SSW 4 – Papendrecht 3: 5 – 3

SSW 4 – Papendrecht 3:  5 – 3

Op zondag 6 april; naamdag van de heilige Wineboud; de Nationale Feestdag in Thailand; 145 jaar nadat het eerste octrooi op een plastic verleend werd: celluloid; 115 jaar nadat de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary (vermoedelijk) de Noordpool bereikte, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo; 51 jaar nadat de NV Nederlandse Gasunie werd opgericht;
49 jaar nadat vanaf Cape Kennedy de Early Bird gelanceerd werd, de eerste commerciële communicatiesatelliet; de 124e geboortedag van de Nederlandse luchtvaartpionier en vliegtuigbouwer Anthony Fokker; gingen we voor het laatst dit seizoen naar Dordrecht.

Op veler verzoek nog enkele anekdotes uit ons rijke archief.
– Wist u dat onze equipe eens op een doordeweekse avond in Dordrecht moest aantreden tegen O.S.S. en dat de scheidsrechter niet wilde laten aftrappen omdat volgens hem ons rood-zwart te veel zou lijken op het rood-wit van de gastheren, terwijl dat nooit eerder een probleem geweest was vanwege de grote verschillen tussen de tenues?
En dat de arbiter dreigde op het wedstrijdformulier te zetten dat het duel door onze schuld niet gespeeld kon worden, tenzij wij voor andere voetbalshirts zouden zorgen?
En dat Wim toen bij de materiaalman van O.S.S. met veel pijn en moeite andere shirts wist te regelen, maar dat wij wel 10 gulden moesten betalen voor het wassen van de kleding?
En dat wij vervolgens de opponenten tot hun grote frustratie helemaal inmaakten?

– Wist u dat Zondag 1 eens een bekerwedstrijd ruim verloren heeft omdat alleen spelers uit de toenmalige B-selectie meededen?
En dat ondanks het nadere verlies toenmalig coach Wim Veldhuis sr. zijn eigen zoon gewoon 90 minuten lang op de reservebank liet zitten?
En dat Wim Veldhuis jr. zo dé kans om in de voetbalsporen van zijn vader te treden definitief verloren zag gaan?
En dat Wim Veldhuis jr. nog steeds niet over die teleurstelling heen is?

Ook deze week weer veel afmeldingen. Ramon: “Ik ben er helaas nog niet bij, ik vrees dat mijn herstel nog wel even kan duren.” “Hallo, ik moet me voor zondag helaas afmelden. Gr Gerardo.” Patrick: “Ik ben er zondag niet bij. Van A naar Beter heeft me nodig bij het zwarte goud.” “Beste JW, ik ben helaas, door andere voetbalactiviteiten, afwezig. Met vriendelijke groet, Herman.” Arie was nog steeds geblesseerd. Gerrit was eveneens afwezig, waardoor Edwin op het doel ging. De vorige keer schreef Rob S.: “ Bennerbijbeidebij! Groet Rob S.”
“Vanaf morgen hebben we een vijfde persoon in ons team die de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, namelijk Rob van den Sigtenhorst. Van harte Rob en mogen er maar veel slingers en ballonnen opgehangen zijn. Groeten, Jan Willem.” Patrick: “Hey Robbie, van harte met je 50ste verjaardag. Geniet ervan nu het nog kan.”
Rainier: “Van harte kerel!!” Ramon: “Rob, van harte gefeliciteerd!” “Hallo Abraham, gefeliciteerd hoor. Groet, Marcel.” “Beste Rob, van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaring. Met vriendelijke groet, Herman.” “Goedemiddag Rob, nog van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! Op naar de volgende 50 😉 . Groeten Wilco.” “He Rob, met enige vertraging. Maar nog van harte gefeliciteerd! Met vriendelijke groet, Luciën.”
Jan Willem belde op zaterdagmiddag Johan op om hem te vragen om hij mee zou kunnen rijden. “Hoe zo, vind je het te ver fietsen dan?”, vroeg Johan. “Ik vind naar SSW fietsen op de vroege zondagmorgen net iets te ver, ja.”,
zei Jan Willem. “Hoe bedoel je?”, zei Johan, “we spelen toch thuis?” Dan krijgen we tig mails en dan weten sommigen nog niet waar we op zondagmorgen naartoe moeten. Het was dus maar goed dat Jan Willem
Johan opgebeld had, anders had hij gewoon op het Slobbengors gestaan.

Om 10 uur werd afgetrapt op het kunstgrasveld van het sportpark aan de Zeehavenlaan voor de confrontatie met SSW 4. De eerste mogelijkheden waren voor ons dankzij de ijverige Kenneth, maar tot scoren kwamen we niet. Maar als zo vaak gebeurde dat aan de overkant wel, terwijl dat eigenlijk niet nodig was geweest. Een SSW’er ramde de bal blind naar voren in het luchtledige. Het regende lichtjes en op een nat en glad veld met echt gras was de bal mogelijk over de achterlijn gegaan. Onze achterwaartsen gingen er daarom vanuit, dat dat nu ook zou gaan gebeuren, maar zij vergisten zich in de traagheid van het kunstgras en de snelheid van de SSW-spits. Hij kon de bal ongehinderd voorgeven op zijn collega, die geen moeite had om de bal in het lege doel te deponeren.
We lieten ons echter niet uit veld slaan en gingen vrolijk verder met aanvallen. Halverwege de eerste helft belandde de bal na een mooie aanval aan de linkerkant bij Luciën. Hij gaf een fantastische voorzet op Rob S., die de bal op fraaie wijze met de binnenkant van zijn rechtervoet in een keer via de binnenkant van de rechter paal over de doellijn tikte:
1 – 1. Het was pas de eerste treffer dit seizoen van onze, vroeger zo frequent scorende aanvaller en dat een dag voor zijn 50e verjaardag. Het is duidelijk dat Rob S. Man van de Week is.
Een minuut of 7 voor rust volgde een nieuwe, mooie aanval. Met een bekeken boogbal verraste Johan vriend en vijand: 1 – 2. Helaas konden we de voorsprong niet tot aan de rust vasthouden. In de 45e minuut ging Rainier een duel aan met een SSW-aanvaller die dat met zijn been recht vooruit deed. Wij gingen er vanuit dat de arbiter zou fluiten voor een overtreding vanwege inkomen met een gestrekt been, maar het fluitje volgde niet. De SSW’ers speelden daarom gewoon door en schoten de bal tegen het net. Volgens een Dordtse toeschouwer uit buitenspelpositie, maar grensrechter Frank hield zijn vlag omlaag: 2 – 2.

Het was toch al niet de ochtend van Frank, want hij zou er na de rust inkomen, maar toen we aftrapten voor de tweede helft, stonden we met zijn tienen. Geen Frank. Geblesseerde Jan Willem, ons eerste slachtoffer van het kunstgras, ging maar eens in kleedkamer 1 kijken waar Frank gebleven was. Jan Willem nam de nodige vreemde geluiden en geuren waar die uit de toiletruimte vandaan kwamen. Frank bleek bezig de toiletpot tot aan de rand toe te vullen en het duurde even, voordat hij de boel weer op orde had. Overigens had Johan niet eens door dat Jan Willem aan het eind van de eerste helft het veld uitgelopen was. Kunt u nagaan hoe onopvallend hij was vandaag.
In de tweede helft volgden enkele momenten in het strafschopgebied van de uitspelende ploeg die op het Slobbengors elke zondagochtend plaatsvinden zonder dat dit tot ooit een fluitje van de scheidsrechter leidt. Deze keer werd drie maal gefloten en door de leidsman naar de strafschopstip gewezen. Hierbij dient vermeld te worden, dat dit zeker niet elke keer onbegrijpelijk was. Reservedoelman Edwin was één van onze beste mensen vandaag en wist de eerste penalty te keren. Tegen nummer 2 en 3 was hij echter kansloos.
We gaven echter niet op en bleven het proberen. Wim schoot twee maal van afstand naast het Dordtse doel. Een afstandschot van Wilco werd door de SSW-doelman naast de linker paal getikt. Frank legde uit de daarop volgende hoekschop de bal precies in de voeten van de schietgrage Johan. Hij bleef ijzig kalm, nam de bal eerst rustig aan, keek waar het gaatje was en schoot de bal toen onberispelijk hoog in het dak van het doel. Daarna gingen we verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Wat echter niet hielp, was dat Rob U. door het kunstgras last kreeg van zijn rug en eruit moest, terwijl Rob S. met een pijnlijke linkerknie rondliep. Hij verbeet echter de pijn en maakte de 90 minuten gewoon vol. Doordat we vol op aanval speelden, gaven we achterin ruimte weg. De Dordtenaren profiteerde hier een keer van: 5 – 3, tevens de eindstand.
Na de wedstrijd stonden Rainier en Jan Willem buiten de kleedkamer na te praten, toen een reeds omgeklede Frank langskwam met een broekspijp in zijn sok. Voor Rainier reden een lollige opmerking te maken: “Hé, Frank, ben je op de fiets?” Aangezien Frank in Gilze woont, was direct duidelijk dat dit niet serieus bedoeld was. Voor Frank was dit kennelijk niet duidelijk, want hij ging er gewoon serieus op in. “Nee hoor, ik ben weer gewoon met de auto. Hoezo?” Tsja.

Edwin is Doelman, Rob U. Grensrechter, Wilco Invaller en zoals gezegd Rob S. Man van de Week. Zodra wij in de SSW-kantine bekend maakten, dat Rob S. de volgende dag 50 zou worden, waren de Dordtenaren niet meer te houden. Ze bleven in polonaise door de kantine gaan met Rob S. op de schouders. Hij werd verkleed als Abraham en kreeg een schapenkop op – we zaten niet voor niets in Dordt. Wij zetten allemaal een RobS.-masker op en zingen maar. “Paniek, paniek, paniek, Rob S. is antiek. Zet de Botox maar vast klaar, Rob S. is 50 jaar. Oud, ben je bedonderd, 50 is de helft van 100. Tip, tap, top, de eerste 50 jaar zit erop. Allemachtig, wat prachtig, over 30 jaar wordt hij 80. Nee, het is geen flauwekul, Rob S. is officieel een ouwe lul. Pas op brandgevaar, liefst 50 kaarsjes dit jaar. Abraham, wees niet bang, de volgende 50 duren net zo lang. Rob S. is nog niet zo oud, maar hij krijgt het wel benauwd. Hiep hiep hoera, het is feest, bij Rob S. is Abraham langs geweest. Nee, bakker, we hoeven vandaag geen gebak, we hebben al een ouwe taart. Zelf wil hij het niet weten, maar wij zijn het niet vergeten, Rob S. wordt 50. Je kunt het niet aan hem zien, maar Rob S. wordt 5 x 10. Hallo Abraham, verlies niet de moed, ook na 50 is het leven supergoed. We hoeven geen bloemen, we hebben al een ouwe struik. Een grijze haar hier, een rimpel daar, Rob S. wordt 50 jaar. Bij Rob S. is wel gebleken, ouderdom komt met gebreken. Zet de rollator maar vast klaar, Rob S. wordt 50 jaar. Hier zit onze Peer, vanaf morgen is hij geen 49 meer. 50 kaarsjes op een taart, Rob S. wordt al echt bejaard. Iedereen mag het weten, Rob S. heeft al 50 jaar versleten. Voordat je weet dat het er zit, heb je straks een kunstgebit. Wijsheid komt bij Rob S. niet met de jaren, maar wel zijn grijze haren.
Het werd behoorlijk laat zo in de gezellige SSW-kantine. Gelukkig had Rob S. een fijne middag gehad.

Opstelling: Edwin; Rainier, Wim, Eric, Jan Willem (37. Wilco); Marcel, Johan, Rob U. (69. Kenneth) en Luciën;
Rob S. en Kenneth (46. Frank).
Grensrechter eerste helft: Frank.
Grensrechter tweede helft: Kenneth (69. Rob U.).
Toeschouwers: 44.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.