Papendrecht 3 – TSC 8: 2 – 2

Papendrecht 3 – TSC 8:  2 – 2

Op zondag 13 april; naamdag van de heilige Gundisalvus; de laatste dag van de 5e voorjaarsfair Lentiade in het Lingebos die in het teken stond van lente, leven & lifestyle; 22 jaar na de aardbeving bij Roermond; de 93e geboortedag van Jean Delieu; 2 dagen na de 39e verjaardag van prins Floris en de 7e verjaardag van prinses Ariane; drie dagen na de Dag van de Duitse Taal en de Dag van de Slager; een dag na de Nationale Stiefmoederdag; vier dagen voor de Nationale Secretaressendag; traden we op veld 3 van het Slobbengors aan tegen het achtste van het Oosterhoutse TSC.

En weer regende het mails. “Hallo, ik heb nog te veel last van mijn enkel. Ik meld me daarom voor zondag a.s. af. Mocht het zondagmorgen toch beter zijn, kom ik naar de voetbal maar reken er niet op. Groet, Gerardo.” “Rob S. moet mogelijk naar het buitenland. Zodra daar meer duidelijkheid over bestaat, laat hij dat weten. Groeten, Jan Willem.” Rob S.: “Het is duidelijk. Hij moet naar het buitenland, maar buiten dat zou hij komend weekend ook niet gespeeld hebben. Zijn linkerknie is gezwollen en pijnlijk….. ja hij is inderdaad echt een dagje ouder aan het worden. Kunstgras blijft lastig!”
“De afgelopen weken heb ik keihard aan mijn revalidatie gewerkt! Mede door het intensief volgen van Yogalessen is het herstel voorspoediger verlopen dan verwacht. De knie is nog niet helemaal pijnvrij, maar voelt op dit moment goed genoeg aan om weer de wei in te gaan. Ik wil het in ieder geval komende zondag weer proberen, als het mogelijk is zou ik graag de eerste helft starten. Grt, Ramon Giggs.” “Hallo Ramon, dat is goed om te horen. Tot zondag. Groeten, Jan Willem.”
“Hoi JW, ben er weer bij zondag, graag een klein invalbeurtje! Groet, Arie.” “Dat zijn goede berichten, Arie. Edwin heeft aangegeven dat hij verwacht niet een hele wedstrijd te kunnen spelen. Edwin: als jij het pakweg een minuut of 70 à 75 volhoudt, dan kan Arie in de slotfase jou komen vervangen. Is dat een idee? Groeten, Jan Willem.” “Voor mij een prima idee. Groet, Arie.” Edwin: “Prima plan!” “Ik hoop er weer te zijn! Frank.”
Herman had zich eerst afgemeld, maar: “Waar spelen jullie a.s. zondag. Kan ik nog aansluiten?”
“Hallo Herman, we spelen zondag 13 april om 10 uur thuis tegen TSC 8. Tot nu toe hebben we altijd van dat team verloren. Uit werd het op kunstgras 5 – 1. Vanzelfsprekend ben je van harte welkom. Op papier hebben we er zonder jou 14, maar daar zitten aardig wat kneuzen en vraagtekens ben, inclusief mezelf. Als je komt, ben je er dan de hele wedstrijd, of moet je soms eerder weg om als trainer te fungeren? Groeten, Jan Willem.” Herman: “Ik ben er de gehele wedstrijd, ik ben vrij als trainer a.s. Zondag.”

Vlak voor het weekend ontvingen we de volgende mededeling. “BREAKING NEWS STOP DE PERSEN!!! De data van ons bekeravontuur zijn bekend. De halve finale vindt plaats in het tweede weekend van mei: zondag 11 mei 2014, Papendrecht 3 – Ophemert 2, aanvang: 10.00 uur. Volgens Theo Wolters heeft Fox al de nodige belangstelling getoond. Over het arbitrale trio is nog niets bekend, maar naar verluid hebben de heren Kuipers, Makkelie en Blom er wel oren naar. De andere wedstrijd is Jan van Arckel 4 – DSC 5. De finale is op zaterdag 31 mei om 11 uur op het terrein van SC Everstein.”
“Hoi, inderdaad breaking news precies op het moment dat mijn lang verwachte rentree aanstaande is. Wat wel minder is dat ik de eventuele finale zal missen, ik ben dat weekend weg….. Het zal me er overigens niet van weerhouden Zondag 3 op 11 mei hoe dan ook die finale in te krijgen! Tot zondag, Arie.”
Een paar uur voor het beginsignaal kregen we een laatste mail. Datum: Sun 13 Apr 2014 06:09:54, van: Luciën “All, ik ben er niet bij vandaag. Vannacht ziek geworden. Succes vandaag!” Iedereen weet dat Luciën de tas met de waterzak en de drie ballen heeft, maar niemand was langs Luciën gegaan om de spullen op te halen. Gelukkig haalde de onvolprezen heer Van Steenis ons uit de brand door ons drie ballen te overhandigen.

Ook deze keer was de openingsfase voor ons. Twee keer zagen we een mooie voorzet vanaf rechts. De eerste keer raakte Johan de bal niet goed, de tweede keer gebeurde dat met Patrick. Patrick schoot de bal even later in het doel, maar volgens de leidsman had Patrick even daarvoor hands gemaakt.
Vervolgens brak de bekende fase met pech aan. Eerst moest Wilco na een duel met een TSC-middenvelder het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. Halverwege de eerste helft kregen de tegenpartij een vrije trap buiten het strafschopgebied, vanuit ons perspectief gezien schuin links voor het doel. Onze doelverdediger had een muurtje neergezet, dat uiteenweek nadat de vrije trap genomen was. De bal werd van richting veranderd, kreeg een rare curve en plofte een paar meter voor de doellijn op het veld neer, daar waar het zanderig en hobbelig was. Door dit alles was onze doelman volkomen verrast en grabbelde daardoor naast de bal: 0 – 1.
Een paar minuten voor rust begon Ramon aan een prachtige solo aan de rechterkant. Hij wist uiteindelijk de bal voor te krijgen. Patrick kreeg nog net een teen tegen de bal, waardoor deze over de doellijn hobbelde: 1 – 1, tevens de ruststand.

We speelden weliswaar geen geweldige pot, maar wel een degelijke. Het team zat goed in elkaar en achterin werd onder leiding van onze sterke keeper, die enkele prachtige reddingen verrichtte, weinig weggegeven. Voorin wisten we verscheidene kansen te creëren. Na een minuut of 70 joeg Ramon, onze beste speler vandaag dus Speler van de Week, goed door op de laatste man. Ramon wist de bal af te pakken waardoor hij richting de TSC-doelman kon gaan. Ramon legde de bal naar rechts naar Patrick die goed meegelopen was: 2 – 1.
In de slotfase waren we duidelijk de betere ploeg en het zag er geen moment naar uit dat we de zekere overwinning nog uit handen zouden geven. Totdat een TSC’er de bal diep gaf naar hun linkerkant. Uw verslaggever, die stond te vlaggen, was ervan overtuigd dat het buitenspel was en stak daarom zijn vlag omhoog. De scheidsrechter ging daar echter niet op in. De TSC’ers konden daardoor gewoon verder gaan met aanvallen. Een halve minuut later werd de bal in de doelmond gebracht. Eerst bracht onze doelman redding, daarna kwam de bal tegen de onderkant van de lat, waarna Edwin en Johan de bal gezamenlijk wegwerkten, waarbij het net bolde doordat Johan daar met zijn hand tegenaan kwam. Volgens de op de doellijn staande Johan en Edwin was de bal niet over de doellijn gegaan, maar de arbiter floot gewoon voor een treffer: 2 – 2, tevens de eindstand.
Johan en Edwin waren woedend op uw verslaggever omdat ik de hele tijd met de vlag omhoog was blijven staan ter hoogte van de positie waar het een halve minuut daarvoor buitenspel geweest was en ik daarom niet had kunnen constateren of de bal de doellijn wel of niet gepasseerd was. Mijn falen kostte ons daarom de logische en terechte zege. Als straf daarom geen Grensrechter van de Week en voor mezelf een schorsing voor komend weekend.

Het moet wel aan mij liggen, zeker als je je bedenkt dat het niet de eerste keer is dat mijn vlaggen tot tegendoelpunten heeft geleid, bijvoorbeeld doordat mijn vlagsignalen weggewimpeld werden terwijl aan de overkant elk vlagsignaal overgenomen werd, ook als dat volkomen ten onrechte was. En het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn. Het zou dus helpen als we zouden gaan vlaggen op dezelfde wijze als nogal eens aan de overkant gebeurt. Wij vinden het echter belangrijk een voorbeeld te zijn en blijven ons daarom zoveel mogelijk houden aan het spreekwoord: “eerlijk duurt het langst”, ook al leidt dat tot extra veel verliespunten. Het is misschien ook wel een idee om de volgende keer als vlagger in plaats van een onzichtbare, kleurloze mislukkeling, een gekke Henkie, die daarom niet serieus genomen en volledig genegeerd wordt, voor een charismatische, krachtige persoonlijkheid, een echte leider met uitstraling en overwicht te gaan. Dan halen we tenminste weer eens wat punten.

De TSC’ers konden hun geluk niet op over het onverwachte punt. En onze penningmeester ook niet, want de kantine draaide een recordomzet. Ze trakteerden ons op een kansloze nederlaag in de derde helft, maar ook stukjes frikandel aan onze laatblijvers. Bedankt mannen, het was gezellig.

2 Antwoorden op “Papendrecht 3 – TSC 8: 2 – 2”

  1. Makkelie schreef:

    Beste JW ik heb het eens vanaf een standje bekeken maar de bal was WEL over de lijn en het was OOK buitenspel…….