Zondag 3 afgelast

Zondag 3 afgelast

Op zondag 16 november; naamdag van de heilige Emilion van St-Émilion; Statia Day op Sint Eustatius; 238 jaar nadat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden de Amerikanen als eerste land ter wereld hulp bood in hun Onafhankelijkheidsoorlog; 96 jaar na het uittroepen van de Hongaarse Volksrepubliek; 110 jaar na de uitvinding van de elektronenbuis door John Ambrose Fleming; 69 jaar nadat in Londen de UNESCO opgericht werd; stond weer een thuisduel op het programma.

Vooraf waren de vooruitzichten prima. In Breda was de Pepernotenmarkt aan de gang waardoor de verwachting was dat Groen-Wit 6 weinig gemotiveerd zou arriveren. Bovendien zou Herman zijn rentree maken.

“Hoi JW, zondag 16 nov kan ik meedoen. Dus ik ga het proberen. Groeten Herman.”, Kenneth zou weer een halfje proberen – “Weer het verlies van een tactisch begaafde speler (helaas weer hamstring). Ik ga eerst proefdraaien met NoSuch en als dat goed gaat, hoop ik de eerste helft aanstaande zondag mee te doen alvorens ik naar Nijmegen verdwijn voor de 7-heuvelenloop. Groet, Kessi.”, gevolgd door: “Hoi JW, generale ging goed en ben er aanstaande zondag de eerste helft erbij. Deo Volente. Grt Kessi.” – terwijl Jan Willem “Ik ben geblesseerd, ik speel in principe niet mee.” en Rob U. “Helaas mannen, ik ga weer richting zee en zal aankomend weekend weer op het water doorbrengen i.p.v. gras! Ben er niet bij.. zit weer te vissen van het weekend….. Rob U.” niet mee zouden doen.

Een enkeling veronderstelde dat Rob U. aan het werk zou zijn op een Urker vissersboot. Ons lijkt dat echter bijzonder sterk. Rob heeft immers al jaren geen enkele vorm van lichamelijke inspanning laten zien op de groene grasmat, laat staan dat hij dat zou doen op een vissersboot.

Helaas gooiden de weergoden roet – Sinterklaas en zijn pieten zijn niet voor niets weer in het land – in het eten. Van Wim, datum zondag 16 november 2014 08:14:33: “AFGEKEURD”. De reacties waren wisselend. Van Rob U. zondag 16 november 2014 08:15:09: “Gelukkig….”. Van Herman, zondag 16 november 2014 08:16:31: “JAMMER”. Vooral de eerste reactie was opvallend. Op zondagochtend heel vroeg een wakkere Rob U. die bijdehand direct op een situatie reageert. Zou dat maar eens het geval zijn op een voetbalochtend. Wie weet de volgende keer als hij meedoet. Zal wel niet.

Johan begreep trouwens niets van de afmelding: “Heb net de velden getest”. Volgens hem had er makkelijk gevoetbald kunnen worden. Ter illustratie stuurde hij een foto van een wedstrijd die wel gewoon door was gegaan met als commentaar: “Da’s pas een knollenveld.”

Knollenveld

Commentaren zijn niet meer mogelijk.