Twee nederlagen in drie dagen

Donderdag 22 april 2010:  Papendrecht 4 – Oosterhout 4:  0 – 4

Zondag 25 april 2010:  Right’Oh 4 – Papendrecht 4:  2 – 1

Eind april moesten we twee duels in drie dagen spelen. Niet iedereen is mans genoeg om dat vol te kunnen houden. De slappelingen onder ons, Wim, Rob S, Wilco, Patrick, Marcel, Kenneth en Edwin, speelden daarom maar één keer mee. Voor de wedstrijd op zondag hadden we de selectie aangevuld met Dirk.
Arie speelde op donderdag slechts een halve wedstrijd mee, maar dat had een aparte reden. De dag voor de uitwedstrijd tegen TSC hadden Arie en Rob S een gezellig samenzijn. Althans, Arie dacht dat. In feite zat het anders. Sinds Arie terug is, is hij weer de grote ster en is Rob S niet meer dan veldvulling, als hij al eens mee mag doen. Dat zit Rob niet lekker. Dus toen Arie even niet oplette, diende Rob hem een kleine hoeveelheid Botox toe. Prompt werd Arie doodziek, kon hij het treffen tegen TSC niet mee doen en kon een excellerende Rob S ons elftal naar de overwinning leiden en eindelijk weer eens scoren. Zo hard is de concurrentie bij ons in de ploeg. Je moet voortdurend over je schouder blijven kijken. Een schrale troost voor Arie was, dat de wolk van vulkanische as uit IJsland er op donderdag voor zorgde, dat Rob S niet op tijd kon zijn om het absolute voetbalspektakel op het Slobbengors tegen Oosterhout 4 mee te maken. Langs het hoofdveld stond net zoveel publiek als normaal bij een voetbalwedstrijd van het eerste. De dolenthousiaste menigte werd opgezweept door een uitzinnige heer Veldhuis sr. Een hele belevenis om mee te maken.
Over het verloop van de thuiswedstrijd tegen Oosterhout 4, de nieuwe nummer 2 uit de stand, kunnen we kort zijn. We speelden opnieuw een puike partij, maar verloren toch. Lang hadden we zicht op een goed resultaat. We creëerden zoals zo vaak een reeks kansen, maar kregen de bal er maar niet in. In de slotfase scoorden de jonge Oosterhouters, die drie eerste-elftalspelers meegenomen hadden, nog drie keer, waardoor we uiteindelijk met 0 – 4 verloren. Ondanks ons prima spel was scheidsrechter Bosselaar wederom de beste Papendrechter op het veld. Hij werd daarom uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Luciën ging in de rust weg om korfbaltraining te geven. Kennelijk prefereert hij dat boven een potje voetbal met ons. Dat gebrek aan loyaliteit geeft toch te denken. Louwman jr. bleef overigens gewoon. Tenminste één persoon in de familie met een goede smaak. Opmerkelijk was overigens dat Luciën vertrok zonder zich om te kleden. Waarschijnlijk was hij van plan om, zoals gebruikelijk, na afloop van de korfbaltraining te douchen met de knappe dames van Oranje Wit. Niet verkeerd natuurlijk.

Opstelling van de wedstrijd tegen Oosterhout 4
Gerrit; Marcel, Johan, Eric, Jan Willem; Arie (46. Rob U), Edwin (87. Arie), Herman, Luciën (46. Wilco); Kenneth en Patrick.

Op zondagochtend bij aankomst in Geertruidenberg verbaasden we ons over de auto van Wim. We vroegen ons af welke route Wim genomen had. Zijn auto zag eruit of hij net de Dakarrally achter de rug had. Bij het betreden van het hoofdveld van Right’Oh vroegen enkele mensen zich af, of Jan Willem wel zijn best zou gaan doen voor ons. Ze zagen een reclamebord hangen met de tekst: “De Man, voor al uw timmerwerken”. Nou heren, als je Jan Willem al je timmerwerken laat doen, zie je het resultaat direct terug in tv-programma’s als Radar of SOS Verbouwing.
De uitwedstrijd bij middenmoter Right’Oh 4 begonnen we uitstekend. Eerst kreeg Luciën een enorme kans, maar praktisch op de doellijn staand kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Niet veel later stond Arie alleen op een paar meter van het doel, maar de Brabantse doelman wist zijn inzet te keren. Halverwege de eerste helft was het dan wel raak. Johan gaf een mooie pass op Arie, die de bal in één keer doorgaf op Rob S. Alleen voor de keeper bleef hij heel koel en schoof de bal in het doel: 0 – 1. In de negentiende competitiewedstrijd van het seizoen was het de eerste keer dat wij de openingstreffer maakten. We waren daar duidelijk niet meer aan gewend, want het was al weer snel gelijk. Verdedigend hadden we het uitstekend onder controle. De mannen uit Geertruidenberg werden alleen dreigend na hoekschoppen, maar deze waren wel steevast fantastisch genomen en heel gevaarlijk. Eerst werden we nog gered door de lat, maar niet veel later rolde de bal precies tussen iedereen door in ons doel. We kregen voor de rust nog enkele grote kansen op een tweede treffer. Zo verscheen Rob S nogmaals alleen voor de doelman van Right’Oh 4, maar deze keer verwerkte hij Robs schot tot hoekschop.
In de 46e minuut vierde Frank zijn rentree na ruim een half jaar blessureleed. Hij heeft geen last meer van zijn geopereerde knieën. Hij wilde rechtshalf gaan spelen, want hij had gedurende de eerste helft niemand van ons zien lopen op die plek. Het is uiteraard geen verrassing als verteld wordt dat in de opstelling Rob U op die plek stond. Frank was heel blij dat hij weer met ons meedeed. Wij niet.

Ook de tweede helft hielden we het achterin potdicht. De verdediging gaf niet één kans weg, maar Right’Oh wist toch te scoren. Rechts rond de middellijn gaf Jan Willem een verkeerde pass. Zijn enige slechts deze wedstrijd. Een unicum, normaal doet hij niet anders dan slechte passes geven. De aanvoerder pikte de bal op, maar wist niet wat hij ermee moest doen. Volledig uitgeput duwde hij van ruim 40 meter de bal dan maar richting ons doel. Hij trapte ook nog in de grond, waardoor de bal tergend langzaam richting ons doel hobbelde. Waarschijnlijk stond Gerrit van het lekkere weer te genieten, want hij deed niets, waardoor de bal een halve meter van hem vandaan over de doellijn rolde om nog voor het doelnet tot stilstand te komen.
Misdaadverslaggever Arie J. Verzijl had echter een andere verklaring voor de opmerkelijke 2 – 1. Hij had eerder onthuld, dat de afgelopen periode deze site tientallen keren bezocht is vanuit China, waarschijnlijk door de Chinese gokmaffia. En precies op dit moment zit Edwin in China. Dat is geen toeval natuurlijk. We verwonderen ons er al jaren over hoe het komt dat die gozer zwemt in het geld, terwijl de kunstbloemenbusiness al tijden op zijn gat ligt. Verder had de afgelopen dagen opvallend vaak telefoonverkeer plaatsgevonden tussen Edwin en Gerrit. Die 2 – 1 lag derhalve waarschijnlijk al vast voordat we van het Slobbengors vertrokken waren.
We kregen trouwens nog enkele enorme kansen, maar we weigerden de gelijkmaker aan te tekenen. Een kopbal van ons werd van de doellijn gehaald, Arie verzuimde te schieten toen hij de doelman al gepasseerd, waarna een tegenstander hem de bal wist te ontfutselen, en Herman zette Rob S na een listig genomen vrije trap alleen voor de keeper op enkele meters van het doel, maar Rob S schoot de bal onbegrijpelijk naast.
Na afloop werd gefoeterd op de grensrechter en de scheidsrechter, en niet geheel ten onrechte. De scheidsrechter floot duidelijk enkele keren in ons nadeel. En de grensrechter gooide wel heel gemakkelijk de vlag omhoog, waarna steevast een fluitsignaal van de scheidsrechter volgde. En inderdaad, het was enkele keren heel irritant, met name toen Rob S afgevlagd en afgefloten werd, toen hij alleen op de keeper afging, terwijl hij wel heel duidelijk van achter de bal kwam toen hij die overnam van Luciën. Maar we moeten ook reëel blijven. We hebben het qua grens- en scheidsrechters heel wat erger meegemaakt. En verder is het zo, dat als de tegenstanders niet één uitgespeelde kans weten te creëren en ze krijgen zomaar een doelpunt cadeau en als we zelf van de zeven 100-procentkansen er maar één weten te benutten, we niet moeten zeuren, maar de hand in eigen boezem moeten steken en toegeven, dat het vooral onze eigen schuld is, dat we verloren. Al moet hier onmiddellijk aan toegevoegd worden, dat het op onze leeftijd toch wel heel zwaar is om drie wedstrijden in iets meer dan een week te spelen, waarvan de laatste twee in drie dagen. Het opvallendst hierbij was, dat voormalig loopwonder Johan zelf om een wisselbeurt vroeg. Je wordt ouder papa.
De derde helft was heel spannend, maar werd uiteindelijk in ons voordeel beslist door een geniale actie van Rob S. Zittend op het terras achter de kantine van Right’Oh ontblootte hij opeens zijn bovenlichaam. Wij zijn daar inmiddels aan gewend, maar de Geertruidenbergers niet. Bij de aanblik van die blubbermassa verlieten zij onmiddellijk lijkbleek, kotsend en vol walging het gemeentelijk sportpark. De winst van de derde helft ontlokte de Brabanders van ons team, Wim en Frank, tot een polonaise in de kantine op de vrolijke noten van een Brabantse kraker. Tenslotte willen we Wims schoonmoeder nog bedanken voor het rondje ter gelegenheid van haar verjaardag. En nog gefeliciteerd natuurlijk.

Opstelling van de wedstrijd tegen Righ’Oh 4
Gerrit; Dirk, Wim (78. Johan), Eric, Jan Willem; Rob U, Johan (46. Frank), Herman, Luciën; Arie en Rob S.

Laatste nieuws:

28 april 2010: Dubbelklapper JWDM
Lees de wedstrijdverslagen van de laatste 2 partijen tegen Oosterhout en Right’Oh. Onze verslaggever JWDM is wederom op dreef, kortom: dubbel genieten!

Commentaren zijn niet meer mogelijk.