Papendrecht 5 – HZ’75 2: 4 – 0

Een etmaal voor de wedstrijd van zondag 12 oktober 2008 hadden we nog maar liefst 18 spelers die mee wilden doen, een heel gepuzzel voor de opstelling zou dat betekenen. Gelukkig viel zoals gebruikelijk op het laatst de één na de ander af zodat we de wedstrijd met één fitte reservespeler zouden beëindigen. Eén van die late afvallers was Arie. Vroeger speelde dit slangenmens gewoon door met twee gebroken benen, nu haakte hij af vanwege een blaar die met het blote oog niet eens zichtbaar was.
Het eerste kwart van de wedstrijd had Zondag 5 veel moeite met de tegenstander totdat Frank van het veld stapte. Vroeger stierde deze getrouwde rechterspits 90 minuten lang over de velden. Sinds hij er een minnares bijgenomen heeft, speelt hij slechts sporadisch een wedstrijd uit. Geen idee was hij ’s nachts allemaal uitspookt, maar meestal haakt hij snel na het openingssignaal uitgeput af, als hij al in staat is de wedstrijd te beginnen.
Frank werd vervangen door Gerardo en dat kwam het spel van Papendrecht duidelijk ten goede. Het was dan ook de aalgladde Italiaan die met een weergaloze actie de 1-0 voorbereidde die Rob Uitermarkt maar hoefde binnen te tikken. Rob zorgde ook voor de 2-0. Rob heeft de laatste tijd een metamorfose van jewelste ondergaan. De afgelopen tien jaar deed hij nauwelijks iets goeds behalve zich afmelden voor een wedstrijd vanwege een familiedag. Hij scoorde slechts sporadisch en als hij al scoorde was het meestal in eigen doel. Dit seizoen heeft hij al 5 keer het net van de tegenstander weten te vinden. Hulde.
Na de 2-0 kwam HZ’75 stevig opzetten en dreigde het alsnog moeilijk te worden voor Zondag 5, totdat Edwin zijn beste actie van de dag inzette: hij ging het veld uit voor Johan, onze noeste sloper. Vanaf dat moment draaide het weer: Patrick maakte de 3-0 vanaf de strafschopstip en Rob van den Sigtenhorst scoorde de 4-0. Daarna hield Zondag 5 zich voornamelijk bezig met het vasthouden van de nul. En dat lukte ook. Maar ja, wat wil je dan ook, met kanjers achterin als laatste man Wim Veldhuis en keeper Gerrit Landstra, samen bijna 100 jaar, dus een enorme ervaring.
Rest Perry nog te bedanken voor de vrolijke noot. Tenslotte nog een vriendelijke doch dringende oproep aan alle hondenbezitters die sportpark Slobbengors bezoeken: zou u zo vriendelijk willen zijn de velden niet meer als hondentoilet te willen gebruiken. Het opruimen van hondendrollen voorafgaand aan een wedstrijd is geen fijn begin van de ochtend.

Jan Willem, bedankt voor het verslag. Het staat op de site. Groet, “Bla”Arie.

Commentaren zijn niet meer mogelijk.