Madese Boys 6 – Papendrecht 3: 2 – 0

Madese Boys 6 – Papendrecht 3:  2 – 0

Op zondag 16 maart; naamdag van de heilige Eusebia; 199 jaar nadat Willem Frederik van Oranje-Nassau de titel Koning der Nederlanden aannam; 88 jaar nadat Robert Goddard de eerste raket met vloeibare brandstof lanceerde; 77 jaar nadat Willy Walden en Piet Muijselaar voor het eerst optraden als de dames Snip en Snap; 48 jaar na de lancering van de Amerikaanse bemande ruimtevaartcapsule Gemini 8 die gekoppeld werd aan de onbemande Gemini Agena, de eerste koppeling van twee ruimtevaartuigen; de 433e geboortedag van de Nederlandse dichter, toneelschrijver en historicus Pieter Corneliszoon Hooft;
de 429e geboortedag van de Nederlandse dichter, toneelschrijver en rederijker Gerbrand Adriaensz. Bredero; de 227e geboortedag van de Duitse wis- en natuurkundige Georg Ohm; stapten de meesten rond half 10 in de auto voor een bezoek aan sportpark De Schietberg aan de Schietberglaan te Made.

Made is een dorp met circa 11.500 inwoners in de gemeente Drimmelen, Noord-Brabant, hoewel het gemeentehuis zich in Made bevindt, dat tevens de hoofdplaats van de gemeente is. De Made ontstond als een verzameling boerderijen op de stadsweide (Die Meede) van de stad Geertruidenberg. Made hoorde aldus bij het Baljuwschap Zuid-Holland. In 1346 werd toestemming gegeven om huizen op deze weide te bouwen. Made werd pas in 1795 losgemaakt van Geertruidenberg en werd enkele jaren later bij decreet van Napoleon met het iets noordelijker gelegen vissersdorp Drimmelen samengevoegd tot één gemeente. Het dorp ligt op de grens van de hoger gelegen Brabantse zandgronden en de klei van de grote rivieren, de zogeheten Naad van Brabant. Made wordt omringd door landbouwgebied. Landbouw is nog steeds een voorname bron van inkomsten voor een deel van de inwoners van Made en (vooral) de uitgestrekte buitengebieden. Behalve traditionele boerenbedrijven zijn er veel moderne glastuinbouwbedrijven te vinden. Made heeft 5 rijks- en 57 gemeentelijke monumenten.

Het was weer ouderwets schrapen en veel mailverkeer. Aanvankelijk meldde de meerderheid zich af. “16 maart ben ik niet van de partij. Groeten, Patrick.” “Hoi, ik ben nog steeds geblesseerd en kan ook nog geen inschatting maken wanneer ik weer fit ben, helaas. Groet, Arie.” “Hallo, 16 maart heb ik voetbalschool, die moet ik dus laten schieten. Groeten Wilco.” “Ik ben er niet. Met vriendelijke groet, Herman.” “Ik moet voor zondag afhaken. Ik heb in de laatste wedstrijd een knieblessure opgelopen en reken er niet op voor zondag hersteld te zijn. Gr Edwin.”
Ramon: “A.s. zondag vader verhuizen. Ik sla heel de wedstrijd over.” “Hi, moet me helaas ook afmelden, heb nog te veel last. Gr. Rainier.” “Eric: “Hallo, ook ik moet helaas afzeggen… Sorry, voetballen gaat ff niet lukken.” “Hallo, ik heb m’n (slechte) enkel met skiën te veel belast. Zoals het er nu uitziet, kan ik zondag niet voetballen. Reken maar niet op mij. Groet, Marcel.”
Johan: “Beste JWDM, bij dézen meld ik Dhr. Glimmerveen af voor de eerstvolgende wedstrijd. Absoluut onverantwoord om hem te laten voetballen, serieus, hij doet niet mee!” “Het is eigenlijk altijd absoluut onverantwoord om
Dhr. Glimmerveen te laten voetballen. Frank: hoe serieus moet deze opmerking van Johan genomen worden? Zoveel hebben we er niet meer voor komend weekend. Een halfje gaat toch wel zeker? Groeten, Jan Willem” “Ik kan zondag helaas niet meespelen. Heb logés in verband met de verjaardag van Jules. Groetjes Frank.”

Toen hadden we er nog 9. Dat betekende dus weer veel mailen. “De vraag is aan de mensen die afgezegd hebben: bestaat er nog een mogelijkheid dat je toch komt, desnoods later, al is het voor een halfje of een noodinvalbeurt, of gaat het echt niet? Edwin: het is weer flink krap aan het worden met het aantal mensen voor aanstaande zondag. Ben jij alsnog in staat te komen om als assistent-scheidsrechter en noodinvaller jouw bijdrage aan ons krakkemikkige team te leveren? Marcel: vervelend om te vernemen dat je weer zoveel last hebt van je enkel. Zoals je wel gelezen zult hebben, zitten we heel krap in de spelers. Denk je dat je in staat bent om te komen en als grensrechter en noodinvaller te functioneren of gaat zelfs dat niet, denk je?Groeten, Jan Willem.”
Vervolgens bleek hoe betrokken iedereen bij ons team is, want de helft van de mensen die afgezegd hadden, bleek bereid toch te komen. “Teambelang gaat voor alles en zal er zondag zijn. Zal me wel een basisplaats opleveren in halve finale beker 🙂 . Gr Edwin.” Patrick: “Ik kan spelen. X.” Ramon: “Gezien het grote aantal afwezigen ben ik zondag toch van de partij.” “Hi, ik zal er ook zijn, indien echt nodig speel ik een helft mee. Best Regards, Rainier.” “Hallo, m’n enkel gaat inmiddels al stukken beter. Ik wil wel (in ieder geval) een helftje proberen zondag. Niet als noodinvaller, maar kijken hoe lang ik het volhoud. Groet, Marcel.”
Zo hadden we toch nog genoeg spelers. Super mensen! De teammanager vond het wel noodzakelijk de volgende mail te versturen: “We hebben op het ogenblik ruim voldoende “fitten”, in elk geval gewone wissels, plus twee noodinvallers in de personen van Edwin en Rainier. Dat moet toch genoeg zijn. Nu onder het mom van “als we er zoveel hebben, dan blijf ik toch maar weg” niet weer massaal gaan afzeggen a.u.b., want dan kunnen we weer van voren af aan beginnen. Of er moet echt iets zijn natuurlijk (ziek, zwaar geblesseerd, dringende privézaken, je naam is Rob U. e.d.). Bovendien is het de vraag in hoeverre de geblesseerden een bijdrage aan de wedstrijd kunnen leveren. Johan: kan jij Gerrit en mij op komen halen bij Gerrits flat zo rond 10 voor half 10? Je dient trouwens als reserve te beginnen. Het is maar dat je het vast weet. Je behoort tot de mensen met de meeste speelminuten, vandaar.
Groeten, Jan Willem.” Johan: “Gouwe gozerd!”

“Aangezien we nu ineens met zoveel man zijn vraag ik me af, of het nodig is dat ik er ben. Ik kan namelijk geen minuut spelen en geef mijn knie het liefst alle rust. Maar als het echt nodig is, ga ik gewoon mee. Ik hoor het wel.
Groet Edwin.” Van: Corry van Wijngaarden “Hoi JW, in overleg met Johan en met jouw goedkeuring ga ik i.p.v. Johan reserve voor de 1ste helft.” Goh, wat leuk, dat Corry wissel staat. Johan: “Patrick heeft beloofd om tijdens de 2e helft
2x te scoren, dus van mij mag het. JWDM / doelman, ik haal jullie om 09.20 op!” Hè, jammer, dus toch Patrick reserve en niet Corry.
“Hallo allemaal, Edwin blijkt bij nader inzien nog dusdanig geblesseerd te zijn dat hij echt niet kan voetballen.
Edwin: eerst hadden we er maar 11, dus was jouw aanwezigheid noodzakelijk om in elk geval een vlagger te hebben. Zonder jou hebben we er nu 14 en dus genoeg mensen om iemand te laten vlaggen. Wat mij betreft kan je dan wel wegblijven. Mochten op het laatst nog mensen afzeggen en je aanwezigheid toch noodzakelijk zijn, dan meld ik het wel. Even voor de duidelijkheid: we hebben nu 14 man, dus drie wissels. Rainier fungeert in principe als noodinvaller, dus hij begint op de bank. Aangezien geblesseerde Marcel gevraagd heeft om te mogen beginnen, hebben we naast Rainier nog twee wissels nodig. Johan heeft een lichte knieblessure en Patrick komt later. Zij beginnen daarom eveneens op de bank. Dan kijken we in de rust met wisselen wel hoe het met de geblesseerden zit, of Ramon nog eerder weg wil om zijn vader te helpen verhuizen e.d. Tot zondag. Groeten, Jan Willem.”
We kregen deze keer zelfs routeadvies. Datum: zaterdag 15 maart 2014 02:42:12 “All, het beste is over de A15 vanuit Papendrecht te rijden. De op- en afrit bij ’s Gravendeel zijn afgesloten aanstaande zondag. Tevens zijn twee rijstroken afgesloten tussen Dordrecht en de Moerdijk. Met vriendelijke groet, Luciën.” “Hallo allemaal, even een aanvulling op het reisadvies van Luciën van hedennacht 2.42 uur, wat mensen al niet doen middenin de nacht: volgens de website www.vananaarbeter.nl  is de planning dat de wegwerkzaamheden op de A16 van morgen beginnen om 11 uur. Het zou dus mee kunnen vallen. Tot morgenochtend. Groeten, Jan Willem.”
Het routeadvies hield in tijdig vertrekken. Dat deden alleen Johan met zijn passagiers en Rob S. Aangezien Rob S. vervolgens ging koffie drinken in de kantine, traden alleen Johan en zijn gezelschap tijdig kleedkamer 6 binnen. Ramon mailde om 09:50 uur: “Het valt dus niet mee!” Hé Ramon, dan had je maar op tijd moeten vertrekken. Wij gingen gewoon over de A16 waar je een kilometer lang alleen over de vluchtstrook kon rijden, maar wij waren gewoon een half uur van te voren in de kleedkamer. Het betekende in elk geval dat het merendeel een warming-up had van een paar minuten en slechts een enkeling zich goed opgewarmd had. Meestal is dat direct terug te zien in ons spel, maar dat viel deze keer mee.
Wim had trouwens een interessante conversatie tijdens het invullen van het wedstrijdformulier. De gastheren constateerden tot hun grote opluchting dat de speler die volgens hen in de thuiswedstrijd de grote uitblinker was, toen liefst drie keer gescoord zou hebben en in het verleden bij FC Dordrecht gespeeld zou hebben, er niet was. Tot stomme verbazing van Wim die uiteraard geen idee had over wie ze het zouden kunnen hebben. In het thuisduel had Frank tweemaal gescoord en hij was er niet. Zouden ze echt Frank bedoeld hebben???

In het eerste kwart van het duel tegen de nummer 7 uit de stand hadden wij twee keer zoveel balbezit als de tegenstander en kregen kans op kans, waaronder zeker 6 grote. De beste was voor Kenneth die moederziel alleen bij de tweede paal op een meter voor het lege doel de bal maar voor het binnenlopen had, maar hij presteerde het om de bal voorlangs te koppen.
Halverwege de eerste helft viel volkomen tegen de verhouding in de 1 – 0. De organisatie, die tot dan moment uitstekend stond, was even ontregeld omdat Ramon na de zoveelste aanslag een paar minuten stond te hinkepinken. Hij verbeet overigens de pijn en ondanks een gehavende knie speelde hij het duel gewoon uit. De tegenpartij profiteerde van de situatie door Ramons directe tegenstander diep te sturen. Vanaf de rand van de 16 schoof hij de bal langs onze doelman. Tot dat moment had Gerrit nog helemaal niets te doen gehad. Het was een tik en voordat we daarvan hersteld waren, stond het 2 – 0, tevens de ruststand.
In het tweede bedrijf hetzelfde beeld. Wij hadden de mogelijkheden, tweemaal zoveel de bal als de opponenten, maar ondanks een ware belegering wilde de bal er maar niet in. Patrick geselde de lat en ook een afstandschot van Luciën ging via de vingertoppen van de Madese doelman op de dwarsligger. Overigens hielpen wij de tegenpartij ook letterlijk een handje. Want na een fraaie hoekschop vanaf links leek Johan vrij in te kunnen koppen, maar Patrick tikte de bal voor zijn hoofd weg.
In de slotfase begonnen bij ons de krachten wat weg te ebben, wat de Madese Boys de gelegenheid gaf tot counteren. Verschillende teamleden waren op zaterdag laat thuisgekomen na een lange reis vanuit de Alpen of pas in de vroege uurtjes na een feestje en dat begon duidelijk door te wegen. Gelukkig voor ons deed een Madese spits een Wim Kieftje toen hij op een meter voor leeg doel de bal nog over tikte. In een eerder stadium hadden de gastheren de paal geraakt. Verdere treffers bleven uit, waardoor het duel op 2 – 0 eindigde, de zoveelste onterechte nederlaag. Het spel was gelukkig opnieuw uitstekend geweest, daar houden we ons maar aan vast.

Gerrits is Doelman, Rainier Grensrechter en Johans familie en schoonfamilie Supporter van de Week. Gerardo heeft vanwege omstandigheden veel wedstrijden moeten missen en had daarom eerst wat moeite om in zijn spel te komen, maar hij begint de laatste tijd duidelijk beter te draaien. Hij is daarom Man van de Week.
Ook deze keer trok Rob U. in het kleedlokaal alle aandacht naar zich toe. Zo liep hij al een jaar lang te verkondigen dat hij tijdens zijn skivakantie in 2013 Nicolien Sauerbreij tegen het lijf gelopen was, een tijdlang gezellig met haar had zitten kletsen en sindsdien contact gehouden heeft. Dit jaar had hij haar opnieuw gezien om vervolgens erachter te komen dat de dame in kwestie Nicolien Sauerbreij helemaal niet is. Verder vertelde Rob U. dat hij er wel eens van droomt dat hij de beste op het veld is. Dat vervolgens het gelach in de wijde omtrek te horen was, zegt meer dan genoeg.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.