Madese Boys 4 – Papendrecht 4: 2 – 0

Op zondag 13 september 2009 stond de eerste competitiewedstrijd van 2009-2010 op het programma. Het zou de wedstrijd worden van Johan en zijn wondersloffen.
Het begon goed. Rob Uitermarkt was afwezig, dus niets kon het spelen van een goede wedstrijd in de weg staan. Bovendien was iedereen ruim op tijd aanwezig in Made. Nou ja, bijna iedereen. Terwijl de meesten volop met de warming-up bezig waren, kwam Frank halfdronken en met kleine oogjes aangestrompeld. Hij kwam vrijwel rechtstreeks van een groot feest dat hij en zijn vriendin gegeven hadden. Het duurde een paar minuten voordat hij de kleedkamer gevonden had, maar toen kon ook hij zich omkleden. Toen hij dan eindelijk zo ver was, hoorden we een merkwaardig geluid toen hij kwam aanlopen: flap, flap, flap. Het leek wel of hij clownsschoenen aanhad. Frank was echter nog zo dronken, dat het een minuut of vijf duurde, voordat hij doorhad dat de zolen van zijn voetbalschoenen loszaten. Wat een voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Gelukkig – nou ja, gelukkig – had hij reserveschoenen bij zich. Het leek ons al met al beter om Frank niet aan de wedstrijd te laten beginnen. Dat vond hij zelf toch ook wel.
We begonnen furieus. De tegenstander werd op eigen helft teruggedreven en de kansen werden aaneengeregen. Vooral Kenneth sneed regelmatig door de verdediging van de tegenstander heen. Helaas kon hij de gecreëerde kansen niet benutten. Luciën zorgde voor veel gevaar met zijn fantastische linker en ook Gerardo was een keer dicht bij een doelpunt. Daarna werden de Madese Boys ook verscheidene keren gevaarlijk, maar Gerrit hield met enkele fabuleuze reddingen de nul vast. Hij werd dan ook terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. In de tweede helft kreeg Frank twee niet te missen kopkansen. Helaas had hij nog een enorme kater, waardoor hij nog minder met zijn hoofd kon uitrichten dan normaal.
Het bleef hierdoor lang 0-0. Het was typisch zo’n wedstrijd die gewonnen zou worden door de ploeg, die het eerst zou weten te scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk opengebroken door Johan en zijn wondersloffen.

Al na tien minuten spelen moest Johan naar de kant omdat de binnenkant van zijn linkerschoen helemaal open gescheurd was. Hij speelde de tweede helft op zijn reserveschoenen. Niet dat die veel beter waren: van dat paar lag namelijk al snel de binnenkant van zijn rechterschoen open. Het waren die wondersloffen die voor de eindstand zouden zorgen. Helaas voor ons waren die afgetrapte kicksen niet dezelfde als die van Sjakie die met zijn wondersloffen menigmaal het net van de tegenstander heeft weten te vinden.
Johan is al jaren in het bezit van de tikkie-terug-bokaal en liet al in de eerste pot van het nieuwe seizoen duidelijk merken, dat hij ook dit voetbaljaar vast van plan is de beker in zijn bezit te houden. Twee slechte ballen van Madese Boys die naast gegaan zouden zijn, veranderde hij zodanig van richting, dat ze achter de kansloze Gerrit verdwenen. Johan staat derhalve nu al stijf bovenaan in de topscorerslijst van eigen doelpunten.
Na de 2-0 gingen we verwoed op jacht naar de eretreffer, maar deze bleef helaas uit. Op het laatst raakten we door onze krachten heen en kon de tegenstander de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Ondanks de nederlaag kunnen we tevreden terugkijken op de opening van het seizoen. We speelden een uitstekende wedstrijd en streden tot het uiterste. Helaas bleven we zonder punten achter. Volgende week beter zullen we maar denken, al is dat maar de vraag aangezien Rob Uitermarkt helaas volgende week weer mee wil doen.
Tenslotte werd Arie uitgeroepen tot supporter tot de week. Namens iedereen wil ik je succes wensen met de operatie aan je knie. We hopen je weer snel op de velden te zien.

Opstelling: Gerrit; Marcel, Wim (46. Johan), Wilco, Jan Willem (46. Eric); Gerardo, Johan (10. Edwin), Rob van den Sigtenhorst, Luciën; Kenneth en Patrick (46. Frank).

Kenneth van den Hoven schreef:  Mannen, voor de liefhebbers zijn er weer de scherpe wedstrijdverslagen op de website te lezen….  http://www.zondagvoetbal.nl/  Groet, Kenneth.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.