Dubbeldam 6 – Papendrecht 3: 0 – 2

Dubbeldam 6 – Papendrecht 3:  0 – 2

Op zondag 30 november; naamdag van de heilige Trojanus van Saintes; Onafhankelijkheidsdag in Barbados; Bonifaciodag op de Filipijnen;
201 jaar nadat de latere Koning Willem I der Nederlanden na achttien jaar weer voet zette op Nederlandse bodem en wel op het strand van Scheveningen; 405 jaar nadat Galileo Galilei voor het eerst de maan door een telescoop observeerde; een dag na het bezoek van Sinterklaas aan winkelcentrum Westpolder; de laatste dag van de meteorologische herfst en van de Europese Week van de Afvalvermindering, reden we naar sportpark Schenkeldijk te Dordrecht voor de confrontatie met Dubbeldam 6.

Dubbeldam was een dorp op het Eiland van Dordrecht en is sinds
1 juli 1970 onderdeel van de gemeente Dordrecht en maakt sindsdien als wijk deel uit van deze stad. De naam Dubbeldam is eenvoudig te verklaren als ‘dam in de Dubbel’, een riviertje dat door de Groote of Hollandsche Waard liep. In 1282 werd de locatie voor het eerst vermeld. Ergens in de veertiende eeuw kreeg het dorpje met de omliggende boerderijen de status van ambacht. Toen in de nacht van 18 op 19 november 1421 de Sint-Elisabethsvloed een einde maakte aan de Groote of Hollandsche Waard, verdronk Dubbeldam met 17 andere dorpen. In 1816 werd de gemeente Dubbeldam geformeerd, die in 1856 de gemeentes Wieldrecht en De Mijl zou annexeren. Het grondgebied van Dubbeldam besloeg toen ongeveer 3/4 deel van het Eiland van Dordrecht. Het qua inwonertal veel grotere Dordrecht moest het met een veel kleiner deel doen. Vanaf 1871 werden herhaaldelijk stukken grondgebied door het uitbreidende Dordrecht geannexeerd.

“Hallo JW, ben geveld door de griep. Denk niet dat ik er a.s. zondag bij kan zijn. Groet, Marcel.” Hij hield dus nog even een slag om de arm, maar niet lang: “Hallo JW, ik heb me afgemeld voor zondag volgens mij. Groet, Marcel.” Vorige week moest Rob S. Marcels rode voetbalbroekje dat hij gepikt had, zeer tegen zijn zin weer teruggeven aan Marcel. En opeens is Marcel ziek. Dat kan geen toeval zijn. Rob S. heeft natuurlijk weer zijn voodoopraktijken uit de kast gehaald en Marcel het boze oog gegeven. Dubieuze praktijken.
“Jan Willem, zondag ben ik gewoon aanwezig. Mooie overwinning afgelopen zondag! Groet, Rob U.” “JW, ik ben zondag bij. Ik ga op eigen gelegenheid. 🙂 . Groet Edwin.” “Hallo Jan Willem, zondag kan ik beginnen. Ik kijk wel hoe lang ik het volhoud. Groeten Wilco.” “Jan Willem, ik kan a.s. zondag alleen de eerste helft spelen. Daarna heb ik andere verplichtingen. Kun je mij voor een helft inroosteren? Met vriendelijke groet, Luciën.”

“Hallo allemaal, we hebben dus opnieuw veel man. Ik stel mijn rentree daarom nog maar even uit. Scheelt weer met de wisselbeurten. Ik ga weer voor de rol van noodinvaller. Johan: kan je mij om kwart over 9 ophalen?
Groeten, Jan Willem.” Johan: “Yep, oké haal je op!”
“Hallo JW, hoeveel wissels hebben we met jou erbij? Wim.” “Op dit moment hebben we tijdens de rust inclusief mezelf vier wissels. Groeten, Jan Willem.” “Hallo Jan Willem, zet mij s.v.p. eerste helft maar wissel. Dan kom ik wat later, dan kan ik in elk geval rustig mee-ontbijten. Groeten, Wim.”

Op het laatst werd het toch nog krap. Ramon: “Heren, helaas moet ik morgen verstek laten gaan. Ik ben nog niet helemaal hersteld van een hardnekkige voorhoofdsholte-ontsteking. Ik ga ervan uit dat ik volgende week weer aanwezig ben. Succes morgen!” Van Marcel: “Hey JW, hier een afmelding van de meester zelf. Ik heb nog last van mijn rug. Lees zojuist op kantoor van KD dat er genoeg spelers zijn, dus ik dacht het kan wel. Groeten Patrick.” Normaal meldt Patrick zich per e-mail af via zijn vrouw, nu via Marcel. Mailen is kennelijk voor Patrick zo moeilijk dat hij het niet zelf kan. Toch maar eens een cursus volgen, Patrick.
Luciën moest in de rust weg omdat hij naar het racecircuit van Zandvoort moest. Zoals bekend wordt volgend jaar het Formule 1-circus uitgebreid met een nieuw team, namelijk het Luciën Louwman Delta Logistiek Racing Team. Luciën moest daarom op het racecircuit van Zandvoort zijn racebrevet halen zodat hij als eerste rijder van zijn eigen Formule 1-team aan de slag kan. Patrick, die waarschijnlijk de tweede rijder van het team wordt, heeft onlangs zijn de Formule 1-licentie binnengesleept, alleen hield hij daar een rugblessure aan over, waardoor hij niet mee kon voetballen. Kenneth is trouwens ook nog in de race voor het tweede stoeltje bij Luciën Louwman Delta Logistiek Racing Team. Hij heeft daarom onlangs een nieuwe raceauto aangeschaft, een Audi A3 Tfsi Ultra, zoals we bij aankomst op sportpark Schenkeldijk konden zien.

In kleedkamer 5 bleek Rob S. weer niet bepaald wakker te zijn. Vorige week deed hij een verkeerd voetbalbroekje aan. Nu deed hij zijn voetbalshirt andersom aan. Vervolgens kon hij het voetbalveld niet vinden. Hij was tevergeefs op zoek naar veld 2. Bij Dubbeldam zijn de velden echter niet genummerd, maar aangegeven met hoofdletters. Wij dienden aan te treden op veld D, een veld waar we vroeg veelvuldig gespeeld hebben toen het nog het hoofdveld was van voetbalvereniging Merwede. Die club is ruim 11 jaar geleden vertrokken van sportpark Schenkeldijk na een fusie met Fluks en speelt nu als fusieclub Amstelwijck op het gelijknamige sportpark. Verder had Rob S. uiteraard niet naar de opstelling gekeken, waardoor hij vlak voor aanfluiten aan de teammanager moest vragen op welke positie hij stond. En tot slot moest Rob al binnen het een uur het veld uit na kramp in beide kuiten. Zelfs voor een 50-jarige is dat belachelijk snel. Hij had trouwens wel prima gespeeld.
Jan Willem bleek zijn coupe Herman van Veen omgeruild te hebben voor een coupe Frank. Iets waar Frank uiteraard zeer over te spreken was.

Vooraf waren de statistieken in ons nadeel. Er werd nog gediscussieerd over hoelang het geleden was dat we voor het laatst uit gewonnen hadden van Dubbeldam, maar volgens de meesten was het meer dan 20 jaar geleden. We waren erop gebrand daar verandering in aan te brengen en dat werd direct duidelijk. De eerste de beste aanval was namelijk meteen raak. Iets links van het midden onderbrak Eric op knappe wijze een Dubbeldamse aanval. Hij legde de bal breed op Luciën die langs de linker zijlijn een schitterende dieptebal verstuurde op Frank. Frank zette voor op Kenneth, die de bekende doelman Richard Lokenberg passeerde en en de bal via een Dubbeldam-verdediger in de linker benedenhoek schoot: 0 – 1. Richard is de keeperstrainer van de E- en F-pupillen van VV Papendrecht, maar vandaag speelde hij bij de tegenpartij.
De rest van de eerste helft had Dubbeldam het meeste balbezit, maar dankzij onze ijzersterke organisatie konden de opponenten nauwelijks gevaarlijk worden. De grootste kans was nog voor ons. Kenneth werd op links diep gestuurd en zette Arie alleen voor de Dubbeldam-doelman. Arie was echter niet helemaal fit en besloot daarom af te geven op de roepende Frank waardoor de kans verloren ging.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld. De tegenstanders hadden het meeste balbezit, maar wij de beste kansen. Halverwege de tweede helft werd Kenneth wederom de diepte in gezonden. Hij was helemaal alleen, omringd door de complete Dubbeldam-verdediging, maar wist uit een moeilijke hoek toch nog een gevaarlijk schot af te leveren, dat de doelman tot hoekschop verwerkte. Die werd genomen door Frank. Vanaf onze linkerkant legde hij de bal perfect op het hoofd van Rainier die met een weergaloze kopbal onze tweede treffer maakte: een goal uit het boekje.
In de slotfase dreigde het nog even penibel te worden toen de een na de ander geblesseerd raakte en we geen fitte mensen meer langs de lijn over hadden. Zelfs de noodinvaller liep binnen de lijnen. Iedereen verbeet echter de pijntjes en de solide verdediging gaf geen krimp, waardoor we een zwaarbevochten 0 2 zege uit de brand wisten te slepen.

De overwinning was echt top en tot stand gekomen dankzij een fantastische teamprestatie. Superlatieven schieten tekort om die te beschrijven.
Een week geleden zei Johan tegen Jan Willem dat hij naar de Universiteit Utrecht geweest was. Johan overweegt een studie psychologie te beginnen om zo zijn teamgenoten beter te begrijpen. Ze kwamen tot de conclusie dat Frank hard toe is aan een vergelijkbare cursus, al vroegen ze zich af of dat wel zin zou hebben aangezien in het geval van Frank er eigenlijk geen redden meer aan is. Vandaag leek het erop of Frank toch iets van een cursus gevolgd heeft want hij liet het in het veld zowaar bij slechts een enkele onzinnige opmerking.
Rainier was weer beresterk, maar mocht niet wederom Man van de Week worden van Wim aangezien hij al lang genoeg tegen Rainiers hoofd op onze website had aangekeken. Edwin had opnieuw 90 minuten lang zo hard lopen bikkelen dat hij strompelend naar zijn auto liep. Iedereen had wederom super gespeeld en eigenlijk zou het team weer tot Speler van de Week benoemd kunnen worden, maar aangezien Wilco er net bovenuit gestoken had, is hij Man van de Week. Het was zijn eerste volledige wedstrijd na meer dan 7 maanden blessureleed, maar ondanks zijn zere enkel bleef hij 90 minuten lang gaan. Klasse. Arie is Aanvoerder en Jan Willem Grensrechter van de Week.

“Mannen… proficiat met de door jullie geboekte overwinning! Ik ga ervan uit dat ik volgende week weer de oude ben en kan bijdragen aan wederom een zege. Grt, Ramon El Amani!” We hadden dus op vreemde bodem gewonnen van een subtopper en dat zonder Ramon. Het moet niet veel gekker worden.

Eén antwoord op “Dubbeldam 6 – Papendrecht 3: 0 – 2”

  1. Invaller van Dubbeldam schreef:

    Ik vind het niet eerlijk want bij de 0-2 gaf één van jullie een duwtje. En toen moesten wij onze eigen scheidsrechter uitschelden die al 50 jaar lid is van Dubbeldam. En toen wilde hij staken en dat is dus jullie schuld want jullie gaven een duwtje. En dan moeten jullie dat zeggen tegen de scheidsrechter. En ik vind het heel gemeen.

    De invaller van Dubbeldam