Papendrecht 3 – Beek Vooruit 12: 0 – 3

Papendrecht 3 – Beek Vooruit 12:  0 – 3

Op zondag 19 oktober; naamdag van de heilige Veranus (ook Véran, Vérand of Vrain) van Cavaillon; de 77e sterfdag van de Nieuw-Zeelands/Britse natuur- en scheikundige en Nobelprijswinnaar Ernest Rutherford, 1e Baron Rutherford of Nelson; een dag na de Grande Finale op winkelcentrum Westpolder; de 50e verjaardag van Eric Hoorn; de laatste zondag in 2014 met zomertijd; speelden we na een herfststop van bijna drie weken thuis tegen koploper Beek Vooruit 12.

Hoi, moet me afmelden voor 19-10, daarna ben ik er weer gewoon.
Gr Rainier.” “Voor 19 oktober meld ik mij af….. Gr Eric.” “Helaas voor jullie, maar ik moet me afmelden voor zondag 19 oktober… Zit dan weer eens op zee.. hopelijk de laatste keer tussen de vissen en windmolens… Groet, Rob.” “Neem je de volgende keer gelijk een visje voor ons mee, Rob? Groeten, Jan Willem.”
“Hallo allemaal, voor wie het niet meegekregen heeft: Eric is er niet omdat hij zijn 50e verjaardag viert. Van harte, Abraham! We verwachten komende zondagmiddag uiteraard een rondje. Nu maar hopen dat je niet naar hetzelfde dramatische niveau afzakt als dat van mensen die eerder 50 geworden zijn en die Rob heten. Sinds zij het vijfde kruisje achter hun naam hebben staan, hebben ze werkelijks niets fatsoenlijks meer laten zien op de groene grasmat. Groeten, Jan Willem.”
“Eric van harte. Met vriendelijke groet, Luciën. “Eric, alsnog gefeliciteerd Abraham…. En hoho JW….. Ik vond Rob S. afgelopen zondag tot de beteren horen met noeste arbeid. En Rob U…. tja zijn laatste goede wedstrijd dateert inderdaad uit het kampioensjaar. Groet Edwin.” “Eric Gefeliciteerd!! En welcome to the club. Het is goed toeven hier (als je viagra hebt!). Geniet ze. Rob S.” “Eric, nog gefeliciteerd. Precies op de helft!!! Groet, Marcel.” “Hi, Eric, van harte kerel!! 🙂 . Best Regards, Rainier.”

“Hallo Jan Willem, zondag ben ik erbij. Je mag me als wissel noteren voor de eerste helft. Volgende week weet ik nog niet. Groeten Wilco.” “19 okt aanwezig. Edwin.” “Ik ben d’r ook weer hoor. Met vriendelijke groet, Luciën.” Ramon: “Aanwezig! Sta ik de 1ste of 2de helft reserve?” “Ramon, ik heb je op dit moment voor de eerste helft wissel staan. Maar het is pas zaterdagmiddag, dus dat kan nog veranderen als nog iemand zich afmeldt. Groeten, Jan Willem.”
Ramon: “Ongeslagen met onze nieuwe aanvoerder!” “Hallo, dat klopt, heb zomaar ’t gevoel dat dat ook zo blijft, die ongeslagen status haha. Een beetje laat, maar ik ben erbij zondag, was nog ff spannend of ik kon meedoen in verband met een weekje weg. Groet, Marcel.”. “Altijd belangrijk dat de aanvoerder erbij is! JW, ik wil wel beginnen. Wim.”

“Kenneth en Frank: jullie moeten onderling maar uitvechten wie de eerste helft wissel staat en wie de tweede. Groeten, Jan Willem.” Kenneth: “Hey kale inktvisdrol, is het goed als ik de eerste helft mag toekijken? Kessi.” Johan: “Kessi, ben bang dat je helemaal niet speelt, disciplinair gestraft wegens uitschelden van de grote leider!” “Het is nooit verstandig om Marcel uit te schelden. Voor je het weet heb je een hoek te pakken. Ik denk dat Kenneth morgen gelijk zijn voetbaltas moet inleveren bij Marcel. Groeten, Jan Willem.” Marcel: “Heb ze voor minder neergelegd.
Dhr. vd Hoven kan voor de zekerheid beter zijn polissen even nakijken!! 😉 .” Kenneth: “Degene die ik bedoelde heeft al geantwoord… Thanks Glimbol. Kessi ⚽.”
De teammanager krijgt steeds complimenten vanwege zijn snelle reactie op de zaterdagse mails. Ja, vinden jullie het gek. Dan komt pas de echte stroom op gang en bedenken mensen opeens dat ze niet kunnen. Is weer regelmatig stressen of we er wel genoeg hebben. Deze zaterdag: “Hallo allemaal, ik kan op dit moment wel mails versturen, maar niet ontvangen. Mocht je iets belangrijks te melden hebben, kun je het beste contact opnemen met Johan. Groeten, Jan Willem.” Moet ik vaker doen. Heb nog nooit zo’n rustige zaterdag gehad.

Wim begon weer als aanvoerder. De afgelopen voetballoze weken had gelegenheidsaanvoerder Marcel zich in de media nogal schamper over ons team uitgelaten en dat was niet in goede aarde gevallen. Zo antwoordde hij in een onderhoud met interviewer Jack van G. op de vraag: “Dus Zondag 3 is in feite niet meer dan Kessi?”, met: “Ja, daar komt het in feite wel op neer”. Ook zei hij dat de slechte resultaten van de afgelopen tijd het gevolg zijn van een falende opleiding. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Marcel op het matje geroepen werd bij de hoge heren. De uitkomst was dat hij wel mag blijven, maar dat hij de aanvoerdersband weer moest inleveren. En terecht.

Nog voordat we begonnen waren, rolde de ene grap na de andere over veld 4. “Beek Vooruit tegen Buik Vooruit”, aldus Gerrit. Normaal begroet hij de tegenstanders altijd met: “Goedemorgen, mannen!”, maar dat had deze keer geen zin. Gerrit kreeg even de neiging om de ravottende jongelui tot de orde te roepen, ze tot stilte te manen, ze te laten zitten en hun boeken tevoorschijn te halen of anders met een schriftelijke overhoring te dreigen. Want de tegenstanders waren jong. Heel erg jong.
In de eerste helft bleven de jongens uit Prinsenbeek maar draven. We kwamen er nauwelijks uit, maar desondanks stond de organisatie prima. Eigenlijk viel slechts één moment van onachtzaamheid te noteren. Uiteraard was dat bij een hoekschop en uiteraard leidde dit tot een goal: 0 – 1.
De gasten hadden het meeste balbezit, maar kansen gaven we nauwelijks weg. In de buurt van het Brabantse doel kwamen we trouwens ook nauwelijks. We kwamen niet verder dan afzwaaiers van Frank en Arie en een voorzet-schot van Jan Willem. Iedereen liep zich het leplazarus, maar tegen het leeftijdsverschil van 30 jaar konden we gewoon niet op. Ondanks dat eenieder bij ons met zijn tong op zijn schoenen liep, bleef Frank maar roepen dat we meer moesten doen. Hij kan maar niet begrijpen dat we niet meer de kracht, conditie en snelheid hebben van enkele decennia geleden. Normaal roept hij aardig wat goedbedoelde, maar wezenloze aanwijzingen, maar deze keer maakte hij het wel heel erg bont. De tegenstanders vroegen zich af wat voor pillen hij gedropt had.

Frank gebruikte bij zijn geroep jaren-negentigtaal. Toen waren de tegenstanders nog niet eens geboren. Ze lagen dan ook continu dubbel. Ze hadden geen idee waar Frank het over had, Hij gebruikte kreten als: “ik flow als een beest, freaken, space gewoon dude, spiegedelies, basic vers, NOT!”, o-kidoki, behoorlijk kansloos”, “prrrima de luxe, tádàààààm, yo wack te mellow wow cool heavyyyyyyyy beestachtig dope, tjek hut out, ken you feel it, percies, zijn we een beetje sombi downie, niet te naar bro, boeiûûûhhh, ekzakt”, “hores, hoest, ik ga hárd, niet te doen, tricky mèhn”, “wat weeg jij nou, ex-BTW, schoon aan de haak of is dat meta-info kiddo?”, “ik ga voor de intervlees-batterbillen, wats in a neem”, “het gaat toch iets van niet zo heel goed, but, gaan met die banaan, dat is toch geen doen zo, bluddie sjeem, helaas pindakaas, ook fake, volkomen pointless, lamaar loezer”, “ik heb geen feeling met dit fruitige plein, ik kan er niet mee praten, volkomen arro”. En in zijn toko: “Welkum, hoessie, how’s bisniz? Die clocking coat is echt uw snit naar mijn smaak, het is het seizoen van de aardetinten, totaal geriestijld. Dat jek, fresh, su-per-fly. Er gebeurt iets, uitstralingsgewijs. Nog een sjijk zjie-let, body of teddy, in taupe of mauve, met of zonder bling-bling? Zo is-ie voor de bakker? Succeven!”

In de tweede helft waren de opponenten uitgeraasd en hadden we de boel aardig onder controle. We kregen een reeks aan hoekschoppen die voortdurend tot gevaar, maar niet tot doelpunten leidden. Eenmaal moest een inzet zelfs van de lijn worden gehaald. Dé kans was voor Kenneth die alleen op de doelman van Beek Vooruit af kon gaan die al naar de rand van de 16-meter gelopen was. Kenneth hoefde de bal maar over de goalie te tillen, maar Kenneth faalde hopeloos. Het was gelijk de enige noemenswaardige actie van hem deze wedstrijd. Hij was ouderwets tot diep in de nacht gaan doorzakken, maar dat kan hij tegenwoordig echt niet meer zonder dat gevolgen heeft de volgende ochtend.
We bleven jagen op de gelijkmaker waardoor de tegenpartij alle gelegenheid kreeg tot counteren. De eerste keer kon Johan de bal nog van de lijn koppen toen Gerrit al gepasseerd was, maar tijdens een tweede uitval tien minuten voor tijd kon Johan de bal alleen maar schampen met zijn linkervoet, onvoldoende om de tweede tegentreffer te verhinderen. Daarna kregen we nog een enorme kans om de achterstand te verkleinen. Na een mooie aanval kreeg Patrick de bal centraal op de Brabantse helft. Hij speelde de bal naar rechts naar Wilco die een afgemeten voorzet losliet. Op een paar meter alleen voor de Brabantse doelman had Patrick de bal maar voor het binnen leggen, maar hij schoof de bal naast de voor ons verkeerde kant van linker doelpaal. “Die had moeten zitten”, aldus de rechtsbuiten van Beek Vooruit. Inderdaad. Twee minuten voor tijd werd het zelfs 0 – 3, toen een dieptebal van de Brabanders precies tussen onze verdedigers in viel, voor de voeten van de spits van Beek Vooruit die fraai afrondde.

Jammer van de nederlaag, maar we konden ons niets verwijten. Rob U. “Jeetje……” We hadden wederom prima gespeeld tegen een leuke en rustige tegenstander. Bedankt mannen. Ramon is Grensrechter, Peter Bosselaar Scheidsrechter, Frank Leijten Supporter en Johan Speler van de Week. De tegenstanders moesten overigens na afloop direct weg, anders zouden ze de bus kunnen missen.
In de kantine gaf Jan Willem een rondje omdat hij jarig geweest was. Edwin kon niet geloven dat het gebeurde, hij stond gewoon te dakbeefflippen. Maar het was heusig. Heej wauwie, nice, kicken, strak, te vaag vet lauw, knal gers, onwijs gaaf, kei-tof, leutig, dolletjes, een freebie, dûh. Respect!

Opstelling: Gerrit; Marcel, Wim (46. Wilco), Edwin (46. Ramon) en Jan Willem; Rob S., Arie (75. Edwin), Johan en Luciën; Patrick en Frank (46. Kenneth (85. Frank)).
Assistent-scheidsrechter eerste helft: Ramon.
Assistent-scheidsrechter tweede helft: Frank (85. Wim).
Toeschouwers: 18.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.