Papendrecht 3 – Unitas 4: 2 – 4

Papendrecht 3 – Unitas 4:  2 – 4

Op zaterdag 23 maart; naamdag van de heilige Aquila; 366 jaar nadat Frankrijk en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden het Verdrag van Concordia tekenden waarin de deling van het eiland Sint Maarten geregeld is; 157 jaar nadat New York de wereldprimeur beleefde van de personenlift met valbeveiliging; de 265e geboortedag van de Franse wiskundige en astronoom Pierre-Simon Laplace; de 102e geboortedag van de Duits-Amerikaanse raketpionier Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun; 5 jaar nadat Kathleen Aerts uit de Belgische meidengroep K3 stapte; speelden we op veld 3 het thuisduel tegen Unitas 4.

Ook deze keer aardig wat afmeldingen. Ramon meldde eerst: “Aanwezig, gaarne hele wedstrijd, ik heb nog wat recht te zetten (: ” Gevolgd door: “Ik ga de komende dagen even kijken wat mijn knie doet, deze is aardig gehavend uit de strijd gekomen. Ik houd je op de hoogte.” En tot slot: “JW, je kunt mij voor aankomende zondag definitief van de lijst schrappen. Mijn knie is onvoldoende hersteld.” Kenneth: “Coach JW, ga morgen met spoed naar Oostenrijk voor een behandeling aan mijn hamstringetje in de hoop dat ik volgende week zondag weer inzetbaar ben! Succes. Kessi.” “Hallo Eric, hoe is het ermee? Ben je al weer voldoende hersteld om te kunnen voetballen of is dat nog te vroeg? Je bent aan de beurt, dus normaalgesproken speel je alleen de eerste helft. Zou je zo snel mogelijk kunnen doorgeven wat je doet zodat we tijdig weten hoeveel mensen we hebben? Alvast bedankt en wie weet tot zondag. Groeten, Jan Willem.” “Hallo JW, helaas kan ik nog niet meedoen. Gr Eric.” Verder waren Herman en Arie net als vorige week niet in staat om te voetballen.
“Hallo, 23 maart ben ik erbij. Wissel zitten heb ik geen moeite mee (zal vast nog wel wat beurten achter lopen). Als het maar de eerste helft is. Groeten Wilco.” “Wilco: je loopt inderdaad beurten achter, maar je hebt al zoveel wedstrijden gemist en het is zo lang geleden dat je een hele wedstrijd gespeeld hebt, dat je wat mij betreft gewoon 90 minuten meedoet, mits je dat wilt en op tijd bent natuurlijk. Groeten, Jan Willem.” “Hele wedstrijd is prima, ik zal er zijn.
Groeten Wilco.”

“JW, ik blijf knieproblemen houden. Wanneer er voldoende spelers zijn, geef ik de knie ook voor zondag weer rust. Vooralsnog ga ik ervan uit dat ik er zondag bij moet zijn, maar heb wel een voorwaarde. Ik ga niet 2×45 min met een vlag in mijn handen rennen. Ik vlag eerste helft. Kan ik het misschien ook nog een kwartier proberen in de tweede helft. Mocht er onverhoopt toch genoeg man zijn dan hoor ik het graag, want blijf dan liever thuis. Maar voor nu ben ik er zondag. Groet Edwin.” Wim: “Misschien dat Rob Uitermarkt wel wil vlaggen?” Rob U.: “Geloof dat ik zondag niet kan……familie uitje….. Herman kan tot en met 26 augustus niet i.v.m. vakantie….” “Edwin: je aanwezigheid komende zondag is toch echt wel wenselijk. Ik verwacht niet dat van de vijf mensen die afgezegd hebben er één is, die onverhoopt toch mee kan spelen. En als je er het laatste kwartier in wil, is er vast wel iemand die zijn plaats wil afstaan (lees: Wim). Maar als je liever niet wilt komen, kan dat uiteraard, dan moet je dat even laten weten. Overigens staat Rob U. inderdaad hoog op de lijst met wissels en potentiële kandidaten voor de functie van assistent-scheidsrechter voor de tweede helft, simpelweg omdat Rob U. behoort tot de mensen met de meeste speelminuten. Vandaar dat we bijna onderaan staan. Groeten, Jan Willem.” Edwin: “JW, je kunt zondag op me rekenen. Groet Edwin.”
“Hallo, denk dat ik de 2e helft pas kan komen. Probleem is dat ik de zaterdag met een huis vol 18- en 19 jarigen zit die de gewoonte hebben een hoop herrie te maken en pas vroeg in de ochtend naar huis gaan. Stel dat het meevalt en ik toch voldoende fit ben, kom ik al de 1e helft. Groet, Marcel.” . “Hallo Marcel, je bent zo langzamerhand weer aan de beurt, dus als we er genoeg hebben, is het in principe geen probleem als je pas in de rust komt. Ik weet alleen op dit moment nog niet precies hoeveel we er hebben. Dat weet ik naar verwachting pas tegen het weekend. Tot zondag. Groeten, JW.” Aangezien Patrick een week geleden de nodige schade opgelopen had waarvan hij nog niet hersteld was, wilde ook hij als wissel beginnen. Dat betekende dat met Edwin, Patrick en Marcel de wissels voor de eerste helft al vaststonden.

Onze sponsoren dachten ons scoringsprobleem op te kunnen lossen met het aantrekken van Samuel Eto’o. Tijdens het kennismakingsgesprek maakte teammanager JWDM duidelijk, dat hij de eerste wedstrijden wel steeds een helft wissel zou moeten, aangezien zijn aantal reservebeurten nog op nul staat. Daarop besloot Eto’o toch maar af te zien van zijn overgang naar Zondag 3.
Het Slobbengors bleek op zondagochtend hermetisch afgesloten te zijn door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Voorafgaand aan zijn bezoek aan de nucleaire top wilde Barack Obama graag een sportwedstrijd bekijken en toen hij hoorde van het aantrekkelijke affiche Papendrecht 3 – Unitas 4 wilde hij gelijk naar het Slobbengors. Dit alles was tegen het zere been van de harde kern van Zondag3-supporters. “Willen we meer of minder buitenlanders?”
“Minder, minder, minder!” “Dat gaan we regelen!” De veiligheidsdiensten moesten afdruipen en Obama was daar zo woedend over, dat hij zijn bezoek aan Nederland met een dag uitstelde. Het gescandeer betekende ook Gerardo maar een halfje mee mocht doen. Hij was daar zo verbolgen over, dat hij de opstelling in de fik stak. Dat gaat nog consequenties krijgen.
De harde kern was trouwens nog steeds ontevreden. “Willen we meer of minder Brabanders?” “Minder, minder, minder!” “Dat gaan we regelen!” Dat betekende dat Rainier en Wim voortijdig moesten gaan douchen. Wim was daar zo kwaad over dat hij na afloop zonder iets te zeggen woest naar huis baande. Hij is eind februari 50 geworden en had beloofd ter ere daarvan een rondje te geven. Vorige week kwam hij met de smoes dat hij niet genoeg geld bij zich zou hebben en nou vertrok hij als een dief in de nacht. Van dat rondje zal wel net zoveel terechtkomen als van dat rondje dat Patrick beloofde te geven na zijn zilveren huwelijksfeest, inmiddels alweer ruim drie maanden geleden. Op dat rondje zitten we nog steeds te wachten.

Waar wij wat slapjes aan het duel begonnen, spoten de gasten uit de startblokken. Het duurde dan ook niet lang, of we stonden met 0 – 1 achter. Daarna waren we beter bij de les. Na een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Johan die gelijk uithaalde. Rob S. fungeerde als bliksemafleider waardoor de Unitas-goalie verrast werd: 1 – 1.
Tien minuten later volgde een fraaie aanval over links. Luciën verstuurde een fantastische voorzet over alle Unitas-verdedigers heen. Rob U. nam de bal prachtig aan en legde deze op fraaie wijze in de rechter benedenhoek: 2 – 1. Rob U. was sowieso ijzersterk in de eerste helft. Het leverde hem de titel “Man van de Week” op.
Na de 2 – 1 hadden we duidelijk de overhand en probeerden dit uit te buiten door op jacht te gaan naar de 3 – 1. Jammer genoeg deden we dit enkele keren wat al te enthousiast wat tot enkele gevaarlijke Unitas-counters leidde. Eén daarvan betekende de 2 – 2, tevens de ruststand.
De eerste 20 minuten van de tweede helft gingen gelijk op. Voorin kwamen we niet tot echt grote kansen. Achterin kwamen we niet in de problemen. Helaas viel vanuit het niets en volledig onnodig de 2 – 3. Een slechte bal van een Unitas-speler ging richting de achterlijn, meters naast ons doel. Toch besloot iemand de bal binnen te houden en legde die vervolgens in de voeten van een Unitas-spits die geen moeite had om te scoren. Het zoveelste weggegeven tegendoelpunt.
In het laatste deel van de wedstrijd gingen we verwoed op jacht naar de gelijkmaker en zochten veelvuldig Patrick. Hij is al maandenlang hopeloos uit vorm en deze keer vormde daar geen uitzondering op. Hij werd alleen voor de Gorinchemse doelman gezet, waarna Patrick begon na te denken met welke voet hij de bal zou schieten. Hij kon geen beslissing nemen, waarna de bal over zijn voeten over de achterlijn rolde. Een hilarisch moment waardoor menigeen in een stuip lag. En toen hij van de bal af moest blijven, deed hij het niet. Luciën legde de bal vanuit een hoekschop van rechts prachtig bij de tweede paal waar twee man van ons klaar stond om te gelijkmaker binnen te knallen. Patrick vond het echter noodzakelijk om de bal met zijn hoofd voor hen weg te werken, waardoor de bal over de achterlijn huppelde.
Wilco was eindelijk weer eens 90 minuten actief en was bijzonder bedrijvig aan onze rechterkant. Eén van die acties leidde hem rechts voor het vijandelijke doel. Vanuit een scherpe hoek schoot hij op de paal.

Zoals zo vaak hadden de tegenstanders aanmerkelijk minder moeite met het afmaken van de kansen. Na een afgeslagen hoekschop schoot een Unitasser de bal van buiten de 16 op ons doel. Door een woud van benen en na een paar keer van richting veranderd te zijn verdween de bal in onze goal. De zoveelste ongelukkige tegentreffer.
Vanaf dat moment liep het niet meer bij ons. “Het voetbal is er helemaal uit”, merkte Rob U. terecht op. De Unitassers waren fysiek sterker dan wij en benutten dat door de slotfase rustig uit te spelen, eindstand: 2 – 4. Vlak voor het laatste fluitsignaal was in ons strafschopgebied nog een merkwaardig incident toen Rob S. probeerde mee te verdedigen. Zijn inspanningen gaan gepaard met veel gekraak, gepiep, gekreun, gerammel en gesteun. De tegenstanders dachten aan een woeste pletwals die zonder stoom begon te raken en schrokken daarvan. Terwijl
Rob S. in werkelijkheid een schattig, teer vlindertje is.
Lange tijd zat een punt erin, maar de uitslag was uiteindelijk redelijk overeenkomstig de verhoudingen op het veld. Edwin is Grensrechter, Peter Bosselaar Scheidsrechter en Arie Supporter van de Week. Hij is inmiddels zo ver met zijn herstel dat hij weer in staat was om naar het Slobbengors te komen. Nou maar hopen dat zijn herstel doorzet en dat hij over een paar weken weer eens actief binnen de lijnen kan zijn.

Opstelling: Gerrit; Rainier (82. Marcel), Wim (70. Edwin), Luciën en Jan Willem; Wilco, Johan, Rob U. en
Gerardo (46. Patrick); Frank en Rob S.
Grensrechter eerste helft: Edwin.
Grensrechter tweede helft: Marcel (82. Rainier.)
Supporters: 15.

Nagekomen bericht:
Op maandag vlogen de hele dag helikopters boven Papendrecht. Iedereen vroeg zich af wat er aan de hand was, maar dankzij Gerardo weten we nu dat Obama in het diepte geheim Papendrecht bezocht.

OBAMA PDRECHT

 

Kenneth in de Sneeuw

Commentaren zijn niet meer mogelijk.