Papendrecht 3 – Irene ’58 5: 3 – 1

Papendrecht 3 – Irene ’58 5:  3 – 1

Op zondag 23 november; naamdag van de heilige Amfilochius van Iconium; 124 jaar nadat het Groothertogdom Luxemburg losgemaakt werd uit de personele unie met Nederland; de 124e sterfdag van Willem III, Koning der Nederlanden; de 177e geboortedag van de Nederlandse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Johannes Diderik van der Waals; speelden we op veld 4 van het Slobbengors tegen Irene ’58 5.

Na enkele voetballoze weekenden was het enthousiasme eindelijk weer eens groot. Edwin: “Hoi JW, zondag ben ik er.” Ramon: “Aanwezig!” “Fit en aanwezig. Gr, Arie.” “Ben er, present, fit en fris 🙂 . Best Regards, Rainier.” “Aanwezig. Met vriendelijke groet, Luciën.” Wim: “Ik ben er bij.”

Eric: “Ben erbij….maar ik heb weer eens storingsdienst!” “Ik ben na enkele extra weekjes rust naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid fit! Kusjes Frank.”
“Hallo, Jan Willem, ik mag het weer een helft proberen van de fysio. Dus voor mij weer de 2e helft. Groeten Wilco.” Kenneth: “Hi JW, wil jij mij weer inroosteren voor de tweede helft. Grt, Kessi.” Ramon: “Moet je weer op stap Van den Hoven!”
We ontvingen slechts een paar afmeldingen. Deze keer van de echtgenotes, is weer eens wat anders. Van Corry van W.: “Môge JW, ik ben aanstaande zondag afwezig bij de thuispartij.” “Hallo mannen, ik heb net gehoord dat Rob nog niet van zijn eiland af mag. Hij speelt zondag wederom niet mee! Succes! Groetjes Petra U.” Johan: “… Hoe moet dat nou zonder onze Robinson?” Rob U.: “Dat wordt dus helaas geen overwinning zondag….” Wim: “Nog wat gevangen Rob?” “Tis wachten tot Vrijdag aanspoelt.”

We ontvingen wel een vervelend bericht. “Hallo JW, ik kom voorlopig niet, ben bang dat het misschien nooit meer iets wordt. Kan nog steeds niet met mijn rechtervoet op mijn tenen lopen en rennen gaat al helemaal niet. Nog steeds aan de fysio. Groet Gerardo.” “Dat is wel heel vervelend nieuws, Gerardo. Sterkte met je herstel en we hopen je desalniettemin nog wel eens langs of op de velden te mogen begroeten. Groeten, Jan Willem.” Op zich geen reden om niet mee te doen, lijkt ons eigenlijk. Rob U. doet al jaren niet veel meer dan een beetje strompelen en dat belet hem niet om regelmatig binnen de krijtlijnen te gaan staan. We verwachten je in elk geval nog minstens een keer te zien, Gerardo. Al was het maar om je voetbalspullen in te leveren.
Overigens kon Gerardo wel een mijlpaal vieren. Hij kreeg namelijk een fraai VV Papendrecht-speldje vanwege zijn 40-jarige lidmaatschap. Dit is overigens 10 jaar minder dan de uitbater van Zondag3-fanshop, de heer W.A. Veldhuis – tevens Supporter van de Week. In de fanshop zijn overigens de nieuwe decemberzegels te koop, zoals elk jaar voorzien van foto’s van de Zondag3-spelers in uitdagende poses. Haast u, want op = op. Dat geldt uiteraard niet voor die van Rob U. Besloten is geen RobU.-zegels meer uit te geven aangezien die van de voorgaande jaren nog liggen te verstoffen. Overigens zijn ook dit jaar de decemberzegels van Ramon niet aan te slepen. Binnenkort worden extra Ramon-zegels gedrukt.

Het mogelijke afhaken van Gerardo was voor Wim reden om direct op zoek te gaan naar een opvolger van dit Zondag3-icoon dat zich al vrij kort na het ontstaan van ons team daarbij aansloot. Wim besloot een voormalige teamvedette te polsen. “Hey die Willem, waarschijnlijk een onverwacht bericht uit onverwachte hoek. Hopelijk gaat alles goed met jou. Is voetbal bij Papendrecht 5 nog onderdeel van je leven? Ik hoor het wel. Wil nl. zelf weer eens iets gaan doen, buiten de 3x per week 10 km hardlopen. Groet Silvester Uneputty” “Hallo Silvester, leuk dat je mailt. Inmiddels zelfs Papendrecht 3: zie www.zondagamateurs.nl Jouw plek op het middenveld is nog altijd vrij natuurlijk, maar het is wel een stuk rijden voor een potje voetbal! Groeten, Wim.” “Als ik er zin an heb, meld ik me Wim. Fijn om te weten dat jullie met een gat op het middenveld spelen. Zonder te voetballen ben ik dus van het 5de naar het 3de gepromoveerd. Nog even wachten en ik speel weer in het eerste. Grt Silvester.” Dat zou wat zijn als Sil weer bij ons zou komen spelen. Dan hebben we op papier een onklopbaar middenveld met drie voormalige hoofdklassespelers. In de praktijk zal het wel het tegenovergestelde zijn.

“Hallo JW, ik weet (nog) niet of ik fit ben zondag. Kom net terug van foto/echo, heb blijkbaar vocht in/bij pees linkerenkel. En … last van de lies, dat is nu meer een probleem. Maar wil ’t graag zondag gewoon proberen, zien wel waar ’t schip strand. Nu nog overal pijn, maar zondag ben ik erbij, ben fit genoeg om te ballen. Groetjes, Marcel.” Marcel begon in de basis, maar moest helaas in de rust geblesseerd afhaken. Johan: “Pijn = fijn, ik ben d’r bij!”
“Hallo allemaal, zelf kom ik wel, maar ik speel in principe niet mee, hooguit als noodinvaller. We hebben vrij veel man, maar gezien de ervaringen van de laatste tijd, de vele halfjes en twijfelgevallen (“ik ga het proberen”, “ik hoop dat het gaat”, “ik verwacht dat ik wel kan meedoen”, “ik denk dat ik wel weer voldoende fit ben” etc.) en aangezien vaak de meeste afmeldingen pas vanaf vrijdagavond binnenstromen, lijkt me dat geen overbodige luxe. Groeten, Jan Willem.”

Op zaterdag werden we nog met een lastig probleem geconfronteerd. Onze scheidsrechter meldde zich af: “Morgen Jan Willem, heb de gehele week op Paracetamol geleefd en krijg nu uiteraard de rekening gepresenteerd. Verwacht niet dat het morgen ineens beter gaat, dus moet helaas afzeggen. Graag even berichtje terug. Groet Peter.” Hallo Peter, ik heb zojuist een mailtje rondgestuurd waarin ik aangegeven heb dat je kan niet fluiten vanwege ziekte. We gaan het scheidsrechtersprobleem oplossen – hoop ik. Blijf lekker thuis om uit te zieken. Beterschap en tot een volgende keer. Groeten, Jan Willem.” “Mij is het niet gelukt een scheidsrechter vast te leggen. Arjan van Toor kan in elk geval niet. Hopelijk heeft iemand anders meer succes. Groeten, Jan Willem.” “JW, ik heb via via Patrick Benjamins als scheidsrechter voor morgen vast kunnen leggen. Groet Edwin.” Johan: “Haha, ik had Patrick ook net gebeld en hij zei dat hij net een SMS’je van de vader van Lars had gehad! Helemaal toppie.”

Het ging vandaag tussen de ploeg met meeste tegentreffers (Irene ’58 5) en de ploeg met de slechtste aanval (wij). Dit laatste is overigens geen verrassing voor de kenners. De critici hameren al tijden op het aantrekken van een scorende spits. “De teamleiding heeft vorig jaar alleen Rainer W. aangekocht omdat die veteraan voor een prikkie op de kop te tikken was. Op zich geen slechte aankoop hoor, het aantal tegentreffers is sinds zijn komst sterk gedaald, maar het probleem zit toch echt voorin.” De teammanager is echter niet van plan zijn strategie aan te passen. “Wij hebben alle vertrouwen in de ingeslagen weg, in de leiding en in de spitsen. We zijn ervan overtuigd dat het goed komt.”

“Overigens, als iemand vorige keer mijn voetbalbroek met nr. 2 heeft meegenomen…? Het zou uiterst prettig zijn als diegene ‘m zondagochtend mee kan nemen, alvast bedankt. Groetjes, Marcel.” Het bericht van Marcel leverde geen reacties op, dus nog maar eens geprobeerd: “Als iemand overigens toevallig in zijn tas een rode voetbalbroek met nr. 2 gevonden heeft … ik hoor ’t wel haha. Groet, Marcel.” Johan: “Knip, heb nogmaals gecheckt voor voetbalbroekje nummero 2, en wederom niet gevonden….” Dat was enige reactie ondanks dat het bericht van Marcel tig keer op de mail stond.
Het was afwachten wie op zondagmorgen een rood broekje met nummer 2 uit zijn tas zou halen. Meestal heet zo iemand Rob. Rob U. was afwezig en dus waren alle ogen gericht op Rob S. En ja hoor: toen hij zijn voetbalkleding begon aan te trekken, steeg opeens uit vele kelen een bulderend gelach op, behalve uit die van Rob S., die uiteraard geen flauw benul had wat eraan de hand was. Pas na een paar minuten kreeg hij door dat het voetbalbroekje dat hij aan had, niet van hem was. In zijn tas bleek nog een rood voetbalbroekje te zitten en dat bleek wel van hem te zijn. Gauw zijn eigen broekje aangetrokken en het andere aan Marcel gegeven die helemaal blij was met de terugkeer van zijn voetbalbroekje.
Het is overigens bekend dat alle attributen van Zondag3-spelers razend populair zijn bij de verzamelaars zijn. Nadat Luciën voor Zondag 3 aan het begin van het seizoen nieuwe sokken gekocht hadden, werden de oude exemplaren te koop aangeboden op Marktplaats en EBay. De fans en andere liefhebbers buitelden over elkaar heen om daarop te bieden. Alleen niet op die van Rob S. aangezien zijn spullen spoorloos zijn. De opbrengst gaat naar de Zondag3-Foundation dat probeert mislukte voetballers toch nog een fijne oude dag te bezorgen. Bijvoorbeeld door ze enkele weekenden op zee door te laten brengen.

Het was voor beide ploegen een echt zespuntenduel. De winnaar zou beloond worden met een plekje bovenin het rechterrijtje, de verliezer zou net boven de streep blijven bungelen. Johan: “Tegen Irene.. Die pakken we!”
Het was drie dagen voor de Nationale Accountantsdag. We verwachten dus een gedreven Wim. Het was bovendien drie dagen na de Betondag en de Dag van het Succes. Met een betonnen verdediging hoopten we daarom eindelijk weer eens op succes. Over betonnen verdediging gesproken: we hebben op het ogenblik na kampioenskandidaat Internos 11 de minste gepasseerde defensie. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest.
De betonnen verdediging hield zich ook vandaag weer uitstekend. Ondanks aandringen van de gasten konden we voor rust de nul houden. We begonnen fel aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten werd Arie tot drie keer toe in kansrijke positie gebracht. De eerste keer produceerde hij een lob die richting de cornervlag ging. De tweede keer raakte hij uit een onmogelijke hoek de linker doelpaal en tijdens zijn derde mogelijkheid kon een Brabantse verdediger de bal nog net tot hoekschop verwerken. Na de kansen van Arie hadden we nog wel enkele fraaie aanvallen maar die leverden geen goal op. Wat wel positief was dat nou eindelijk eens verschillende mensen op het doel schoten. Het leverde weliswaar geen treffer op, maar het was toch winst, aangezien normaalgesproken onze aanvallen veelal eindigen in eindeloos overspelen, getwijfel en gebrei, zonder doelpoging.

Het tweede bedrijf begonnen we net zo sterk als de eerste. Een uithaal van Wilco werd gepareerd door de Irene-doelman en een kopbal van Kenneth ging naast. Daarna kenden de tegenstanders een sterke periode. Ze werden vooral via opkomende spelers aan onze rechterkant gevaarlijk wat leidde tot de 0 – 1.
Na de achterstand liet rechtshalf Rob S. zich regelmatig terugzakken om zo de opkomende opponenten onschadelijk te maken. Dit deed hij uitstekend. Desalniettemin liet hij zich regelmatig in het vijandelijke strafschopgebied zien. Hij stond daar op de goede plaats om de bal met zijn hoofd te verlengen toen na een hoekschop vanaf rechts Kenneth de bal richting Rob kopte. De tegenpartij was kansloos tegen Robs gerichte kopbal: 1 – 1. Niet veel later kregen we een nieuwe corner, nu vanaf links. Frank tikte de bal opzij naar Luciën die met een strakke schuiver door een woud van benen voor de 2 – 1 zorgde.
Halverwege de tweede helft spatte een fraaie lob van Frank uiteen op de lat. De rebound was niet te missen, maar Wilco Kazim-Richards schoot de bal toch in de handen van de doelman. Niet veel later haalde Frank van buiten het strafschopgebied verschroeiend uit: 3 – 1.
Irene ’58 5 probeerde het in de slotfase wel, maar de defensie gaf geen krimp. Vooral Rainier was bijzonder sterk op dreef en maakte menige aanval onschadelijk. Om die reden is hij Speler van de Week. Jan Willem is Grensrechter, Patrick Benjamins Scheidsrechter van de Week.

Jan Willem kreeg nog te horen dat hij dringend naar de kapper moet omdat hij op Herman van Veen begint te lijken. Tja, dat is bewust gedaan. Frank is namelijk de enige, niet-bejaarde Nederlandse fan van Herman van Veen en op die manier hoop ik minder last te hebben van het gezeur van Frank om naar zijn winkel te komen.
In de kantine was gezorgd voor een lekkere lunch voor de aanwezigen, bestaande uit erwtensoep en brood. Dank daarvoor namens iedereen!

2 Antwoorden op “Papendrecht 3 – Irene ’58 5: 3 – 1”

  1. Willy van der Kerkhof schreef:

    Met sylvester Uneputy in de gelederen zou Zo 3 wel eens voor het kampioenschap mee kunnen gaan doen !

  2. Johan Cruijff schreef:

    Silvester Uneputty is een speler wie kwaliteiten hep wie een ander niet hep. Als hun dan op hem letten wie ze niet kennen wordt het een geitenkaas op uno momento dado Logisch.