wie de wissels waren. Vandaar dat we met 10 man aan de aftrap stonden. Zo stond tot groot onbegrip van de opstellingmaker
Luciën in zijn trainingspak langs de kant na een “warming-up” die bestaan had uit het inschieten van Gerrit. Jan Willem liet Luciën snel zijn trainingspak uitdoen en dirigeerde hem naar de positie van laatste man, zodat we eindelijk konden beginnen.
Gelukkig zorgde alle onduidelijkheid niet voor desorganisatie. We begonnen net zo furieus als in Dongen. Na twee minuten pakte Kenneth op links de bal af van zijn directe tegenstander. Hij zette voor op Frank die voor 1 – 0 zorgde. Niet veel later werd Kenneth door Rob U. alleen voor de DVVC-goalie gezet. Kenneth had alle tijd en ruimte en begon daarom na te denken met als gevolg dat de Brabander eenvoudig de bal van Kenneths voeten kon plukken. En na een kwartier kreeg Kenneth een goede schietkans na wederom een puike bal van Rob U., maar Kenneth schoot in de handen van de Brabantse doelman.
Het eerste kwart waren we heer en meester op het veld. We controleerden de wedstrijd volledig. We kregen de kansen en gaven niks weg. Na een klein half uur werd het toch gelijk. Johan maakte even buiten het strafschopgebied een onnodige overtreding. De toegekende directe vrije trap werd schitterend binnen geschoten, onhoudbaar voor Gerrit. Kort daarop werd een aanval van ons onderbroken en kregen de gasten de gelegenheid uit te breken. Luciën zette een stap naar voren om de DVVC-spits buitenspel te zetten. Edwin stond echter te slapen en bleef gewoon staan, waardoor op het moment van passing de Brabander volgens onze vlaggenist net geen buitenspel stond. Iedere Papendrechter schreeuwde om buitenspel toen de DVCC’er alleen op Gerrit afging, maar de vlag van onze grensrechter bleef omlaag. Menig assistent-scheidsrechter op ons niveau zou de vlag omhoog gegooid hebben, maar wij blijven altijd eerlijk. Het gevolg was wel de 1 – 2, want waar Kenneth eerder faalde oog in oog met de doelman, deed de DVVC-spits dat niet. De 1 – 2 was tevens de ruststand.

In de rust werd grensrechter Jan Willem uiteraard naar de bank verwezen. Hij mocht voor straf voor al zijn geklungel pas het laatste kwartier invallen. Dat deed hij overigens uitstekend.
Na de thee pakten we de draad gewoon weer op. We zetten een uitstekende pot neer met prima voetbal. Het leidde tot veel kansen. Kenneth en Frank schoten helaas recht op de DVVC-doelman. Kenneth schoot met rechts op de rechter paal en Ramon raakte via de vingertoppen van de Brabantse doelman de lat. Andere doelpogingen misten het doelkader op een haar. DVVC kwam er nauwelijks aan te pas. Maar de eerste de beste goede uitval was meteen raak. We gaven echter niet op en bleven maar gaan. Tien minuten voor tijd scoorde Kenneth de aansluitingstreffer. Alhoewel. Toen hij tegen zijn vriendin Patricia zei: “Zag je die goal?”, zei ze: “Ja, mooi doelpunt van Luciën.” Dat geeft toch te denken. In de slotfase volgde een ware belegering van het doel van de gasten, maar zonder resultaat. We wisten niet meer te scoren. Dat heb je als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Zo leden we opnieuw een nederlaag en opnieuw was die onverdiend. We blijven maar door pech achtervolgd worden.

Peter Bosselaar is Scheidsrechter, Rob U. Vlaggenist, Jan Willem Invaller, de heer Veldhuis sr. Supporter en Gerrit Doelman van de Week. Het was een ware verademing een doelman die goed kan zien, niet in de laatste plaats voor Gerrit zelf. Voor het eerst in jaren kon hij verder dan zijn vijfmetergebied zien en had hij het voetbalgebeuren gewoon kunnen volgen. Luciën is de Speler van de Week. Geen echte warming-up doen omdat je volgens de opgehangen opstelling ernaast staat en dan plotseling als laatste man moeten starten en dan zo goed spelen. Hulde!
De derde helft wonnen we gelukkig wel, al moest menigeen snel weg. Zo moest Wim naar een kinderfeestje nadat hij zijn laatste speelminuten als minvijftiger achter de rug had. We zijn benieuwd naar zijn volgende voetbalprestaties als hij zijn vijfde kruisje achter zijn naam heeft staan. Hij is in elk geval vanaf eind februari enkele dagen lang in menig carnavalsplaats in het zuiden des lands op de 50+praalwagen te vinden, samen met Rob S.

Gerrit; Marcel, Luciën, Edwin (75. Jan Willem) en Eric; Gerardo (46. Rob S.), Johan, Ramon en Rob U. (46. Wim); Frank en Kenneth.
Scheidsrechter: Peter Bosselaar.
Grensrechter eerste helft: Jan Willem
Grensrechter tweede helft: Rob U.
Toeschouwers: 21.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.