Frank in de bocht

Frank in de bocht

“Herken mezelf niet, maar dat is niet nieuw! Identiteitscrisis!? Jaren geleden gold ik als het grootste talent van de voetbalvereniging Papendrecht. Onder de bezielende leiding van trainer Advocaat, alias de “Spijker”, kwamen mijn kwaliteiten meer dan ooit naar boven drijven. Hij gaf mij het broodnodige zelfvertrouwen en hij draaide precies op het goede moment aan de juiste knoppen. Zoals Obelix vroeger in de toverdrank was gevallen, waren ze bij mij thuis iets te scheutig met testosteron geweest, liep als een blinde achter alles aan wat vrouwelijk was, en draaide in tegenstelling tot mijn grote voorbeeld “trainer Wim Advocaat” regelmatig aan de “verkeerde” knoppen! Toch haalde Wim eruit wat al jaren onder de oppervlakte broeide, een slapende vulkaan, die eenmaal wakker geschud “ejaculerend” mijn overdosis aan talent naar buiten blies! Eindelijk werd zichtbaar, wat zichtbaar moest worden. “Karma” houd je niet voor de gek! Onder Advocaat kwam ik tot volledige wasdom. Papendrecht had weer iemand om van te houden!

Het hondstrouwe Papendrecht publiek doopte mijn naam als snel om naar “Bats de Draaitol”. Na “Piet de Pet”, “Bolle Kees” en natuurlijk “Aai de Sok” eindelijk weer een Geuzentitel die recht deed aan de welhaast mythische kwaliteiten die mij in die periode van mijn leven werden toegedicht! Ik bleef echter met mijn beide benen stevig op de grond staan en heb, bescheiden als ik ben, op het hoogtepunt van mijn carrière zelfs een standbeeld geweigerd! Nu staat er een beeld van de zittende Ertepeller op de plek waar ik had ik kunnen staan, maar daar heb ik vrede mee, want ik heb een hekel aan heldenverering.
Toch kijk ik met enige trots terug op die tijd, …want hoe oud ben je dan helemaal, ..15 jaar!?, en zonder overdrijven was ik toen eigenlijk al gepokt en gemazeld! Met mijn op die leeftijd welhaast onwerkelijk spelinzicht ademde ik de rust van een Tibetaan en de scherpte van een havik. Het gevolg: ik reeg succes aan succes. Trof desondanks toch mijn “Achilles”,…………., werd slachtoffer van mijn buitensporige Testosteronspiegel. Ik kon als 16-17 jarige niet meer de volledige focus op het voetbal houden, werd afgeleid door alles wat hoger praatte dan ik en dan heb ik het niet over Joop van Daele!!

Heren, we gaan weer beginnen. Zoals elk seizoen loop ik weer over van zelfvertrouwen. Zal ik dit seizoen weer pieken zoals in 1985, of zullen mijn acties weer sterven in schoonheid en mij wederom veroordelen tot een seizoen op de bank en de hoon van mijn teamgenoten! Ik heb in alle bescheidenheid goede hoop! Met vriendelijke groet, Bats de Draaitol, ook wel Eeg voor intimi!”

Johan: “Waar is het onderweg toch misgegaan met deze ooit zo talentvolle nazaat van Wim Advocaat. Deze Papendrechtse Paul Gascoigne hoopt dit jaar weer op een basisplaats in het 3e, voorheen het 4e. Succes Eeg, zet um op!”
Rob U.: “Helaas is Frank net zo langdradig met zijn teksten als op het veld…”
“Beter een lange draad dan helemaal geen draad. Met vriendelijke groet, Herman.”

Commentaren zijn niet meer mogelijk.