12 Spartanen aan de Olympiade

3003

Het leek op voorhand een ongelijke strijd te worden tussen de 12 Spartanen uit Papendrecht, die het strijdperk aan de Olympiade moesten betreden tegen het machtige Internos. Internos verloor dit jaar nog niet en was overduidelijk van plan dit vandaag ook niet te doen. Toch rechtten de 12 Spartanen de rug en stonden zij schouder aan schouder om de overmacht te trotseren. De aanvalsgolven van Internos waren echter onophoudelijk en al snel werden de eerste 3 bressen in de Spartaanse verdediging geslagen. Toch gaven de 12 Spartanen het niet op en bleven zij op zoek naar hun kans. Die kwam ook en het was Lucien die rechts voorin diep ging, zijn man terug uitkapte en …… Sommige Spartanen liepen al terug naar de eigen verdedigingslinie want zij wisten wat ging komen! Het ronde projectiel sloeg even later in, in de bovenhoek achter de laatste lijnverdediger van Internos welteverstaan.
In het tweede deel van de strijd ging het weer beter met de 12 Spartanen al deden de pijntjes zich gelden en moesten de eerste Spartanen het strijdtoneel verlaten. Toch wisten zij wel de linies gesloten te houden. Totdat ineens, in een enkel ogenblik, Internos nog 2 bressen wist te slaan. Zomaar uit het niets. De 12 Spartanen wankelden maar herpakten zich weer snel. Zij trokken wederom ten aanval en toen was daar die majestueuze lancering van het ronde projectiel door Ramon, die van grote afstand de verbouwereerde laatste lijnverdediger van Internos het nakijken gaf. Al met al konden de 12 Spartanen wel leven met de uitslag van de strijd, zij hadden hun eer niet verloren.
Na afloop speelden 2 kleine jongens op het strijdtoneel, stil en verlaten, met het ronde projectiel. Zij hadden alles gezien en wilden maar één ding…… Zich later ook aansluiten bij die 12 Spartanen!

p.s. wij bedanken Internos voor de leuke en sportieve wedstrijd die zij uiteindelijk terecht met 5-2 wonnen.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.