TSC 5 – Papendrecht 4: 2 – 3

Op zondag 18 april 2010, de derde dag van de kampeertiendaagse dienden we voor de laatste keer van het seizoen vroeg op het Slobbengors te zijn. We vertrokken al om 9 voor 9. Voor de derde en laatste keer stond een wedstrijd in Oosterhout op het programma.
Als we vroeg op moeten, is altijd de vraag, hoe fit sommigen zijn. Zo hadden Edwin en Rob S. weer huisgehouden in Willaerts. Zelfs na sluitingstijd waren ze nog een uur buiten blijven hangen. Edwin wilde wel naar huis, maar dat ging heel moeilijk: “Oh Rob, ik heb er geen kràààcht meer voor”. Waarop Rob antwoordde: “Oh Ed, ik ben gebróóóken”. Edwin en Rob S., de Papendrechtse versie van Geer en Goor, kwamen dan ook met kleine oogjes aangereden. Om dit te verbergen, had Edwin een jaren-70-zonnebril van zijn vader opgezet. Rob U heeft inmiddels aangegeven graag een keer mee te willen met de alimentatieclub. Wij zien dat nog niet gebeuren. Het mag vast niet van Petra. Maar Rob U weet gelukkig wel zijn plek. Hij pleegt zijn mails te ondertekenen met Robbie 2. Aan de onaantastbare Rob S kan hij bij lange na niet tippen.
Maar goed, Edwin en Rob S. waren er in elk geval. Arie durfde ons na zijn erbarmelijke optreden van vorige week niet onder ogen te komen en bleef daarom thuis, zogenaamd omdat hij ziek was. We hebben je alweer vergeven hoor, Arie. Kom maar weer gewoon de volgende wedstrijd. Gerardo was er eveneens niet. Zijn vorige week opgelopen knieblessure is dermate ernstig, dat hij voorlopig niet kan spelen. Edwin was zo handig geweest zich te laten ophalen door Luciën. Heel verstandig, gezien de staat waarin Edwin verkeerde. In zijn eentje had hij het Slobbengors ongetwijfeld niet kunnen vinden.
Na het dramatische optreden van enkele Papendrechters een week geleden werd besloten tot een stevige interventie. Zoals tijdens het vorige verslag al aangekondigd werden de drie dissonanten van de thuiswedstrijd tegen Veerse Boys, Jan Willem, Rob en Rob, wissel gezet. Het bleek een gouden greep te zijn. Tenminste een helft verlost van die kneuzen stond een eersteklas ploeg op het Oosterhoutse revier. En het moet gezegd: getergd door de disciplinaire straf speelde het genoemde trio eveneens solide. “Ook Rob U?” zult u denken. Ja, ook Rob U. Hij heeft de laatste tijd slechts twee keer goed gespeeld: uit bij DVVC en vandaag. Beide keren stond hij een helft wissel. Voortaan zou dat eigenlijk de strategie moeten zijn: Rob U maximaal 45 minuten laten spelen. Dat kan hij nog wel aan. Een hele pot voetbal is gewoon te veel voor hem tegenwoordig.

Ook deze wedstrijd begonnen we uitstekend. We zetten prima druk op de tegenstanders en zetten hen vast op eigen helft. Hierdoor waren we het eerste kwartier heer en meester. Zoals het hele seizoen al kwamen we echter niet tot scoren, ondanks een vijftal gevaarlijk schoten, vooral van Kenneth. Zoals gebruikelijk speelden we na de openingsfase een minuut of 10 wat minder, wat tot enkele kansen voor de Brabanders leidde. Eerst werd Gerrit nog geholpen door de lat. Halverwege de eerste helft was hij kansloos toen de TSC-spits alleen op hem af kon gaan en de bal hard door zijn benen schoot: 1 – 0.
Al snel namen we het initiatief weer over. Na ruim een half uur werd Kenneth op rechts alleen op de Oosterhoutse doelman afgestuurd. Hij schoot de bal tegen de binnenkant van de verste paal. Rob S was goed meegelopen. Hij kreeg de bal in zijn loop per ongeluk tegen zijn rechtervoet, waarna het geblokte canvas in de rechterbovenhoek verdween: 1 – 1. Bij de in het blauw gehulde TSC-spelers liepen overigens over het algemeen keurige mensen. Zo werd grensrechter Jan Willem na een overigens terecht gegeven vlagsignaal wegens buitenspel door de rechtshalf “uitgescholden” voor koekenbakker. Zo kan het dus ook.
In de tweede helft gooiden we enkele zaken om. Marcel werd voor het eerst in zijn carrière tot voorstopper gebombardeerd. Hij deed het geweldig en werd daarom uitgeroepen tot speler van de week. Eigenlijk is voorstopper een taak die Marcel wel ligt. Een beetje dom de bal tegen houden en weg rammen en verder de gevaarlijke aanvaller uitschakelen door steevast meedogenloos als een Zuid-Amerikaanse verdediger in te grijpen. Bloed aan de paal. Marcel Knipscheermes heeft zijn naam en woeste uiterlijk mee natuurlijk.
Ook de tweede helft begonnen we degelijk, al was het oppassen geblazen voor de counter. Bij één uitbraak kon een aanvaller van TSC 5 richting Gerrit gaan met Jan Willem in zijn nek. De penalty tegen en bijbehorende rode kaart van vorige week waren Jan Willem kennelijk pico bello bevallen, want hij ging het duel met zijn tegenstander wel erg risicovol in. Gelukkig had het deze keer geen consequenties.

Na ruim een uur voetballen werd Kenneth op links diep gestuurd. Vlak voor de achterlijn zette hij voor, waarna Rob U de bal op onberispelijke wijze langs enkele verdedigers en de keeper over de doellijn knalde. Tot onze verbijstering werd het doelpunt door de verder overigens aardig fluitende man in het oranje afgekeurd wegens buitenspel. Ook veel tegenstanders konden die beslissing trouwens niet volgen. Het was voor ons het sein nog een stapje extra te zetten en een paar minuten later had dat succes. Kenneth kon alleen op de Brabantse doelman afgaan en door die te poorten zette Kenneth ons op voorsprong. TSC probeerde wel in de aanval te gaan, maar echt druk had Gerrit het niet. Slechts één keer werden de Oosterhouters echt gevaarlijk, maar toen werd het wel prompt 2 – 2.
We bleven echter de overwinning ruiken en besloten een soort alles of niets te gaan spelen door Edwin in te ruilen voor Rob S. Dit bleek fantastisch uit te pakken, toen een minuut of 6 voor tijd Johan op rechts vrijgespeeld werd en hij de knikker vanaf een meter of 25 met een verwoestende boogbal in de verre bovenhoek knalde, à la René van de Gijp in zijn laatste thuisduel voor PSV. Het doelpunt van het jaar. De laatste minuten hielden we het dicht achterin, waardoor 2 – 3 de eindstand werd. Onze eerste uitoverwinning van het jaar.
Na afloop werd de winst uitgebreid gevierd buiten de TSC-kantine in een heerlijk voorjaarszonnetje. De kantine boekte een recordomzet. Edwin had nog zo veel alcohol in zijn bloed zitten van de nacht ervoor, dat hij besloot niet na te borrelen en gelijk terug te gaan naar het Slobbengors. Op zich knap dat hij tijdens het voetballen tenminste nog bij tijd en wijle op zijn benen kon staan. Tenslotte wil ik nog meegeven dat ik van de week Teus Baars weer eens in zijn Porsche voorbij zag scheuren. Ik heb dan altijd de neiging om te kijken of erop staat: “Deze peperdure bolide werd mede mogelijk gemaakt door KD Home Products”. Die tekst ontbreekt echter nog steeds. Ach ja, je moet je geld toch ergens laten, niet waar.

Opstelling:  Gerrit; Marcel, Wim, Eric (46. Jan Willem) en Wilco, Edwin (78. Rob S.), Johan, Herman en Luciën; Patrick en Rob S (46. Rob U.).

Laatste nieuws:

20 april 2010: Chinese gokmaffia actief in laagste regionen amateurvoetbal
Na gedegen onderzoek is gebleken dat de Chinese gokmaffia inmiddels haar werkgebied verlegd heeft naar de kelder van het amateurvoetbal. Er hangt een mistig gordijn over de uitslag van de wedstrijd van Zondag 4 tegen TSC die is geëindigd in 2-3. Zondag 4 haalt ineens drie punten weg uit Brabant. De bewijzen dat hier iets niet in de haak is stapelen zich echter in rap tempo op. Zo is ook de site zondagvoetbal.nl tegen het licht gehouden. De site blijkt de afgelopen week vanuit het verre China liefst 16 maal bezocht te zijn. Zie het staatje hieronder. Het hele zaakje stinkt ontegenzeggelijk.

Land  Aantal bezoeken
1 Netherlands:  438
2 China:  16
3 Belgium:  2
4 – 8 United Kingdom, Qatar, Germany, United States, Hungary:  1

U kunt ook nog zien dat de sjeik van Qatar nog steeds geïnteresseerd is in het team, blijkt Johan Derksen toch weer goed geïnformeerd. Voor wie het toch wil lezen, het verslag van JWDM staat online.

19 april 2010: Zondag 4 wint van TSC, uitslag 2-3
Op een mooie zaterdagochtend voor de wedstrijd tegen TSC treffen Rob S. en Arie V. elkaar in hartje centrum Papendrecht. Rob heeft zichzelf getrakteerd op een heerlijk ijsje, ook al was die niet geheel verdiend. Zo vond hijzelf. Hij zat nog al met zijn 5 gemiste kansen van afgelopen zondag in zijn maag. Arie merkte echter fijntjes op dat Rob, als maker van een kampioenschapsdoelpunt in de glorieuze wedstrijd tegen DIVO, zich het missen van een enkel kansje niet behoefde aan te trekken. De aswolk in het hoofd van Rob verdween direct en hij zette zijn zaterdag voort door naar zijn broertje te gaan voor een bakkie, een massage en de visjes. Een dag later leidt een excellerende Rob zijn team naar de overwinning tegen TSC. Hij wist echter niet dat de aswolk zijn intrede had gedaan bij Arie, van wie de rest van het weekend bijzonder weinig meer vernomen is. Daarom hierbij te koop: 1 aswolk, gratis af te halen.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.