Papendrecht 2 – SC Emma 4: 2 – 3

Papendrecht 2 – SC Emma 4:  2 – 3

Op zondag 23 augustus; naamdag van de heilige Richildis van Hohenwart; 1539 jaar nadat Romulus Augustulus, de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk, werd afgezet; 442 jaar nadat Fernando Álvarez de Toledo, beter bekend als de hertog van Alva, in De Nederlanden arriveerde; 401 jaar na de oprichting van de Groningse Universiteit;
54 jaar na de lancering van de Ranger 1; de 81e verjaardag van Fred Emmer; startte voor ons op veld 3 van het Slobbengors het seizoen 2015/2016 met de bekerwedstrijd tegen SC Emma 4.

Na het afscheid van Patrick hadden we de behoefte aan vers bloed. Ramon besloot een oude bekende te benaderen, namelijk Alex Mesman. “Hé Alex, heb jij nog interesse voor aankomend seizoen?
Grt, Ramon.” Alex: “Hoi, ja hoor lijkt me leuk! Ben nu nog op vakantie. Wanneer is het eerste trainingskamp?” “Hoi Alex, super leuk dat je ons team wilt komen versterken. Ik zal je opnemen in de maillijst, dan krijg je voortaan al onze mails binnen. Graag even doorgeven of je komt of niet en zo ja, hoelang je het denkt vol te houden. Nogmaals fijn dat je ons komt versterken en wellicht tot binnenkort. Groeten, Jan Willem.” “Hallo Jan Willem, bedankt voor je mail, wat een service! Ik ben er de 23e bij en ga ervan uit dat ik zeker een helft moet kunnen voetballen…. Groeten, Alex.”
“Hallo allemaal, we hebben er weer een nieuw teamlid bij. Zijn naam is Antony Charette. Hij is 19 en speelde vorig seizoen bij A2. Hij traint op woensdagavond mee met Zaterdag 6, dat voornamelijk uit spelers van het voormalige A2 bestaat en waar mogelijk Kevin ook bij gaat voetballen, maar Antony kan vanwege zijn werk niet vast op zaterdag spelen. Daarom voetbalt hij vanaf heden bij ons. Groeten, Jan Willem.” Marcel: “Mooi, toch een nieuwe rechtsback.”

De belangstelling om mee te doen was sowieso overweldigend. “Yeeeaaah, ik ben er. Met vriendelijke groet, Herman.” “Ik ook. Rob U.” Rainier: “Goeiemorgen, ben er.” “Hallo Jan Willem, heb in die periode trainingskampen in België, dus doe voor de zekerheid maar de eerste helft wissel. Groeten Wilco.” “Ben d’r. Alleen Kenneth nog en de hele linkerflank is weer aanwezig. All, ter info: ik heb voor Zondag 2 nieuwe ballen bij me voor het nieuwe seizoen.
1 Eredivisiebal en 1 Championsleaguebal (2015-2016) omdat we natuurlijk op een hoog niveau gaan spelen! Tot zondag. Met vriendelijke groet, Luciën.” Geweldig weer, Luciën!
Eric: “Ook deze linkspoot meldt zich….” Frank L.” Ik ben tweebenig en present.” Ramon: “Aanwezig!” “Hoi JW, ben erbij. Begin graag met een halve. Groet Arie.” Johan: “Ben er de 23e bij hoor.” “Ik kom graag en kan de hele wedstrijd spelen…. Groet Robbie S.” “Hoi JW, door een wijziging in mijn plannen, kan ik a.s. zondag ook aanschuiven voor de wedstrijd. Graag alleen de tweede helft, nu we toch genoeg spelers hebben, zodat ik op mijn gemak uit Zeeland kan komen. Tot zondag. Kessi.”
Slechts een enkeling kwam niet. “Hallo Jan Willem, ik blijf thuis om wat fitter te worden. Groeten, Wim.” Jan Willem kwam wel, maar kon niet mee voetballen. Uiteraard weer geblesseerd. Uit bed stappen is tegenwoordig al ruim voldoende om wekenlang uitgeschakeld te zijn.

“Hallo allemaal, Frank G. doet niet mee vanwege een zware blessure waardoor hij de komende maanden uitgeschakeld is. Die blessure heeft hij opgelopen tijdens het als bijzonder ruig bekendstaande zomeravondvoetbal. Uit loyaliteit naar zijn teamgenoten en om de rust binnen onze gelederen te bewaren wil hij de precieze oorzaak niet onthullen. Hij heeft het daarom over een ‘simpele misstap’. In de wandelgangen wordt echter de naam Kamikaze Keizer gefluisterd. Patrick heeft aan het eind van het vorige seizoen gezegd dat hij zijn voetbaluitrusting zou inleveren. Wie heeft die spullen? Dan kunnen we ze aan Alex geven. Groeten, Jan Willem.”
“Hallo JW, ter info. Patrick heeft de spullen bij mij afgegeven, ik zal ze zondag de 23e meenemen. Ik doe gewoon mee, doe mij ook maar 1 helft. Nog even een plaatje van ‘Kamikaze Keizer’ en mijzelf bijgevoegd van het zomeravondgebeuren genomen door de bekende fotograaf Rob U. Groeten, Marcel.” Het was goed dat Marcel meldde dat hij en Johan op de foto staan. Ik had ze echt niet herkend. Ik zou dan ook niet durven zeggen wie wie is. Overigens interessant om te melden dat Rob U. die keer in mei langskwam om te melden dat hij voortaan wekelijks mee zou gaan. U kunt ongetwijfeld raden hoe vaak hij geweest is. Een hint: het is een getal onder de 1.

In de volle kleedkamer 2 zei Rob U. dat hij tijdens de 7×7-wedstrijden op de Slotdag van het vorige seizoen bemerkt had, dat hij veel vlotter, soepeler, meer en beter over het veld kan bewegen als hij op zijn voorvoeten loopt. Daar heeft hij 45 jaar voor nodig gehad. Waarschijnlijk liep hij vandaag op zijn hielen want hij bewoog nog langzamer, houteriger, minder en slechter over het veld dan normaal.

Meestal hebben we na de zomerstop enige weken nodig voordat het tempo er een beetje begint in te komen, maar kennelijk hadden de meesten door getraind, want we begonnen furieus met veel druk naar voren en de ene aanval na de andere. Dit leidde tot de nodige mogelijkheden, maar niet tot doelpunten. Achterin speelden we vaak 1 op 1. Dat ging lange tijd goed tot de gasten de buitenspelval omzeilde. Alleen voor Frank L. rondde de Emma-spits beheerst af: 0-1.
Na de achterstand gingen we gewoon door met aanvallen. Vanaf een meter of 25, rechts van het zestienmetergebied, ramde Luciën praktisch vanuit stilstand de bal achteloos tegen de lat. Daarna kreeg Johan twee kopkansen. De eerste ging via de binnenkant van de rechterpaal het veld weer in. De tweede wist hij op fraaie wijze in een klein gaatje bij de linkerpaal over de Dordtse doelman tegen de touwen te werken: 1-1, tevens de ruststand.

Hoewel het pas de eerste wedstrijd was van het nieuwe seizoen, zagen we bij het begin van de tweede helft direct al één van de hoogte- (of diepte-) punten van het jaar. Liefst 18 teamleden waren aanwezig op het Slobbengors, maar toch begonnen we het tweede bedrijf met 10 man.
‘Iemand’ – het lijkt mij volkomen onnodig te zeggen wie – had weer eens niet goed gekeken op de opstelling en kwam pas aanlopen toen we allang weer bezig waren en bleef met zijn handen in zijn zij, met zijn gezicht richting de zon, langs de lijn staan terwijl wij tevergeefs bleven roepen dat hij er toch echt in moest. Dus toen maar Ramon binnen de lijnen gebracht. Beter ook natuurlijk. Kennelijk had de commotie de nodige weerslag op de concentratie, want we stonden in geen tijd met 1-2 achter.
Gelukkig pikten we weer snel de draad op. Na een fraaie en snelle aanval, die helemaal achterin bij onze keeper Frank L. begon, werd Kenneth op rechts vrijgezet. Hij zette voor op de vrijstaande Wilco die alleen voor de Dordtse doelman de bal beheerst in de rechter benedenhoek schoof.
Lang konden we niet genieten van de gelijkmaker. Op een typische Zondag2-wijze kwamen we opnieuw achter. “Toch niet weer na een corner?”, hoor ik u al denken. Jawel, weer een uit hoekschop. De gasten kregen op onze linkerkant een hoekschop, waarna iedereen bij ons massaal in de slaapstand schoot. Toen we er weer uit waren, stond het 2-3. De Emma-speler die de corner nam, zag een teamgenoot vlakbij hem helemaal vrij staan die de bal doorschoof naar een collega die binnen de 16 van dichtbij de hoek maar voor het uitzoeken had omdat niemand van ons de behoefte had daar iets aan te gaan doen.

Na de hernieuwde achterstand gingen we op zoek naar de gelijkmaker. We hadden een heel stel enorme kansen, maar de bal ging er niet in. Enkele goede doelpogingen van de bijzonder actieve Ramon troffen net geen doel. Na wederom een prima aanval van ons kon Ramon alleen op de Emma-goalie af. Zijn schot werd echter gekeerd en ook in de rebound lag de sterke Emma-doelman in de weg.
De beste kansen waren echter voor Kenneth waaronder vier niet te missen. Eén keer stond hij op een paar meter alleen voor de Emma-doelman, 1 keer op 2 meter, 1 keer op 1 meter en 1 keer op een halve meter van een leeg doel. Maar geen doelpunt. Tja, dan kun je een gelijkspel wel uit je hoofd zetten, eindstand: 2-3.
Het belangrijkste was dat het een bijzonder leuke en sportieve ontmoeting was met een uiterst correct arbitraal trio. Bedankt mannen. Arie is Grensrechter, Peter Bosselaar Scheidsrechter, Ernst Eilbracht Supporter en Frank L. Doelman van de Week. Ramon had prima gespeeld, maar Rainier was nog net iets beter. Bijzonder sterk in de duels en onpasseerbaar. Rainier is daarom Man van de Week.

Het was prachtig weer en we bleven daarom lang hangen in de zon op de banken op het plein. En ook de schaal patat kwam weer langs. Rob U. ging overigens snel weg. Volgens hem moest hij nog werken. Vandaar natuurlijk dat hij op het veld werkelijk niets gedaan had. Dat was om krachten te sparen voor zijn werk.

Eén antwoord op “Papendrecht 2 – SC Emma 4: 2 – 3”

  1. Daniël schreef:

    Antony Charette,

    Ik heb je OV gevonden in de trein, ik heb geprobeerd je te vinden via Facebook maar daar ben ik je niet tegen gekomen. Wellicht werkt dit haha

    Groetjes Daniël (0651998920)