Papendrecht 5 – Internos 11: 4 – 1

De wedstrijd op de zonnige eerste zondag van november 2008 had veel overeenkomsten met de wedstrijd van drie weken geleden. Ook nu hadden we geen enkele afzegging op zaterdagavond. Het enthousiasme is groot dit jaar. Ook nu vielen er op het laatst veel spelers af. De wedstrijd eindigden we deze keer zelfs zonder fitte wisselspelers.
Het begin op zondagochtend was goed. We wilden graag winnen van de koploper. Rob Uitermarkt had het belang van de wedstrijd goed ingezien en deed daarom wat het beste is voor het team: hij bleef lekker thuis. Wederom hulde voor Rob U.
Ook deze keer eiste Frank alle aandacht voor zich op. Hij kwam asgrauw en met kleine oogjes de kleedkamer binnen. Het is een wonder te noemen dat hij met die kleine oogjes het Slobbengors had weten te vinden. Dat gold niet voor het doel van de tegenstander en zijn medespelers: al zijn schoten gingen richting de cornervlag en zijn passes eindigden steevast bij een tegenstander of buiten het veld. En als hij de bal niet had, was hij continu over zijn rechterbeen aan het wrijven. Je moet toch wat op de zondagmorgen als geen van je vrouwen in de buurt is.
Internos begon veel sterker aan de wedstrijd dan het vijfde en kwam al snel met 0-1 voor. Toen halverwege de eerste helft de 0-2 dichterbij leek dan de 1-1, werd besloten tot harde maatregelen: de drie slechtste spelers – Eric, Johan en uiteraard, wederom Edwin – moesten strompelend het veld verlaten en voor hen in de plaats kwamen drie echt goede voetballers: Rob Sig, Wim en Arie. Wim speelde de wedstrijd van zijn leven op de wondersloffen van Jan Willem. “Bla”Arie, zoals hij zichzelf noemt, had dit keer zijn voorzorgsmaatregelen genomen. Ter bescherming van zijn tere en gevoelige voeten had hij ze volgeplakt met pleisters. Benieuwd of het geholpen heeft.

Na de binnenkomst van de drie verse krachten ging het een stuk beter met Papendrecht, maar het was net als drie weken terug Gerardo die voor de ommekeer in de wedstrijd zorgde. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Patrick die binnen de beruchte lijnen onder het gras gestopt werd door de voorstopper van Internos. Patrick scoorde vervolgens zelf de toegekende penalty. Niet veel later leverde Gerardo een ogenschijnlijk onschuldig schot af van 25 meter. De Internos-keeper, die dit seizoen voorafgaand aan deze wedstrijd nog maar één tegentreffer had hoeven te incasseren, liet de bal echter op onbegrijpelijke wijze uit zijn handen vallen, die vervolgens tergend langzaam over de doellijn rolde. Misschien dat die actie van de keeper iets te maken had met het praatje dat de Al Capone van het vijfde even daarvoor met hem had gehad: “Ikke weten waar jij woont, hè! Jij wonen in mooi huis, hè! Jij willen jij morgen nog wonen in mooi huis …”.
Vlak voor rust zette opnieuw Gerardo een Totti-achtige actie in. Zijn schot met links spatte op de linkerpaal uiteen. Patrick schoot vervolgens, ook met links, de bal in de rebound via de onderkant van de lat in de goal: 3-1.
In de rust haakte Louis zoals gebruikelijk af. Gelukkig was Kenneth inmiddels gearriveerd zodat hij het veld in kon. Tien uur beginnen is natuurlijk ook erg vroeg. Vijf minuten na rust gaf Arie een steekpass aan Kenneth die een afgemeten voorzet afleverde op Rob Sig, die voor de 4-1 zorgde. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde. Vermeldenswaardig is verder dat ook Marcel en Wilco nog geblesseerd raakten, zodat we de wedstrijd eindigden met zes geblesseerde spelers langs de lijn. Een record. Rest nog de heer Veldhuis sr. uit te roepen tot supporter van de week.

(verslag: Jan Willem)

Op zondag 2 november 2008 komt de ongeslagen koploper Internos op bezoek op het Slobbengors. Zondag 5 heeft 3 weken naar deze wedstrijd toegeleefd. Het is 3 kwartier voor de wedstrijd al flink druk in de kleedkamer. We hebben een voltallige selectie vandaag, Zondag 5 denkt het zich zelfs te kunnen permitteren om de man in vorm, Rob Uitermarkt, thuis te laten. Iedereen is gespannen. Om half tien wordt de opstelling bekend gemaakt. Voor sommigen is het zien hiervan toch even slikken.
Zaterdagavond PKC en Breda lijken redelijk verteerd te zijn op een paar vergeten voetbalschoenen en een slechte wekker na. Nadat ook Internos veld 3 gevonden heeft, kan de kraker beginnen. De wedstrijd start rustig, even aftasten van beide kanten. Geleidelijk neemt Internos het initiatief. Zondag 5 komt onder druk te staan. Regelmatig zijn daar terugspeelballen op keeper Gerrit en de eerste kansen voor Internos komen. Dan een voorzet van rechts, de spits van Internos komt sterk voor zijn man, de bal onder Gerrit door, 0 – 1.
Voorstopper Eric kan gelijk geblesseerd naar de kant, Wim heeft toch al warme voeten en gaat laatste man spelen waardoor Herman de positie van voorstopper inneemt. Zondag 5 moet initiatief gaan nemen. Dan de volgende tegenvaller, Johan moet met pijnlijke hamstrings afhaken. Collega middenvelder Rob S. lijkt een logische vervanger. Eenmaal in het veld bemerkt hij dat niet iedereen er zo over denkt. Dan uit het niets, een voorzet van rechts, een opzichtige duwfout op Patrick. De strafschop neemt hij zelf. Het is weer gelijk. De strijd wordt fysieker, zo ondervindt Edwin. Een tik op zijn kuiten, een knietje in het dijbeen. Teleurgesteld moet hij de strijd staken. Arie komt erin als verdedigende middenvelder. Zo is met Rob voor hem de tandem van weleer in ere hersteld. Zondag 5 wordt beter.
Rechtsmidden Gerardo geeft zijn goede seizoenstart een feestelijk tintje, zijn uithaal is de Internos keeper te machtig. Zondag 5 staat op voorsprong. Het niveau van Zondag 5 gaat verder omhoog, Gerardo loopt goed de ruimte in, linkshalf Louis weet dit op waarde te schatten. Het schot van Gerardo komt van de paal terug het veld in. Spits Patrick is hier als eerste bij en werkt de bal onder de lat, 3 – 1.

Met deze prima stand wordt de rust bereikt. Er komen nog 2 nieuwe spelers het veld in. Belangrijk is nu hoe de organisatie wordt opgepakt. Zondag 5 begint geconcentreerd aan de 2e helft en Internos blijft onder druk staan. Ze krijgen de bal niet weg, Arie kan oppikken en zet Kenneth met een steekpass voor de keeper, die op zijn beurt de rust bewaart en breed legt op de meegelopen Rob. Ondanks de verdediger in zijn nek schuift hij rustig binnen. Zondag 5 staat op een riante 4 – 1 voorsprong. Internos probeert het nog wel maar de defensie, met de prima spelende backs Wilco en Marcel, geeft geen krimp. Gedisciplineerd worden de taken uitgevoerd en indien nodig wordt de bal richting Fokker gelanceerd. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen maar Frank heeft het vizier niet op scherp.
Uiteindelijk een mooie overwinning met goed voetbal. Nog een compliment voor de uitstekende leiding van scheidsrechter Bosselaar.
Wat deze overwinning waard is zal komende zondag blijken. Thuis tegen Hoeven, aftrap 10:00 uur.

(verslag: Arie)

Commentaren zijn niet meer mogelijk.