Matchfixing bij Zondag 3?

Matchfixing bij Zondag 3?

De KNVB heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen naar de vreemde gebeurtenissen rondom en tijdens de wedstrijd IFC 7- Papendrecht 3 van afgelopen zondag. Dit naar aanleiding van verschillende signalen ‘uit betrouwbare bron’.

“Het begon al voor de wedstrijd”, vertelt een anonieme toeschouwer. “De aanvoerder van Papendrecht was zogenaamd zijn voetbalschoenen vergeten maar wilde toch mee doen. Hij liep vervolgens op schoenen die drie maten te groot waren met een prop papier erin en raakte geen bal”.

Ook het optreden van Frank Glimmerveen riep de nodige vragen op. De kledinggigant mailde ’s morgens om 5.00 uur dat hij 40 graden koorts had en weg zou blijven, om daarna met een thermometer in zijn oor op het sportpark te verschijnen en 30 minuten mee te hobbelen.

Verder liet gelegenheidsdoelman Edwin Duinhouwer na 90 seconden een bal uit zijn handen vallen als ware het een projectiel en stond het na de eerste helft 7 – 0 voor de Ambachters. Dat dit leidde tot lachende geluiden uit de Papendrecht kleedkamer werd door onze zegsman als ‘zeer vreemd’ ervaren.

Nog opmerkelijker was dat Papendrecht de tweede helft met 2 – 3 won wat resulteerde in een 9 – 3 eindstand.

Inmiddels is ook bekend dat in China in de gokhuizen buitengewoon hoge inzetten zijn gedaan op de wedstrijd. De KNVB heeft de betrokken clubs om opheldering gevraagd.

Eén antwoord op “Matchfixing bij Zondag 3?”

  1. Wong Lang schreef:

    玉不琢不成器

    Yù bù zhuó bù chéng qì.