Papendrecht 3 – Virtus 5: 1 – 0

Papendrecht 3 – Virtus 5:  1 – 0

Op zondag 3 mei; naamdag van de heilige Juvenalis van Narni; de Poolse Nationale Feestdag ‘Proclamatie van de Grondwet’; de Dag van de Grondwet in Japan; de Nationale Marokkaanse Feestdag; Moederdag in Portugal en Spanje; een dag na de Dag van de Vaste Plant; 160 jaar na de opening van de spoorlijn Antwerpen-Rotterdam; 8 uur voor de aftrap van de finale om de KNVB-beker tussen FC Groningen en
PEC Zwolle, klonk op veld 5 van sportpark Slobbengors het eerste fluitsignaal van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015. Tegenstander was Virtus 5, de nummer 5 uit de stand.

Vorige week kreeg uw verslaggever veel kritiek vanwege het niet publiceren van een wedstrijdverslag. Ja, hallo. Ik was er niets eens bij en dacht eindelijk eens van een verslagvrije periode te kunnen genieten. Ik kom niet veel verder dan het volgende:

Op zondag 26 april; naamdag van de heilige Paschasius Radbertus; 679 jaar na de eerste toeristische bergbeklimming: de Italiaanse dichter Francesco Petrarca beklom samen met zijn broer de Mont Ventoux;
de 1894e geboortedag van de Romeinse keizer Marcus Aurelius; de 115e geboortedag van de Amerikaanse natuurkundige en seismoloog Charles Francis Richter, bekend van de schaal van Richter om de kracht van aardbevingen mee aan te geven; een dag na het inspirerende en vooral gezellige voorjaarsevent bij het aan de Westeind in Papendrecht gelegen Oosterse Pracht; een dag voor de opening van het speeltuinseizoen van Speeltuin De Zonnebloem; gingen we naar Prinsenbeek voor de confrontatie met vicekampioen Beek Vooruit 12 en verloren daar de om half 3 gestarte wedstrijd met 8 – 0.

Iedereen had een week geleden zijn stinkende best gedaan, maar 90 minuten lang achter een piepjonge troep Brabanders aanhollen op kunstgras had de nodige sporen nagelaten.
“Hi JW, ben er zondag bij. Denk een helft te kunnen spelen. Voor mij is een halve wedstrijd prima. Groet Arie.” Frank L.: “Alles doet nog zeer na afgelopen zondag, maar wil de laatste niet missen.” “Ik ben er zondag bij. Gr. Edwin.” “De laatste wedstrijd ben ik van de partij. Met vriendelijke groet, Luciën.” “Ramon: “Ik ben zondag van de partij. Ik ga het proberen met een ingetapete enkel. Ik neem mijn camera ook mee.” “Het voelt goed, klaar voor de 90 minuten, voor de elftalfoto en de derde helft! Gr Johan.” Kenneth: “JW, ga het proberen en ga ook voor eigen gewin daar ik die kale niet naast mij duld op het lijstje van topscorers! Kessi.” “Hallo Jan Willem, ik ben er, zoals het er nu naar uit ziet, wel bij. Tot zondag. Groeten Wilco.”
Scheidsrechter Bosselaar: “Die laatste wil zeer zeker niet missen.”
Ondanks de vele pijntjes kwamen de teamleden massaal opdagen. Frank G. had een hamstringblessure waardoor het maar de vraag was of hij wel zou kunnen voetballen. Desondanks was hij wederom in alle vroegte vanuit het verre Gilze naar Papendrecht gereisd. Zijn optreden duurde niet langer dan een halve minuut, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. Ik zou toch willen zeggen: klasse dat je toch gewoon gekomen bent, Frank en weer dat pokkeneind gereden hebt. Ondanks die vele reiskilometers is Frank G. degene die dit seizoen de meeste speelminuten gemaakt heeft. Echt top, Frank! Nou nog wat beter gaan voetballen.

Patrick: “Hoi JW, nee ik kan echt niet voetballen. De kuitspier is opnieuw gescheurd. Het is jammer, voor komend seizoen/ jaar ga ik me afmelden. Ik blijf nog even lid maar ga niet meer ballen. Kun je er alvast rekening mee houden voor het wellicht nieuw te vormen team…” Naast Patrick gaan waarschijnlijk nog enkelen afhaken. Gerrit hoopt nog altijd op tenminste een afscheidswedstrijd, maar vanwege een kapotte knie is het maar de vraag wat daarvan terechtkomt. Gerardo heeft vanwege een zware blessure al meer dan een jaar niet meer kunnen spelen en het blijft afwachten of hij ooit nog in actie kan komen. Herman heeft dit jaar slechts 1 keer mee kunnen spelen. Kevin overweegt om op zaterdag te gaan voetballen. Wilco richt zich op een volgende stap in zijn trainerscarrière en als dat een zondagploeg wordt, kan hij uiteraard niet meer op zondag voetballen.
Kortom, het is maar zeer de vraag hoe ons team er komend seizoen uit gaat zien. Het was vandaag dan ook de laatste kans om Zondag 3 in zijn huidige samenstelling in actie te zien. De toegangsbiljetten gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Op de zwarte markt werd grof geld betaald voor een kaartje. De BusinessClub van Zondag 3 had zelfs extra tribunes neer laten zetten om iedereen kwijt te kunnen. De burgemeester had iedereen opgeroepen zoveel mogelijk lopend of met het openbaar vervoer naar het Slobbengors te komen. Arriva liet extra en extra lange bussen rijden en de waterbussen voeren af en aan. Horden verkeersregelaars waren aangerukt om het verkeer in goede banen te leiden. De spelers moesten zich door een haag aan bezoekers naar het veld murwen en al tijdens de warming-up werden onze helden volop aangemoedigd en ging de wave over de tribunes.

Na de tweede achtereenvolgende, zware nederlaag werd de teammanager (tijdelijk?) op non-actief gezet. Wim had weer de leiding op zich genomen. Hij had contact opgenomen met collega-trainers om te kijken wat hij zou kunnen doen om Zondag 3 weer op de rails te krijgen. Vorig jaar had PEC Zwolle de beker mede gewonnen dankzij het motivatiefilmpje van Ron Jans waarin alle voetbalkwaliteiten van zijn spelers geroemd werden. Wim maakte ook zo’n filmpje voor Zondag 3, maar die bleek alleen maar te bestaan uit de aankondiging en de aftiteling.
Verder had Wim de hulp ingeroepen van Simon Kistemaker en Barry Hughes. Dat had zichtbaar geholpen want het zou een wervelend en werkelijk briljant optreden worden dat Rob U. al na een half uur deed verzuchten: “Ik moet toch echt wat aan mijn conditie gaan doen.” Normaal zou dit tot een sarcastische reactie geleid hebben, maar deze keer niet aangezien beide ploegen kennelijk hadden voorgenomen er een lekkere pot voetbal van te maken middels het aanhouden van een verschroeiend tempo, dat je zelden meemaakt in de lagere voetbalklassen. Rob U. en onze jongeling Kevin waren na drie kwartier al zo bekaf, dat ze geen puf meer hadden om aan de tweede helft mee te doen. Het schouwspel was weliswaar van een buitengewoon hoog niveau, maar al snel was duidelijk dat beide verdedigingen niet wensten mee te werken aan een doelpuntenfestijn. De defensies heersten waardoor we met 0 – 0 gingen rusten.

Middels de hotline naar München overlegde Wim met Pep Guardialo en hij toverde een tactische meesterzet uit de hoge hoed die de wedstrijd in ons voordeel zou doen kantelen. Wim zette Kenneth en Wilco voorin. Dankzij onze eigenste versie van het duo Robben – Ribéry waren we eindelijk in staat bressen in de hechte Virtus-defensie te slaan. Na een fraaie aanval over links zette Kenneth Wilco alleen voor de doelman van Virtus 5, maar helaas mikte Wilco de bal net naast. Na ruim driekwart wedstrijd was het wel raak. Rob S. stuurde Kenneth door het centrum de diepte in. Hij ging links om de doelman heen en schoot de bal in het lege doel: 1 – 0.
Na een nieuwe fraaie aanval leek Kenneth de bal weer in het doel te lepelen, maar op de een of andere manier werd die nog net voor de instormende Wilco uit het doel gewerkt. Kort voor tijd had Kenneth weer een goede kans, maar zijn knappe kopbal werd middels een fantastische redding door de Virtus-goalie naast getikt.
Na de voorsprong probeerde Virtus 5 het wel, maar er was voor de gasten geen doorkomen aan. Wat we vandaag op de mat legden, kan toch echt als subliem benoemd worden. Ramon mopperde enkele malen nadat hij een verkeerde pass gegeven had, maar dat waren toch echt schoonheidsfoutjes. Geroutineerd, alsof we het wekelijks doen, werd de kleinst mogelijke voorsprong over de streep getrokken, eindstand: 1 – 0. Ja, we kunnen het wel! Het was overigens een bijzonder leuke en uiterst sportieve voetbalmatch met een uitstekend arbitraal trio. Bedankt daarvoor, allemaal.

Mevrouw Keizer had het laatste competitietreffen aangegrepen om weer eens te komen kijken. En gelijk zo’n fantastische pot voetbal. Dan kan geen toeval zijn. Zij is dan ook Supporter van de Week. Ze kwam overigens pas nadat Johan het veld uit was gegaan. Apart.
Iedereen was goed en weer de nul, de derde keer van het seizoen. Ongekend. Het hele team is daarom Man van de Week.

Nagekomen bericht: Frank L. wees er volkomen terecht op dat we liefst vier keer de nul gehouden hebben. Helemaal ongelofelijk.

Het was heel spannend wie Scheidsrechter van het Jaar zou worden, maar in de kantine maakte Wim aan alle opwinding een eind. Hij zei een Fidel Castro-achtige speech voorbereid te hebben, maar dat bleek uiteindelijk wel mee te vallen. Hij maakte bekend dat opnieuw Peter Bosselaar Scheidsrechter van het Jaar geworden is en overhandigde hem namens het hele team een presentje. Wederom bedankt, Peter!

 

Wim en Peter

 

Met 9 treffers is Kenneth topscoorder van het seizoen. Meestal wordt elk seizoen wel meerdere malen in eigen doel geschoten, maar dit keer was Eric de enige. Hij is daarom de glorieuze winnaar van de Tikkie-Terug-Bokaal.

Wie onze helden dit seizoen nog eenmaal de sterren van de hemel wil zien spelen, kan op zaterdag 13 mei terecht op het Slobbengors, wanneer we op de Slotdag deelnemen aan het 7×7-toernooi. Daarna wordt het bang afwachten hoe ons team er komend jaar uit zal zien. Mocht iemand zich willen aansluiten bij ons team, dan kan hij zich melden bij de ballotagecommissie onder leiding van Wim. Het zal echter beslist niet meevallen om aan de teameisen te voldoen. Alhoewel, de minimumeis is beter zijn dan Rob & Rob en dat geldt voor 99,99 % van de voetballers. Voor wie onze ploeg niet zo goed kent: een gemiddelde Zondag3-speler heeft een gebrekkige techniek, kan niet koppen, heeft weinig conditie en snelheid, heeft een zeer beperkt scorend vermogen, heeft nauwelijks voetbalinzicht, verdedigt vrijwel niet mee, mag blij zijn als het ten minste 1 keer per wedstrijd lukt de bal bij een medespeler te bezorgen en vindt na afloop toch dat hij goed gevoetbald heeft. Denk je dat dit ook voor jou geldt, informeer dan eens naar de voorwaarden om lid te worden van VV Papendrecht Zondag 3 en misschien mag jij je volgende seizoen in één van onze roemruchte tenues hijsen.

Tot slot willen we als VV Papendrechts Zondag 3 iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan wederom een leuk seizoen voetbal, zoals gastspelers, supporters, (assistent-)scheidsrechters, tegenstanders en de vele vrijwilligers bij alle clubs.

Rob U.: Patrick mag van Corrie niet meer voetballen… en het was inderdaad geen goed voetbaljaar voor Rob S., helemaal mee eens…..

Eén antwoord op “Papendrecht 3 – Virtus 5: 1 – 0”

  1. FrankL schreef:

    Jammer JW ik heb er een hoop doorgelaten maar toch echt VIER keer de nul gehouden.